I Španjolska najavljuje zabranu društvenih mreža z

poruka: 7
|
čitano: 1.352
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "I Španjolska najavljuje zabranu društvenih mreža z".
2 godine

Kad će Hrvatska? Ili je nama ok da nam djeca postaju retardi? Zašto ne, ako se odrasle može hraniti šovinizmom, može i djecu raznim drugim smećem.

Mučko Đubre
Moj PC  
9 2 hvala 0
13 godina

Meni je to uredu, ali volio bih da se i smartphonei/tableti zabrane mladjima od 13 ili 16....

Koristenje tih uredjaja ne bi trebalo biti tolerirano kod dijece i dijeci se lako da dumb phone.....

i to mora biti zakon, pa da nema ljutnje i sl. sranja.....

ali krenuti sa drustvenim mrezama je dobar pocetak.... ali nesmijemo tu stati.... pedofila je pun planet!

5 2 hvala 0
9 godina

Enforcing toga je nemoguc. 

Osim ako nam svima ne uvedu "osobnu" za log in na "internete" bez koje se necemo moci logirati na iste i za sve biti krivicno odgovorni. 

3 0 hvala 0
13 godina
Re: I Španjolska najavljuje zabranu društvenih mre
Gebirgs kaže...

Enforcing toga je nemoguc. 

Osim ako nam svima ne uvedu "osobnu" za log in na "internete" bez koje se necemo moci logirati na iste i za sve biti krivicno odgovorni. 

vrlo je jednostavno, dovedes zakon i tu stanes. Kada u skoli ucitelji cuju da djeca korite te uredjaje, posalje se socijalna sluzba roditeljima....

problem je da danas glupavi roditelji uvaljuju tablete dijeci da ih smire, umjesto da odvoje to vrijeme koje su trosili na sex, sada na dijete i vode ga u setnju, igraju se sa njime.... svi okupirani glupostima..... a ovo bi pomoglo....

malo je nedemokratski, ali ja sam vako i nako komunista i nametanje sloboda ne vidim kao problem :)

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 0:26 (LudaRajcica).
17 godina

Razumijem logiku iza ovakvih mjera, ali što ide dalje, smatram da tu treba biti jako oprezan.

Prvo, ako se to uvede kod nas, netko će koristiti VPN i "otići" u državu gdje se to smije.
Zatim, će se od VPN-a tražiti podaci, oni ih neće (moći) dati, pa će se zabraniti VPN. A onda smo svi mi kolateralna žrtva.

Zatim slijedi obavezno logiranje za korištenje (zasad se može koristiti pasivno bez logiranja), onda opet problem.

To treba riješiti na drugi način. Uvesti blokadu izravno na mobitelima, tabletima i računalima koje koriste djeca, a ne na strani aplikacija. Odgovornost roditelja već postoji zakonski, pa samo treba rečeni zakon početi primjenjivati, a ne izmišljati druge zakone koji naprave više štete zato što svi peru ruke od odgovornosti koja već postoji.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:15 (BMT).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Re: I Španjolska najavljuje zabranu društvenih mre
BMT kaže...

Razumijem logiku iza ovakvih mjera, ali što ide dalje, smatram da tu treba biti jako oprezan.

Ovo 

Vidimo da se svasta progurava "sve za Vase dobro", a po tamburi uvijek dobijaju isti. 

Vrlo sam za ogranicenje pristupa socijali od strane balavurdije, ali ovo je neizvedivo ograniciti. Pogotovo s balavurdijom koja je tech savvy, i koja ce naci rupu da koristi stvari kao i prije. Bilo preko VPN-a ili sl rijesenja. 

Vecina klinaca danas ima Revolut, dobijaju neke dzeparce, mogu priustiti rjesenja o kojima smo mi mogli sanjati u mladostima. 

A nije da su soc mreze internet banking ili password vault itd. Nece im biti u interesu uvoditi 2 step, 3 step ili koliko step verifikacije, dodatna hardver/softver ogranicenja koja kostaju. Ili stogod vec treba da se stvari posarafe kako treba.

Ipak zive od klikova i doomscrolanja. 

9 godina

ako su društvene mreže klincima problem, što ćemo zabraniti nama odraslima koji smo ovu državu doveli tu gdje jest, 80godina iza rata glavna tema ustaše i partizani? što je nama ubilo mozak, jer dok smo bili mali nije bilo tiktoka...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:06 (bruno1026).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice