Dosta vas ima zemljački mentalitet. Npr Geliptera muči što bi zabio američku zastavu dok istovremeno svatko na planetu Zemlji, uključujući i Geliptera, čim se ekonomski ostvari, pokušava živjeti američki stil života okružen sa valjda 100% stvari proizašlih iz SADa.
Jedan član Mense iz komentara navodi da bi trebalo prvo teraformirati Zemlju! 😂
Mungos navodi da su to gluposti jer je Mars nedokučiv jer eto u ljudskim genima nije da istražuje i nalazi rješenja na teškoće na putu nego je svijet i dalje ravna ploča kao u doba Columba. Po logici ako sam ja nesposoban i intelektno i radno ljen i nemam nikakvu znatiželju niti istraživački, pionirski poriv u sebi, netko tko je od mene bolji u svemu zaslužuje od mene samo klip pod noge.
Jedan lumen misli da je bolje uložiti novac u jahte nego u budućnost. Nisam upoznat da takvi vlasnici/unajmljivači jahta imaju takav globalni utjecaj niti volju za poboljšanjem života. Na tim jahtama obično imaš mlade cure i nešto za šmrkanje. Kada ti vlasnici provode vrijeme sa mladim curama, nisu previše koncentrirani na tvoj boljitak. Misli da Space X ustvari ima dvije radne jahte koje služe za prikupljanje raketa.
U moru glupih komentara jedan Mizantrop piše o tome kako Musk uzima državni novac 🤣. Komentar kroz prizmu hrvatske politike/svakodnevice. Znam da je Musk jednom prilikom dobio pozajmicu od SADa i da ju je vratio kao prioritet prije roka. Novac koji će dobiti od države i investitora je višestruko manji od dobitka/finacijske koristi koju će ti ulagači i mi koji nećemo uložiti cent dobit zazvrat. Razina i vizija na kojoj vi operirate i razina na kojoj ti ljudi rade, za vas je SF.
Ova komentatorska pljuvačnica odraslih ljudi koji vlastito mišljenje baziraju na vijestima iz filijala cnna, cbsa, msnbca i sl trebala bi stvarno ući u anale.
Stvarno sramota!
Stari moj, ti si totalno zabrijao u krivom smjeru, barem što se mog komentara tiče. Daj malo spusti loptu na Zemlju, ne radi Musk ništa iz dobrobiti za čovječanstvo, nego zbog zarade i vlastite samopromocije. Da mu je stalo do čovječanstva, prodavao bi Tesle bez zarade, a i patente, koliko znam, ne poklanja baš na sve strane. Moj komentar bio je i u tom smislu, koliko licemjeran moraš biti da prodaješ fore tipa "mir u svijetu", dobrobit za čovječanstvo i ostale kerefeke i istovremeno biti desna ruka predsjedniku koji je opalio ekonomski šamar svima u svijetu, uključujući i samom Musku. I vrijeme će ti pokazati da Musk ne srlja na Mars zbog tebe i mene, već zna da je na Marsu ogromna prilika da Amerikanci izgrade prvu stalnu bazu i da rudarenje i iskapanje rijetkih minerala i metala bude izvor ogromne zarade ili barem ogromne tehnološke prednosti nad drugim nacijama na Zemlji. Kako je i spomenuo jedan kolega, pametniji cilj bi bio istraživanje novog pogona za svemirska putovanja, što Musku očito nije u interesu, on koristi usavrešnu postojeću tehnologiju jer nema vremena čekati otkriće warp pogona. Pročitaj trilogiju 3 body problem, shvatit ćeš o čemu je riječ, Amerikanci danas gledaju 50-100 godina u budućnost.