Kako vam se sviđaju hrvatske kovanice eura i centa zaključana tema

poruka: 111
|
čitano: 38.284
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako vam se sviđaju hrvatske kovanice eura i centa".
18 godina
neaktivan
Re: Kako vam se sviđaju hrvatske kovanice eura i c
boxer kaže...
Jel' postignut konsenzus oko Tesle, jel' Hrvat pravoslavac ili Srbin?

Tesla je bio genij, što isključuje sve gore navedeno.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
18 godina
neaktivan
Nadasve i prvo to, no mene zanima odgovor obje strane koje ga svojataju.
Yippee ki-yay, motherfucker! :)
18 godina
neaktivan
Kako vam se sviđaju hrvatske kovanice eura i centa

Nije neko iznenađenje kome krađa neće smetati.

KARLO Ressler, HDZ-ov eurozastupnik, u nedjelju popodne je, nakon što se već dva dana pojavljuju snažne indicije da je kuna na kovanici eura plagijat fotografije britanskog fotografa, nahvalio u petak predstavljene kovanice.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hdzov-ressler-nakon-svega-hvali-kunu-na-euru/2337741.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2022 19:52 (Visak).

4 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
T700 kaže...

Iako nije cilj prisvojiti nekog, ali na liku od Tesle bi trebalo pisati da je u Srbiji bio u životu samo jednom. Tek toliko da spustimo srbma. 

nema potrebe spuštat se na nivo onih koji imaju obraza drugima tumačiti njihovu povijest, a kad isti kriterij primijeniš na njih, onda se vrijeđaju do neba

hrvatska je u to doba bila kraljevina u sastavu austrougarskog carstva, tesla je rođen na području vojne krajine koja je utvrđena od teritorija otetog hrvatskoj usprkos ugovoru koji je kao kraljevina imala s austrougarskim carstvom i koje je smatrala svojim teritorije, a uspjela ga je kasnije politički na osnovu tih ugovora i vratiti u svoj sastav

dakle tesla je rođen na području današnje i ondašnje hrvatske, koja je u to vrijeme bila država i s kojom su kao državom i sklapani međudržavni ugovori

od strane dijela naših susjeda ta se povijest ne priznaje, srećom njih se po tom pitanje ništa ne pita, jer povijesni dokumenti koji dokazuju da je hrvatska u to vrijeme bila država, i to kao kraljevina, se i danas čuvaju u beču i dio su međunarodne povijesti europe

zanimljivo je pak kako isti ti koji kažu da je tesla srbin rođen u austrougarskoj zanemaruju da srbija u to vrijeme, a niti u vrijeme dolaska teslinih predaka u hrvatsku, nije postojala i to stoljećima unazad, već je bila dio turskog carstva bez ikakve naznake državnosti

pa ako se primjenjuju isti kriteriji, onda se postavlja pitanje kako tesla nije 'turčin' rođen u austrougarskoj

ali to su bezvezna prepucavanja u kojima ne treba sudjelovati i drugima krojiti njihovu povijest, ali isto tako ne treba dozvoliti niti da drugi nama kroje povijest

no, to je pak problem onih koji nas zastupaju u svijetu, koji dozvoljavaju da se takve laži i manipulacije o našoj povijesti šire bez konkretnog odgovora, jer nekakav bezvezni protest ambasade ili ministarstva vanjskih poslova ne smatram konkretnim odgovorom

ono što bi svakako trebali napraviti je prezentacija u eu parlamentu ili gdje već bi bilo zgodno, uoči izdavanja tih kovanica, na kojoj bi se iskoristila prilika i sa konkretnim argumentima i povijesnim dokumentima pokazala povijest hrvatske kao tadašnje države u kojoj je rođen nikola tesla, naravno, bez negiranja njegove nacionalnosti i manjinske pripadnosti

Ja se potpuno slažem. Tako bih ja, kad mi u BiH budemo radili svoj Euro, stavio Rimca (dok do toga dođe, Rimac će već biti historijska ličnost). Ne znam šta tu Srbi imaju pravo reći. Zapravo, po meni nije bitno ni kako se sam čovjek izjašnjava. Mogu ja reći da sam Marsovac, ali nisam. Ionako je to samo politika, odnosno kako je čovjek edukovan (u kojem je toru). Ionako se kod nas u BiH, Hrvati edukuju po Hrvatskom planu i programu, a veze sa Hrvatskom nemaju, osim političke. Prekrajanje historije, kao što kažeš...

9 godina
neaktivan
T700 kaže...

Iako nije cilj prisvojiti nekog, ali na liku od Tesle bi trebalo pisati da je u Srbiji bio u životu samo jednom. Tek toliko da spustimo srbma. 

bezveze, većina židova nikad nije bila u izraelu pa su svejedno židovi, romi i kurdi niti nemaju svoju nacionalnu državu pa su svejedno romi i kurdi

14 godina
neaktivan
Visak kaže...
mzopg kaže...

a ovako će vjerojatno sad vratiti 70kkn i imati finu mrlju

Jer je poznato da u Hrvatskoj lopovi sve vrate i karijera im je uništena nakon što se razotkriju. 

Zaboravim tu i tamo gdje živim. 

Podsjetilo me ovo na priču od prije 15ak godina, čitao sam na nekom našem portalu.

Uglavnom isto je bio natječaj za logotip i lik je napravio logo da bi se kasnije ustanovilo da ga je složio od dvije ilustracije kupljene na stock stranici za par dolara.

Nakon toga je direktor najavio izradu novog i bla bla bla, tresla se brda, 14 godina kasnije taj logo je i dalje u funkciji. 

Na svu sreću plaćen je nekakvu siću pa ajde neka su ga izmuzli do maksimuma. 

EDIT: našao nešto...

http://www.057info.hr/vijesti/2008-04-15/visnjik-dobio-logo-za-2000-kn

https://visnjik.hr/wp-content/uploads/2021/10/Sportski_Centar_Visnjik_Logotip_Vector.pdf

EDIT 2: čitam ponovno tekst, Centar od 250mil. kn i logotip za 2000kn. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2022 20:23 (mzopg).
18 godina
boxer kaže...
Auuuu sramote za kune. Pa bilo je sto puta boljih stvari za staviti koje bolje prezentuju ali kada vec mora kuna, sta je falilo kuni sa kovanice, nego mora skotska...tststs

Kako bi rekao Kiro Gligorov, ne slažem se sa vašim pitanjem! https://www.istro-romanian.net/articles/art990111.html

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
10 godina

Ok, nista cudno....

Iako je dobra ideja bila da natjecaj bude otvorenog tipa, pa je s svojim umjetnickim vidjenjem mogao sudjelovati bilo tko, nepostojanje neke "strucne komisije" je samo kumovalo ovome sto danas vidimo....

To je taj mentalitet, i stanje u drzavi, gdje su nagradjivani "autori" u biti obicni kopi pejstaci, bitno je da se lovica zaradi, bar nesto.

Mogao je jednostavno koristiti onu kunu s kovanice.... s obzirom da format kovanice i ne omogucava neke lude detalje, mogao je jednostavno uzeti olovku i nacrtati nesto slicno kuni, stakoru, misu, bilo cemu, i nazvati to kuna.... isti efekat....

Uostalom, po kuni nas znaju, zar ne? Ne.... jbt, ni 99% hrvata nezna zasto nam se valuta zove kuna, a kamoli da nekog stranca zaboli za to, i da nas po tome zna.... Bilo je daleko boljih motiva, prepoznatljivijih, no eto....

Uostalom, kad prodje euforija zamjene, kad shvatimo da smo trek sad u... kuni.... nikoga nece biti briga sto je na "nasoj tudjoj valuti".....

Van okvira nekog sakupljanja, i pocetnog divljenja, zivo ce nam se yebat sto je na kojoj kovanici, i jel "nasa" ili "njihova", ionako ih necemo imati previse.....

Children Shouldnt Play with Dead Things
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
boxer kaže...
Auuuu sramote za kune. Pa bilo je sto puta boljih stvari za staviti koje bolje prezentuju ali kada vec mora kuna, sta je falilo kuni sa kovanice, nego mora skotska...tststs

on je pripadao slavenima, r1a je slavenska haplogrupa za razliku od najvjerojatnije ranijeg i2a (din), ilirsko - tračko - dačkog stanovništva kojeg je najviše u našim krajevima a posebno u BiH sa više od 50% udjela...

hrvati i srbi su izmišljotina koja nas proganja od 19. stoljeća naovamo nakon raspada ilirskog preporoda...

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2022 21:57 (Louis Pluto).
18 godina
neaktivan
Damir22 kaže...

jbt, ni 99% hrvata nezna zasto nam se valuta zove kuna, a kamoli da nekog stranca zaboli za to, i da nas po tome zna.... 

'Zna se' jako dobro, zbog NDH nostalgije.

Tako da je bolje da stranci još i to ne znaju.

17 godina
neaktivan

sazreli su svi uvjeti da laganje, krađe, borbu protiv mrskih etičkih/moralnih načela, neukost, glupost, ignororanje zakona, bahati bezobrazluk i poncijepilatovsko pranje ruku tipa "ne vidimo ikakvih problema u tome" unesco proglasi hrvatskom kulturnom baštinom te to napokon postane naš glavni turistički adut na međunarodnom tržištu (uz obaveznu simboliku na euro-novčićima - nek se vidi raskoš!). tad ova nadridržava neće moći toliko potrošiti, koliko ćemo zarađivati, i svi ćemo biti uhljebi. 

eo, jedva da se i pokrenula tema a "autor" motiva za ojro se već ispričava jer ... su ga ukebali. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
Evo, povukao je svoj prijedlog.

0 0 hvala 0
8 godina

Baš sam komentarisao sa kolegama. Drago mi je da Hrvatska i da je našla prostora da na svoje kovanice stavi jednog od najvećih srpskih naučnika. Mislim da bi Srbija i Republika Srpska trebale da na svoje kovanice stave Penkala ili koga već u znak zahvalnosti i dobre volje.

Moj PC  
1 6 hvala 0
17 godina

mislim da su idelane, preslika svega u "Lijepoj" našoj.

Dirty dosen
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Ivan(4) kaže...

Geografska i ona sa kunom su neoriginalne, ali korektne. Tesla, nekako imam osećaj da je mogao i bolje, a glagoljicu ne mogu da ocenim.

ja sam mislio prvo da je to broj 16, zbog 16. merdijana 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2022 12:34 (lllnuclearlll).
18 godina
neaktivan
Bezobrazluku nema kraja. On uopće ne priznaje da je ukrao motiv niti se kaje zbog toga. Problem je isključivo u atmosferi i pritiscima kojima je izložen. Ispada da je on žrtva u cijeloj priči.

'potaknut neugodnom atmosferom koja se stvorila u medijima i na društvenim mrežama, kao i pritiscima kojima sam izložen vezano uz moj dizajn naličja kovanice od jednog eura s motivom kune, odlučio sam povući svoj prijedlog dizajna za ovaj motiv'

12 0 hvala 0
4 godine

ma, samo da nije iskopirao i onu ružnu granu na kojoj je kuna, mogli bi mu jodlati..

meni je ta grana odmah bila višak..

kuna, kao kuna...

▓ velji, velji veljačice, u mene su jarčići, od pedlja im roščići !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma zajebali su ga ovi s fb koji nisu otpilili granu, da sam na njegovom mjestu tužio bih ih 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Visak kaže...
Bezobrazluku nema kraja. On uopće ne priznaje da je ukrao motiv niti se kaje zbog toga. Problem je isključivo u atmosferi i pritiscima kojima je izložen. Ispada da je on žrtva u cijeloj priči.

'potaknut neugodnom atmosferom koja se stvorila u medijima i na društvenim mrežama, kao i pritiscima kojima sam izložen vezano uz moj dizajn naličja kovanice od jednog eura s motivom kune, odlučio sam povući svoj prijedlog dizajna za ovaj motiv'

Izvinio se čovjek, ko prizna pola mu se prašta. 

Ja bi stavio BUG BUBAMARU na HR EUR! 

BUG rula nadmoćno, PzKpfw off.

Može i prof. Baltazar.

Dao sam ideje, ko zna nek' pravi. 

10 godina
Visak kaže...
Damir22 kaže...

jbt, ni 99% hrvata nezna zasto nam se valuta zove kuna, a kamoli da nekog stranca zaboli za to, i da nas po tome zna.... 

'Zna se' jako dobro, zbog NDH nostalgije.

Tako da je bolje da stranci još i to ne znaju.

Cijenim ndh nostalgiju, no, ni ti nostalgicari vjerovatno neznaju zasto bas kuna, ni na tim novcanicama.....

Children Shouldnt Play with Dead Things
4 godine

zašto se vječito u svim medijim, pa eto i na kovanicama provlači jedna te ista Teslina fotka .

i ovo je Nikola Tesla..

▓ velji, velji veljačice, u mene su jarčići, od pedlja im roščići !
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan

Pa zar nisu kunine kožice/krzno nekada davno bile sredstvo naturalnog plaćanja, plaćao se mislim i porez. 

18 godina
neaktivan
boxer kaže...

Izvinio se čovjek, ko prizna pola mu se prašta. 

Baš ništa nije priznao, a ispričao se HNBu, a ne čovjeku kojeg je pokrao. Tako da ništa od oprosta.

Kao da se Horvatinčić ispričava pomorskoj policiji što im je napravio neugodnost da moraju izaći na uviđaj, a o samom nedjelu ni riječi.

Tip ima budućnost u politici, jer se ponaša identično kao političari kad ih se uhvati s prstima u pekmezu.

14 godina
boxer kaže...

Ja bi stavio BUG BUBAMARU na HR EUR! 

BUG rula nadmoćno, PzKpfw off.

Dao sam ideje, ko zna nek' pravi. 

Bilo već, nije prošlo.

Zaporožac kaže...

zašto se vječito u svim medijim, pa eto i na kovanicama provlači jedna te ista Teslina fotka .

i ovo je Nikola Tesla..

I ovo je Tesla, ali za ovu sliku su rekli da ne može zbog autorskih prava. Odjednom im to smeta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2022 13:30 (ante_etna).
14 godina
neaktivan
Visak kaže...

Ovo je tipično za naš mentalni sklop i razinu kulture. Puno puta sam u našim krajevima doživio da netko napravi nekakvu glupost ili bezobrazluk i nakon što ga se pristojno na to upozori on još uzvrati nekulturom i primitivnim ponašanjem. Tako da je ovo potpuno u skladu sa "preporučenim" smjernicama kojima se ovaj narod vodi. Sramotno za narod koji se toliko busa u domoljublje i vjeru. 

14 godina
mzopg kaže...
Visak kaže...

Ovo je tipično za naš mentalni sklop i razinu kulture. Puno puta sam u našim krajevima doživio da netko napravi nekakvu glupost ili bezobrazluk i nakon što ga se pristojno na to upozori on još uzvrati nekulturom i primitivnim ponašanjem. Tako da je ovo potpuno u skladu sa "preporučenim" smjernicama kojima se ovaj narod vodi. Sramotno za narod koji se toliko busa u domoljublje i vjeru. 

Ima još jedno pravilo. Ako je iz tvog brda ili stranke onda ide "Ovo je tipični hrvatski jal, Hrvat će ti sve oprostiti ali uspjeh nikada".

17 godina
Bilal kaže...

A ne znam po kojem osnovu neko može tvrditi da je ova lasica sa te slike. Prvo, drvo na kojem lasica stoji ne izgleda isto. Drugo, ova poza lasice se sigurno može vidjeti često u prirodi, i to baš na drvetu...

-to je kuna-lasica sa slike, tj preklapanjem slike preko slike se to nedvojbeno primjeti.. položaj tijela, repa, grane, nogu.. sve-identično, tj ne postoji šansa da u prirodi snimiš fotku koja bi se bolje poklopila čak i da to pokušavaš danima osim s prepariranom kunom i sl. tj repliciranjem-ciljano.. nema slučajnosti, nema sumnje + autor je povukao prijavu (danas).

Visak kaže...
vrinho kaže...

Ukupno 140 tisuća kuna. 

Tu je sad pitanje je li to iznos dovoljno mali da se ide u zatvor i na ovrhu, ili je preko one nevidljive granice kad si samo sposoban Hrvat koji eto ima neke probleme sa zakonom i zlobnim novinarima.

Tip će vjerojatno naknadno kupiti prava od autora i time će sve završiti.

Naravno ostaje sramota, ali samo na nama koji smo ju u stanju osjetiti.

-treba ga optužiti + osim nagrada na teret staviti i trošak natječaja + x-puta umnožak jer kazna može biti i edukativna, ne samo naknada stvorenog troška. Čisto za primjer ozbiljnosti pravne države, nekog treba kazniti za plagijate-krađu.. pa nema razloga da on ne postane prvi-primjer, no naravno neće ili su šanse zanemarive..

(za sad nema ni šanse da recimo naknadno otkupi prava od autra, jer je povukao riješenje s natječaja.. tj vrti se u krug + ako sad i otkupi prava djelo je već počinjeno pa time mora biti i sankcioniran).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2022 13:39 (ihush).
13 godina
Nefil kaže...
Evo, povukao je svoj prijedlog.

I još jednom je zajeba Škota. Prvo mu, bez odobrenja, prekopirao fotografiju, a sad mu uskratio mogućnost da dobije dio nagrade, a i mogućnost da se hvali da je "njegova" kuna na hrvatskoj kovanici.

Sad još da se javi i autor Tesline fotografije pa da se komedija nastavi. Šteta bi bilo prekidat.

42
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2022 15:14 (markoBT).
18 godina

U potpunosti se slažem s ovim dizajnerom, sve što je rekao stoji i to je pravi način razmišljanja. Natječaj je katastrofalno izvršen i siguran sam se je pogodovalo određenim pojedincima. Simboli koji su izabrani su izabrani jer se nije znalo bolje, nije bilo outside of the box razmišljanja, samo neka se pokupe novci i neka je glasački narod sretan. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ihush kaže...

-treba ga optužiti + osim nagrada na teret staviti i trošak natječaja + x-puta umnožak jer kazna može biti i edukativna, ne samo naknada stvorenog troška. Čisto za primjer ozbiljnosti pravne države, nekog treba kazniti za plagijate-krađu.. pa nema razloga da on ne postane prvi-primjer, no naravno neće ili su šanse zanemarive..

(za sad nema ni šanse da recimo naknadno otkupi prava od autra, jer je povukao riješenje s natječaja.. tj vrti se u krug + ako sad i otkupi prava djelo je već počinjeno pa time mora biti i sankcioniran).

Po kojem zakonu bi ga se trebalo optužiti. Tužiti bi ga mogao jedino Iain Leach, a on je reko da nema novca da bi platio hrvatskog odvjetnika.

42
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice