znači da otvorim start-up za robot-taxi...imam ideju za sedmu razinu...samo mi treba nepovratnih 200 milijuna...za početak me bug može izabrati za Las Vegas a onda tih 200 milijuna
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
E vidiš, baš se piše tako kako ti misliš da se ne piše. Osim kad je u nazivu firme kratica, tipa IBM, onda bi bilo IBM-u. Ili npr. INA-i (ali će se čitati "Ini"). A čak i da se napiše kao Ini ne bi bilo pogrešno (leksikalizacija kratica).
Ali recimo, ako već soliš pamet o pravopisu, onda bi bilo dobro da je i tvoj upis pravopisno ispravan. Malo je nezgodno ovako.
Ako se nesto nije drasticno mijenjalo otakako sam ja zavrsio skolovanje, sve engleske rijeci se pisu kako se pisu na engleskom i onda nastavno na to ide "-" pa dodatci ovisno o padezu. Da to pravilo vrijedi za kratice, ali i za sve rijeci iz drugog jezika koje se koriste u recenicama na hrvatskom jeziku.
Ako se nesto nije drasticno mijenjalo otakako sam ja zavrsio skolovanje, sve engleske rijeci se pisu kako se pisu na engleskom i onda nastavno na to ide "-" pa dodatci ovisno o padezu. Da to pravilo vrijedi za kratice, ali i za sve rijeci iz drugog jezika koje se koriste u recenicama na hrvatskom jeziku.
Provjeri. Nije se uvijek dobro pouzdati na sjećanje iz školskih dana :-)
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Nema frke :-) Ja sam još davno naučio da sve što mislim da znam o pravopisu ipak još jednom svaki put provjerim. I svaki put se iznenadim koliko ne znam.
Previše je tu promjena, pravila i iznimki za normalnog čovjeka kojem to nije struka da bi ih popamtio.