Elon Musk: Kolonizacija Marsa je "polica osiguranj

poruka: 43
|
čitano: 9.276
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Elon Musk: Kolonizacija Marsa je "polica osiguranj".
10 godina
Re: Elon Musk: Kolonizacija Marsa je "polica osigu
viciousone kaže...
Baš je žalosno da na forumu IT časopisa hrpa neinformiranih, zlobnih, neostvarenih i nezahvalnih budala negativno komentira viziju osobe i samu osobu koja im je podarila PayPal (financijsku sigurnost kupovine), Teslu (ekologija i slobodan pristup patentima kako bi se jačala konkurencija i dalje razvijala tehnologija), Space X (izuzetno pristupačne svemirske letove), Twiter/X (zaštitio slobodu govora), Starlink (globalnu pokrivenost jeftinim mobilnim internetskim signalom, globalna komunikacija putem vlastitog mobilnog uređaja u skoroj budućnosti), spasio dvoje napuštenih astronauta itd.

Dosta vas ima zemljački mentalitet. Npr Geliptera muči što bi zabio američku zastavu dok istovremeno svatko na planetu Zemlji, uključujući i Geliptera, čim se ekonomski ostvari, pokušava živjeti američki stil života okružen sa valjda 100% stvari proizašlih iz SADa.

Jedan član Mense iz komentara navodi da bi trebalo prvo teraformirati Zemlju! 😂

Mungos navodi da su to gluposti jer je Mars nedokučiv jer eto u ljudskim genima nije da istražuje i nalazi rješenja na teškoće na putu nego je svijet i dalje ravna ploča kao u doba Columba. Po logici ako sam ja nesposoban i intelektno i radno ljen i nemam nikakvu znatiželju niti istraživački, pionirski poriv u sebi, netko tko je od mene bolji u svemu zaslužuje od mene samo klip pod noge.

Jedan lumen misli da je bolje uložiti novac u jahte nego u budućnost. Nisam upoznat da takvi vlasnici/unajmljivači jahta imaju takav globalni utjecaj niti volju za poboljšanjem života. Na tim jahtama obično imaš mlade cure i nešto za šmrkanje. Kada ti vlasnici provode vrijeme sa mladim curama, nisu previše koncentrirani na tvoj boljitak. Misli da Space X ustvari ima dvije radne jahte koje služe za prikupljanje raketa.

U moru glupih komentara jedan Mizantrop piše o tome kako Musk uzima državni novac 🤣. Komentar kroz prizmu hrvatske politike/svakodnevice. Znam da je Musk jednom prilikom dobio pozajmicu od SADa i da ju je vratio kao prioritet prije roka. Novac koji će dobiti od države i investitora je višestruko manji od dobitka/finacijske koristi koju će ti ulagači i mi koji nećemo uložiti cent dobit zazvrat. Razina i vizija na kojoj vi operirate i razina na kojoj ti ljudi rade, za vas je SF.

Ova komentatorska pljuvačnica odraslih ljudi koji vlastito mišljenje baziraju na vijestima iz filijala cnna, cbsa, msnbca i sl trebala bi stvarno ući u anale.

Stvarno sramota!

Stari moj, ti si totalno zabrijao u krivom smjeru, barem što se mog komentara tiče. Daj malo spusti loptu na Zemlju, ne radi Musk ništa iz dobrobiti za čovječanstvo, nego zbog zarade i vlastite samopromocije. Da mu je stalo do čovječanstva, prodavao bi Tesle bez zarade, a i patente, koliko znam, ne poklanja baš na sve strane. Moj komentar bio je i u tom smislu, koliko licemjeran moraš biti da prodaješ fore tipa "mir u svijetu", dobrobit za čovječanstvo i ostale kerefeke i istovremeno biti desna ruka predsjedniku koji je opalio ekonomski šamar svima u svijetu, uključujući i samom Musku. I vrijeme će ti pokazati da Musk ne srlja na Mars zbog tebe i mene, već zna da je na Marsu ogromna prilika da Amerikanci izgrade prvu stalnu bazu i da rudarenje i iskapanje rijetkih minerala i metala bude izvor ogromne zarade ili barem ogromne tehnološke prednosti nad drugim nacijama na Zemlji. Kako je i spomenuo jedan kolega, pametniji cilj bi bio istraživanje novog pogona za svemirska putovanja, što Musku očito nije u interesu, on koristi usavrešnu postojeću tehnologiju jer nema vremena čekati otkriće warp pogona. Pročitaj trilogiju 3 body problem, shvatit ćeš o čemu je riječ, Amerikanci danas gledaju 50-100 godina u budućnost.

9 godina
Cansee kaže...

inače imamo ovdje prilično dobru temu za Fantasy i SF knjige, pa ako imaš koju dobru preporuku nabaci https://forum.bug.hr/forum/topic/ostalo/fantastika-sf-knjige/278441.aspx

Evo, napisao sam prve preporuke u toj temi, pa pogledaj.

Life is jazz. Play it cool.
9 godina

Njemu je do Marsa samo iz sebičnih razloga da stvori komunu  za svoje biološke potomke koji će vladati Marsom kao feudalni gospodari  

Tako mi taj lik djeluje , narcisoidni egomanijak .  Pretpostavljam ako bude do zabijanja zastave da će to biti ona Južnoafričke Republike iz vremena aparthejda 

waaagh ;

3 0 hvala 0
4 godine

Ovaj dio teksta me je satro;

Osnivač SpaceX-a i drugih manje više uspješnih kompanija govori da opstanak civilizacije ovisi o uspostavi samodostatne prisutnosti na Crvenom planetu, budući da će Zemlju u konačnici uništiti širenje Sunca. Budući da NASA predviđa da će se Sunce pretvoriti u crveni div za oko pet milijardi godina, Musk tvrdi da se proaktivni koraci moraju poduzeti sada kako bi se osigurao kontinuitet civilizacije. Dakle, treba požuriti, jer će pet milijardi godina proći u trenu.

Morao sam kao Rambox.

Milijardu godina će "proći u trenu" ?!?! 

Inače, kad Sunce počne divljati, a Mars je inače jako udaljen od Sunca, maltene je u drugoj galaksiji, pa na njega neće djelovati širenje Sunca.

合気道家 - Yondan
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 15:34 (Zaporožac).
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
Zaporožac kaže...

Inače, kad Sunce počne divljati, a Mars je inače jako udaljen od Sunca, maltene je u drugoj galaksiji, pa na njega neće djelovati širenje Sunca.

Onda idemo na Pluton, Ceres, Jupiterovi i Saturnovi sateliti tamo zjape prazni, sve napušteno stoji, treba uređivati, raditi. Najlakše je zavući se u centar grada pa kad za pet milijardi godina pokuca Sunce, bit će "jao, što smo nismo mislili prije".

9 mjeseci
Zaporožac kaže...

Osnivač SpaceX-a i drugih manje više uspješnih kompanija govori da opstanak civilizacije ovisi o uspostavi samodostatne prisutnosti na Crvenom planetu, budući da će Zemlju u konačnici uništiti širenje Sunca. Budući da NASA predviđa da će se Sunce pretvoriti u crveni div za oko pet milijardi godina, Musk tvrdi da se proaktivni koraci moraju poduzeti sada kako bi se osigurao kontinuitet civilizacije. Dakle, treba požuriti, jer će pet milijardi godina proći u trenu.

Morao sam kao Rambox.

Milijardu godina će "proći u trenu" ?!?! 

I sad zamisli njegove investitore koji očito imaju nešto u glavi stoga su i došli do silnih milijardi, pročitaju ovakvu nebulozu od strane ovog majmuna i pomisle da moramo sliti još par milijardi u ovu "viziju". On uopće nije glup ni lud, već kreteni koji ga financiraju.

16 godina
filip_medo kaže...

I sad zamisli njegove investitore koji očito imaju nešto u glavi stoga su i došli do silnih milijardi...

/s

9 godina
Zaporožac kaže...

Fantasticna logika.

U trenutku kada se lansiraju neki Oresniki, dvije nuklearne sile ratuju (Indo/Pakistansko samaranje), i realno, u jednom trenutku mogu krenuti neki nuklearni obracuni, treba se pouzdati u ljudskost i zdravi razum te ostaviti sva jaja u jednoj te istoj korpi zvanoj Zemlja. Par milijardi godina.

Fak jea.

Because what could go wrong?

I trebas biti jaci aktivist da iz svega toga izvuces Musk bad, burn Tesla, a ne skuziti da nam treba rezervna opcija u slucaju da netko stisne dugme ili stvarno doleti nesto neocekivano iz vaseljene cemu nismo dorasli.

14 godina

Čini se da imam problema s konceptom vremena kad se ovdje govori od nekoliko milijardi godina kao o dva, tri desetljeća jer evolucija će stati pa budemo praktički isto izgledali i funkcionirali kao u Star Treku, svi budemo pričali general american english i malo ćemo se razlikovati po nekim izraslinama po glavi. U stvarnosti već nakon tri tisuće godina se ljudi budu zgražali kako mi sada živimo, a mi njih ne bismo razumijeli kako oni funkcioniraju, a za nekoliko milijardi će neki oblici snimati nas kao zvijeri iz Jurassic Parka. Kad već biramo rješenja i planete kao u igri(ci) samo treba sklopiti u boljoj radioni nešto skalamerije, zašto ne bismo kolonizirali Andromedu? Ima li i jedan jedini razlog protiv? Ili pričekati da ona dođe do nas jer ionako piči prema nama. Prije toga napraviti Dysonovu sferu tu na Suncu i to samo polovicu na "tamnoj" odnosno udaljenoj strani tamo gdje se sunce bezveze troši, a ništa koristi i nek se pola te ljuske vrti kao rotirka. Mjesec Europa ima vode, tamo bi mogli nakon nuklearne katastrofe zapičiti Indijci i Pakistanci pa neka se tamo nastavljaju rokati, Rusi i Ukrajinci na Saturnov ring, a mi i Srbi tu do Mjeseca. Ameri su rezervirali Mars i tamo će napraviti 13 kolonija koje bi se po pravilu trebale okrenuti protiv njih u borbi za nezavisnost, a nakon toga se međusobno porokati oko nečega tipa sjever i jug. Najbolje bi bilo sklepati vremeplov pa ako nešto krene po zlu, vratiti na saved state pa ponovo. Nije nemoguće, tako su i za tamne teme govorili da je nemoguće, a vidi sada. Ili za leteće aute. Nego, vjerujem da će se sunčev sustav kolonizirati ali za to će trebati tehnologija koja je trenutno nama nepojmljiva kao srednjevjekovnom seljaku i čak naprednijim alkemičarima tiskana pločica. Osim toga još uvijek čovječanstvo ne igra kao tim, evo oko ove epidemije korone ćemo jedni drugima još dvijesto godina nabijati na nos kako smo si međusobno lagali jer se želimo pokrasti i otrovati, na Mjesec se išlo da bi jedna ekipa drugoj pokazala srednji, a sada su trendovi, ne zajedničkog otkrivanja warp pogona, nego naoružavanja kako bismo jedni druge prije i efikasnije utamanili.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2025 7:58 (ante_etna).

4 0 hvala 0
14 godina
Gebirgs kaže...
Zaporožac kaže...

Fantasticna logika.

U trenutku kada se lansiraju neki Oresniki, dvije nuklearne sile ratuju (Indo/Pakistansko samaranje), i realno, u jednom trenutku mogu krenuti neki nuklearni obracuni, treba se pouzdati u ljudskost i zdravi razum te ostaviti sva jaja u jednoj te istoj korpi zvanoj Zemlja. Par milijardi godina.

Fak jea.

I trebas biti jaci aktivist da iz svega toga izvuces Musk bad, burn Tesla, a ne skuziti da nam treba rezervna opcija u slucaju da netko stisne dugme ili stvarno doleti nesto neocekivano iz vaseljene cemu nismo dorasli.

a tko će probrati ove koji idu gore da ne budu isti takvi kao ovi dolje koji će sve rasturiti?

16 godina
ministar kaže...
Gebirgs kaže...
Zaporožac kaže...

Fantasticna logika.

Fak jea.

a tko će probrati ove koji idu gore da ne budu isti takvi kao ovi dolje koji će sve rasturiti?

Pa musk naravno. Kao sto probire zneke na Xu. 

16 godina
ministar kaže...
Gebirgs kaže...
Zaporožac kaže...

Fantasticna logika.

Fak jea.

Pa musk naravno. Kao sto probire zenke n Xu. 

6 godina

Trebalo bi Muska poslati malo u orbitu na godinu dana, pa kad se vrati više mrtav nego živ možda skuži šta znači boravak van Zemljine gravitacije i radijacijskog štita.
Samo šta astronaute tamo na Marsu ne bi dočekali liječnički timovi i dvomjesečni boravak u toplicama, nego beskrajni rad za koji niti ne bi bili sposobni.
I sumnjam da bi se našao toliko glup astronaut da pristane na besmisleni put bez povratka sa dugom agonijom za finale. Ali eto, možda netko od ljubitelja holivudskog SF-a poželi uzgajati krumpire iz vlastitog dreka do kraja svog kratkog i čemernog života za vječnu slavu ovozemaljskih vizionara koji mlate po šampanjcu, kavijaru i janjetini uz prsate manekenke.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice