i HŽ ubrzava od 0 do 35km/h cili dan...pa ča
Kinezi maglevom ubrzavaju od nule do 700 km/h za d
- poruka: 15
- |
- čitano: 11.798
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U Kini ako nešto kažeš protiv Partije nikad nećeš nikakav posao dobiti, a ovdje svi mogu sr... protiv bilo koje vlade u HR i ispasti kul..
Kad dođu izbori ne izađe ni 40% građana, i onda samo kukaju kako je loše...
Ako nisi glasao onda nemaš ni pravo kukati kako je loše...
P.S. Što se tiče standarda u Kini i Hrvatskoj to nije velika razlika.
Sve je to super samo ne znam kako ce putnici izdrzavat 10G ubrzanje
Jaka stvar. Inače putnički vlakovi ubrzavaju najviše do 1,5 m/s2 što bi dalo 130 sekundi do 700 km/h, inače putnici popadaju po podu i dobivaju morsku bolest, a neki i slome koju košćicu. Tako da je tih kineskih 97 m/s2 čista glupost. Al' jebiga Kinezi su to, valja se pohvalit da bi partija bila zadovoljna i glupani impresionirani.
p.s.
E da, 97 m/s2 je 10g, nešto što samo pokoji astronaut i vojni pilot može izdržat a da se ne onesvijesti.
p.p.s.
U posljednje vrijeme sve se više pitam ima li Bug novinara zaduženog samo da nam donosi svježe vijesti iz (i oko) Kine, i plača li ga Bug ili CCP?
p.p.p.s. ma ja, ubrzanje, čista glupost...partrija...bla, bla, truć, truć...
U tekstu piše: "Stručnjaci ističu potencijal za primjenu u zrakoplovstvu, specifično kao pomoćni sustav za lansiranje raketa i svemirskih letjelica". Gledaj na to kao na testnu fazu za pogon koji bi u budućnosti uključivao i ljudsku posadu.
Mene samo zanima jel itko čita tekst prije komentiranja.
A koji vlak tezi samo 1 tonu. Kada se sklopi cijela konstrukcija ide to u normalnije ubrzanje. Ovo je samo za demonstraciju.
U Kini ako nešto kažeš protiv Partije nikad nećeš nikakav posao dobiti, a ovdje svi mogu sr... protiv bilo koje vlade u HR i ispasti kul..
Zaključak - ovdje svi mogu srati (pa tu privilegiju obilato i koriste), dok tamo u međuvremenu ljudi rade nešto pametno.
Zaključak - ovdje svi mogu srati (pa tu privilegiju obilato i koriste), dok tamo u međuvremenu ljudi rade nešto pametno.
školski primjer kako banalizirati razlike između demokracije i diktature - tamo 'ljudi rade nešto pametno'