Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 898.319
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 3
Pa bolje onda od topnone sa aliexpress 185 $ sa dostavom
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Pa bolje onda od topnone sa aliexpress 185 $ sa dostavom

Pozdrav,

za sve vas koji ste nedavno kupovali s aliexpress - s Shenzhen Top-One Trading Co koju točno opciju treba odabrati za dostavu a da bude ziher prošlo bez carine? kupila mi Xiaomi Redmi note 3, i kod odabira shippinga mi nudi samo AliExpress Standard Shipping (koji je besplatan i traje 15-45 dana i taj ziher paket ne bude prošao bez carinjenja) i druga opcija im je DHL za $26.32 koji traje 4-8 dana, pa pretpostavljam da treba odabrati taj DHL da paket dođe direktno tj. bez našeg carinjenja.

čudno mi je samo što su naveli za dostavu u EU bez carinjenja da treba odabrati opciju EU direct (a toga nema kod shippinga) nego ima samo taj DHL pa da li DHL bez carinjenja i koliko vam je u stvarnosti trebalo da vam dođe paket?

Thx...

12 godina
neaktivan
da,to je to(kad odabereš dhl)
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Dobro veli kolega. To je shipping dodatnih 23 dollara i onda nemas carinu. Ocarini se u UK i dalje se salje po eu bez dodarnih troskova. Meni stigao mobitel cca 12 dana od uplate.

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Pitanje jedno vezano uz Redmi 3 (koji je dosta sličan RN3) pošto vidim da je ova tema aktivnija i ima više korisnika, a vjerujem da se na isti način rješava moj "problem".

Znači,  imam custom Rom od Top One i želim si ubacit xiaomi.eu. Neki dan sam dobio dopuštenje za otključavanje bootloadera.

Kolko vidim da bi otključao bootloader moram biti na Official china development ROM-u.

Da bi uopće doša do moda trebam si prvo stavit china stable (preko ovog guidea ? ), a zatim prebacit se na china development i obavit otključavanje.

Kad je to odrađemo onda tek mogu ubacit  xioami.eu ROM preko TWRP recovery ?

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Možda redmi 3 tema nije aktivna jer se kao i u svakoj temi trkelja o top-one, o shippingu, o carini, o tome kad treba djeci dati mobitel.... 😂
Sve ono što se može preko privatnih poruka riješiti, ili malo prolistati temu. Svako malo neki padobranac pita za top-one i dhl i carinu

To bi trebao biti dobar guide kako flešati fastboot ROM. Dobro si i opisao korake kako to napraviti, znači prvo flešati stable fastboot ROM, onda možeš preko updater aplikacije flešati official dev rom, onda preko mi flash unlocka unlockati mobitel, onda pogledaj kako flešati TWRP, i tek onda eu ROM.

Imate jednu komplikaciju više s tim fastboot ROM-om jer ste tražili da vam seller stavi multilanguage ROM. Ne bi trebalo biti toliko teško i mislim da jedino mogu zajebavati driveri na kompu.

2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

jedno pitanje zanimljivo...aplikacija vrijeme xl...trebala bi gore prikazivati u traki notifikacije trenutnu temperaturu...ali prikazuje mi samo ikonu aplikacije a ne temperaturu a na drugim mobitelima bude ok...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

kako koristit 2 sim kartice i sd karticu u isto vrijeme

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

ovo je strašno ,

onaj što kaže da može otkljućati bootloader i instalirati novi rom za 10 min. LAŽE

ja od ujutro pokušavam i neuspješno

dobio sam poruku sa odobrenjem za otključavanjem i krenuo u avanturu

skinuo miflash unlock kako i treba , i pokušao ali odma problem

nisam se mogao logirati izbacivao mi je poruku : network error

tražio sam po netu i našao da bi trebao pokušati promjeniti mrežu ( ko da je to lako)

povezao sam se mobitelom i uspio , ali odma iduči problem otključavanje dođe do 50% i stane

imam global stable 7.2.3

negdje sam pročitao da sa njega se može otključati, a negdje da moram inst. devel. global ili china

pokušao sam instalirati developer ver. preko updatera na mobitelu , ali normalno ne ide

onda sam pokušao preko mi pc suite i pogodite - ne ide

sad sam instalirao mi flash(miphone) ali po njihovom tutorijalu nisu dobri ovi romovi koji završavaju

sa .zip nego mora biti .tgz , a drugačije su i datoteke unutra

sada skidam 5-ti rom svaki ima 1 gb i za svaki mi treba sat vremena

e sad ako uspijem instalirati dev. rom i otključati bootloader , koliko će mi

trebati vremena da instaliram eu rom ?

bilo bi super kad bi ti koji takve stvari rješavaju expresno napisali nekakav tutorijal

jako je teško snači se ovdje na 60 strana !

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nije posao od 10 minuta, ali ja sam 3 puta otključavao bootloader i nikad nije trajalo preko pola sata - 45 min, ako se pripremiš i skineš sve iz prve, nije strašno, sad dok se skida čitaj i poduzmi apsolutno svaki "optional" korak jer su rijetki koji se skrumpaju da im ode iz prve.

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

A za tutorijal možeš naći tako da pretražiš temu po ključnim riječima po svom izboru, već je barem 3-4 opširna tutorijala do sad prošlo.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mbuljuba kaže...

ovo je strašno ,

onaj što kaže da može otkljućati bootloader i instalirati novi rom za 10 min. LAŽE

ja od ujutro pokušavam i neuspješno

dobio sam poruku sa odobrenjem za otključavanjem i krenuo u avanturu

skinuo miflash unlock kako i treba , i pokušao ali odma problem

nisam se mogao logirati izbacivao mi je poruku : network error

tražio sam po netu i našao da bi trebao pokušati promjeniti mrežu ( ko da je to lako)

povezao sam se mobitelom i uspio , ali odma iduči problem otključavanje dođe do 50% i stane

imam global stable 7.2.3

negdje sam pročitao da sa njega se može otključati, a negdje da moram inst. devel. global ili china

pokušao sam instalirati developer ver. preko updatera na mobitelu , ali normalno ne ide

onda sam pokušao preko mi pc suite i pogodite - ne ide

sad sam instalirao mi flash(miphone) ali po njihovom tutorijalu nisu dobri ovi romovi koji završavaju

sa .zip nego mora biti .tgz , a drugačije su i datoteke unutra

sada skidam 5-ti rom svaki ima 1 gb i za svaki mi treba sat vremena

e sad ako uspijem instalirati dev. rom i otključati bootloader , koliko će mi

trebati vremena da instaliram eu rom ?

bilo bi super kad bi ti koji takve stvari rješavaju expresno napisali nekakav tutorijal

jako je teško snači se ovdje na 60 strana !

tutorijala ima dosta na netu, samo treba malo truda.

za prvi problem network errora ti je mogao pomoći ili hot spot od mobitela ili neki VPN.

koliko sam vidio informaciju, samo se redmi note 3 pro (Kenzo) može unlockati na stable ROM-u(ali nisam probao, pa ne mogu tvrditi da se može). ako imaš mediatek rn3, onda vjerojatno neće ići

normalno je da su različiti fastboot ROM-ovi od zip ROM-ova

i najbitinija stvar, u svoj frustraciji uopće nisi napisao koju točno grešku ti javlja Mi Flash Unlock Tool kad stane na 50%. vjerojatno "Couldn't verify device" crvenim slovima, ali šta piše crnim slovima?

10 godina
neaktivan

na kraju sam uspio otključati taj boot.

prije tog sam stavio neki kenzo 6.4.2.1 rom

i sad sam na pola puta

trebam neki twrp i eu rom (taman imam šta raditi danas)

ima tutorijala na netu , ali sve je to nepotpuno i rascjepkano

da ne pričam koliko mi je trebalo da uključim onaj usb debaging ( nešto sam morao 7 puta kliknuti)

i još sam nešto morao namjestiti u windowsima

17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

10.05. sa predstavljanjem Mi Max-a stiže i MIUI 8.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

gdje da skinem za MTK verziju 6.1.12. ili noviji rom koji mi treba za otključavanje ove što sam našao od 2 G idu 10 min jedan mb

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Odi na miui.en i skini fastboot rom po zelji

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Malo sam zabrinuta, kad čitam sve te SOT-ove 

Jel ovo normalno 1, 2, 3, ?! Da MIUI toliko troši?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
fpozar kaže...
Odi na miui.en i skini fastboot rom po zelji

nikako se ne snalazim može link na rom a onda pitam dalje

15 godina
megan2711 kaže...

o cemu si tocno zabrinuta? meni je u konacnici najbitije koliko dobijem sot-a, ne zanima me sta koji dio systema trosi.. a dobijem oko 6, to je sad na global romu.. na china stable sam i po 8h znao, sa preko 3 h igranja igrica..

gdje si nasla te slike? zanima me koja je to tema, da malo promijenim :)

http://trakt.tv/user/MjezZza
14 godina
neaktivan

A vidim sot-ove od 6h-8h, a meni max 4h i neš sitno. Na 7.2.3.0 stable sam 

Slike sam screenshotala, tema je pri vrhu ljestvice iOS9 afterglow

15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

nakon skoro tjedan dana sa mobom moram reći da je mob čudo, nije mi žao ni eura, iako je i ovako prejeftin za ono što nudi 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
megan2711 kaže...

Nije normalno i već je taj problem prijavljen... 

Ulogiraj se i klikni na confirm:

http://en.miui.com/thread-264438-1-1.html

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

23 posto ti samo ekran trosi od 100 do 10 posto? I imas sot 4 sata?

Meni je na 5.5sot ekran potrosio 45 do 55 posto baterije

Malo mi je to cudno... Da nije baterija losa?

Predpostavljam da znas da za mjerenje sot-a moras napuniti bateriju full?

(G)jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 7:59 (red_bull).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nije to do baterije, bas je problem do samog os-a, hrpa korisnika je prijavilo taj problem i problem s mrezom, najavili su da ce to uskoro rijesit. ja sam iskreno malo skeptican da to ipak nece biti ubrzo... aosp nema tolko izrazen taj problem s battery drainom u idle modu

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
megan2711 kaže...

A vidim sot-ove od 6h-8h, a meni max 4h i neš sitno. Na 7.2.3.0 stable sam 

Slike sam screenshotala, tema je pri vrhu ljestvice iOS9 afterglow

najbolje ti je naveće ili ujutro prije spavanja da napuniš mob. i uključiš štopericu

i imaš + 10 sati sota - garant -   ovisi koliko dugo spavaš

inače meni baterija traje od ujutro do naveće neovisno dali sam igrao ,surfao , pričao ili samo spavao

naveče mi baterija bude najviše 20%

najduže mi je baterija trajala na 1,5 dan na onom global 7.1.8

mislim da ništa ne iritira ka poruke o propuštenom pozivu pri punom signalu

kad se želim pohvaliti mobitelom , moji mi samo odgovore .ebo te taj kinez ni pozive ne prima

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 9:11 (mbuljuba).
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Dosad nisam ni jednom primio poruku o propustenom pozivu.. Kroz noc mi baterija padne za 2-3 posto. Ne gasim ni wifi ni  nista..

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

MIUI 7.2.4.0 | Stable

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Bok,

isplatili se protegnit nekih 100kn vise za narucivanje sa xiamomiforesalea zbog eu garancije, inace bi narucio od topone-a ? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

kako da znam da sam otključao mobitel odradio je sve

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

onda je otključan

sad trebaš flašati twrp i super su