ne kužim, osim perplexitya, ništa drugo nisam osjetio - slack, appovi na AWSu, hubspot konekcije (tu je neko kratko vrijeme "kihao" ujutro). A ova vijest je pokrila cijeli web, koliko od toga je istina, a koliko napuhano? Kako to znati u današnje vrijeme click-baitova
Pao AWS, s njime nedostupno postalo "pola Internet
- poruka: 18
- |
- čitano: 5.787
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ne kužim, osim perplexitya, ništa drugo nisam osjetio - slack, appovi na AWSu, hubspot konekcije (tu je neko kratko vrijeme "kihao" ujutro). A ova vijest je pokrila cijeli web, koliko od toga je istina, a koliko napuhano? Kako to znati u današnje vrijeme click-baitova
Nije radilo npr. licenciranje za Autodese SW.
Canva je bila offline, Leonardo AI također
ja sam primjetio da reddit i imdb ne rade, i to baš žestoko padaju stalno
ma u redu je, više u smislu business app-ova, ništa nije riknulo, to za reddit ili sve ove AI LLM modele koje su stavili, ništa od toga mi nije business bitno. Dakle, radni dan je kakav je i trebao biti, bez potresa iako dosta ovisim o AWS-u, a kad pogledaš naslove reklo bi se da sam u kafiću jer ništa ne radi.
Joj medijima stvarno dosadno, cuj pola interneta :D pa doslovno niti 0.0001% se nije osjetio. Uostalom Amazon mi radio odlicno cijelo jutro.
ma u redu je, više u smislu business app-ova, ništa nije riknulo, to za reddit ili sve ove AI LLM modele koje su stavili, ništa od toga mi nije business bitno. Dakle, radni dan je kakav je i trebao biti, bez potresa iako dosta ovisim o AWS-u, a kad pogledaš naslove reklo bi se da sam u kafiću jer ništa ne radi.
Kako ništa strašno. Cijeli Atlassian cloud ne radi od jutra (JIRA, Confluence ...). Slack poruke imaju delay. Tvrtka u kojoj radim koristi baš te alate, tako da danas baš i ne radimo :)
Bas bio jutros, vidio kakve satove nosi Milo, a onda skocio na Reddite i vidio da Plenki nosi Hamiltona.
Po pitanju satova, razocaravajuce, po pitanju pristupa stranicama, bez protesta.
Dobro dosli u oblak, single point of failure concept interneta. Valjda je takav dizajn ispravan. 
Dobro dosli u oblak, single point of failure concept interneta. Valjda je takav dizajn ispravan. 
ispravan bi u tom slucaju bio multicloud, znaci barem aws, azure i gcp... to bi bilo jeftino :D
btw. jos su uvijek dolje xD
Meni Postman nije radio pola radnog dana, a danas mi je baš trebao od jutra.
U kojem smjeru se sve to krece bilo bi najjednostavnije napraviti neki medunarodni ugovor/dogovor tipa ako padne "cloud" taj dan je praznik.
S obzirom na utjecaj "cloud ekipe" na vlade mogu to isposlovat veoma jednostavno. Mozda im ipak ne trebam davati ovakve ideje? 
Hostamo platformu i još tuce aplikacija na AWS-u, pola stvari radi - pola ne radi, ovisno u kojoj regiji su locirani.
Ovaj clusterfuck danas je bio u istočnoj US zoni - koja je ujedno i njihova najveća regija.
Samo da se još ispostavi da je inženjerski tim slušao AI u proceduri!
Alal vera...
Ja sam jučer navečer na redditu primijetio da kad ga otvaram više puta, svaki put mi stavlja već pregledane postove u feed. Pretpostavljam da je više gurao ono što ima keširano tu negdje kod nas.
u konkurentnom svijetu, teško da je moguće imati backup svega no da bi trebalo razmisliti obično o konceptu Business continuity, trebalo bi. Komunikaciju je danas još najlakše zamijeniti, npr Slack sa Whatsapp ili email ili neki od messengera no pristup alatima ili datotekama za rad ili klijentskim aplikacijama treba imati veći prioritet u tom procesu.
Nešto smo naučili s potresom i koronom no dobro dođe ponekad ovakvo podsjećanje na bitnost tog koncepta.