Amazon tuži EU: "Mi nismo vrlo velika internetska

poruka: 64
|
čitano: 18.432
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Amazon tuži EU: "Mi nismo vrlo velika internetska ".
13 godina
Re: Amazon tuži EU: "Mi nismo vrlo velika internet
Recimo ja imam odlična iskustva, uštedio više puta lovu jer sam kupio kod njih, imao odličan support, znam kolegu s kojim sam radio koji je dobio posao kod njih iz HR otišao u Irsku i dobio 10.000eur da se snađe za prva 3 mjeseca itd...

I sad što sad... Nije gornje napisano "glavna" tema, ali je da oni sad imaju neka ograničenja zato jer su veliki jer mogu što?? Mogu "značajno utjecati na širenje informacija". A tko će ocjenjivati što je krivo a što je pravo, hoće li ih tko kazniti za woke?
Oni se u prvom redu bave prodajom i imaju review koje čitam uvijek kad se informiram o proizvodu pa makar ne kupovao kod njih taj proizvod... Ako je proizvod krivo opisan i navodi kupca na nešto krivo imati će loše reviewe...

Ako EU misli uvesti neke kriterije onda to po mojem mišljenju ne smije biti samo po jedno ključu već više njih... Tj, mora se netko baviti prenošenjem informacija a ne prodajem dobra... Pa smanji onda broj korisnika... 45 milijuna korisnika mjesečno može utjecati na krivu sliku ali 30 milijuna nekog žutila ne može?
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
Jelash13 kaže...
Bob Boss kaže...
Jelash13 kaže...

Amazon je, bar po ovom mom dosadašnjem iskustvu, vrlo pouzdan i pošten.

Četiri puta sam do sad uzimao. Dva puta pošiljka uredna. Jednom sam naručio USB dongle za Switch (koji omogućava da na njemu koristiš Xbox i PS kontroler) i poslali su mi puno prije dogovorenog vremena jer "dolaze Božićni blagdani, pa da vam ih uljepšamo". I sad zadnje, četvrti put, ja i prijatelj uzimali konzole. On Series X, ja Series S. Zajebali su nešto kod njegove konzole i naplatili mu punu cijenu, a trebao je imati 6% popusta na nju. Žalio se i nedavno su mi vratili ne 6 već 10% i to ne od njegove konzole već od cijelog paketa. Znači, kako oni muljaju i koga ne znam, ali ja za sad nemam što prigovoriti.

Nisu ko recimo Ozone.hr koji mi je pokušao naplatiti igri 797 eura.

Opa, cak si cetri puta kupio sa Amazona! Smjehotres

Pardon. Trebao bih kupiti barem 20 puta i od toga imati 1 negativno iskustvo, pa da ih mogu popljuvati ili, kao velik broj forumaša u ovoj temi, uopće ne kupovati a srati po njima.

Zato ste i rekli da moj post nema veze s temom - jer ne pljujem po Amazonu.

Ne, jer cetri narudjbe nisu reprezentativne u nikojem slucaju. Plus usporedjus Amazon sa nekim lokalnim klosarima. 

2 godine
protjeran
DEEMon kaže...
Recimo ja imam odlična iskustva, uštedio više puta lovu jer sam kupio kod njih, imao odličan support, znam kolegu s kojim sam radio koji je dobio posao kod njih iz HR otišao u Irsku i dobio 10.000eur da se snađe za prva 3 mjeseca itd...

I sad što sad... Nije gornje napisano "glavna" tema, ali je da oni sad imaju neka ograničenja zato jer su veliki jer mogu što?? Mogu "značajno utjecati na širenje informacija". A tko će ocjenjivati što je krivo a što je pravo, hoće li ih tko kazniti za woke?
Oni se u prvom redu bave prodajom i imaju review koje čitam uvijek kad se informiram o proizvodu pa makar ne kupovao kod njih taj proizvod... Ako je proizvod krivo opisan i navodi kupca na nešto krivo imati će loše reviewe...

Ako EU misli uvesti neke kriterije onda to po mojem mišljenju ne smije biti samo po jedno ključu već više njih... Tj, mora se netko baviti prenošenjem informacija a ne prodajem dobra... Pa smanji onda broj korisnika... 45 milijuna korisnika mjesečno može utjecati na krivu sliku ali 30 milijuna nekog žutila ne može?

Tvoj problem je sto imas malo iskustva u Amazon eko-sistemu, ali izgleda i u zivotu opcenito.  Amazon ima "dobar" support do odredjene mjere, ako odradis par narudjbi neces nesto primjetiti posebno.

Amazonov glavni biznis je web hosting, ne prodaja. Recenzije na Amazonu su vec odavno nepouzdane, jer razni prodavaci (posebno kineski, ali i zapadni) placaju ljude za dobre recenzije. To je dokazana cinjenica. Amazon ima dosta problema sa direktno fake proizvodima (recimo 930GB microsd kartica za par dolara), te fake proizvodima zbog koloakcije (isti prozivodi razlicitih prodavaca grupirani zajedno).

Nadalje imaju problem sa review hijacking, gdje jedan prozivod koji ima dobre reviewe prodavaci zamjene sa drugim. Recimo carape imaju 1000 pozitivnih reviewa, a prodavac zamjeni listing da pokazuje krevete.

Nadalje reviewi slicnih prozivoda su grupirani zajedno, npr. hard disk iste marke za razlicitim velicinama ima iste reviewu (koje doduse mozes filtririati naknadno).

Drugo Amazon itakako utjece na lokalnu ekonomiju. Prvo dodju sa niskim cijenama, dumpingom uniste konkurenciju, onda kad osvoje trziste dignu cijene koliko zele jer nema konkurencije. 

2 godine
protjeran
Bob Boss kaže...
Recenzije na Amazonu su vec odavno nepouzdane

Šta uopće znači 'pouzdana' recenzija?

Nekome se neki proizvod sviđa, nekome se ne sviđa, i?

Recenzije su uvijek subjektivne.

Bob Boss kaže...
Drugo Amazon itakako utjece na lokalnu ekonomiju. Prvo dodju sa niskim cijenama, dumpingom uniste konkurenciju, onda kad osvoje trziste dignu cijene koliko zele jer nema konkurencije. 

Odakle izvlačiš ove nebuloze?? Imaš neki konkretan primjer? Gdje su to došli, koga su uništili i koje cijene su digli?

Amazon je prije svega platforma gdje svi trgovci mogu prodavati.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice