Nije baš da se ne koriste, kada je u pitanju ilegala, dobro je imati stranicu koja je na prvu beskorisna.
Danas je prije 35 godina rođena ideja Interneta
- poruka: 20
- |
- čitano: 17.450
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne mogu vjerovati da je toliko mlad, izgleda mi da sam cijeli život na netu, nismo mi svjesni što imamo, samo se znamo žaliti, što više čovjek ima to je nezahvalniji i bezobrazniji, ovi neokonzervativci, avaxi, gledači u kemtrejlse, zagovornici povratka na staro itd. svih su nas uvukli u svoje sulude glave...
većina katastrofa je započela nedužno, s dobrim/korisnim/benignim namjerama. no zato imamo ljude koji su u stanju od bilo čega načiniti hrpu govana. e, sad: kad vam sve ovo dopizdi, eo smjernice.
Molim uredništvo da prepravi naslov, vjerojatno je autor mislio "Na današnji dan prije 35 godina rođena je ideja Interneta".
Hvala.
Jel samo meni ovo čudno?
There are 5.35 billion internet users worldwide.
Out of the nearly 8 billion people in the world, 5.35 billion of them, or around 66% of the world's population, have access to the internet, according to Statista
Srečom iskusli sam intenet od početka, još iz vremena "dial up" modema.
Zadnjih par godina internet postaje AI fake bullšit u kojem je sve teže navigirat i raspoznat kaj je istina kaj je fejk.
Vremena se mjenjaju, i to na lošije kaj se tiče interneta.
i onda imamo internet divove koji nebi ni postojali da nije bilo te ideje od prije 35 godina... i onda ti divovi okolo tužakaju sve od reda...drug tim bi prema tome trebao biti multi milijarder
Molim uredništvo da prepravi naslov, vjerojatno je autor mislio "Na današnji dan prije 35 godina rođena je ideja Interneta".
Hvala.
I valjda WWW ne interneta
- nije ideja Interneta nago weba. Internet je puno stariji
- nije trećina nego dvije trećine
Kao da tekst nitko (pa ni autor) nije pročitao prije objave.
Samo kažem 😀
Valjda misle da smo mi ovdje mulci i da ne znamo šta je World Wide Web, a što npr. Arpanet/Internet. Ovo je idealan članak za Imbex i njihovu publiku.
A što drugo očekivati od članka koji započinje sa:
"Danas je prije 35 godina..."
Danas je samo danas, nikad prije i nikad kasnije, a nešto što se dogodilo na ovaj datum prije 35 godina može biti: na današnji dan, nikako danas, osim možda ako "autor" nije napisao članak na Engleskom.
Srečom iskusli sam intenet od početka, još iz vremena "dial up" modema.
Zadnjih par godina internet postaje AI fake bullšit u kojem je sve teže navigirat i raspoznat kaj je istina kaj je fejk.
Vremena se mjenjaju, i to na lošije kaj se tiče interneta.
Osim Google, Yahoo, što je još bilo? ne mogu se sjetiti.
altavista? tako nekako, ne sjecam se vise?
Evo cijelog popisa, zanimljivo da su još neke funkcionalne od 1994. kao WebCrawler.
Stara dobra vremena kad su nas derali 12 kn sat interneta prije devet ili deset na vecer?
Kad se sjetim da sam mp3 skidal pola sata prek 28800 modema a nitko na svijetu nije imal pojma kaj je mp3 a konverzija wav u mp3 sa l3enc je trajala skoro sat vremena :)
Danasnja djeca nemaju pojma kak im je dobro, sve na dohvat ruke i 4K.
Iako je vrinho linkao cijeli popis, evo sto meni pada na pamet na prvu:
Lycos, Excite, Yahoo, MSN, AOL, Go (koji se slizao s Disneyjem), Ask Jeeves (kao neka prva "inteligencija") Altavista (prvi crawler kojeg sam koristio, altavista.digital.com domena, tko se jos toga sjeca)... bilo je i "lokalnih" www.hr (hahaha), latino serije smo pretrazivali na terra.es i tako.
P.S. Za piratluk smo koristili Astalavistu na astalavista.box.sk :)