U astrologiju i pseudoznanost češće vjeruju narcis

poruka: 241
|
čitano: 54.339
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "U astrologiju i pseudoznanost češće vjeruju narcis".
14 godina
Re: U astrologiju i pseudoznanost češće vjeruju na
Gremlin144 kaže...
Maniaxx kaže...

Astrologiju je jako lako opovrgnuti i dokazati da je glupost, dovoljna je jedna jedina riječ: blizanci.

Religiju, s druge strane, je dosta teže, jer svaki čovjek ima svoju verziju, bilo koje dvoje vjernika ima različite poglede u nekim, često temeljnim, principima koje njegova vjera propovjeda. Treba prvo doznati u što netko vjeruje, pa onda ukazati na nelogičnosti i gluposti.

Blizancima se drugačije čita karta, na kraju dođe na isto..

Blizanci su rođeni u isto vrijeme, isti dan, na istom mjestu, znači isti znak, podznak i sl. I onda se kroz život pokaže da imaju skroz drukčiju osobnost i karakter, i naravno svaki ima svoju sudbinu, svakome se druge stvari događaju u isto vrijeme, bez obzira na to što nam 'zvijezde govore'.

Sve što astrologija tvrdi, a da nisu generičke 'doći će ti sreća u kuću' priče, ne podudara se sa onime što se vidi u stvarnom svijetu. A to je najlakše pokazati na primjeru blizanaca.

Sličan primjer koji mi je bio jako smiješan: došao sam sa kćerkom u prodavaonicu dragog kamenja. I kaže prodavačica za neki žuti kamenčić da on 'donosi novac'. Zamislimo na trenutak da to ikako djeluje, pa prva bi se prodavačica mogla okititi tim kamenčićima npr. mjesec-dva dok ne skupi dovoljno love za do kraja života, zatvorila bi radnju i išla uživati a ne stajala tamo osam sati uvaljujući mulariji kamenčiće. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2021 11:38 (Maniaxx).
16 godina

Neki kažu da um služi pronalaženju argumenata za ono što smo odlučili vjerovati i potiskivanju svi kontra argumenata.

Znači ne caruje um (racio), on je samo sluga.

Dokaz tome je vjerovanje u astrologiju. Razumni um jasno vidi da je to glupost, lako dokaziva laž, svakom je bjelodano ako ima IQ 70 i više.

Međutim, razum ne odlučuje. Zato čak i ne sasvim glupa osoba može vjerovati u očitu laž poput astrologije. Neka vrsta korištenja uma za samozavaravanje kako bi se emocije osjećale ugodno u "poznatom i sigurnom svijetu" koji je izmišljen.

Idi i radi nešto korisno!

0 0 hvala 0
15 godina
Maniaxx kaže...
Gremlin144 kaže...
Maniaxx kaže...

Astrologiju je jako lako opovrgnuti i dokazati da je glupost, dovoljna je jedna jedina riječ: blizanci.

Religiju, s druge strane, je dosta teže, jer svaki čovjek ima svoju verziju, bilo koje dvoje vjernika ima različite poglede u nekim, često temeljnim, principima koje njegova vjera propovjeda. Treba prvo doznati u što netko vjeruje, pa onda ukazati na nelogičnosti i gluposti.

Blizanci su rođeni u isto vrijeme, isti dan, na istom mjestu, znači isti znak, podznak i sl. I onda se kroz život pokaže da imaju skroz drukčiju osobnost i karakter, i naravno svaki ima svoju sudbinu, svakome se druge stvari događaju u isto vrijeme, bez obzira na to što nam 'zvijezde govore'.

Sve što astrologija tvrdi, a da nisu generičke 'doći će ti sreća u kuću' priče, ne podudara se sa onime što se vidi u stvarnom svijetu. A to je najlakše pokazati na primjeru blizanaca.

Sličan primjer koji mi je bio jako smiješan: došao sam sa kćerkom u prodavaonicu dragog kamenja. I kaže prodavačica za neki žuti kamenčić da on 'donosi novac'. Zamislimo na trenutak da to ikako djeluje, pa prva bi se prodavačica mogla okititi tim kamenčićima npr. mjesec-dva dok ne skupi dovoljno love za do kraja života, zatvorila bi radnju i išla uživati a ne stajala tamo osam sati uvaljujući mulariji kamenčiće. :)

Nisu isti podznak makar istodobno ispali  Samo treba pročitati koju knjigu o tome i nebi pisao gluposti. Ja od početka tvrdim, tko god zarađuje na tome taj zloupotrebljava to i nema koristi od toga. Imaš knjige na temelju privlačenja novca, samo treba također pročitati, kod mene djelovalo.. I za privlačenje novca ne treba nikakvo kamenje i sl..

15 godina
mbaksa kaže...
Gremlin144 kaže...
mbaksa kaže...
Što si ti doznao putem astrologije, a što nisi mogao doznati putem znanosti?

Ne znam na što misliš jer znanost prati astrologiju.. Kad astronomi otkre neko nebesko tijelo, to tijelo dobi ime tek ako nađu neku simboliku tog tijela u mitovima, ako ne nađu onda ga nazovu nekim brojevima.

Čak da je to o imenovanju i istina, već tu astrologija faila jer nije dala ime, nego su završili s brojevima.

I od svega mogućeg, ti si našao imenovanje. Znači, proizvoljno dodjeljivanje imena nekom nebeskom tijelu.

Nisi dao ni jedan jedini primjer nečeg što si doznao putem atrologije, a da nisi mogao doznati putem znanosti. Ni jedan. Imenovanje nebeskog tijela nije stjecanje znanja.

Gremlin144 kaže...
Astrologija nije samo proricanje neke budučnosti, 

Nije čak niti to!

Gremlin144 kaže...
njome se može vidjeti karakter osobe, međusobni odnosi osoba,

Misliš, može se izmisliti općeniti karakter koji se onda s većom ili manjom uspješnošću može zalijepiti na određenu osobu.

Isto tako i s međusobnim odnosima...

Gremlin144 kaže...
predvidjeti sklonost bolestima pa na vrijeme reagirati dok ne bude prekasno i slično.

A je? Gdje su dokazi? Kolika je uspješnost?

Gremlin144 kaže...
Vjerujem da se mogu vidjeti i međusobna djelovanja kemijskih elemenata ali nisam išao tako daleko sa njom, ali vjerujem da ima još puno mogučih primjena astrologije. 

Znači, govoriš napamet.  Još ćeš reći i da astrologija liječi rak.

Daj mi dokaze koji potvrđuju da astrologija nije točna

3 godine
Gremlin144 kaže...

Teret dokaza je na onom koji tvrdi da je nešto točno, navedi kojim prirodnim mehanizmom planete, sazviježđa odnosno onim čime se astrologija bavi, može utjecati na čovjekovu sudbinu.

17 godina
moderator
Gremlin144 kaže...

Teret dokazivanja je na onome tko iznosi tvrdnju, u ovom slučaju ti si taj koji tvrdi da je astrologija točna, da funkcionira.

Čak i kad bi teret dokazivanja bio na meni, u slučaju da ne mogu podastrijeti dokaze da je astrologija izmišljotina, to ne mijenja činjenicu da nisi dao dokaze u prilog astrologiji, znači neosnovano tvrdiš da ista funkcionira.

Kad bismo sve vodili ovom tvojom logikom (istinito je sve dok netko ne dokaže da nije), onda bismo vjerovali u hrpu besmislica i neistina. Hm...

PS Sama premisa astrologije je apsurd. Već to je dovoljni razlog za ne prihvatiti je. Nadalje, nitko nigdje primjenjujući je nije demonstrirao išta više do li nečeg što se može objasniti vjerojatnosti, općenitosti opisa, confirmation biasu i sličnome. Drugim riječima - izostanak efekta kad bi trebalo biti efekta je dokaz da astrologija ne funkcionira. Eto ti dokaza - apsurdna premisa, na ničem utemeljena, i izostanak efekta. A gdje su tvoji dokazi?

15 godina
mbaksa kaže...
Gremlin144 kaže...

Teret dokazivanja je na onome tko iznosi tvrdnju, u ovom slučaju ti si taj koji tvrdi da je astrologija točna, da funkcionira.

Čak i kad bi teret dokazivanja bio na meni, u slučaju da ne mogu podastrijeti dokaze da je astrologija izmišljotina, to ne mijenja činjenicu da nisi dao dokaze u prilog astrologiji, znači neosnovano tvrdiš da ista funkcionira.

Kad bismo sve vodili ovom tvojom logikom (istinito je sve dok netko ne dokaže da nije), onda bismo vjerovali u hrpu besmislica i neistina. Hm...

PS Sama premisa astrologije je apsurd. Već to je dovoljni razlog za ne prihvatiti je. Nadalje, nitko nigdje primjenjujući je nije demonstrirao išta više do li nečeg što se može objasniti vjerojatnosti, općenitosti opisa, confirmation biasu i sličnome. Drugim riječima - izostanak efekta kad bi trebalo biti efekta je dokaz da astrologija ne funkcionira. Eto ti dokaza - apsurdna premisa, na ničem utemeljena, i izostanak efekta. A gdje su tvoji dokazi?

oprosti Mario ali sama premisa nije apsurdna... Astrologija današnja s tarot i natalnim kartama je glupost, ali - to jest bila osnova prvih znanosti, ti zvjezdoznanci...

znamo da je naša godina ciklus kretanja našeg planeta oko zvijezde, koje nam usput daje i različitu klimu, pa sama  premisa da se neke ljudske karakteristike sukladne s položajem našeg planeta u odnosu na zvijezdu, nije toliko suludo...

suludo je ljude stavljati u ladice po horoskopu...

ali da, ti babilonski zvjezdoznanci su nam ostavili heksagezimalnu osnovu mjerenja vremena dana i sati...

Ju je je? Je ju je!
3 godine
protjeran

Slažem se,  astrologija je nastala kao primitivni mehanizam kontrole pučanstva.

Trebalo je  ljude podijelit na upravljive skupine (12 znakova) , te zatim i svakima od njih reći što da rade.

0 0 hvala 0
15 godina

Dokazivanje nečeg nekome tko nije spreman proučiti takvo što je broba sa vjetrenjačama, zato tražim neki vaš dokaz da me uvjerite u suprotno. Ova tema nije namjenjena tome da vas ja učim astrologiju. Čitajte, proučite i tada možete slobodno iznositi svoje mišljenje zašto smatrate da ona nema smisla. Vaši odgovori i mišljenja o astrologiji nemaju veze s vezom. Ako nemate o nečemu nikakvog pojma bolje nemojte niti komentirati, radije se držite kompjutera i Muska i njemu slične 

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Gremlin144 kaže...
Maniaxx kaže...

Igra li ulogu jesu li dvojajčani ili jedno?

15 godina
Gremlin144 kaže...

Dokazivanje nečeg nekome tko nije spreman proučiti takvo što je broba sa vjetrenjačama, zato tražim neki vaš dokaz da me uvjerite u suprotno. Ova tema nije namjenjena tome da vas ja učim astrologiju. Čitajte, proučite i tada možete slobodno iznositi svoje mišljenje zašto smatrate da ona nema smisla. Vaši odgovori i mišljenja o astrologiji nemaju veze s vezom. Ako nemate o nečemu nikakvog pojma bolje nemojte niti komentirati, radije se držite kompjutera i Muska i njemu slične 

Postoji li neka obrazovna ustanova u kojoj bi se mogli educirati? Tko odlučuje o statusu i razini vokacije, ima neki ceh astrologa ili to svatko za sebe odluči?

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
17 godina
moderator
Stric_Jura kaže...
oprosti Mario ali sama premisa nije apsurdna... Astrologija današnja s tarot i natalnim kartama je glupost, ali - to jest bila osnova prvih znanosti, ti zvjezdoznanci...

znamo da je naša godina ciklus kretanja našeg planeta oko zvijezde, koje nam usput daje i različitu klimu, pa sama  premisa da se neke ljudske karakteristike sukladne s položajem našeg planeta u odnosu na zvijezdu, nije toliko suludo...

Možda nije bilo suludu u pradavna vremena, kad su ljudi znali izrazito malo, kad su robovali praznovjerju, kad im je znanstveno-skeptički pristup bio nešto nepoznato...

Danas nisu takva vremena i iz današnje perspektive premisa je apsurdna. Nemam problema s tim što su tada ljudi vjerovali u te stvari - nisu znali bolje, nisu mogli saznati bolje. Danas to nije slučaj.

17 godina
moderator
Gremlin144 kaže...

Dokazivanje nečeg nekome tko nije spreman proučiti takvo što je broba sa vjetrenjačama, 

Proučiti - što? Na ovoj temi si dao ravno nula materijala za proučiti. Ne samo legitimnog - ikakvog.

Gremlin144 kaže...

zato tražim neki vaš dokaz da me uvjerite u suprotno.

Opet obrćeš stvari. Teret dokazivanja je na onome tko iznosi tvrdnju. Ne trebamo mi tebe uvjeravati, nego ti nas.

Evo natrag tebi: dokazivanje nečeg nekome tko nije spreman proučiti takvo što borba s vjetrenjačama. Premisa astrologije je apsurdna, a ti je, naravno, nisi proučio niti ćeš je proučiti (proučiti za ozbiljno), a tu je još i činjenica da "nitko nigdje primjenjujući je nije demonstrirao išta više do li nečeg što se može objasniti vjerojatnosti, općenitosti opisa, confirmation biasu i sličnome. Drugim riječima - izostanak efekta kad bi trebalo biti efekta je dokaz da astrologija ne funkcionira. Eto ti dokaza - apsurdna premisa, na ničem utemeljena, i izostanak efekta. A gdje su tvoji dokazi?"

Ako idemo tvojom logikom, evo iznijet ću ovo: Ja mogu pretvoriti gemišt u zlato. Ako mi ne vjeruješ, dokaži suprotno. Ako ne dokažeš, znači da je istina.

16 godina

Gremlin, čisto sumnjam da to iskreno želiš, da si spreman mijenjati mišljenje kada vidiš dokaz - malo tko je to spreman učiniti.

Najvjerojatnije si neki bot ili bugov plaćenik da mutiš vodu da tema dobije klikove, a hrpa ljudi izgubi gomilu vremena.

Ali recimo da nisi, da si pravi i da iskreno želiš dokaz.

Koja je premisa astologije? Da isključivo planeti definiraju karakter i sudbinu svakog čovjeka i to do najtanje pojedinosti, i to djelovanjem gravitacije.

Jer po astrologiji očito ništa drugo ne može utjecati na naš karakter i sudbinu, ma ni najmanje - sve određuju ti planeti. Npr geni, odgoj, poticajna društvena okolina ili razvedeni roditelji s ocem pijancem - ma ne, više utječe Mars. Ne viš nego potpuno utječe, određuje sudbinu čovječe!

Pa idemo onda naučiti nešto o tim planetima koji nas posve određuju. Počnimo s veličinom.

Evo videa koji može čovjeka fascinirati. Jer nama je teško pojmiti veličine planeta kad ih gledamo iz velike udaljenosti. Ovaj video je odličan, svakome preporučam:

Misliš da su astrolozi znali za veličinu? Znali za udaljenost? Do koje preciznosti, koliko decimala? I da su s takvom nepreciznosti u ulazu mogli odrediti precizno svakome karakter? Ako se za tren pravimo da to uopće određuje karakter.

I prestani pratiti kanale koji te hrane bedastoćama, jer čovjek koji vjeruje svakoj youtube babi koja tvrdi da sve zna, za čas će biti pun gluposti. Prati ljude koji ipak nešto znaju o zvijezdama, koji su polagali ispite i itekako učili: astronomi i fizičari.

Idi i radi nešto korisno!
17 godina

Ili, da pojednostavimo malo, kako bi Mars utjecao na nekoga rođenog na planetu koji se vrti oko Alfa Centauri?

Takvi ljudi bi se rađali bez karaktera i sudbine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Šta se toliko trudite nešto dokazati ekipi koja je nedokaziva?

Pustite neka idu negdje drugdje trolati.

Život je prelijep kada se baziramo na lijepe stvari, a ne toksičnost oko nas.

dzg
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Nema smisla da ja nešto vama dokazujem o čemu nemate pojma. To je koda vi meni idete dokazivati i objašnjavati kvantna računala, jer me realno ne zanimaju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2021 12:18 (Gremlin144).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Astrologija je znanost kojoj je izmakla teorijska osnova. Astrologiju su naime izmislili Mezopotamci koji su u zvijedama vidjeli bogove, a u zvjezdanom nebu nekakav trg na kojem se bogovi jedan drugom približavaju i nešto dogovaraju ili jedan drugom smetaju. Iz toga se može pretpostaviti da nešto mute i oko zemljana i njihovih zemaljskih poslova. A danas? Danas su zvijezde nešto sasvim drugo, nema ni bogova (osim jednoga), pa se skupa nema smisla. 

1 0 hvala 0
17 godina
moderator
Gremlin144 kaže...

Nema smisla da ja nešto vama dokazujem o čemu nemate pojma. To je koda vi meni idete dokazivati i objašnjavati kvantna računala, jer me realno ne zanimaju.

Ne možeš dokazati da je istina nešto što nije istina. U tome je problem. Pa onda tražiš svaki mogući izgovor da uopće kreneš dokazivati, jer znaš da će tvoje tvrdnje biti pobijene. 

3 godine
Gremlin144 kaže...

Znači objašnjavao bi nešto nekom koji to što mu objašnjavaš već zna, postoji li uzaludnijeg posla?

15 godina
mbaksa kaže...
Gremlin144 kaže...

Ne možeš dokazati da je istina nešto što nije istina. U tome je problem. Pa onda tražiš svaki mogući izgovor da uopće kreneš dokazivati, jer znaš da će tvoje tvrdnje biti pobijene. 

Nisi naveo nitijednu astrološku tvrdnju koja bi dokazala astrologiju lažnom, ja sam naveo nekoliko primjera koji pokazuju astrologiju temeljem znanosti i religije tako da astrologija od početka je u ovoj temi u vodstvu da je istinta 

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2021 12:43 (Gremlin144).
17 godina
moderator
Nisi
17 godina
neaktivan
danen kaže...

Danas su zvijezde nešto sasvim drugo, nema ni bogova (osim jednoga), pa se skupa nema smisla. 

Katoličanstvo se pretvorilo u mnogoboštvo. Imamo stotine svetaca, svaki ima svoj resor (putnike, vatrogasce...). Kao u starom Rimu, i kod njih je bio jedan glavni koji je imao kabinet s ministrima.

Starije žene se mole više majci božjoj nego bogu.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
15 godina
Visak kaže...
danen kaže...

Danas su zvijezde nešto sasvim drugo, nema ni bogova (osim jednoga), pa se skupa nema smisla. 

Katoličanstvo se pretvorilo u mnogoboštvo. Imamo stotine svetaca, svaki ima svoj resor (putnike, vatrogasce...). Kao u starom Rimu, i kod njih je bio jedan glavni koji je imao kabinet s ministrima.

Da, li tvoja zadnja tvrdnja vrijedi za slavenski dio Evrope, neovisno o denominaciji...

Zanimljivo i Rusi i Poljaci i Hrvati imaju crnu Majku božju (rekli bi neki - črna Mati Zemlja) u najvećim svetištima...

koliko god katolicizam (kako i ime veli - opća crkva) igra na univerzalnost, ne može biti katoličanstvo Portugalca, Brazilca, Irca  i Poljaka biti isto...

Ju je je? Je ju je!
3 godine
Visak kaže...
danen kaže...

A i taj jedan bog je teži slučaj disocijativnog poremećaja identiteta, malo je sin, malo otac a malo duh, dobro da nije i majka, baba i unuci, sveta obitelj i štalica

7 godina
Keso kaže...

Neki kažu da um služi pronalaženju argumenata za ono što smo odlučili vjerovati i potiskivanju svi kontra argumenata.

Znači ne caruje um (racio), on je samo sluga.

Dokaz tome je vjerovanje u astrologiju. Razumni um jasno vidi da je to glupost, lako dokaziva laž, svakom je bjelodano ako ima IQ 70 i više.

Međutim, razum ne odlučuje. Zato čak i ne sasvim glupa osoba može vjerovati u očitu laž poput astrologije. Neka vrsta korištenja uma za samozavaravanje kako bi se emocije osjećale ugodno u "poznatom i sigurnom svijetu" koji je izmišljen.

Ne samo da neki kažu, nego neurološka mjerenja su to empirijski utvrdila detektirajući procese u mozgu od percepcije izvanjskih podražaja preko emotivnih reakcija u amigdalnom kompleksu do aktivnosti u cerebralnom korteksu, tj. po difoltu ljudski mozak raciom brani/nastoji realizirati svoje emotivne reakcije - što u nekakvom prijašnjem evolucijskom kontekstu ima nekog smisla jer su emocije primarni motivatori za radnje s ciljem opstanka, ali u modernim civilizacijskim uvjetima smisao se zamagljuje. Jbg, psihološki atavizmi nas pucaju sve u 16 a da toga uopće nismo svjesni.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
7 godina
Gremlin144 kaže...

Ej, Gremlin... pitao sam te kako bi trebao biti složen horoskop osobe rođene na Marsu, krenuo si se izvrdavati neka sam dođem do odgovora, kako osobe poput mene ne mogu shvatiti, i još nekakve nebuloze o slavljenju(?), tradiciji, simbolici i bla-bla.
Dakle odbijaš racionalno procesirati sve ono što tvojoj fiks-ideji ne ide u prilog, a ovamo bi kao argumentirano raspravljao. Ne prolazi ti to kod malo pametnijih, znaš.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
7 godina
Visak kaže...
Al Crane kaže...

Prvo, on je astrologiju spomenuo kao surogat kršćanstvu, što je totalna besmislica čak i za okorjelog ateistu poput mene jer razumijem barem neke osnove religijskih teozofija.

Pa sve religije se bore za dominaciju i nastoje dokazati da su one prave i bolje od ostalih. Tako je svaka surogat svim ostalima, jer ih pokušava zamijeniti. Ti se postavljaš kao da je kršćanstvo nešto originalno i izvorno, gdje se on sada ubacuje s astrologijom, a sve osnovne ideje kršćanstvo je pokupilo od drugih religija i došlo je poslije astrologije.

To je sve mrtva trka u natjecanju tko će izvaliti veću glupost.

Al Crane kaže...

Kao što niti ti ne kužiš bit kršćanstva, koja nije u tome da je okej zaklati lika koji se ponudio da preuzme odgovornost za svinjarije ljudskog roda.

Ja ne pričam o bajci o Isusu, nego o bajci o Abrahamu, koji je bio spreman ubiti svog sina i time je stekao božju naklonost i milost za sve svoje potomke. Židovsko/kršćansko/islamski monoteizam se bazira na ideji da je okej zaklati vlastito dijete ako bog to zatraži. Abraham je nagrađen najvećom nagradom isključivo zato jer je tako razmišljao. Naravno da onda nije problem to učiniti ni tuđem djetetu, ako ti se čini da bi se tvom bogu to dopalo.

Gdje se ja to tako postavljam? Ako je itko pobijedio u utrci tko će izvaliti veću glupost, to si ti.

Kojem mom bogu, pogubio si se u svojoj pseudofilozofskoj kruzadi, probaj se upoznati s materijom o kojoj raspravljaš, jer definitivno o kršćanskoj filozofiji niti bilo kojoj drugoj nemaš pojma čim ju miksaš s ostalim religijama čisto onako odokativno jer eto monoteizam... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2022 0:56 (Al Crane).
3 godine

Astrologija nije znanost.

15 godina
Al Crane kaže...
Gremlin144 kaže...

Ej, Gremlin... pitao sam te kako bi trebao biti složen horoskop osobe rođene na Marsu, krenuo si se izvrdavati neka sam dođem do odgovora, kako osobe poput mene ne mogu shvatiti, i još nekakve nebuloze o slavljenju(?), tradiciji, simbolici i bla-bla.
Dakle odbijaš racionalno procesirati sve ono što tvojoj fiks-ideji ne ide u prilog, a ovamo bi kao argumentirano raspravljao. Ne prolazi ti to kod malo pametnijih, znaš.

kaj se ja sa tobom neukim imam raspravljati? Ne znaš niti čime vlada Mars niti njegove termine i sl. Jedino da proguglaš bi saznao, tako da nemam ja tebi što pisati tu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2022 10:10 (Gremlin144).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice