Xiaomi Redmi Note 4

poruka: 1.882
|
čitano: 521.556
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 4
fer-de-lance kaže...

Očito Sonyev senzor.

Omnivisionu nema spasa...

I omnivision može dati dobre rezultate, Google HDR+ Camera sa odgovarajućim configom + par sekundi Snapseed editanja i slike su ko bonbončić.

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
9 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
fer-de-lance kaže...

Očito Sonyev senzor.

Omnivisionu nema spasa...

I omnivision može dati dobre rezultate, Google HDR+ Camera sa odgovarajućim configom + par sekundi Snapseed editanja i slike su ko bonbončić.

yeah, istina.

poslat cu i sa omnivisionom kada nadjem !

https://imgur.com/a/80KWJ

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.11.2017 21:00 (Deutsch).
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

A ništa, onda sutra pada root i neki AOSP firmware.

Neke preporuke?

Jel ide sve prek xiaomitoola?

Kruha i igala...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Deutsch kaže...
slobo2712 kaže...

Moze li neko reci ko koristi duze ove aosp romove npr. LineageOS,AOSP Extended... da li je isti kvalitet kamere kao i na MIUI koristeci logicno google kameru?Da i slike ispadnu iste ili? Hvala

ovo su slike sa custom romova pa prosudi sam (rezolucija je zapravo veca u originalu)

Hvala.Slike su ekstra,kod mene je samsung senzor na dobrom svijetlu budu fine slike.Mozes li reci koji rom je u pitanju i koja podesavanja u google cam?

13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Pozz

Ima li netko problema sa Facebookom na mobu, meni se nakon 30 sekundi svaki put smrzne i prisilno ugasi.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Obriši data i cache od facebook aplikacije pa se onda ponovno ulogiraš.

99% da bude riješilo problem.

Kruha i igala...
9 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

A ništa, onda sutra pada root i neki AOSP firmware.

Neke preporuke?

Jel ide sve prek xiaomitoola?

samo otkljucan bootloader i preko twrpa rijesis sve, napomena ako dolazis sa miui roma moras formatirat data (bas sve da)

slobo2712 kaže...
Deutsch kaže...
slobo2712 kaže...

Moze li neko reci ko koristi duze ove aosp romove npr. LineageOS,AOSP Extended... da li je isti kvalitet kamere kao i na MIUI koristeci logicno google kameru?Da i slike ispadnu iste ili? Hvala

ovo su slike sa custom romova pa prosudi sam (rezolucija je zapravo veca u originalu)

Hvala.Slike su ekstra,kod mene je samsung senzor na dobrom svijetlu budu fine slike.Mozes li reci koji rom je u pitanju i koja podesavanja u google cam?

slike nisu moje iskreno nego sam ih nasao, vjerujem da kada budem malo poslikavao nesto posaljem i ja svoje (samsung senzor)

ovo su neki od romova, ali vise manje svaki daje iste rezultate

nougat

/dotos / aex unofficial /rr by alexey/ dirty unicorns-probao sam i ja taj i super je/

oreo

/los 15-radi sve/ aex 5.0 -koristim trenutno i cini se super  , napomena je da jedan fingerprint ne radi 

ovo su dakle postavke za google cameru :)

https://drive.google.com/file/d/1ZOVMADTMb2peGS8VHHIDzYUJIPY-wzD-/view

ovo su neke koje sam sada uslikao

one plus camera-mislim da daje iste/slicne rezultate kao gcam + aex oreo rom

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2017 14:56 (Deutsch).
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

SOT na ovom mobitelu je nerealan. Iako sam dobio Samsung senzor i BOE ekran, baterija nadoknađuje sve.  

Pingu ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Koja je oznaka za BOE ekran?? Skuzio sam da je omnivision senzor ali display nemam pojma!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Evo, ja ću priložiti svoje screenshote od dva punjenja koja sam imao u zadnjih par dana. "Obično" korištenje, najviše surfanje (Chrome), Whatsapp, i YouTube.

Koristim 7.1.2 ResurrectionRemix, onaj final build

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2017 17:21 (milinho).

3 0 hvala 0
15 godina

Preko 11 sati SOT  Na MIUI9 nema šanse da izvucem toliko...

14 godina
Iskreno, i meni je čudno to, nisam očekivao da ću toliko navući. Ali je to bilo 95% promet preko WiFija, i koris štenje Chroma, YouTuba i WhatsAppa (GPS i Bluetooth isključeni).
8 godina
milinho kaže...

Evo, ja ću priložiti svoje screenshote od dva punjenja koja sam imao u zadnjih par dana. "Obično" korištenje, najviše surfanje (Chrome), Whatsapp, i YouTube.

Koristim 7.1.2 ResurrectionRemix, onaj final build

haha ja to sa svojim mobitelom nikad neću doživiti djeluje mi nestvarno

13 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Obriši data i cache od facebook aplikacije pa se onda ponovno ulogiraš.

99% da bude riješilo problem.

Riješi na dan, onda opet isto...sjebali su ešta sa updateom

15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Također većinski WiFi, ne mogu se sitit, ali mislim da je i sync bia uključen(2maila). Stock MIUI.

Pingu ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Rijesavsm se svog notea 4 pa ako koga zanima u pp..samo zg...dobio mate 10 lite a zena ovog nece pa da ga rijesim

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Na Aex-u baterija i bolja nego na stock miuiju....

https://imgur.com/gallery/Sns3Y

Kruha i igala...

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Koju točno verziju HDR+ kamere googleove koristiš i kakve su ti postavke.

Ja sam skinuo prvu koju mi je google izbacio i malo su drugačije postavke nego na onom tvom ss-u a ne stignem se igrat s tim.

Hvala.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.12.2017 16:17 (fer-de-lance).
9 godina
neaktivan

Pokusati cu objasniti najbitnije pa si namjestaj kako ti pakse! Btw tu na linku je gcam koju trenutno koristim i postavke.

Samsung senzor imam

model : nexus 6p -zato sto to svi koriste i kazu da im je najbolje

config hdr+ : na ovoj koristeno pixel 2xl, ali moze se i nexus 6p 

hdr+ parameters : koristio super high, ali zbog brzine okidanja i spremanja prebacio na medium

omnivision module : ako imas ov, a mislim da bas ti imas

final jpg quality hdr+ : imao sam na 100%, ali sam skuzio da jedna slika zauzima 10mb i da bi mogao smanjit na oko 95% ili manje

advanced - hdr+ control imam ukljuceno da mogu namjestit kada mi treba hdr

Ovo tu je bas za omnivision senzor i stvarno nemam pojma koliko ovaj ov module u mojoj gcam pomaze ov-u niti koliko je ova verzija kamere bolja od moje tako da vidi sam.

"The colours are much better than stock mi cam and op cam
And the noise are nowhere be found
Just enable the pink tint option to use HDR+"
U biti moras sam vidjet koja ti je bolja, ali mislim da je to manje vise jednako :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.12.2017 18:31 (Deutsch).
9 godina
neaktivan

Stavio sam obje verzije, i definitivno je na omnivisionu bolja ova koju ti koristiš s tim postavkama, i definitivno mi je bolje kad stavim za config hdr+ na nexus 6p jer ako stavim na Pixel 2017 scanlineovi (nekaj takvo u totalnom mraku) ne nestaju nikad, a  na nexus postavki nestanu čim fokusira.

U svakom slučaju razlika nebo i zemlja 

Kruha i igala...
9 godina
neaktivan

a u usporedbi sa miui camerom kakva je razlika?

9 godina
neaktivan

Preogromna, s miui kamerom uopće ne možeš uslikati sliku kad je noć, nabije ISO na pretjerano i slike svejedno uopće nema.

Nevjerovatno, ovak ispadne kao da miui kamera uopće ne uslika ništa, nego samo baci rozi šum na crnu sliku.

Dok na ovoj googleovoj su slike fakat upotrebljive, i zanimljivo je da uhvati puno svjetla (u granicama mogućeg) a nema uopće puno šumova koji se pojave kod visokog ISO-a.

Iskreno, nemam pojma o fotografiji ali ovo mi fakat svejedno uvijek zvučalo nemoguće (i ostalim ljudima).

Moram još probati i u sumrak, tad bih tek trebao primjetiti razliku.

Uglavnom, sad je na MIUI timu da postignu neki kompromis s Googleom i portaju njihov API i kameru.

Btw, imao sam na AEX-u jučer 8 sati SOT-a u 30 sati i preostalo je 41% baterije ali sam ga stavio na punjenje jer kad sam na poslu ak imam vremena zujat nabijem puno SOT-a a uvijek zaboravim punjač.

Probat ću opet isti scenarij ostvariti da vidim kolko bude izdurao (pun 4G signal 70% vremena a ostatak wifi).

Edit, malo sam krivo zapamtio brojke ali blizu:

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.12.2017 20:15 (fer-de-lance).
9 godina
neaktivan

Mislim da nekih 50% posla u fotografiji obavi software, cak i meni je zvucalo nemoguce, ali tako je.

Na miui se moze koristit gcam dodavajuci jednu liniju u build.prop, no slazem se miui stvarno treba nesto napraviti sa tim image processingom ( kao google sa pixelom)

Ja sam se maknuo sa aex-a danas jer sam procitao da nece dobit vise updateova (iako da super mi je ), barem ne od ovog developera i na bazi ovih sourcea tako da sam odlucio staviti cardinal oreo za koji sam siguran da ce dobit updateove barem sljedecih par mjeseci. 

Javim feedback u odnosu na aex.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.12.2017 21:17 (Deutsch).
10 godina
Može prijedlog najjednostavnijeg načina za root redmi note 4?Kupljen je u Neutrinu,nema otključan bootloader,a root mi je potreban zbog instalacije Google camere.

0 0 hvala 0
17 godina
9 godina
neaktivan
sibica kaže...
Može prijedlog najjednostavnijeg načina za root redmi note 4?Kupljen je u Neutrinu,nema otključan bootloader,a root mi je potreban zbog instalacije Google camere.

otkljucaj bootloader - nemoj ni mislit da nesto radis bez otkljucanog bootloadera.

stavi twrp

stavi root

2.Connect your UNLOCKED redmi note 4 to PC and make sure usb debugging is enabled in developer options.

17 godina
Sta ne radi ovo vec pun klinac vremena
http://en.miui.com/unlock/
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
neaktivan

radi da, ali trebao bi on znati da nema mogucnosti rootat bez toga

10 godina
Dobio sam sms kako mi je omogućen unlock.Skinuo sam unlock tool s linka,sve pospajao,prebacio mob u fastboot,ali ne mogu odabrati tipku Unlock,zasivljena je i neaktivna.Možda trebam još čekati jedno vrijeme,dan-dva?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice