Trumpov politički show: paracetamol - stvarnost i

poruka: 80
|
čitano: 28.497
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Trumpov politički show: paracetamol - stvarnost i ".
17 godina

Trump bi mogao dobiti dvije Nobelove nagrade, jednu za mir, a drugu za medicinu.

19 1 hvala 1
4 godine

I ja bih mu dodijelio Nobelovu nagradu. Posebno jer je sad spojio dva genijalna otkrića. 

Domestos protiv Covida i sad otkriće o štetnosti Paracetamola.

Vauuu, on je Bog.

合気道 五段 Me, myself and I ...Radosław Tomasz Sikorski BOG EU politike.
Moj PC  
9 1 hvala 0
10 godina

Već sam bio spominjao da su ovaj lik i njegova bratija opasni idioti koji su svojim djelovanjem već napravili nepopravljive štete na raznim poljima (od ekonomije, preko globalne politike do zdravlja). A imaju moć. I neobrazovanu sljedbu kojoj možeš prodati što god ti padne na pamet. 

Strašno.

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
17 2 hvala 0
7 godina

Lik će dobit treći doživotni mandat. To je 1/1.

1 0 hvala 1
16 godina
Moj PC  
1 1 hvala 1
11 godina
protjeran

Nemojte padati pod utjecaj negativnosti kada vidite oko sebe negativnost. Toxičnost. Ideje se ubijaju sa idejama, a  ne metkom.

Slušajte doktore medicine, pročitajte ovakve dobre tekstove, nemojte se informirati o ozbiljnim stvarima na Internetu.

Uvijek tražite kvalitetni savjet stručnjaka.

Politika nema kaj da divani o zdravlju. Eventualno, ministar zdravlja.

Trebam nam jako javno zdrastvo utemeljeno na struci, na profesionalnosti.

Zdravlje ne smije biti profit. Budite racionalni i prihvatite ono što vam kaže znanost. Samo medicina na znanstvenim dokazima vrijedi.

Ljudi u teškoj svojoj muci, prihvaćaju neku stvarnost oko sebe koja im nije po volji, pa traže stranputice u životu. Iz stanja u kojem se nalaze idu u još gore.

Travari, gatare, šamani, najbolji "doktori" kiroprakite na svijetu i slične stvari.

Nemojte biti žrtve problema koje vas muče. Promijenite okruženje, okružite se novim ljudima, tražite prave prijatelje, savjet profesionalaca.

Ako trebate pshičku pomoć, potražite je. Nemojte tražite "dokaze" da vas doktori medicine lažu.

Dobar članak, te ga treba arhivirati.

Mac
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2025 18:55 (PzKpfw).
Moj PC  
1 0 hvala 0
20 mjeseci

Kreću doktori i "znanstvenici" u obranu svojih mecena koji ih financiraju.

Najbogatije kompanije na svijetu su farmaceutske, a ljudi bolesniji nego ikada, i tu svaka "znanstvena činjenica" prestaje.

Nitko nema koristi od zdravog čovjeka pa tako ni dotični autor texta, on ima posla jedino kad mu ljudi dolaze u ordinaciju pa nije teško zaključit kome je šta u interesu.

https://streamable.com/hslwoq

0 30 hvala 0
18 godina
Re: Trumpov politički show: paracetamol - stvarnos
SharkZ kaže...

Najbogatije kompanije na svijetu su farmaceutske, a ljudi bolesniji nego ikada, i tu svaka "znanstvena činjenica" prestaje.

Farmaceutskih kompanija nema ni blizu vrha, dapače jedina u prvih sto je J&J, negdje oko 90-og mjesta i to zato što nije isključivo farmaceutska.

Ljudi su bolesniji jer se mogu dijagnosticirati i liječiti, zato životni vijek raste. Od WWII do danas je poduplan.

Ne vjerovati svakojakim filmićima s neta.

4 godine
SharkZ kaže...

Nitko nema koristi od zdravog čovjeka pa tako ni dotični autor texta, on ima posla jedino kad mu ljudi dolaze u ordinaciju pa nije teško zaključit kome je šta u interesu.

https://streamable.com/hslwoq

Trebao bi postojati nekakav AI hard delete program, da ovakvo smeće od postova, odmah i trajno odstrani.

合気道 五段 Me, myself and I ...Radosław Tomasz Sikorski BOG EU politike.
16 godina
Moj PC  
4 0 hvala 2
20 mjeseci
Old Iggy kaže...

Farmaceutskih kompanija nema ni blizu vrha, dapače jedina u prvih sto je J&J, negdje oko 90-og mjesta i to zato što nije isključivo farmaceutska.

Vlasnici farmaceutskih kompanija su između ostalog te kompanije na vrhu, malo prouči strukturu i udjele.

Old Iggy kaže...

Ljudi su bolesniji jer se mogu dijagnosticirati i liječiti, zato životni vijek raste. Od WWII do danas je poduplan.

Poduplan životni vijek ide u direktnu korist famakomafije, duže ćeš im biti kanta u koju ubacuju tablete i cjepiva.

Kvaliteta života je u opadu, ljudi hodaju kao zombiji, depresija i razna mentalna oboljena su uobičajena pojava.

Old Iggy kaže...

Ne vjerovati svakojakim filmićima s neta.

Ne vjerovati onima koji samo propisuju tablete.

8 godina
SharkZ kaže...

"Najbogatije kompanije na svijetu su farmaceutske"
-Ne, nisu. Prema listi kompanija rangiranih po prihodu (revenue), farmaceutske kompanije nisu među prvim mjestima. Na primjer, Fortune Global 500 pokazuje da su kompanije poput Walmart, Amazon, Saudi Aramco, State Grid, China National Petroleum, itd. (još barem dvadesetak) daleko ispred farmaceutskih: Johnson&Jonson je na 130. mjestu, Pfizer još niže... i tako dalje.

"...a ljudi bolesniji nego ikada"
- Ne, nisu. 

Globalni životni vijek se povećava. WHO podaci pokazuju da je životni vijek porastao s ~ 66,8 godina u 2000. na ~ 73,1 godinu u 2019.
Izvještaj „Global life expectancy to increase by nearly 5 years by 2050“ pokazuje da se očekuje daljnji rast životnog vijeka za muškarce i žene.
Studija “Global Burden of Disease” (GBD) navodi da je u mnogim oblastima svijeta došlo do smanjenja smrtnosti od zaraznih bolesti, pojačanog uspjeha u smanjenju smrti novorođenčadi, raznih neonatalnih i zaraznih infekcija.

"... dotični autor texta, on ima posla jedino kad mu ljudi dolaze u ordinaciju"
- dotični uopće nema ordinaciju, a njemu pacijenti ne dolaze, nego mu ih dovoze, jer dotični radi na kliničkom odjelu intenzivnog liječenja. I posla nažalost ima uvijek i stalno.

"...pa nije teško zaključit kome je šta u interesu"
- tebi je zaključivanje općenito teško, što je izvidno iz gornjih navoda.

"... razna mentalna oboljena su uobičajena pojava."
- ne sudi druge po sebi

Ili jesmo, ili nismo! Ili ono treće...
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2025 20:01 (Doc Berecki).
20 mjeseci
Doc Berecki kaže...

- dotični uopće nema ordinaciju, a njemu pacijenti ne dolaze, nego mu ih dovoze, jer dotični radi na kliničkom odjelu intenzivnog liječenja. I posla nažalost ima uvijek i stalno.

Zašto nažalost? Što više pacijenata to bolje za vas.

To što vi nemate ordinaciju ne znači da nemaju tisuće vaših kolega, pa se odradi par sati tamo, a par sati još u privatnoj ordinaciji, ali sve je to po Hipokratu.

Shvaćam potrebu za raznim kirurzima i konkretnim zvanjima, ali doktore opće prakse danas lagano zamjeni ChatGPT.

Ionako samo unose simptome u računolo koje im zatim daje odgovor koju kutiju tableta propisati, na to se svelo "liječenje".

Ne liječe se uzroci nego posljedice.

Doc Berecki kaže...

- ne sudi druge po sebi

Vidio sam tvoju struku za vrijeme korone i kakve predstave ste radili.

Sad je samo pitanje jel iz neznanja ili profita.

18 godina
SharkZ kaže...

Shvaćam potrebu za raznim kirurzima i konkretnim zvanjima, ali doktore opće prakse danas lagano zamjeni ChatGPT.

Mmmmmmda, sve jasno...

20 mjeseci

Činjenica je da izjave koje priča Trump nije izmislio on nego stručnjaci koji ga savjetuju, samo se namjerno okreće priča kad god je on u pitanju.

Znakovito je i to da je SAD izašao iz WHO, to dovoljno govori o kakvoj se kaljuži radi.

4 10 hvala 1
18 godina
SharkZ kaže...

Činjenica je da izjave koje priča Trump nije izmislio on nego stručnjaci koji ga savjetuju, samo se namjerno okreće priča kad god je on u pitanju.

Znakovito je i to da je SAD izašao iz WHO, to dovoljno govori o kakvoj se kaljuži radi.

Da, SAD je stvarno postao kaljuža sa svojim "stručnjacima".

8 godina
SharkZ kaže...
Doc Berecki kaže...

To što vi nemate ordinaciju ne znači da nemaju tisuće vaših kolega, pa se odradi par sati tamo, a par sati još u privatnoj ordinaciji, ali sve je to po Hipokratu.

Ionako samo unose simptome u računolo koje im zatim daje odgovor koju kutiju tableta propisati, na to se svelo "liječenje".

Doc Berecki kaže...

- ne sudi druge po sebi

Nevjerovatno je da što manje razumiješ stvari si toliko glasniji, iako ne podaš NITI JEDNU činjenicu, niti jedan DOKAZ svojim tvrdnjama osim ponavljanja rečenica zavjeraša. Dok god ovako debatiraš nažalost svi će ti se samo smijat jer je očito da niti malo ne razumiješ stvar o kojoj misliš da nešto znaš.

13 godina
nikonja kaže...
SharkZ kaže...
Doc Berecki kaže...

Doc Berecki kaže...

- ne sudi druge po sebi

Nevjerovatno je da što manje razumiješ stvari si toliko glasniji, iako ne podaš NITI JEDNU činjenicu, niti jedan DOKAZ svojim tvrdnjama osim ponavljanja rečenica zavjeraša. Dok god ovako debatiraš nažalost svi će ti se samo smijat jer je očito da niti malo ne razumiješ stvar o kojoj misliš da nešto znaš.

Ništa neobično. Dunning-Krugerov efekt radi. Ali izgleda da SharkZ nije čitao ništa o tome, pa ni nedavni Docov članak. A i da je ništa to ne bi pomoglo. 

42
12 godina
Baby Shark, zašto maltretiraš pošten narod? Ajd ostavi svoje nebuloze i psihoze za svoju ekipu na internetu ili klupici, gdje god da držiš predavanja. A nas pusti da uživamo u pisanim djelima jednog od rijetkih stručnjaka koji s nama želi podijeliti svoje znanje.

Hvala.
Nadglednik dina
Moj PC  
12 1 hvala 5
9 godina

Ne ulazim jel u pravu ili nije, iako vjerujem da Trumpovi ljudi su veci strucnjaci nego random Bug editor s diplomom medicine starom 30-40god kojem je glavni cilj izazvat kontroverzu, a ne tice se njegovom podrucja uopce. Ja sam AI inzenjer/istrazivac, pa mi ne pada na pamet komentirati, ne znam, racunalnu sigurnost. To jednostavno nije moje podrucje.

Svakako ismijavanje americkog predsjednika na ovaj nacin vrlo lako moze dovest do zabrane ulaska u SAD, cak i puno kasnije nego Trump ode. Svijet se sve vise polarizira i sve se vise prati. Predlozio bih ljudima koji nisu americki drzavljani, il barem ne zive u Americi, da se suzdrze od kritiziranja americke politike, nije zdravo, a ako otvoreno imenom i prezimenom kritiziras stvaras si metu na leda. 

3 16 hvala 1
17 godina
SharkZ kaže...

-da, loši savjetnici.. no on ih bira.. pa dobro-loše kao zasluge možemo pripisati njemu.

+ uz dva nobela, treći za kemiju (povezati ova dva..) i bonus četvrti (klasično kupiš 2-3  komada, jedan gratis..) recimo iz književnosti ili uvesti novu klasu, nazvati je trumpizam pa otkloniti svaku nedoumicu.. i najsmješnije, dobit će ih.. možda ne baš 4 ali .. :) .. a ako gledamo pošteno, u odnosu na obamu, tad ipak više radi za mir odnosno barem tako twita s medijima... nego što je obama bilo što napravio pa opet dobio uz podsjetnik da relativnost ne obuhvaća samo fiziku-svemir nego i ovakve odnose-kriterije.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
jurica1001 kaže...

Ne ulazim jel u pravu ili nije, iako vjerujem da Trumpovi ljudi su veci strucnjaci nego random Bug editor s diplomom medicine starom 30-40god kojem je glavni cilj izazvat kontroverzu, a ne tice se njegovom podrucja uopce. Ja sam AI inzenjer/istrazivac, pa mi ne pada na pamet komentirati, ne znam, racunalnu sigurnost. To jednostavno nije moje podrucje.

Svakako ismijavanje americkog predsjednika na ovaj nacin vrlo lako moze dovest do zabrane ulaska u SAD, cak i puno kasnije nego Trump ode. Svijet se sve vise polarizira i sve se vise prati. Predlozio bih ljudima koji nisu americki drzavljani, il barem ne zive u Americi, da se suzdrze od kritiziranja americke politike, nije zdravo, a ako otvoreno imenom i prezimenom kritiziras stvaras si metu na leda. 

Meni je izbjeljivač u potpunosti izliječio koronu, a istina je da paracetamol izaziva kravlje ludilo. Kao što kažeš, Trump je sigurno okružen ljudima s dugogodišnjim iskustvom i njegov doprinos na polju medicine je nemjerljiv. Svakako se slažem da je nekakav random editor star 40 godina nikako nije u rangu AI ili nekom drugom stručnjaku koji ima crni pojas sedmi dan, a ne četrdesetu godinu. Ono za što bismo se svi trebali zalagati je mogućnost trećeg mandata za najsposobnije među nama jer ograničavati uspješne zastarjelim zakonima (30-40 i više godina) je potpuno besmisleno. 

Nek se nađe za na granici.

20 mjeseci
Entry Point kaže...
Baby Shark, zašto maltretiraš pošten narod? Ajd ostavi svoje nebuloze i psihoze za svoju ekipu na internetu ili klupici, gdje god da držiš predavanja. A nas pusti da uživamo u pisanim djelima jednog od rijetkih stručnjaka koji s nama želi podijeliti svoje znanje.

Hvala.

Jel ti ko brani da čitaš njegove textova? To možeš i bez ulaska u forum i bez nepotrebnog trkeljanja.

Također, možeš poslati i PM dotičnom pa se nađite negdje na kavi i pričajte satima o autizmu i lijekovima, on je očito stručnjak za sve moguće grane medicine.

Ovo je forum i javna rasprava, na strani sam predsjednika najjače sile na svijetu i hrpe stručnjaka i znanstvenika oko njega.

Ako on nešto izjavi onda to itekako ima težinu, tako da me poštedi svojih nebuloza.

16 godina
jurica1001 kaže...

samo malo, pa Ameri su naj, oni nas vole više on nas samih...

da prisnažim, za sve tihotapce i ine strašljivce:

https://www.pidjin.net/2013/07/03/freedomination/

Ju je je? Je ju je!
17 godina

Kaže forum: "Poruka mora sadržavati tekst!", ali slika govori više od riječi:

Moj PC  
5 1 hvala 0
18 godina
jurica1001 kaže...

Imam neprovjerenu infomaciju da je Cecko na toj listi, ili da vrlo skoro bude

11 godina
Judg3 Dr3dd kaže...

Kaže forum: "Poruka mora sadržavati tekst!", ali slika govori više od riječi:

Je li to prije ili nakon heroina i parazita u mozgu? Kakvav idol takvi i sljedbenici.

15 godina
Ma Šark-Zi se samo dobro zajebava i usput vas sve trola. To je jedino objašnjenje, jer ne mogu vjerovati da netko ozbiljno ispaljuje ovakve gluposti.

5 0 hvala 0
17 godina
@Old Iggy baš jučer prićam sa ženom. Zamisli samo prije 50-100g oboje bi bili mrtvi ili da smo živi imali bi unučad.
18 godina
Napon kaže...

A sad, da vidimo šta kaže dobri, stari Mojsije, prije otprilike 3500 godina: 

Mojsije, kažeš* O jbt... 

Gajotres kaže...
@Old Iggy baš jučer prićam sa ženom. Zamisli samo prije 50-100g oboje bi bili mrtvi ili da smo živi imali bi unučad.

Da su antibiotici bili širokodostupni prije 70 godina, mene vjerojatno tu ne bi bilo. Dva nesuđena ujaka umrli kao djeca od danas lako rješivih bolesti, kad se gleda prosjek tih braća i sestara taman oko 40 godina.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice