Pitam za suseda, ako upali klimu, hoće li bit pametniji?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trazis cudo na krivoj adresi, klima je genijalan izum, ali nije svemoguca.
Neka stavi i plahtu na balkon
Moj se davno rastopio!
Dobar tekst, slažem se sa napisanim. Generalno baš i ne volim klime, ali ova godina je bila definitivni eye-opener..klime su nekad bile luksuz, al danas su teška potreba.
Da oduvijek se zna kad je vruće i čeljad i živina su nervozni, a tek kad je tlak zraka visok i južina... užas!
Tad ljudi nenormalno agresivno se ponašaju, u prometu ludujemo, mi na forumu smo čangrizavi, a žena sikće!
A pogotovo kad recimo kokoši ili svinje staviš u manji prostor napadaju jedni druge, do iznemoglosti, pogotovo kad je vruće ili južina. Tako isto i ljude u male stanove nabacaju, plus južina i vrućina... dobitna kombinacija za isčakijati komšiju ili muža.
Ali recimo stavi živinu u adekvatan prostor i opušteniji su, ne napadaju jedni druge toliko kao u malom prostoru.
Mišljenja sam da treba hitno napraviti Dysonovu elektranu ali ne oko našem suncu, nego u susjedstvu Alfa Centauri, produžni kabel do Zemlje i postaviti klimu. Druge nam nema, prirodnu smo pokidali.
Znači da su narodi više prema ekvatoru agresivniji i gluplji, a prema polovima smireniji i pametniji?
Nisam od tih klima... koliko je zdravo držat klimu cijeli dan u prostoriji u kojoj se boravi pa izaći vanka na plus 35, onda u autu pićit klimu ka manijak, pa opet vanka izać... možda treba osjetit malo ljeta i vrućine određeni dio dana, ako se ima stan koji nije vruć, ako se može bez klime...
(Usput, kad ce vise objaviti metodologiju mjerenja tada i sada uz ovakve tvrdnje)
Ili da je to zbog stabilnih 0.04% CO2 u atmosferi i sve to pokraj oceana, sunca i vodene pare koji su eto nebitni. Sve dokaz za dokazom o stanju razuma.
Da, supercelije su sve cesce. Sjetimo se nedavnog potopa na bliskom istoku,ali razlozi su tu drugi. Da, covjek je u pitanju i silni patenti u zadnjih tridesetak godina.
- da li bi ovo trebalo promijeniti? "više topline = manje racionalnosti i smirenosti u ponašanju, manje pritiskanja automobilske sirene i manje žutih kartona..."
- više pritiskanja i više žutih kartona? Zvuči logičnije.
Znači da zagrijavanje osim trenutnih ostavlja i trajnije posljedice na naše mozgove?