Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 792.058
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
peropipic kaže...

našao sam odgovor na gašenje gps, odnosno dozvole za povezivanje aplikacije s gpsom kad se isključi ekran....nisam još probao, ali bi trebalo radit

Settings - Additional Settings - Battery & performance - Manage apps' battery usage - Choose apps.

Configure app so it can use GPS in background.

A na ovome velika hvala,već sam mislio stari mobitel stavljati za voziti biciklu 

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

ljudi, stavio sam danas ovaj sMIU poslednji  i jede mi bateriju, oce li se se stanje popraviti nakon nekoliko punjena i praznjenja telefona, posto se stabilizuje malo? jesam li mozda trebao full wipe odraditi?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ovisi o dosta stvari, ja nisam neko značajno poboljšanje vidio, pola h sota više, al još ćemo vidjeti.
Nostop nešto flasham, deflasham(unicode koji ne radi a tu i tamo mi treba sms) a to jede bateriju, treba ju malo pustit na miru ☺
Nisi fulao s wipe samo dalvik i cashe bar po mojem mišljenju
9 godina
peropipic kaže...

našao sam odgovor na gašenje gps, odnosno dozvole za povezivanje aplikacije s gpsom kad se isključi ekran....nisam još probao, ali bi trebalo radit

Settings - Additional Settings - Battery & performance - Manage apps' battery usage - Choose apps.

Configure app so it can use GPS in background.

prvi put vidim daj dio settingsa, haha. :D po mom ukusu, malo je previše takvih podešenja porazbacano uzduž i poprijeko miui-a...

baš ću isprobati, pa javim rezultat.

9 godina
neaktivan
sto jest jest, prvi put se susrecem s miui, al brate za sve postoji postavka, i sto je najbolje, svida mi se, supruga ima stock android 5.1 i to je skroz u redu, al miui je odlican²

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

Moze mala pomoc, oko bas tupave stvari.

HM, imam bijela slova na bijeloj pozadini, ne moze se procitat nista... da budem precizniji recimo otvorim Poruke (messaging) otvorim neku poruku i u gornjem desnom kutu se nalaze tri crtice (meni), stisnem to i dobijem bijelu sliku sa tri svijetlo sive horizontalne linije, izmedju linija su slova koja ne vidim.... kako to ispraviti, isto je na kameri, i tak u jos nekim menijima. Ne mogu naci da se ubijem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Pozz forumaši :)

Trebam pomoć jer sam noob :/, dakle imam redmi note 2 sa MIUI  66.66.77.00 (LHMCNCF). Takav je bio kad sam ga kupio i nista niam dirao. E sad, mislim da propustam neke cool stvari kao npr slowmo snimanje, imam dosta bloatwera i nekad mi se neke reklame znaju izbacivat i ide na zivce.. Ja bih sada stavio novi ROM ali ja kad tu citam postove nis ne kuzim  Jel mi moze neko tu nap ili u PM sta sve trebam napravit, koji recoveri je najbolji koji ROM preporucujete da je stabilan (i zakacit neke linkove) i po mogucnosti da je na HRV (ako to postoji)

Hvalaa

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Promijeni temu Tallahassee
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2
Izgleda da je sada kapacitet baterije došao na svoje,sa ovim sam i više nego zadovoljan

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

je li ti sMIU ROM ovaj zadnji? i meni je baterija danas bolja nego juce posle instalacije, izgleda treba dan dva da se to iskristalise nakon dva-tri ciklusa punjenja i praznjenja

13 godina
hahavac kaže...

Pozz forumaši :)

Trebam pomoć jer sam noob :/, dakle imam redmi note 2 sa MIUI  66.66.77.00 (LHMCNCF). Takav je bio kad sam ga kupio i nista niam dirao. E sad, mislim da propustam neke cool stvari kao npr slowmo snimanje, imam dosta bloatwera i nekad mi se neke reklame znaju izbacivat i ide na zivce.. Ja bih sada stavio novi ROM ali ja kad tu citam postove nis ne kuzim  Jel mi moze neko tu nap ili u PM sta sve trebam napravit, koji recoveri je najbolji koji ROM preporucujete da je stabilan (i zakacit neke linkove) i po mogucnosti da je na HRV (ako to postoji)

Hvalaa

1. Napravi backup  slika, videa, kontakti...

2. Napravi factory reset moba

3. skini rom: https://www.androidfilehost.com/?fid=24438995911970471 (ima novijih, ali je losija baterija na njima) i stavi ga u root folder mobitela (kad spojis mob na komp i udjes u internal storage. e tu. bez foldera

4. Uđi na updater/3 točkice/choose update package/nađi skinuti rom/press

5. čekaj da završi

6. voila.

7. p.s. sada imas TWRP, a ne Mirecovery vise, to su mijenjali s novim romovima.

odavde skidas tjedne romove ako zelis. oznaka za RN2 je hermes.

17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Može li on da instalira taj ROM ako nije prethodno stavio TWRP? Ili ima TWRP čim mu je na telefonu ROM koji je modifikovao prodavac?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2016 23:14 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imao sam danas prilike vidjeti brutalan okršaj mog RN2 vs. betonski plot...kao pobjednik izlazi RN2, a kao kolateralna žrtva u sjećanju, i više nego odlicnom, mi ostaje Tempered 9H Glass protector!
Tako da tko nema brzo nabaviti, spašava glavu...sutra naručujem novu.

P.S. imam i onu aluminum maskicu vanjsku i ona je zasigurno doprinijela i dalje odličnom stanju mog RN2 jer je u svojoj dosadašnjoj šestomjesečnoj karijeri pretrpio cca 10 grubih padova i još nekolicinu usputnih...
Tako da: 9H tempered glasa i ALU maskica - big approval!

EDIT: slika je falšala

Pretpostavka je majka svih zajeba. || To do list....go to Pamplona and run in front of bulls!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 12:00 (Zero Chance).
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina

Dupli post mi je roknulo na mobitelu, može brisanje ovog posta modovi.

Pretpostavka je majka svih zajeba. || To do list....go to Pamplona and run in front of bulls!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 11:44 (Zero Chance).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ne uzimati glass od ovog sellera, dobio sa dvije točke na ljepljivom dijelu, otvorena maramica
http://m.ebay.com/itm/331762502020
Sad moram čekat opet dva tjedna

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Zero, ne skliže ti se ova aluminijska maskica?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

steta sto nema jos originalnih battery covera ali aluminijskih :( meni je ovaj alu bumper malo previse, al da stiti, bome stiti 

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Ententini1 kaže...
Promijeni temu Tallahassee

Da, to je bilo to. Kako uopce nekom padne na pamet takvu temu napravit.... bijelo na bijelo.

BTW, zadovoljan za sad. Rutao, nabacio Greenify, Root Explorer, Titanium Backup i poiskljucivao dosta bloatvera i za sad baterija drzi ok. 4G cica bateriju ko superhik, i taj mi se dio price ne svidja pa drzim fon na 3G.

Jedino ne znam dal postoji opcija, koju sam imao na Samsungu, da automatski iskljuci mobile data kad se doma ili negdje spojim na wifi? Da ne moram to nonstop klikat, sad ovo pa ono.

9 godina
neaktivan

pa tak je po defaultu, cim si na wifi-u mobile data je iskljucen... nemre i jedno i drugo raditi

17 godina
Ententini1 kaže...
Zero, ne skliže ti se ova aluminijska maskica?

Kako misliš skliže?

U ruci mi odlično sjedi, ali na površinama stolnjak/drvo/poplnu se skliže da, što je i za očekivati, nije gumeno, nema trenja...

Evo i linkova s kojih sam ja uzeo svoje dodatke:

Glass Protector

Alu metal frame

17 godina
hrenki kaže...

pa tak je po defaultu, cim si na wifi-u mobile data je iskljucen... nemre i jedno i drugo raditi

U teoriji može, a i praksi može, ali moraš to 'crackati/omogućiti'.

Sjećam se da sam to isprobao i radilo je na Sony Xperia-i U koju sam imao, nešto si flashao i funkcioniralo je, istovremeno je koristio mob za jedno i drugo (testirano na torrentu od 300MB).

13 godina
Xiaomi Redmi Note 2
ekipa koliko vama na kraju baterija traje? meni je bitno da izdrži ujutro do navečer...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ja imam tempered glas s ovog linka, 18 dana putovalo, ok kvaliteta, "masti" se kao i svaki tempered koji sam do sada probao..

http://www.aliexpress.com/item/Xiaomi-Redmi-Note-2-Tempered-Glass-Screen-Protector-Film-2-5D-Premium-Explosion-Proof-Accessory-For/32441747255.html

Stavio sam 6.3.24 SMIUI Rom, sugovornici me cuju odlicno, push radi korektno, baterija u posljednjem punjenju, SOT 3:37min, cijeli film od 120min i nesto igranja Bejeweld, ostalo jos 23%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Miki_16 kaže...
ekipa koliko vama na kraju baterija traje? meni je bitno da izdrži ujutro do navečer...

Zavisi šta mu radiš. Mislim da jedino onom Oukitelu K10000 ne možeš isprazniti bateriju od ujutru do uveče čak ni ako se potrudiš. Međutim, uz neko normalno korišćenje, Redmi Note 2 izdržava dan bez problema. Kod mene je trenutno 2h SoT-a, 18h otkad sam ga skinuo s punjenja, i baterija je na 50%.

Moje iskustvo je da na stand by-u drži jako dugo, ali u upotrebi je druga priča i uz svakodnevno punjenje ne računaj na više od 4h SoT-a u toku dana (obično punim kad baterija padne na oko 15%, nikako ne volim da je cedim do kraja). Pri tom, rekao bih da neke igre troše više od drugih, navigacija isto...

Isto tako može da izdrži i punih 48h između punjenja, ali onda ne računaj na više od recimo 2h SoT-a (tako mi je recimo preko radne nedelje, jer tad npr slušam muziku i budem na internetu dok idem na posao i sa njega, a inače slabo koristim uređaj, osim za pozive i poruke).

Tethering, koji sam ove nedelje dosta koristio, ne troši tako mnogo. Pre neki dan sam skinuo telefon s punjača oko 7:30 i do 16:30 mi je ostalo 55% baterije. Za to vreme, uređaj skoro da nisam dirao, osim što sam shareovao internet laptopu, i to nekih 7h aktivno.

13 godina
Ivan(4) kaže...
Miki_16 kaže...

Zavisi šta mu radiš. Mislim da jedino onom Oukitelu K10000 ne možeš isprazniti bateriju od ujutru do uveče čak ni ako se potrudiš. Međutim, uz neko normalno korišćenje, Redmi Note 2 izdržava dan bez problema. Kod mene je trenutno 2h SoT-a, 18h otkad sam ga skinuo s punjenja, i baterija je na 50%.

Moje iskustvo je da na stand by-u drži jako dugo, ali u upotrebi je druga priča i uz svakodnevno punjenje ne računaj na više od 4h SoT-a u toku dana (obično punim kad baterija padne na oko 15%, nikako ne volim da je cedim do kraja). Pri tom, rekao bih da neke igre troše više od drugih, navigacija isto...

Isto tako može da izdrži i punih 48h između punjenja, ali onda ne računaj na više od recimo 2h SoT-a (tako mi je recimo preko radne nedelje, jer tad npr slušam muziku i budem na internetu dok idem na posao i sa njega, a inače slabo koristim uređaj, osim za pozive i poruke).

Tethering, koji sam ove nedelje dosta koristio, ne troši tako mnogo. Pre neki dan sam skinuo telefon s punjača oko 7:30 i do 16:30 mi je ostalo 55% baterije. Za to vreme, uređaj skoro da nisam dirao, osim što sam shareovao internet laptopu, i to nekih 7h aktivno.

Meni mob treba za pozive i sms poruke, te provjeru email-a, whatsapp-a i facebook-a par puta dnevno i to je to, i eventualno ponekad nešto slikati i to je to :D  naručila sam mobitel preko meriobiles-a, i trebao bih sljedeći tjedan stići pa ću sve vidjeti i znati.... hvala ti svakako :D

13 godina
Ivan(4) kaže...
Miki_16 kaže...

Meni mob treba za pozive i sms poruke, te provjeru email-a, whatsapp-a i facebook-a par puta dnevno, i eventualno ponekad nešto slikati i to je to :D  

naručila sam mobitel preko meriobiles-a, i trebao bih sljedeći tjedan stići pa ću sve vidjeti i znati.... hvala ti svakako :D

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Eto punio se preko noci pa da se pohvalim malo

1 0 hvala 0
17 godina
Deutsch kaže...

Eto punio se preko noci pa da se pohvalim malo

Koji ROM?! Javi koliko budeš skupio dok ne isprazniš bateriju.

Čudne pojave se dešavaju, pre neki dan se Klipson pohvalio sa 7h SoT-a na SMIUI-ju, pa se par ljudi javilo i reklo da oni nisu dobili neko bitno poboljšanje (evo, hardtogetu je posle 3:37 SoT-a ostalo još 23% baterije, toliko je meni na stable stocku).

9 godina
neaktivan

ma da pricam ja sa klipsonom i isto sam imao 7h sota, imam smiui pa se cini kao da se poboljsalo sve

edit: jel tko vidio ovo ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 15:40 (Deutsch).
11 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru

Hmm, Upalio sam mob sa power button + vol up i upali se MI-Recover 2.0.1.. znaci nemam taj TWRP? sta sad :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice