Ista prica i s nadzorom. Ugasis a slusa
Ja sam impresioniran. Tehnički je izvedivo. Šta sve ne naprave za dobar user experience.
Pretpostavljam da imaš PCAP file ili dump flasha gdje se vidi to što je slušao kako sprema i/ili šalje dalje? Ili samo sluša u prazno? Da li slušaju svi ili samo iPhone? Ili Android? A WP? Symbian? Malo više detalja napiši, znatiželjni smo.
Pretpostavljam da imaš PCAP file ili dump flasha gdje se vidi to što je slušao kako sprema i/ili šalje dalje? Ili samo sluša u prazno? Da li slušaju svi ili samo iPhone? Ili Android? A WP? Symbian? Malo više detalja napiši, znatiželjni smo.
malo smo naivni, ne? PCAP ako ide preko mobilnih podataka? Firmware modema je uvijek zatvoren i zakonom je zabranjeno reversanje pa nisam siguran da ga je itko ikad skinuo i analizirao, pa je teško reči što modem u SoC-u radi dok je mobitel "ugašen". I ne samo iPhone, bilo koji mobitel bilo kojeg proizvođača.
To radi ugašen? Zanimljivo.
P.S. Nisam ništa rekao ako je telefon uključen - da, sluša (kako bi inače Siri, Hey Google i ostali asistenti radili?), gleda lokaciju, iskaču reklame za stvari koje ljudi spominju prvi put ali ugašen... To su već teorije zavjera.
Točan naslov bi bio "Apple ima uređaj kojim ažurira vaš dosje u NSA-i"
kad promisliš, ovo je zastraćujuće. prčkaju po ugašenom telefonu. i pizde protiv kineskog špijuniranja. i naplaćaju tu điđu kao da je od suhog/mokrog zlata. no dobro. racio automatski apstrahira ikakav telefon skuplji od 200 ojara pa nek se snobovlje veseli i plaća da ga prcaju.
sjećam se "polemike" s trgovkinjom u jednom dućanu "brendirane" odjeće: pamučna* majica s logom - skupa k'o bubreg. pitam ja nju koliko će mi platiti da to nosim i tako uokolo reklamiram firmu čiji je logo gore (preko čitavih prsa). ona me gleda k'o cirkusku nakazu: ali to je marka! stvarno nije bila gužva u redu kad je bog pamet dijelio ...
*"organski pamuk" (!). a nego kakav?! anorganski? metalni? sintetički? nas su u školi učili kako je pamuk biljka (vidi pod "crni robovi tijekom secesije u sad, prije građanskog rata" + egipatski pamuk) i ne - ne daju ga krave ili kokoši. i ne - ne proizvodi se u tajnim laboratorijima. i nije s marsa.
*"organski pamuk" (!). a nego kakav?! anorganski? metalni? sintetički?
organski pamuk - mali indijci su piškili i kakili po polju ***pamuka, hence, nema kemije
ne organski pamuk - veliki indijci su koristili Monsanto gnojiva
ali nitko se ne dotiče bojila za tekstil, stoga i organski pamuk + neorgansko bojilo = profit^n