Nikakvo čudo (iz moje perspektive): cijene su narasle, pomaci u razvoju su mali, komponente su stare (procesori stari po 2+ godine), problemi s kamerama u 2023. (fakat sramotno)...
Tržište pametnih telefona i dalje u padu
- poruka: 14
- |
- čitano: 7.759
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dobro da nije i vise, realno sta ces kupovati mobitel dok ti stari od 4-5-6 godina radi... sve mozes isto kao i sa novim
Dobro da nije i vise, realno sta ces kupovati mobitel dok ti stari od 4-5-6 godina radi... sve mozes isto kao i sa novim
Upravo to. Cubot King Kong 3 imam 4 godine i namjeravam ga koristiti dokle radi. Baterija izdrži 1-2 dana, ovisno o intezitetu korištenja. Meni odlično!
Šaomi Redmi Note 9 Pro(placen 2300), za iste pare nemrem danas kupiti bolji mobitel toliko o tome, što je najgore najnovija serija istog je čak osakačena jer nema utor za sd karticu pa si primoran kupovati 256gb verzije koje naplacuju kao suho zlato!
Glavni mobitel mi je star 4 godine, backup 6 godina. Ako ne moram koristiti više zahtjevnijih aplikacija odjednom (a jedna su karte), onda je taj glavni mobitel sasvim ok. Ako se moram prebacivati između većih otvorenih aplikacija, a onda otvoriti još neku, jako se osjeti da je to stari mobitel. I fizički se polako ali sigurno troši, što je normalno. Držim ga u silikonskoj futroli od 1. dana, padao je, ali je sve preživio.
Imam namjeru kupiti novi mobitel, ali kada vidim ponudu i po kojoj se cijeni prodaju mobiteli, redovito odustanem. Trgovci nisu glavni krivci za to, ali se baš niti ne trgaju da nam olakšaju život, a sebi isprazne zalihe. Akcija je puno, trenutno traje neki Xiaomi fan festival ili tako nekako, ali cijene nekim modelima su vječno slične, ma kakva akcija bila.
Glavni mobitel mi je star 4 godine, backup 6 godina. Ako ne moram koristiti više zahtjevnijih aplikacija odjednom (a jedna su karte), onda je taj glavni mobitel sasvim ok. Ako se moram prebacivati između većih otvorenih aplikacija, a onda otvoriti još neku, jako se osjeti da je to stari mobitel. I fizički se polako ali sigurno troši, što je normalno. Držim ga u silikonskoj futroli od 1. dana, padao je, ali je sve preživio.
Imam namjeru kupiti novi mobitel, ali kada vidim ponudu i po kojoj se cijeni prodaju mobiteli, redovito odustanem. Trgovci nisu glavni krivci za to, ali se baš niti ne trgaju da nam olakšaju život, a sebi isprazne zalihe. Akcija je puno, trenutno traje neki Xiaomi fan festival ili tako nekako, ali cijene nekim modelima su vječno slične, ma kakva akcija bila.
A onda imas neki slabi model mobitela, meni ajfon star 6 godina radi savrseno i brzo kao i prvog dana, vjerujem da i androidi malo bolji rade super.
Jest da su slabije kamere, al kome je to bitno uzme onda ciljano ono sto mj treba...
nije tesko zakljucit zasto
primjera od najpopularnijeg proizvodjaca imas aktualni model iphone 1x
izasao je prije 5 godina
od tad su izbacili nekoliko redizajnova istog modela
isto kako neces kupit isti auto nakon sto izadje redizajn tako neces kupit ni redizajnirani isti model mobitela
kad izadje iphone 20 prodaja ce bi bolja jer ce vlasnici 1x-a kupovat novi model
barem u mom slucaju. vlasnik sam iphone 1x, ne znam tocno koji redizajn. kad izbace nesto novo. vidit cemo kakvo ce bit pa ce se kupit
A onda imas neki slabi model mobitela, meni ajfon star 6 godina radi savrseno i brzo kao i prvog dana, vjerujem da i androidi malo bolji rade super.
Jest da su slabije kamere, al kome je to bitno uzme onda ciljano ono sto mj treba...
Problem je u aplikacijama. Što duže ne radiš nadogradnju aplikacija novim verzijama, to mobitel prividno radi jednako kao i prvog dana. Čim počneš redovito nadograđivati aplikacije, mobitel uspori, jer su aplikacije na androidu sve pohlepnije za resursima.
"Malo bolji" androidi pate od istog problema, samo mrvicu manje zbog veće snage.
Kad pogledas cijene koje rastu iz godine u godinu a napredak je minimalan...Ne dobijes punjac cak i sa jefitnijim modelima. Nema sd kartice, 3.5 mm itd.. Dovoljno je vidjeti da poboljsanja koja naprave u 2-3 godine mogli su rijesiti prve godine ali eto cime bi se hvalili kad izbace sljedeci model. A i vecina ljudi koristi mobitel dok se ne pokvali ili dok ga ne razbiju.

jučer navečer je najviše padalo.
nije tesko zakljucit zasto
primjera od najpopularnijeg proizvodjaca imas aktualni model iphone 1x
izasao je prije 5 godina
od tad su izbacili nekoliko redizajnova istog modela
proširivanjem ekrana do ruba uređaja, dizajn je umro. Sve je isto, svi su isti.
Razlika je u softveru i hardveru. Iphoneu upravo to odgovara. Njegove stare prednosti u vidu superoptimiziranog sustava vrijede i dalje, nitko se više ne može istaknuti šašavim dizajnom. uvijek se može dobiti prošlogodišnji model u pola cijene. Samsung griješi A serijom, ona ubija S, a ne donosi dovoljno ni njima ni kupcima
uvijek se može dobiti prošlogodišnji model u pola cijene.
Da bar, ali nije tako.
https://www.sammobile.com/news/officia-refurbished-galaxy-s22-usa-usd-619/
"Similarly, the Galaxy S22 Ultra is also available in two storage variants: 128GB and 256GB. The former is priced at $919, while the latter will set you back by $1,019. The refurbished Galaxy S22+, on the other hand, comes in only a 128GB storage option, and you’ll have to shell out $769 for it. Compared to the launch price of these devices, the refurbished ones are $100 to $150 more affordable."
Još uvijek sam na Note 8, a budem i godinama, ako ne crke...