Još dvije novčane kazne prema GDPR-u u Hrvatskoj,

poruka: 72
|
čitano: 20.396
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Još dvije novčane kazne prema GDPR-u u Hrvatskoj, ".
16 godina
Re: Još dvije novčane kazne prema GDPR-u u Hrvatsk
Zaporožac kaže...
..

kako ti sve znaš... blago nama.

tko ti kaže da nisu poštivali DGPR odredbe ?

sad je odjednom taj AZOP neka institucija nepogrešivih standarda, (pravedniji su od boga) jedino su oni ovlašteni napisati kaznu..

vjerojatno slijedi sudska parnica, te će se tek onda vidjeti tko je u pravu.

puno ljudi i firmi je u našoj lijepoj oštećeno (općenito, pogrešno tumačenje zakona) a i zbog moguće neke budaletine koja radi u AZOP-u i krivo je skontala što treba napraviti.

moguće, zašto ne, a možda su u pravu...

nego, pitao bih te; koje odredbe nisu poštivali ?

ajde, reci .... 

i daj link na koje se to odredbe odnosi.

-dok ti ne znaš ništa, nego se sad tu patimo :)

-tko kaže? -AZOP. Pazi, to nije ja-ti, baba s placa, nego konkretna nadležna institucija, koja donosi zakone i provodi ih, kao što ih i tumači. Što misliš kako bi neki drugi sud presudio? Tek viša instanca može poništiti neku nižu sudsku odluku, npr da padne na ustavnom ili vrhovnom.. no do tad je relevantno ono što kaže azop, jer oni su upravo institucija za to nadležna (čak i kad su u krivu oni su u 'pravu'..).

-pa da, oni jesu ovlašteni, ti nisi.. prihvati to. :)

-sudska parnica? temeljem čega? ok, možeš se s bilo kim tužakati, možda dobiješ, možda izgubiš, možda su u šumici... no i tisuću puta u ovoj konstelaciji rezultat mora biti isti, naprosto ono što azop kaže je zakon i pošto je djelo opisano navedenim člancima, po kojima je i donesena kazna, dok se to ne promjeni kao i tumačenje do tad svaki sud može donjeti jedino jednaku presudu (ili moraš pribaviti neki extra dokaz, recimo 'nevinosti', pogrešne pravne osobe itd..).

-koje odredbe? GDPR..

-dobio si sve, zadovoljan? .. ali ne i dalje imaš svoje tumačenje, no i problem, nisi ti taj koji tumači zakon, nego upravo azop, svi ostali ga mogu samo primjenjivati ili biti kažnjeni za kršenje.

edit: ili kao kontra primjer, slučaj HTV-HRT pristojbe, kad je ustavni sud presudio da su si uzeli viša prava od onih za koje su ovlašteni (nepovredivost doma) tj u tom slučaju postoji viši zakon, ustav, koji je u suprotnosti i pogodi tko tad gubi.. niži, tj time postaje 'ništetan' (nevažeći) tj takvo tumačenje ti da ustavni sud i na takvo tumačenje nemaš višu instancu koja bi bila 'jača'.. 

-u ovom slučaju nema kršenja nekog ustavnog zakona, kolizije, dvostrukih-suprotnih klauzula, tad dok se zakon ne izmjeni jednostavno je to važeći a može se izmijeniti u saboru na prijedlog nadležne institucije tj azopa, .. jasnije?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2022 10:18 (ihush).
4 godine
ihush kaže...
 jasnije?

svakako kolega.

Vi uvijek pišete jezgrovito, jasno, čitljivo, bez pravopisnih pogrešaka, te sam Vam veoma-vrlo zahvalan na objašnjenju.

*nego, čitam na temi win 11 da ne znate kako riješiti moj problem s text. fajlom.

kad nešto ne znate, uvijek se izgubite kao magarac u magli.

16 godina
Zaporožac kaže...
ihush kaže...
 jasnije?

svakako kolega.

Vi uvijek pišete jezgrovito, jasno, čitljivo, bez pravopisnih pogrešaka, te sam Vam veoma-vrlo zahvalan na objašnjenju.

*nego, čitam na temi win 11 da ne znate kako riješiti moj problem s text. fajlom.

kad nešto ne znate, uvijek se izgubite kao magarac u magli.

-čemu vrijeđanje? smisao?

-tvoj problem? najmanji problem ti je text-file..

4 godine
ihush kaže...

-čemu vrijeđanje? smisao?

-tvoj problem? najmanji problem ti je text-file..

vama gospodine je phraseology; "izgubiti se kao magarac u magli" vrijeđanje ? 

16 godina

-trolaš... opet, smisao-tema?

16 godina
Zaporožac kaže...

opet pitam; kako vi znate što se je točno dogodilo, i kako znate da AZOP nije pogriješio ?

*policija izriče svaki dan kazne za prometne prekršaje, član taj i taj, pravilnik ovaj, onaj,a sud im to disejbla "bez prava žalbe"

pogriješe i sudovi, pogriješi i Ustavni sud pa ljudi riješe problem (tuže državu članicu) pred ...

European Court of Human Rights
Council of Europe
67075 Strasbourg Cedex
France

cijelo vrijeme govorim da AZOP nije sveta krava, te da njihova nije "zadnja", ali vi ne kopčate, nažalost.

Ali koja je poanta? Što tebe točno smeta tu?

To možeš komentirati za svaki članak koji pročitaš istu stvar. Tko kaže da inspektor, agencija, policajac, sud, sabor, vlada nisu pogriješili?

Ti zvučiš kao da su tebe kaznili pa si ljut. Jesu li te kaznili? Možda u nekom drugom slučaju?

Neki inspektor ti dođe i kaže kriv si. Ti se žališ, agencija kaže naš inspektor je u pravu (nemam pojma jel imaju agencije inspektore).

Ti ih tužiš sudu ili imaš mogućnost žalbe sudu i sud kaže agencija je u pravu.

Ti se žališ višem sudu i viši sud kaže niži sud je u pravu.

Ti se žališ vrhovnom sudu i vrhovni sud kaže viši sud je u pravu.

Ti podnosiš tužbu ustavnom sudu (iako mnogi kažu da se ustavni sud ne bi trebao baviti time ali si je uzeo za biti iznad vrhovnog suda) da su ti povrijeđena ustavom zajamčena prava na pravedno suđenje i da su ti svi do sada to odbili. Ustavni sud kaže da je vrhovni sud u pravu.

Ti tužiš europskom sudu jer eto ni ustavni sud nije zaštitio tvoja prava i europski sud kaže da su sve agencije i sudovi u pravu.

Ti si sad iscrpio sve moguće opcije i to ne znači nužno da su svi od početka do kraja u pravu. Možda si još uvijek ti u pravu. Jesi zadovoljan? Hoćeš sad komentirati svaki članak gdje je netko kažnjen sa "nisu sveta krava, možda su u krivu"? Koji je smisao toga???

Mani je moj djed davno rekao (bio je sudac) "pravo i pravda nisu isto". Pravna istina nije nužno stvarna istina. Moja istina nije nužno tvoja istina. 

I što sad? Slažemo se svi valjda da nitko nije savršen. Svim institucijama upravljaju ljudi koji mogu pogriješiti. Kad bi to bio argument za išta, onda sudovi ne bi imali smisla.

Dakle zaključujem da pišeš besmislice.

4 godine
Još dvije novčane kazne prema GDPR-u u Hrvatskoj,

kao prvo; (ispričavam se za OT)

*hvala gospodinu ihush što nije sujetan, i pomogao mi je oko problema s text fajlom. hvala mu.

kao drugo; ne može mene smetati, nego, može meni smetati...

dalje, uopće nisam ljut, niti mi je bila namjera bilo koga provocirati.

nije mi jasno zašto se je vas nekolicina usplahirila, jer sam izložio "samo moje mišljenje" o navedenoj situaciji.

s ovim postom želim okončati moje prisustvovanje na ovoj temi..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zaporožac kaže...

. oko problema s text fajlom...

-opet text-file.. super ako je nešto pomoglo, no tad to napišeš u pripadajućoj temi, da i ostali za isti primjer-problem možda dobiju odgovor. Dodatno, ne miješati teme (pa ni postove unutar teme) tj možemo se u jednom (ne)slagati u drugom obrnuto.. svaki post je za sebe, argument dobar-loš, bez te distinkcije imamo 'navijačke' lajkove i svađu, besmsleno.

7 godina
protjeran
Mandor kaže...
 Moja istina nije nužno tvoja istina. 

Činjenice su činjenice i istina je istina neovisno o tome tko je interpretira. Mogu postojati različite perspektive.

16 godina
love2ml86 kaže...
Mandor kaže...

Činjenice su činjenice i istina je istina neovisno o tome tko je interpretira. Mogu postojati različite perspektive.

Razlika bez distinkcije.

7 godina
protjeran
Mandor kaže...
love2ml86 kaže...
Mandor kaže...

Razlika bez distinkcije.

Ne bi se složio, jer tvrditi da postoje dvije strane činjenice/istine je nelogično. Osim ako ne upotrebljavaš taj pojam u nekom drugom smislu.

16 godina
love2ml86 kaže...
Mandor kaže...
love2ml86 kaže...
Mandor kaže...

Razlika bez distinkcije.

Ne bi se složio, jer tvrditi da postoje dvije strane činjenice/istine je nelogično. Osim ako ne upotrebljavaš taj pojam u nekom drugom smislu.

Dva čovjeka ne vide istu nijansu boje. Istina je stvar percepcije. Istina je jedna, ali ne možeš naći dva čovjeka da se u svemu slažu. Istina je ljudima ono što vjeruju da je istina.

Istina je bitna samo živim ljudima. Moj mobitel ne zna i ne mari što je istina. Moj auto isto tako. I onda? 

Sam kažeš istina je neovisna o tome tko je INTERPRETIRA. Pa to je problem, što se interpretira. I ne možeš zaobići interpretaciju. I koja je onda razlika?

Imaš 5 sudaca na sudu i tri galsaju kriv, dva nevin. I čovjek je kriv. Malo mu znači izdvojeno mišljenje te dvojice što su drugačije interpretirali istinu.

Ja kažem Ana je lijepa, a ti kažeš Ana je ružna. Što je istina? Može biti samo jedna, jelda?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2022 22:10 (Mandor).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice