Garmin Fenix 8 stiže u dvije inačice i nekoliko ve

poruka: 49
|
čitano: 11.397
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Garmin Fenix 8 stiže u dvije inačice i nekoliko ve".
6 godina
Re: Garmin Fenix 8 stiže u dvije inačice i nekolik
Miro kaže...
Srce Isusovo kaže...

Jebeni AMOLED... Nitko (tj malo tko) ne želi amoled na garminu. MIP je zakon za ovakvu vrstu satova. srozali su trajanje baterije sa cca 3 tjedna na 6 dana ovim jednostavnim trikom - AMOLED. Katastofa, a o cijeni.. Nti issusa... 

Želim AMOLED na satu, eto zamisli ima i takvih korisnika!

Od kud ti ova tvrdnja o 6 dana? Epix 2, s AMOLED ekranom, bez problema izdrži deklariranih 16 dana.

Sa njihove stranice, vidi sliku. I zapravo sam napisao da to malo ko želi... Fenix su sportski satovi sa naglaskom na brojke, te brojke u 100 nijansi boja večini ništa ne znače... AMOLED nikakvu prednost ne donosi na ovakvom tipu sata naspram MIP-a. I tek sad sam vidio da i ovi od 47mm dolaze sa MIP ekranima, prvo sam mislio da sam vidio da samo ovaj najmanji dolazi sa MIP. I dalje ostaje cijena od 1050€ sa starim senzorom (7x ima isti elevate 5) sa nula novih metricsa, upitno korisnim voice assistantom i kompjuterom za ronjenje. NOPE

Gajotres kaže...
miller kaže...

Ali mi nije jasno kako sat od 100 evra, prva generacija Huaweia,kupljen prije 4,5 godina,  mi mjeri tačnu kilometražu, i prikaže kretanje - replay na mapi. A sat proizveden 2024, od 700 EUR mi kaže da sam pretrčao 100 metara za sat vremena. 
Odabrao sam istu opciju  - indoor running. I ako sam igrao basket sa oba. Huaweiu to nije smetalo. A da ne pričam o onim inofmacijama kako sam spavao. Najjači su mi oni likovi sa interneta koji upadaju u ozbiljne depresije zbog toga što im je Garmin napisao da su loše spavali, da im je mali (vomax)  i sl. 

Kažem ti nešto loše ili neispravno radiš. Trčim 10 - 15 km dnevno, u bobu je točan. Meni je samo kod Garmina sranje što ima lag s HR mjeračem. 

Tako i ja, 6 dana u tjednu po 10km, tu i tamo opalim 15-cu. laga je jer sat treba valjda 100 različitih podataka interpretirati i rasporediti i to od samo jednog senzora... Ništa čudno

HAIL TO THE KING, BABY!
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2024 10:08 (Srce Isusovo).
7 godina
neaktivan
@Miller sve ti je to relativno "precizno" što je huawei iscrtao na toj karti GPSa.
Recimo GLONAS sateliti imaju preciznost točke od 5 metara, znači algoritam u satu je to nekako peglao i dobio si to što je nacrtano. Sad razmislite kolika je veličina terena za basket i kako je uopće moguće izračunati da se baš ti krećeš a ne da satelit signal skače od ruba do ruba dvorane ili čak izvan kao što se vidi na karti. I sam znaš da signal za GPS je triengular i sateliti imaju razne smetnje od zidova i stabala da uhvate tvoj signal.

Dok vani recimo voziš bicikl po cesti spomenuta "precizna satelitska točka od 5 metara" skače s jedne strane ceste na drugu i okolo ceste, ali algoritam to lijepo ispegla da kad pogledaš vožnju kasnije na ekranu vidiš ravnu crtu po cesti, kao i spomenute smetnje drveće i zgrade. Ali tada ćeš svakako dobiti precizno izračunatu duljinu vožnje, dok na malom košarkaškom terenu, nemoguće. Osim nekim modernim tehnologijama i algoritmima uparenih wifi i bluetooth signala više uređaja pa precizno sve to triengulira.

Ona sličica od onog lika nemam pojma što to predstavlja i kako je taj lik skupio informacije, neki znanstveni rad ili klasika joutuberska.
6 godina
miller kaže.. 

To su detalji? to je k***c a ovo su detalji. Moram cenzurirat jer je Miro tu :D

HAIL TO THE KING, BABY!
13 godina
neaktivan

Ne morate mi slati ništa. Sve sam probao :) Ja sam završio misiju zvanu "Garmin smartwatch" :) 

Bio sam probao na onim global  garmin forumima isto razjasniti šta se dešava i gdje grešim, pa sam došao dotle da su mi zamalo prijetili smrću :) Tamo kad spomeneš Huawei ili Apple, kao da si im majku opsovao. Oni su kao sekta, da sam na kraju sumnjao da su svi botovi i zaposlenici ili odvjetnici Garminu :D

Nije mi ovdje ideja da se ubjeđujem. Ovo je moje iskustvo.  A nisam baš ni tehnički nepismen. 20+ godina u IT-u. pa da ne znam šta je kalibracija i šta da probam , dal grešim, troubleshooting i sl.. Mislim možda da je najveći problem bio upravo u tome što sam prije toga koristio huawei. Vjerovatno onaj ko koristi od prvog dana Garmin, i ne zna za drugo misli da je to to i Amin. 

BTW, odluka da promjenim smartwatch nakon 5 godna, sa Huaweia 1 na nešto pametnije mi je došla od doktora, da malo monitorišem healt parametre i naravno nisam štedio nego uzeo najskuplje. (apple nisam ni razmatrao jer ga ne mogu smisliti , dizajnerski )

P.S: Garmin je odličan za zbog baterija i što nema (ima opcija bez) amoled i što ima mape i to Garminove, po kojim je Garmin i najpoznatiji. Kapa dolje za ovo.

Meni se nije pokazao, razocarao sam se. A Razočarenje je bilo direktno proporcionalno cjeni. Da on košta do 200 evra , ne bi slova napisao nigdje, 

Vratio sam se na G-Shock :)

13 godina
neaktivan
Srce Isusovo kaže...
miller kaže.. 

To su detalji? to je k***c a ovo su detalji. Moram cenzurirat jer je Miro tu :D

Ma ludilo. LJepo on to crta. Pravi umjentik. Meni je čak najaviljaivao infarkt svaki treći dan :D

6 godina
miller kaže...

Ma ludilo. LJepo on to crta. Pravi umjentik. Meni je čak najaviljaivao infarkt svaki treći dan :D

Ako su ti otkucaji srca, odjednom dok čilaš, se počeli naglo dizati to ti i je razlog za posjet doktoru... niti jedan sat ne mjeri možda u otkucaj točno, ali ove nagle promjene/skokove od 30,40 ili 70 HBM definitivno prepoznaju mnogo dobro. Tako da ako ti se do dešava često - pravac kardiolog

HAIL TO THE KING, BABY!
7 godina
neaktivan
@Misusovo nisi sve naveo na snimci zaslona , a gdje su balas lijeve i desne noge, disanje, temperature ;) ... a gdje su tek detalji koji se mogu dobiti kroz razne skinute nadogradnje.

@Miller nisi mjerodavan ispao u ovoj temi, prvo si toliko naružio i pisao "netočno" i površno radi svog nekog ubjeđenja i oprosti na napisanom, nekom kratkom iskustvu. Ako sat nije radio kako treba zašto ga nisi reklamirao? Da bi na kraju svega što smo mi morali pisati, morao sam objašnjavati kako GPS uopće funkcionira i da to što si ti zahtijevao od sata je nemoguće i ono što je huawei očitavao je statistika pogrešnih očitanja. I sve se to na kraju svelo da ti sve znaš i da si završio sa garminom i zašto uopće mi to pišemo. Jer eto mi smo ispali zadojeni kao i oni na garmin forumu.
7 godina
neaktivan
Edit: pod kalibracija kolega nije vrijeđao da @Muller ne znaš što je kalibracija. Nego je mislio na trčanje i vježbe na spravi za trčanje, kalibracija je da se sat namjesti nakon treninga sa trakom za trčanje (prepišeš pretrčanu kilometražu sa sprave na sat) i to kad jednom napraviš kod garmina onda su ostala trčanja na toj traci precizna u milimetar.

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
ajimerej kaže...
@Misusovo nisi sve naveo na snimci zaslona , a gdje su balas lijeve i desne noge, disanje, temperature ;) ... a gdje su tek detalji koji se mogu dobiti kroz razne skinute nadogradnje.

@Miller nisi mjerodavan ispao u ovoj temi, prvo si toliko naružio i pisao "netočno" i površno radi svog nekog ubjeđenja i oprosti na napisanom, nekom kratkom iskustvu. Ako sat nije radio kako treba zašto ga nisi reklamirao? Da bi na kraju svega što smo mi morali pisati, morao sam objašnjavati kako GPS uopće funkcionira i da to što si ti zahtijevao od sata je nemoguće i ono što je huawei očitavao je statistika pogrešnih očitanja. I sve se to na kraju svelo da ti sve znaš i da si završio sa garminom i zašto uopće mi to pišemo. Jer eto mi smo ispali zadojeni kao i oni na garmin forumu.

Evo zamislite da sam ja bio onaj najglupjli user. Da ga je moj ćaća kupio a ne ja Ajtijevac. 

1. Ja kupio sat.
2. Skinuo huawei poslje 5 godina. (stekao neki UX)

3. Probao jedno mjesec dana raditi sa Garminom isto što i sa huaweijem. Ništa više. Upalio sat povezao aplikaciju. Oša ća, nogomet - košarka. 

4. Primjetio drastična odstupanja na osnovnim stvarima (heart rate i GPS koliko sam pretrčao na istom mjestu). I počešao se po glavi. Počeo pipati bilo na vratu, brojati otkucaje, počeo mjeriti teren ima li tamo stvarno samo tolko metara...

Sad ispada da sam trebao ići jedno mjesec dana u Garmin i NASA centar na kalibraciju i navikavanje?? Da nauči kako moje srce kuca. Da nauči kako da fata satelite u dvorani u kojoj je huawei fatao i crta (šta god da je hvatao ja u tom momentu nisam znao za bolje.)

A zamisli tek da sam krenuo u tu proceduru koju ti savjetuješ, da vratim sat i da kažem da mi ne radi :) A oni me onda pitaju  a šta mi ne radi. :D  Zamisli te spike onda , a ? 

P.S:

Ja nisam youtube reviewer, ako želite stručna mišljenja i rasprave onda ima tamo par pametnih ljudi koji rade kvalitetne revjue pa sa njima u raspravu. Ja sam ih nažalost sve kasno odgledao. A nijedan nije rekao da je GARMIN mama svih mama već da je neka sredina. 

SVe što sam ja htjeo reći je da za te pare koje sam dao sam se razočarao i da mislim da Garmin nije top klasa a kako se naplaćuje. 

Slike koje sam poslao je ono što imam iz arhiva a nisam rekao ni da je to tačno i da nije. To Jedino sa čim sam mogao uporediti.

6 godina
@miller
Nije to za tvoj kalibar sportaša, drž' se ti hjuavejia i ostalih smarwartch igrački.

1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Zaista nije u redu od huawei škrabati ono na mapi kao neko trčanje u unutarnjem prostoru i oni su ovo zakuhali, a točno je koliko je i netočno.
Nisi ti ništa kriv, niti si trebao studirati garmina. Bilo bi preciznije da si na garminovom ili huawei satu za košarku ili nogomet odabrao neku vježbu koja više odgovara indoor nogometu, npr. kardio, drugo, HIIT, HRV naprezanje... ili da si napravio aktivnost zvana Košarka, kao što sam ja napravio "kosilica" (kad kosim travu 🤭) i stavio parametre kao da hodam s teretom na leđima što i je slično, guram kosilicu.
Tada bi dobio točnije rezultate nego ono kod trčanja kroz zidove u huawei svijetu.

Kažem trebao si vratit sat ako nije dobro pokazivao otkucaje srca. Ali tu prvo treba zategnuti remen da mjeri precizno, ako ne mjeri, nosiš to na reklamaciju i dobiješ novi sat.

Nisam nikakav Fan garmina ali imam već treći sat od njih, nisu savršeni, imaju mana ali daleko su bolji od smart samsung, apple, huawei. Imamo sam i suunto neki ambi, koji je navodno trebao biti ubojica garmin feniksa ali ispostavilo se da ga je stari garmin fenix 2 kojega sam imao prije pokopao i nadživio i imao je duži support. Čak je stari garmin više funkcija i parametara, mjerio je VO2max recimo dok suunto nije (Ovo je bilo prije deset godina pa nije danas baš mjerodavno).
Samo hoću napisati, objasniti ako bude nešto bolje na tržištu za rekreaciju od Garmina, odmah ga mijenjam. Nosio bih huawei da nije onako sve šturo, ajd ide na bolje, sad se huawei upari sa HRM pojasom, znači napreduje.
6 godina
@ajimerej
Sad da ga ti isto pretjero garmin vs suunto prije 10 let
Prije 10let je suunto bil najprecizniji gps sportski sat, s najboljom baterijom (ambit 2, a pogotovo 3 nešto kasnije)
Ono vo2max i spo2 i druge varijable su jako velika aproksimacija danas, a kamoli onda
Uzimaš u obzir neka strašno velika odsupanja da se nekaj dešava, a kaj... To se ide k doktoru, eventualno

Tolko od skoro bivšeg ultraša 😉

0 0 hvala 0
16 godina
Iggivaggi kaže...
@ajimerej
Sad da ga ti isto pretjero garmin vs suunto prije 10 let
Prije 10let je suunto bil najprecizniji gps sportski sat, s najboljom baterijom (ambit 2, a pogotovo 3 nešto kasnije)
Ono vo2max i spo2 i druge varijable su jako velika aproksimacija danas, a kamoli onda
Uzimaš u obzir neka strašno velika odsupanja da se nekaj dešava, a kaj... To se ide k doktoru, eventualno

Tolko od skoro bivšeg ultraša 😉

Ako je miller-u bio težak Garmin za koristiti Suunto Ambit bi ga sahranio. Barem taj stari. Mene je baš izmiučio ambit 2/3, ne sječam se više koji sam imao tad. Poslje njega sam nabavi Vivoactive HR. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2024 17:40 (Gajotres).
6 godina
S konja na magarca 😉
Koristil Suunto od Core do 9 Baro (trenutno), kad znaš kak funkcionira lako je, nema kopanja po menijima, bar meni
7 godina
neaktivan
A dobro ogradio sam se da je ona kritika bila stara i ne mjerodavna.

Ako možeš malo i o Suunti, to rijetko čujemo, navedi neke njegove top stvari, nešto što je bolje nego kod Garmina, čisto informativno. Inače jako lijepi satovi pa možda ako fenix 9 ili 10 budu preskupi da imamo alternativu.
10 mjeseci

Pričaš neutemeljeno.Apple watch meni radi do 50 sati bez mjerenja kisika u krvi a dan ipo sa njim.Ekran je uvijek uključen.Apple ima UVIJEK uključen gps.Oprobaj na drugim satovima pa se sam uvjeri.Sistem kopčanja je nenad.ebiv.Ne landara okolo ništa, a nećeš vjerovati i ne žulja.Na kraju krajeva apple diktira sve, industriski je standard sa medicinskom preciznošću.Sve druge satove sam skidao pri korištenju hiltija osim AW8.Sa iskustvom od trenutno 23 sata od omege preko omikrona fenix3,casio,apple amazfit 2X...vjerovatno znam šta pričam.Trenutno mi je prvi izbor fossil za po gradu (mada je to u biti modni sat a ne Sat)Najnovije, samo radi tebe od subote 31.08.2024. u 08:00 čitav dan na suncu (more display na max), mjeri plivanje - čitavih 5,5km i u nedelju 01.09.2024. u 08:45 pokazuje 24% baterije.Radi se o AW8 iz 2022.Prema AW sve su to fitnes narukvice.Kada krenem u prip..dine po planini na ruci je Casio PAW 1500.Nisam naišao na kompletiniji sat.ABC + temperatura + moon phase + tide graph.Zbog tide grapha sam se riješio pbadva amazfita.Valja ljeti za plaže da vidiš dokle će more rasti pri zauzimanju plaže.I na rijeci za ribolov, kada riba neradi i sl....

13 godina

Moj Instinct 2x Solar je milina. Od cijene do funkcionalnosti. Otisli su u nebesa sa ovim price tagom.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
@rijeke to ovaj:
https://support.apple.com/en-us/111848

Tako sam pročitao u svim brošurama gdje je navedeno 18 sati baterije, ali dobro ja i cijeli internet očito trkeljamo. I vidjeh razočarenje ljudi kad im usred sportske aktivnosti crkne baterija u Apple watch. Pa eto meni je to stupid, da radi izgleda ne žele barem 2mm napravit deblji sat koji će imati nešto veću bateriju.

Iskustvo ljudi, rekli su mi da ih narukvica žulja i da je stupid, ali očito nekima odgovara, hvala na podijeljenom iskustvu.
11 godina

huawei? ma ROFL

Your mind is like a parachute! Useless unless its open

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice