Tehnologija iza streaming kvalitete: Kakvu ulogu i

poruka: 3
|
čitano: 3.667
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tehnologija iza streaming kvalitete: Kakvu ulogu i".
3 mjeseca

Još prije 10tak godina je ZDF emitirao u 10 bitnom HD H264 VBR formatu sa prosječnim bitrateom od 5-7kbps, nitko ni približno nije imao vrhusku kvalitetu kao ZDF.

Danas emitiraju u Fraunhoferovom HHI HEVC-u sa još manjim bitrateom i sve izgleda fenomenalno. 

U međuvremenu Twitch na 50MBit u HD rezoluciji izgleda OK, YT bez Enhanced bitratea prosječno, netflixov av1 meh.

Mislim da bi streaming servisi trebali baciti oko na Rohde & Schwarz (i njemačka vojska i zdf koriste njihova rješenja) umjesto da razvijaju vlastito smetje.  

Možda čak i H266 da integriraju, ali naravno za to treba plaćat licencu,mislim, nije da google vrijedi trilijarde, nflx 1/2 trilijarde..

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2025 2:55 (mh82).

1 0 hvala 1
3 mjeseca

..za one koje interesira H266 i lokalni AI upscaling videa bez ikakvog znanja kodiranja preporučam Shutter Encoder  (u potpunosti besplatan) 

2 0 hvala 0
14 mjeseci
Re: Tehnologija iza streaming kvalitete: Kakvu ulo
Dobro pitko štivo ali dio "Ako veza oslabi, sustav će se neprimjetno prebaciti na verziju niže kvalitete kako bi izbjegao zastajkivanje, a kada se veza poboljša, vratit će se na višu kvalitetu".
"Neprimjetno"! Uh kad mi zamuti sliku 🤬, radije bih da gledam loading screen pa da nastavi kad se popravi brzina prijenosa nego kad mi smanji rezoluciju slike. Kad je loša veza znam sam napraviti pauzu te malo pričekati da ne dođe do zamućenja.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice