E moj Microsofte. Ima li kod tebe više ikoga tko zna kud ide? Glavinjate već desetljećima. Samo, baš vas briga dok cure milijarde. A korisnici - tko ih šljivi!
E moj Microsofte. Ima li kod tebe više ikoga tko zna kud ide? Glavinjate već desetljećima. Samo, baš vas briga dok cure milijarde. A korisnici - tko ih šljivi!
znači, ako želim kupit zadnji Office što kupujem?
Iritira me to forsiranje ai u svaki kutak sistema, nema veze je li to win, android, mac ili ios
Ne samo to... nego ga ni ne mozes aktivirati offline od verzije 2021 na novije nego moras imati MS acc i vezati kljuc za mail acc.
zamisli da si neka firma koja isporucuje neke stvari za koje je office neophodan i isporucis komp na koji si ti ulogiran u office :D
Meni je to ok, nešto bez AI nema smisla, a tko se ne može tome prilagoditi, a što da velim, Igor Mandić je do smrti pisao na pisačem stroju jer se nije mogao prilagoditi radu na računalu.
Ne samo to... nego ga ni ne mozes aktivirati offline od verzije 2021 na novije nego moras imati MS acc i vezati kljuc za mail acc.
zamisli da si neka firma koja isporucuje neke stvari za koje je office neophodan i isporucis komp na koji si ti ulogiran u office :D
What?
ja nisam znao što instalirati te gdje se kupuje licenca
Čuješ ovo iza sebe? To su kotači tehnologije i uskoro će te pregaziti.. hebi ga stariš.
ja nisam znao što instalirati te gdje se kupuje licenca
Čuješ ovo iza sebe? To su kotači tehnologije i uskoro će te pregaziti.. hebi ga stariš.
Jako me to brine, /s
-da i ne... :)
-tj jedno je biti juzer, drugo ms, treće nešto treće.. :))
-problem, glupost, koju ms gura-ponavlja (i nastavit će, jer može..) kompleks mobitela, u sve gura mobitel-ui .. na mobu je to ok, ok je jedna app koja će otvoriti-prikazati word-excel.. jedna ikona za office paket, kao player multimedije koji klikneš-playa.. nije važno što, slike-glazba-video.. avi-mkv-razno.. ono što 'juzer' ne mora ni znati.
-no desktop juzer nije mobitel juzer, npr ne koristi palac po ekranu nego miš+tipkovnica.. dok uredski recimo tipka u wordu i excelicama.. pri čemu nije isto čitati ili stvarati dokument, file bilo koje klase-namjene-sardžaja.
-ms kao da je to izgubio, ne vidi, ćorav (ili samo glup).. i gura svoje, jer može.. čak ako i zna da je u krivom smjeru, čak ako se stoputa opekao i vratio kao npr startmeni i tilesi.. no za očekivati je da inteligentno biće koristi inteligennciju i da tad ne ponavlja iste greške, dok jedina inteligencija koju ms demonstrira vidimo samo u forsiranju akronima AI, odnosno svedena na slovo ili sad logo-ikonu.
-što je bio plan-roadmap.. npr mso365.. pandan windows365 koji bi uključio licencu za os+soft-usluge.. i to bi bilo ok, imalo bi smisla, za pc, za desktop.. no mobilno tržište je ono nepreboljeno, neprežaljeno kod ms-a ili osobno gatesa.. tj kad imaš milijarde i možeš imati-kupiti sve.. pa opet nešto ne možeš, npr ući u ring s većim morskim čudovištima klase mobilnog tržišta gdje je ms obična mala girica i dobije čvrge.. a to tad boli i rezultira neracionalnim ponašanjem, tvrdoglavost-glupost.. pri čemu gatesa ne zanima jel u pravu, ima li to smisla nego naprosto želja, kao kad trudnica želi jagode :)
-očekivati nešto racionalnog ili AI? .. nema ni i od inteligencije, nema AIja, postoje samo reklame, želje, taštine i SF serijal startreka ili matrixa pa se padajuća slova na ekranu i hudica percipiraju kao 'haker-guru'.. mada je ekšli glupasta filmska scena koja tako želi juzeru prikazati što računalo radi .. ono, želimo li juzeru prikazati kako elektron-impuls putuje kroz tv? no padajuća matrix slova i hudica su postale defacto definicija, dok ai ponavljanjem iz svake paštete iskoči mada veze nema s inteligencijom ili onom što se iz sf-a misli pod 'napredna računala-roboti-cyborzi' sustavi.. i dalje su to relativno glupasti algoritmi klase zbrajanja ili kvadratne jednadžbe-korjena, što može svaki calculator klase 'digitron' :) pa i mali perica ako je bio budan na satu matematike..
-ai je samo jači-brži, što je prevedeno bruteforce, ne inteligencija.. tj bager je jača lopata, nije pametnija, nije inteligencija.. odnosno inteligencija je ono što napravi lopatu i bager, ne bager, no kao i matrix slova i hudica, gotovo je, primilo se pa je sve postalo ai ... čak i glupost kao msovi planovi-želje ili taštine bez smisla, odnosno, ima smisla, ovisi koji uređaj nam je pod rukama, mob ili računalo, desktop ili hologram.. pri čemu nikad jedan ključ-šaraf nije najbolji za sve nego za samo jednu svrhu, pa je križni šarafciger upravo za takav šaraf, dok je za npr gedoru beskoristan, pri čemu nije ni glup ni pametan neog alat a glupost je lako napraviti u oba slučaja dok ms to konstantno potvrđuje, jer može, jer je dobio po prstima i jer umjesto inteligencije prikazuje 'normanle' ljudske osobine :)) pa ako i iza toga stoji ai, tad je već došao do statusa 'čovjek' :)) no to ne znači nužno i inteligentan, zar ne? ..
Microsoft samo nastavlja strategiju koja im donosi najvise novca. Retail korisnici su na dnu te piramide, oni sluze samo kao data generatori. Cloud (Azure) i biznis licence im donose najvise novca to je fokus.
Takodjer, sve mora biti online, polako ukidaju pereptual licence i samo pretplata. Od windows, office-a, pa nadalje.
AI je za sada vise kao hype (za korisnike) dok je za Microsoft vrlo korisan, sa Recallom mogu jos vise podataka da usisaju.
Mislim da ću sanjati Indiju kad zaspem!
Smješno je u svemu tome, da ako mi ne razmišljamo i stvaramo, chatgpt i ostali stagniraju jer apsolutno ovise o ljudskoj kreativnosti i stvaranju. Sve što oni ispljunu van je statistička kombinacija nečeg što su ljudi napisali, nacrtali, stvorili.
Sve što se sad događa oko tzv AI-a je samo još jedan tehnološki balon za brzu zaradu. Svi malo više tehnološki pismeni su itekako svjesni bolnih ograničenja i rupa u LLM-ovima, ali isto tako su jako svjesni da ljudi ne vole razmišljati, te im mogu prodati i govno zamotano u celofan.
Daleko od toga da LLM-ovi u nekim zadacima nisu korisni, ali veličanje te tehnologije kao spas čovječanstva je odvratno gledati i čitati. Pobogu, pa LLM-ovi ne mogu odraditi osnovne matematičke zadatke (razumljivo jer njihov output je statistički rezultat, a ne razmišljanje), osnovnoškolsku matematiku, što je temelj za bilo koji tehnološko-znanstveni razvoj.
Ne koristim Windowse, ali pitanje za kolege s foruma: Jel se mogu ta copilot LLM sranja ugasiti kompletno na Windowsima/MS365/whatever-u?
Koliko se sjećam, izvještavanje pravih novinara (tko može uopće znati tko su takvi?) trebalo bi biti nepristrano.
Naslov članka koji počinje s "Ovo više nije normalno" zasigurno nije takav.