Vinska kiselina umjesto grafita za buduće baterije

poruka: 4
|
čitano: 4.241
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vinska kiselina umjesto grafita za buduće baterije".
8 godina

do sada imali puno različitih izuma kao nove baterije a nijedna koja bi zamjenila postojeće litijionske. 

Gdje je problem??? 

Ako je litij skup i teže dobavljiv , zašto još uvjek nismo na novom tipu baterije koja koristi jeftinije sirovine?

0 0 hvala 0
9 godina

Osnovni problem s baterijama je da se na elektrodama izlučuju dendriti. Drugim riječima (jasnije) kada se baterija nabija na elektrodi se izlučuje metal, metalna sol ili što već, no ne izlučuje se u jednolikom, glatkom sloju nego u obliku grana i grančica, nalik na drvo (grč. dendron = drvo). Zbog toga baterija ne može izdržati veliki broj ciklusa punjenja i pražnjenja. Ujedno se zbog stvaranja dendrita povećava unutrašnji otpor baterije, uslijed čega dolazi do gubitka korisne energije. 

1 0 hvala 1
16 godina
Re: Vinska kiselina umjesto grafita za buduće bate
Eto ljudi, nema straha od prsta! ='Robodoctor'😁😎😁😎
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Zagorje će svijetlit ko Vegas !

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice