Svake sekunde Microsoft blokira 7000 napada na loz

poruka: 4
|
čitano: 2.281
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Svake sekunde Microsoft blokira 7000 napada na loz".
16 godina

Prodajem vinogradske skare, jeftino, mogu rezati i piceke, dobri za ljudske prste. Akcija! Akcija! Domaca proizvodnja uvezena iz kine! Navali narode!

Sto mi je draze, da me prebiju ili da mi prst odrezu? Mozda oko iskopaju? S obzirom da mi autocompleta lozinke sam login je instant. A nije mi problem utpikati lozinku. Par sekundi mi nista ne znaci kad se stranica loada 3 dana zbog svog bloatware, spyware i slicno sranja neovisno o mojoj brzini tipkanja.

Niti jedan od razloga nije dovoljno dobar da bi netko presao na biometriju. Nema ni S od securitya, ako ti dvofaktorska authentifikacija bude probijena jednim pozivom u call centar gdje ti radnik iz 3. svijeta napravi sto zelis pa ono, speko sam si prst i sad se nemrem ulograti. Da im je stvarno stalo svi bi imali yubikey ili slicne fizicke tokene, ali ne, biometrija...

Drzava, ovaj, EU bi trebala zabraniti spremanje i koristenje biometrije od strane americkih konglomerata i svih ostalih tehno divova u ime "sigurnosti" jer oni tu mute kao i uvijek. Sve s ciljem lakseg pracenja pojedinca sa svrhom prodaje i profitiranja iz njhovih privatnih podataka. Nista vise, nista manje. Nisu se slucajno windows 11 racunala uploadala u drive na microsoft cloud, nego podlo uvale tokom updejta korisniku next next next i onda se oni cude ko pura dreku zakaj su sve ikone izmjenjenje, nema nicega bez interneta i ostale kerefeke. + jos ti to naplate.

Linux, Arch Linux.

6 1 hvala 0
2 godine

Svaki dan oko 5-7 puta pokušava neko da pogodi moju lozinku i to izvan moje zemlje. Tako se desilo da nakon 2-3 godine pokušavanja, što je oko 5.000 puta, uspio da se uloguje i onda mi na mobitelu tražilo da potvrdim broj jer sam imao srećom uključeno 2fa.

Zamislite to da microsoft dozvoljava da neko pogađa svaki dan moju lozinku više puta i preko neke druge lokacije. Da nemaju neku blokadu ako si već pokušao 2-3 dana po 5-7 puta da pristupiš da onda krene da blokira sve pristupe osim u svojoj državi. Čak ne dolazi obavještenje na mail da je neko pokušao da pristupi. 

2 0 hvala 0
8 godina

Jel ovo netko fakat puši? Lijepo ograničiš broj pokušaja na 3 u 5 minuta, a nakon 60 neuspješnih pokušaja za redom banaš IP i kraj priče. Malo bi oni biometrije cuclali za daljnje AI treniranje. Nadam se da su toliko ipak samo Apple useri mutavi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2024 18:21 (xebeche).

2 0 hvala 0
15 godina

Yubikey je zakon.

Samo je problem kaj moraš ima 2 komada, a "frajer" dođe 65 eura po komadu (yubikey 5 naravno).

Masno skupo, ali odlično riješenje ako ti je stvarno stalo do sigurnosti.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice