500 milijuna dolara mjesečno na AI – zabunom

poruka: 7
|
čitano: 1.598
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "500 milijuna dolara mjesečno na AI – zabunom".
8 godina

tu ili se radi o maloj većoj tvrtki ili o onoj koja sa tim računom ide u bankrot...zar ovi koji prodaju te tokene nebi tribali imati uvida da ta tvrtka može platiti tih 500 milijuna...sve je to malo nategnuto..apple se seljaka na sudu radi stotinjak tisuća janjaca  a tu pričamo o milijunima

ako ova tvrtka ne spada u one koje imaju 5 i više milijardi prometa ovih 500 milijuna im je omča oko vrata

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2026 13:02 (HCMAA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: 500 milijuna dolara mjesečno na AI – zabunom
Ti očigledno nisi pročitao članak, a za mišljenje znamo da ga ima svaka...
5 godina

Zar ne može i grandpa's watch

3 0 hvala 0
8 godina
dd.inc kaže...
Ti očigledno nisi pročitao članak, a za mišljenje znamo da ga ima svaka...

Te "internacionalne jedinice janjetine" (IJJ) su mi prve pale na pamet kad sam pročitao vijest da je neka neimenovana tvrtka nehotice potrošila pola milijarde dolara samo u jednom mjesecu za korištenje AI-ja.

Treba zamisliti izraz lica direktora tvrtke kad mu je došla faktura za potrošene tokene. U omotnici koja izgleda kao svaka druga, ali zbog koje mu se objesi jedna strana lica, a tajnica zove hitnu pomoć.

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
18 godina
Ribnjak2048 kaže...

Isto kao što može i "Ručni sat od mog djeda" na našem jeziku, ni meni nije bila baš jasna ta usporedba...

10 mjeseci
Ribnjak2048 kaže...

Moze. moze i Grandpa's wristwatch ali na hrvatskom to nije djedov sat nego djedov rucni sat. 

Lingvisti pokusavaju racionalizirati svoja pravila a meni to cesto ispadne pravilo zbog pravila cija  logika se raspaden onaj tren kada ju pokusas normalizirati.

Ja sam davno mislio da je nas jezik bogatiji od engleskoga, no realnost je da vecina originalnih engleskih govornika govore svoj engleski kao nasi brdjani koji su jedva zavrsil osnovnu skolu. Onaj finiji jos uvjek dovoljno pitak i jednostavan engleski iz engleskih serija po romaniama Agate Chrisite i sl, to se vidi samo na TVu i mozda na dvoru Engleskog kraljevstva. Ostatak reze, krati, guta, prica preko idioma i u prenesenom znacenju..zivi nered, ali fora. najpoznatij za koji svi znate Cockney najtezi isto sigurno znate iz raznih RPGa, Doric, mozda bi nas ekvivlent mogel bit "Bednjanec".

AI, puno kosta - da, kao i sve sto implementiras a ne znas sto si implementiral, human error, valjda. AI je odlican, sto je korisnik pametniji to AI bolje radi. Kako se AI razvija tako se i napredniji korisnici mjenjaju, ja bi rekao razvijaju. Vrlo uzbudljivo vrijeme odlican alat, tj skup alata sa kojim si radis jos alata. Mokri snovi nerdova iz 80tih su danas stvarnost.

17 godina
Ribnjak2048 kaže...

Može i grandpa's clock ili grandpa's hour. Nije precizirano o kakvom satu se radi.

Isto tako, "grandpa's watch" može biti djedov sat, a može biti i djedova straža, ovisno o kontekstu. 

Tko visoko leti, štedi gorivo.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2026 16:20 (Shamrock).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice