Prodajem vinogradske skare, jeftino, mogu rezati i piceke, dobri za ljudske prste. Akcija! Akcija! Domaca proizvodnja uvezena iz kine! Navali narode!
Sto mi je draze, da me prebiju ili da mi prst odrezu? Mozda oko iskopaju? S obzirom da mi autocompleta lozinke sam login je instant. A nije mi problem utpikati lozinku. Par sekundi mi nista ne znaci kad se stranica loada 3 dana zbog svog bloatware, spyware i slicno sranja neovisno o mojoj brzini tipkanja.
Niti jedan od razloga nije dovoljno dobar da bi netko presao na biometriju. Nema ni S od securitya, ako ti dvofaktorska authentifikacija bude probijena jednim pozivom u call centar gdje ti radnik iz 3. svijeta napravi sto zelis pa ono, speko sam si prst i sad se nemrem ulograti. Da im je stvarno stalo svi bi imali yubikey ili slicne fizicke tokene, ali ne, biometrija...
Drzava, ovaj, EU bi trebala zabraniti spremanje i koristenje biometrije od strane americkih konglomerata i svih ostalih tehno divova u ime "sigurnosti" jer oni tu mute kao i uvijek. Sve s ciljem lakseg pracenja pojedinca sa svrhom prodaje i profitiranja iz njhovih privatnih podataka. Nista vise, nista manje. Nisu se slucajno windows 11 racunala uploadala u drive na microsoft cloud, nego podlo uvale tokom updejta korisniku next next next i onda se oni cude ko pura dreku zakaj su sve ikone izmjenjenje, nema nicega bez interneta i ostale kerefeke. + jos ti to naplate.