Tržište usluga robotaksija dosegnut će 168 mlrd US

poruka: 8
|
čitano: 5.578
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tržište usluga robotaksija dosegnut će 168 mlrd US".
8 godina

znači da otvorim start-up za robot-taxi...imam ideju za sedmu razinu...samo mi treba nepovratnih 200 milijuna...za početak me bug može izabrati za Las Vegas a onda tih 200 milijuna

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
Re: Tržište usluga robotaksija dosegnut će 168 mlr
Ne pise se Tesle i Wayma, nego Tesla-e i Waymo-a. Ne mozete minjati ime firme da odgovara vasem formatu recenice
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

0 6 hvala 0
18 godina
stirko55 kaže...
Ne pise se Tesle i Wayma, nego Tesla-e i Waymo-a. Ne mozete minjati ime firme da odgovara vasem formatu recenice

E vidiš, baš se piše tako kako ti misliš da se ne piše. Osim kad je u nazivu firme kratica, tipa IBM, onda bi bilo IBM-u. Ili npr. INA-i (ali će se čitati "Ini"). A čak i da se napiše kao Ini ne bi bilo pogrešno (leksikalizacija kratica).

Ali recimo, ako već soliš pamet o pravopisu, onda bi bilo dobro da je i tvoj upis pravopisno ispravan. Malo je nezgodno ovako.

16 godina

Ako se nesto nije drasticno mijenjalo otakako sam ja zavrsio skolovanje, sve engleske rijeci se pisu kako se pisu na engleskom i onda nastavno na to ide "-" pa dodatci ovisno o padezu. Da to pravilo vrijedi za kratice, ali i za sve rijeci iz drugog jezika koje se koriste u recenicama na hrvatskom jeziku.

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

0 0 hvala 0
18 godina
stirko55 kaže...

Ako se nesto nije drasticno mijenjalo otakako sam ja zavrsio skolovanje, sve engleske rijeci se pisu kako se pisu na engleskom i onda nastavno na to ide "-" pa dodatci ovisno o padezu. Da to pravilo vrijedi za kratice, ali i za sve rijeci iz drugog jezika koje se koriste u recenicama na hrvatskom jeziku.

Provjeri. Nije se uvijek dobro pouzdati na sjećanje iz školskih dana :-)

16 godina
Evo ispricavam se, cini se da je do promjene u nacinu pisanja doslo 2013. godine doke je ono sto sam ucio pocetkom 2000ih zastarijelo i vise se ne koristi tj. pojednostavljeno.

2 0 hvala 0
18 godina
stirko55 kaže...
Evo ispricavam se, cini se da je do promjene u nacinu pisanja doslo 2013. godine doke je ono sto sam ucio pocetkom 2000ih zastarijelo i vise se ne koristi tj. pojednostavljeno.

Nema frke :-) Ja sam još davno naučio da sve što mislim da znam o pravopisu ipak još jednom svaki put provjerim. I svaki put se iznenadim koliko ne znam.

Previše je tu promjena, pravila i iznimki za normalnog čovjeka kojem to nije struka da bi ih popamtio.

16 godina
Iskreno nisam mislio da se gramaticka pravila mijenjaju s vremenom

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice