Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 795.419
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Ništa za naš mobitel za sad, mislim da je 17. datum i to je to...

0 0 hvala 0
13 godina
Ententini1 kaže...
Ništa za naš mobitel za sad, mislim da je 17. datum i to je to...

MIUI 8 za RN2 i RN3 je već dostupan ali samo za određene članove.

Public ide 17.6. 

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

jel vama dolazi ona MI obavijest da se nije mogla poslat poruka na sim karticu i da pokusam ponovo ili je to samo meni?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ja to prenosim info za 97% članova ovdje, ili ti public, narod, raju...
Za neke će uvijek biti prije...

1 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Ima li još neko 7.3.1.0? Od updatea, Nike Running+ ponovo gubi GPS signal za vreme trčanja, tj telefon mu nakon par minuta oduzima pristup dok je u pozadini. Takođe, više ne mogu da nađem podešavanje kojim se to rešavalo:

Settings - Additional Settings - Battery & performance - Manage apps' battery usage - Choose apps -> Configure app so it can use GPS in background

Dakle, ovo gore, koliko vidim, više ne postoji.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Greškom sam naručio sa Top One-a Note 2 bez DHL-a jer sam naručivao preko aplikacije na mobu i uopće nisam skužio da ima izabrat DHL i sad je otišlo ali express standard shippingom, mislio sam da je automatski DHL. Paket je već poslao, što sad očekivati? Ne želim plačat carinu niti pdv, jel mogu odbit preuzimanje paketa?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 14:04 (Klipson).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mislim mozes odbit ali sto ti to vrijedi..vec si ga platio
Dogovori se s njima nekako (top one) obicno izlaze u susret,a sto se tice pdv-a i carine..

cuj.. na 1100-1200 kn koliko kosta racunaj  350-360 kuna..najmanje

Ja sam narucivao dron s gearbesta pa su mi na cijenu od 250-tak kuna okinuli nevjerovatnih 114 kuna poreza i pdva,nisam mogao vjerovat.(kazne,što god)

12 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Platio sam ga 935kn, al ne za sebe i u tom je problem... Jel mogu kak odbit to carinjenje prije nego što dođe do mene?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nixa2210 kaže...

...

Ja sam narucivao dron s gearbesta pa su mi na cijenu od 250-tak kuna okinuli nevjerovatnih 114 kuna poreza i pdva,nisam mogao vjerovat.(kazne,što god)

Ti si to platio i letačku dozvolu! 

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
13 godina
neaktivan

Cini se haha,al stvarno cudo jedno,nikad vise nesto skuplje bez tax free dostave ne kupujem haha

9 godina
neaktivan
sve uredno, platio si 60-tak kuna pdv, ostatak je postarina...koja je bila 30hrka do nedavno

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Pozdrav svima!

Imam potrebu podijeliti svoje iskustvo s vama.

Krajem 8. mjeseca 2015. sam sebi i curi kupio mobitele Xiaomi Redmi Note 2 u trgovini Shenzhen Chigon Technology Co., Ltd. na AliExpressu.

Mobiteli su stigli u prvoj polovici 9. mjeseca i isprva sam bio i više nego zadovoljan. Za oba sam mobitela kupio zaštitne maskice i nalijepio kaljena stakla koja sam dobio s njima.

Ubrzo sam (pa recimo negdje u 12. mjesecu) primjetio da mi nešto sa zvukom na slušalici ne štima. Naime, kad razgovaram s nekim i pojačam ton sugovornika na iznad cca. 75%, zvuk kao da dobije neku piskutavu vibraciju i postaje teško slušljiv. Nekako je metalan, kao da slušam nisko kvalitetnu 8kbps mp3-cu.

Tada sam se, prvi i jedini puta do jučerašnjeg dana javio prodavaču gdje sam kupio mobitel, no nije mi ništa odgovorio. Javio sam se i Xiaomi-u, no oni su brzo oprali ruke budući da sam mobitel kupio na način na koji sma ga kupio - preko AliExpressa DHL dostavom.

Pustio sam stvar, mobitel me i dalje služio te sam ga nastavio koristiti.

No, tamo negdje u 2. ili 3. mjesecu ove godine, krepao mi je senzor za automatsko okretanje ekrana. Dakle, upalim internet, okrenem mobitel vodoravno radi lakšeg pregleda, no ekran ostaje u okomitom položaju. Isprva sam pomislio da sam slučajno ostavio isključen auto-rotate, međutim ubrzo sam shvatio da se senzor sam od sebe pokvario.

Morao sam instalirati programčić kojim ručno okrećem ekran kada mi odgovara više vodoravan ili okomit položaj. Nedugo nakon toga sam primjetio da su mi na stražnjoj kameri fotografije lošije nego prije, nekako kao da su van fokusa. Mislio sam da je nekakva nečistoća na leći, ali tamo ništa nisam našao. Jednostavno, kao da mi je neko zaljepio komad selotejpa na kameru.

No eto, mobitel sam i dalje nastavio koristiti nekako se naviknuvši na sve nedostatke.

No priča ide dalje... Prije mjesec dana, doslovce preko noći, na mobitelu su mi prestale raditi navigacijske tipke 'home', 'back' i 'menu'. Noć prije sam ga stavio na punjač, i ujutro su sve tri tipke bile mrtve. Puna dva dana sam po ni sam ne znam koliko puta resetirao mobitel jer nisam mogao izaći iz pojedinih programa na drugi način. No ipak, dao sam si truda, pa sam na internetu pronašao riješenje u vidu editiranja 'build.prop' datoteke tako da uključim dodatnu virtualnu navigacijsku traku s tipkama 'menu', 'back' i 'home'.

Na kraju, sreća ipak nije dugo trajala jer mi je jučer prestao raditi touch preko cijelog ekrana te mi je sada napokon mobitel neupotrebljiv.

Moram napomenuti da sam jako dobro čuvao mobitel, da je bez i jedne ogrebotine, zaista mi nikada nije pao, nisam sjeo na njega, nisam ga izlagao suncu niti bilo što slično. Jednostavno, čista i neobjašnjiva autodestrukcija. A najmanje si mogu objasniti da su krepavale tako nepovezane stvari na mobitelu.

S druge strane, mobitel od cure od prvog dana radi savršeno i bez greške. Brat mi je nedavno kupio Redmi Note 3 i isto je prezadovoljan.

Zanima me je li netko od vas imao sličnih iskustava s ovim mobitelom ili sam ja stvarno jedini nabasao na škart?

Trenutno sam u potrazi za novim mobitelom i mislim da to nikako neće biti Xiaomi kao ni navedena trgovina (jučer sam mu se opet javio, no ni dalje ne odgovara).

Hvala na strpljenju! :)

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Nabasio si pokvareni i/ili osteceni uredaj.

Puno ljudi ovdje koristi Xiaomi proizvode i svu su zadovoljni+u Kini su oni jako popularni i odlicna je "marka"ajmo rec,samo nama u Cro. logicno manje poznata.

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Nisi napisao koji rom koristiš?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Sa Xiaomi.eu - weekly update. Zadnji šta je na njemu je MIUI 7 (6.5.26).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
A ništa vidi sa aliExpressom, nije nestao seller ako je tu su oni, ja nisam od tamo uzimao ali garancija postoji tako da...

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
tjsudac kaže...

Pozdrav svima!

Imam potrebu podijeliti svoje iskustvo s vama.

Krajem 8. mjeseca 2015. sam sebi i curi kupio mobitele Xiaomi Redmi Note 2 u trgovini Shenzhen Chigon Technology Co., Ltd. na AliExpressu.

Mobiteli su stigli u prvoj polovici 9. mjeseca i isprva sam bio i više nego zadovoljan. Za oba sam mobitela kupio zaštitne maskice i nalijepio kaljena stakla koja sam dobio s njima.

Ubrzo sam (pa recimo negdje u 12. mjesecu) primjetio da mi nešto sa zvukom na slušalici ne štima. Naime, kad razgovaram s nekim i pojačam ton sugovornika na iznad cca. 75%, zvuk kao da dobije neku piskutavu vibraciju i postaje teško slušljiv. Nekako je metalan, kao da slušam nisko kvalitetnu 8kbps mp3-cu.

Tada sam se, prvi i jedini puta do jučerašnjeg dana javio prodavaču gdje sam kupio mobitel, no nije mi ništa odgovorio. Javio sam se i Xiaomi-u, no oni su brzo oprali ruke budući da sam mobitel kupio na način na koji sma ga kupio - preko AliExpressa DHL dostavom.

Pustio sam stvar, mobitel me i dalje služio te sam ga nastavio koristiti.

No, tamo negdje u 2. ili 3. mjesecu ove godine, krepao mi je senzor za automatsko okretanje ekrana. Dakle, upalim internet, okrenem mobitel vodoravno radi lakšeg pregleda, no ekran ostaje u okomitom položaju. Isprva sam pomislio da sam slučajno ostavio isključen auto-rotate, međutim ubrzo sam shvatio da se senzor sam od sebe pokvario.

Morao sam instalirati programčić kojim ručno okrećem ekran kada mi odgovara više vodoravan ili okomit položaj. Nedugo nakon toga sam primjetio da su mi na stražnjoj kameri fotografije lošije nego prije, nekako kao da su van fokusa. Mislio sam da je nekakva nečistoća na leći, ali tamo ništa nisam našao. Jednostavno, kao da mi je neko zaljepio komad selotejpa na kameru.

No eto, mobitel sam i dalje nastavio koristiti nekako se naviknuvši na sve nedostatke.

No priča ide dalje... Prije mjesec dana, doslovce preko noći, na mobitelu su mi prestale raditi navigacijske tipke 'home', 'back' i 'menu'. Noć prije sam ga stavio na punjač, i ujutro su sve tri tipke bile mrtve. Puna dva dana sam po ni sam ne znam koliko puta resetirao mobitel jer nisam mogao izaći iz pojedinih programa na drugi način. No ipak, dao sam si truda, pa sam na internetu pronašao riješenje u vidu editiranja 'build.prop' datoteke tako da uključim dodatnu virtualnu navigacijsku traku s tipkama 'menu', 'back' i 'home'.

Na kraju, sreća ipak nije dugo trajala jer mi je jučer prestao raditi touch preko cijelog ekrana te mi je sada napokon mobitel neupotrebljiv.

Moram napomenuti da sam jako dobro čuvao mobitel, da je bez i jedne ogrebotine, zaista mi nikada nije pao, nisam sjeo na njega, nisam ga izlagao suncu niti bilo što slično. Jednostavno, čista i neobjašnjiva autodestrukcija. A najmanje si mogu objasniti da su krepavale tako nepovezane stvari na mobitelu.

S druge strane, mobitel od cure od prvog dana radi savršeno i bez greške. Brat mi je nedavno kupio Redmi Note 3 i isto je prezadovoljan.

Zanima me je li netko od vas imao sličnih iskustava s ovim mobitelom ili sam ja stvarno jedini nabasao na škart?

Trenutno sam u potrazi za novim mobitelom i mislim da to nikako neće biti Xiaomi kao ni navedena trgovina (jučer sam mu se opet javio, no ni dalje ne odgovara).

Hvala na strpljenju! :)

Xiaomi u 4. mjesecu vodeći u Kini – Apple daleko iza, a Samsung jedva primjetan udjel u kini za 4 mjesec

CEO Xiaomi-a danas se na Weibo-u pohvalio rezultatima istraživanja jedne lokalne kineske kompanije koja je objavila da je Xiaomi imao najviše prodaja prodaja pametnih telefona u Kini tijekom 4. mjeseca. Veliki je to uspjeh za jednu ovakvu kompaniju, pogotovo kada uzmete u obzir protiv kakvih divova se borite kao Huawei, Apple, Samsung… Kinesko tržište je uz ono u Indiji najveće na svijetu, a biti tamo uspješan jedan je od prioriteta apsolutno svakog proizvođača. Podaci koje je objavila ova kompanija odnose se samo na 4. mjesec pa imajte na umu da će se kvartalna i godišnja izvješća sigurno razlikovati od ovoga.

Kao što smo rekli Xiaomi je vodeći sa čak 26% udjela, drugi je Honor sa 15.7% iako njemu slobodno možemo dodati Huawei koji je na 5. mjestu sa 8% udjela. To bi ukupno bilo 23.7% što ujedno znači da je Huawei zajedno sa svojim Honor podbrendom jako blizu Xiaomi-u. Iznenađujuće LeTV (iliti LeEco) ima čak 10.5% udjela što je možda najimpresivniji rezultat na ovoj listi, pogotovo kada uzmemo u obzir da su prvi telefon izbacili tek prije godinu dana. Na 4. mjestu je Apple sa 8.2% udjela, na 5. mjestu već spomenuti Huawei sa 8%,a na 6. mjestu Meizu sa 7% udjela. Top listu zatvaraju 360 Mobile sa 4.5% i Samsung koji je tek na 8. mjestu i sa udjelom od svega 3.2%. Vjerovali ili ne “ostali” čine čak 17.1% prodaje u 4. mjesecu.

10 godina
neaktivan

Daklem,

U 12-tom mjesecu kupio sebi i zeni redmi note 2.

Prije dva mjeseca mi se zablesavile doljnje tipke (home,back,menu) i prestale radit, popravio sam to softverskim tipkama. Nakon dva tjedna i one se zablesavile i prestao mi tuch raditi na tom donjem djelu. Kontaktirao sam kineza (TOP ONE) nakon 2 tjedna mi je odgovorio pa smo se tjedan dana dogovarali (posalji mob u kinu...). Kad sam se zbrojio na kraju sam narucio za 24 Eura display+tuch u kucistu i sam zamjenio za 25-tak min. vec mjesec dana se koristim mobom bez beda ponovo... Zenin radi bez problema jos uvjek.

14 godina
neaktivan

Znači, problemi se javljaju kada odjednom kupiš dva mobitela, jedan sebi, a drugi curi ili ženi. Pravilo je da će njen raditi, a tvoj neće. :)

Ma da mi se prodavač javio ono u početku kada sam ga kontaktirao, možda bi ga na kraju i slao u Kinu, ali on me ignorirao, a ja sam sada već napravio grešku jer sam ga jučer otvorio nadajući se da je možda neki konektor popustio il nešto. Naravno, sve iznutra izgleda pic-pic, ali sam skinuo onu pastu i oznake sa šarafića pa se vidi da je otvaran. Vrag mi nije dao mira.

Kupnja displaya je opcija, ali ni time ne bih riješio sve probleme koje imam s njim, pa mi se ne isplati davati 200kn za polufunkcionalni mobitel (morao bi mijenjati i kameru i slušalicu i akcelerometar da bi mobitel bio potpuno ispravan).

Sigurno kupujem novi mobitel, samo je pitanje koji. Volio bih opet neki Xiaomi, isključivo na nagovor i preporuke dosta ljudi s foruma, no nemam povjerenja. Morat ću odlučiti preko vikenda...

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Po mojem skromnom misljenju i iskustvu rn2 konkretno nije pretjerano kvalitetan mobitel. Meni je recimo prdnuo zvucnik za razgovor, nije skup, ali opet, nije nesto sa cime sam se planirao bavit na novom mobitelu. A i kolicina prasine koja se skuplja u zvucnik i prednju kameru je ogromna, redovito rastavljam i cistim.. Ali za te novce mislim da nisam mogao bas bolje proc. 
I jedno pitanje :D Ima li tko problema sa pregrijavanjem sad u ovim toplijim danima ? Vidio sam temperature preko 70 stupnjeva u cpu-z nakon par min igranja neke polu zahtjevne igre.. a i nije ga bas ugodno drzat u ruci kada je tako vruc.  Baterija i dalje klasika, cca 2- 2,5 sata sot, puno manje kada ga malo koristim kroz dan :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Fico14 kaže...

Baterija i dalje klasika, cca 2- 2,5 sata sot, puno manje kada ga malo koristim kroz dan :)

Možeš li staviti screenshotove od battery usage ?

Nemoguće da imaš tako malen Sot na 3060 mAh beteriji, ja izvučem 3-5 sati bez problema na svojoj staroj kanti od 2000 mAh.

13 godina
neaktivan
Dosa Gel case za RN2. Prezadovoljan sam. Vidit cemo kako ce ici padovi

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
P.s. ovo je odsjaj na pozadini. :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam samo ove stare, sutra stavim nove posto sam ga danas dopunjavao vec.
Sot zna biti puno bolji od ovoga, znao sam dobit oko 3 sata, na pocetku i nesto vise, ali sada nemoguce. A imao sam i jednom oko 35 min sot i 15% baterije mi je bilo ostalo.. Nesto radi kada ga ne koristim ocito ili je losa baterija, ne znam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 18:21 (Fico14).
13 godina
Fico14 kaže...

Imam samo ove stare, sutra stavim nove posto sam ga danas dopunjavao vec.
Sot zna biti puno bolji od ovoga, znao sam dobit oko 3 sata, na pocetku i nesto vise, ali sada nemoguce. A imao sam i jednom oko 35 min sot i 15% baterije mi je bilo ostalo.. Nesto radi kada ga ne koristim ocito ili je losa baterija, ne znam.

Iz aviona se vidi da ti Instagram, Facebook i Messenger cuclaju bateriju da nemogu više.

17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

ma te aplikacije su zlo, instagram nemam, a facebook ako već i idem, idem prek chroma, a ne nekakve aplikacije i za taj messenger mi je već stoput nudil da si instaliram i već sam mu sto put rekel fak of

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 19:06 (jura).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
jura kaže...

ma te aplikacije su zlo, instagram nemam, a facebook ako već i idem, idem prek chroma, a ne nekakve aplikacije i za taj messenger mi je već stoput nudil da si instaliram i već sam mu sto put rekel fak of

Malo idemo u off-topic ali nema veze...

Kada ideš preko Chromea, ne siluje te da instaliraš messenger kako bi odgovorio na poruku ?

Do sada provjeravao Facebook preko stock Browsera ali čim stisnem na poruke, odmah me napastuje za Messenger pa moram na (x) stisnuti pa se opet vratiti i tako se vrtit u krug da bi odgovorio...

Prekjučer mi je puknuo film i obrisao facebook account (točnije bit će za 12 dana) i dišem punim plućima .

17 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
jura kaže...

Malo idemo u off-topic ali nema veze...

Kada ideš preko Chromea, ne siluje te da instaliraš messenger kako bi odgovorio na poruku ?

Do sada provjeravao Facebook preko stock Browsera ali čim stisnem na poruke, odmah me napastuje za Messenger pa moram na (x) stisnuti pa se opet vratiti i tako se vrtit u krug da bi odgovorio...

Prekjučer mi je puknuo film i obrisao facebook account (točnije bit će za 12 dana) i dišem punim plućima .

ma siluje i na chromu, baš jučer odgovaral na jednu poruku pa skoro popizdil isto.prvo mi izbaci da instaliram messenge pa stisnem iks, nakon toga mi se otvara novi prozor sa google playa i opet mi nudi instaliranje messengera pa opet zatvaranje.dođem napokon do poruke i opet ponovi cijelokupni postupak, stvarno su nenadjebivi i strašno dosadni sa tim messengerom.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
9 godina
neaktivan
Mozda da probate adaway instalirat? (root vam treba samo)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

a probajte "Lite" to je web view facebooka ali poruke rade najnormalnije i ima notificationse

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice