Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 787.723
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2

hvala.možda m i netko može dati savjet ili nešto naučiti.jučer sam kupio neku sitnicu s ebay-a za 1us$.prilikom plaćanja sam odabrao namjerno other conv. method danas pogledam online stanje računa ..skinuli samo 1kn??ne kužim.po mojim spoznajama ako se paypalu pusti da vrši konveziju s napr računa u kunama u us$ onda je to skuplje cca 4,5%.ne znam što izvode i kao da mi na stanju računa nije skinuto npr 6,5 kn umjesto 7kn kako bi uzeo paypal???

SkywalkerX zar ne dostavlja DPD za giztop???

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 17:48 (espltd).
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Mada sam za ženu kupio RN 2 preko Giztopa 1100kn mislim da ću sebi kupiti isti u RH samo zbog 2 godine garancije...evo na jednoj stranici po 1499kn i 2 godine garancije...

https://neutrinomobile.hr/xiamomi-redmi-note-2-4g-dual-sim-phone-white-2858.html

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
SkywalkerX kaže...

Mada sam za ženu kupio RN 2 preko Giztopa 1100kn mislim da ću sebi kupiti isti u RH samo zbog 2 godine garancije...evo na jednoj stranici po 1499kn i 2 godine garancije...

https://neutrinomobile.hr/xiamomi-redmi-note-2-4g-dual-sim-phone-white-2858.html

i ja još uvijek dvojim....gdje ..cca 500kn više a opet ima se jamstvo

10 godina
neaktivan
SkywalkerX kaže...

to je već prema normalnom, bilo je 1800 ak se ne varam.

A gle, u istoj dilemi sam jer i ja ču uzimati ženi i sebi - sad dva za 2000 ili 3000kn... jedan je džabe ako ide preko neta... svako nek odluči za sebe, nema tu puno pametovanja

11 godina
neaktivan
dudekzg kaže...
SkywalkerX kaže...

to je već prema normalnom, bilo je 1800 ak se ne varam.

A gle, u istoj dilemi sam jer i ja ču uzimati ženi i sebi - sad dva za 2000 ili 3000kn... jedan je džabe ako ide preko neta... svako nek odluči za sebe, nema tu puno pametovanja

opet u neutrinomobile navode da mobitel na servis primaju samo preko nekog svog dostavljača,kojeg ne znam i pošto ne znam.možda kupim jedan preko neta iz kine pa ću vidjeti.dijelovi nisu skupi  a,opet možda su toliko pouzdani da neutrinoi daje garanciju oid 24mj.nisam iz zg da odem do njih pa da ih malo  propitam..

13 godina
Natnor kaže...

Ajd ja još ni jednom nisam pisao postupak instalacije roma, a sad imam vremena prije pravljenja pizze :)

U svakom slučaju gdje god da kupite mob praktički ga možete ostaviti kakav je, radit će, sigurno ne najbolje, ali funkcionira...

Postupak je ovakav...

Prvo instalirate twrp recovery i najlakši način je preko windroida, a to je PC softver koji vam to učini u 15ak sekundi, a možete ga skinuti ovdje.

Kad instalirate i upalite taj program odaberete svoj mobitel na listi, uđete u fastboot na mobitelu (volume down tipku i power tipku držati stisnutu dok je telefon ugašen) i onda vam se pokaže ova slika.

povežete mobitel i PC sa kabelom i u windroidu u setup tab-u kliknete tipku flash TWRP. On to brzo odvrti i nakon toga vam ponudi da napravi reboot i ponudi vam instalaciju supersu (rootanje), stisnite ok ali nemojte ići na rootanje, to se radi nakon instalacije roma.

Nakon TWRP-a možete instalirati ROM po želji koji odabrete ovdje, kodno ime za Redmi Note 2 je HERMES... preporuka je 6.1.21.

Nakon što skinete ROM i prebacite ga na unutarnju memoriju telefona, u root folder, poželjno je provjeriti MD5 radi provjere da li se rom skinuo u potpunosti, a to učinite na način da kopirate broj sa slike prilikom downloada ROM-a kao što je prikazano ovdje

i onda jedan od načina usporedbe skinutog i originalnog md5 broja je ovaj mali softver

Nakon toga ugasite mob, uđete u TWRP tako što držite tipke volume up i power dok se ne prikaže MI logo, odete na Wipe i napravite Swipe to factory reset.

odete nazad na Install i pronađete na listi (skroz na dnu) rom koji ste prebacili na telefon i samo kliknete na njega i počinje magija :D to će trajat neko vrijeme, desetak minuta cca i onda imate novi rom

A za one koji žele rootat telefon, skinete supersu, isto ga stavite na root unutarnje memorije telefona, uđete u TWRP kao i malo prije za instalaciju roma, odete na install i pronađete supersu na listi i kliknete na njega i u roku 10ak sekundi to je to...

Poz, idem pravit pizzu :)

super objasnjeno, a evo i moj input. Ovo sam napravio kolegici na njezinom RN2 prije 2 dana.

Usao u MiRecovery/Wipe all data/wipe cache

skinuo Rom i stavio ga u root folder mobitela

usao u Updater/3 tockice/choose update package

pricekao da odradi svoje

voila.

11 godina
neaktivan
GuardianOTB kaže...
Natnor kaže...

Ajd ja još ni jednom nisam pisao postupak instalacije roma, a sad imam vremena prije pravljenja pizze :)

U svakom slučaju gdje god da kupite mob praktički ga možete ostaviti kakav je, radit će, sigurno ne najbolje, ali funkcionira...

Postupak je ovakav...

Prvo instalirate twrp recovery i najlakši način je preko windroida, a to je PC softver koji vam to učini u 15ak sekundi, a možete ga skinuti ovdje.

Kad instalirate i upalite taj program odaberete svoj mobitel na listi, uđete u fastboot na mobitelu (volume down tipku i power tipku držati stisnutu dok je telefon ugašen) i onda vam se pokaže ova slika.

povežete mobitel i PC sa kabelom i u windroidu u setup tab-u kliknete tipku flash TWRP. On to brzo odvrti i nakon toga vam ponudi da napravi reboot i ponudi vam instalaciju supersu (rootanje), stisnite ok ali nemojte ići na rootanje, to se radi nakon instalacije roma.

Nakon TWRP-a možete instalirati ROM po želji koji odabrete ovdje, kodno ime za Redmi Note 2 je HERMES... preporuka je 6.1.21.

Nakon što skinete ROM i prebacite ga na unutarnju memoriju telefona, u root folder, poželjno je provjeriti MD5 radi provjere da li se rom skinuo u potpunosti, a to učinite na način da kopirate broj sa slike prilikom downloada ROM-a kao što je prikazano ovdje

i onda jedan od načina usporedbe skinutog i originalnog md5 broja je ovaj mali softver

Nakon toga ugasite mob, uđete u TWRP tako što držite tipke volume up i power dok se ne prikaže MI logo, odete na Wipe i napravite Swipe to factory reset.

odete nazad na Install i pronađete na listi (skroz na dnu) rom koji ste prebacili na telefon i samo kliknete na njega i počinje magija :D to će trajat neko vrijeme, desetak minuta cca i onda imate novi rom

A za one koji žele rootat telefon, skinete supersu, isto ga stavite na root unutarnje memorije telefona, uđete u TWRP kao i malo prije za instalaciju roma, odete na install i pronađete supersu na listi i kliknete na njega i u roku 10ak sekundi to je to...

Poz, idem pravit pizzu :)

super objasnjeno, a evo i moj input. Ovo sam napravio kolegici na njezinom RN2 prije 2 dana.

Usao u MiRecovery/Wipe all data/wipe cache

skinuo Rom i stavio ga u root folder mobitela

usao u Updater/3 tockice/choose update package

pricekao da odradi svoje

voila.

koji posupak provoditi??

13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

jel mi mozete rec koliko vam baterija drzi? Te da li ce meni izdrzati ako dnevno imam oko 1:30h SoT i oko 1-2h razgovora uz ukljucen 4g i wifi stalno?
planiram ga sutra uzeti a sad sam procitao da mu je baterija losa pa me zanima da li je to zaista tako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

upravo naručio s giztop-a redmi note 2 za 149,994$US ,a prilikom plaćanja sam odabrao other conversion options, tako da me je izašlo preko 4% jeftiniji.pbz banka 1019,03kn . sad Bože pomozi..

da se nadopunim u vezi paypal opcija plaćanja...nakon nekoiliko dana banka je uzela ipak još malo novaca.ne kužim kako i zašto ali eto ,,ukupni iznos je 1.047,64 KN.dakle još uvijek bolje nego da sam odmah pustio paypal konverziju..

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2016 9:26 (espltd).

0 0 hvala 0
17 godina
Dosta losu autonomiju ima nego stariji 3g i 4g, Do 150$ definitivno bi bolje bilo uzeti redmi 3 nego note 2.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

To su dva jako različita modela i mislim da je izbor između njih stvar ličnih preferenci.

Prednosti Redmi Note 2:

• veći ekran više rezolucije
  • jači SoC
  • odvojeni slotovi za drugi SIM i SD karticu
  • niža cena.

Prednosti Redmi 3:

• manjih dimenzija
  • metalno kućište
  • jača baterija.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
tomislavivic kaže...

jel mi mozete rec koliko vam baterija drzi? Te da li ce meni izdrzati ako dnevno imam oko 1:30h SoT i oko 1-2h razgovora uz ukljucen 4g i wifi stalno?
planiram ga sutra uzeti a sad sam procitao da mu je baterija losa pa me zanima da li je to zaista tako?

Ja ga imam cca. mjesec dana i baterija je super. Isto sam se bojao da će bit loša al baš me pozitivno iznenadilo.

Evo dok ovo pišem na bateriji sam nešto više od 16h uz 2h20min sot-a i na 65% sam. Bolje nego na LG G2 kojeg sam imao..

17 godina
Ivane nebih se slozio. Redmi 3 ima jaci soc bez obzira sta ima manje jezgra i na manjem taktu, jos k tome je stedljiviji. Ekran na redmi 3 je svakako bolji nego na note 2 unotac tome sta ima samo hd rezoluciju. Baterija na redmi 3 traje barem duplo vise. Mana je jedino neizmjenjiva baterija i sta nema poseban slot za karticu nego hybridni.
Cijena je ista 150$, po meni note 2 nikako nije isplativ pored redmi 3
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Prilično sam siguran da Snapdragon 616 nije jači od Heliosa X10 (Mediatek MT6795). 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 18:47 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pogledaj malo testove po netu, jaci je ali sitno. Po meni bolji je izbor snapdragon radi potrosnje i zbog toga sta ce na njega prije doci nadogradnja.
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

AnTuTu i GeekBench rezultati koje sam našao su ubedljivo (za 50%) u korist Notea 2.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 18:48 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mislio sam na 616 da je jaci
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Shvatio sam da sam te pogrešno razumeo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

ja ni jednog ne kuzim..:P
ako se nevaram helio x10 je jaci po antutu benchu za nekih 6k sto mi se i ne cini bas malo..

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 19:05 (tomislavivic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
https://versus.com/en/mediatek-helio-x10-vs-qualcomm-snapdragon-616-msm8939

Koji antutu? jer znas da ima pun klinac verzija antutu. Ne mogu se direktno usporedivati zbog razlicite rezolucije ekrana.
15 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

Ne filozofirajte , i jedan i drugi su 8x A53 jezgre samo su u Helio-u na višem taktu. U praksi je to vrlo slično..

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Ajde ja sam malo fulao sa jezgrama :(. Uglavnom 616/je jaci proc, ali su na njega stavili slabiju grafu 405, ali dok pogledas da redmi 3 ima manju rezoluciju ekrana na kraju ispadne isto sta se tice perfomansi u igrama. Imao sam note 2 i pored redmi 3 nije nikako za preporuciti.
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Ajde ja sam malo fulao sa jezgrama :(. Uglavnom 616/je jaci proc, ali su na njega stavili slabiju grafu 405, ali dok pogledas da redmi 3 ima manju rezoluciju ekrana na kraju ispadne isto sta se tice perfomansi u igrama. Imao sam note 2 i pored redmi 3 nije nikako za preporuciti.

O majko mila pa kako je 8x A53 @1.7ghz jace od 8x A53 @2.0ghz?? 616 je malo slabiji a ne jaci..

17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Nije svaki A53 isti.

Međutim, evo sa Antutu.com poređenje popularnih SoC-ova u AnTuTu 6.0 (originalna stranica):

EDIT: U praksi, benchevi koje sam video pokazuju manju razliku, ali opet Redmi 3 bude oko 30k, a Note 2 oko 45k.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 19:33 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Nije svaki A53 isti.

Međutim, evo sa Antutu.com poređenje popularnih SoC-ova u AnTuTu 6.0 (originalna stranica):

EDIT: U praksi, benchevi koje sam video pokazuju manju razliku, ali opet Redmi 3 bude oko 30k, a Note 2 oko 45k.

Daj neki link, A53 jezgra je A53 jezgra, razlike su samo u taktu kolko ja znam. 

17 godina
https://versus.com/en/mediatek-helio-x10-vs-qualcomm-snapdragon-616-msm8939

Snapdragon ima jacu jezgru bez obzira sta je isto a53, druga stvar je sta mu je SOC slabiji, ali opet kazem kod igri ce dat iste rezultate kao i Jaci SOC zbog manje rezolucije ekrana.
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

ansha Ne mogu sad da nađem pravo poređenje, ali, koliko mi je poznato, ARM ne licencira gotov dizajn, nego instrukcijski set i neke dodatne specifikacije, a onda proizvođači implementiraju svako za sebe. Rezultati su slični, ali neki A53 MTK nije interno potpuno isti kao A53 Exynos ili A53 Snapdragon.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

ansha Ne mogu sad da nađem pravo poređenje, ali, koliko mi je poznato, ARM ne licencira gotov dizajn, nego instrukcijski set i neke dodatne specifikacije, a onda proizvođači implementiraju svako za sebe. Rezultati su slični, ali neki A53 MTK nije interno potpuno isti kao A53 Exynos ili A53 Snapdragon.

ARM im proda "nacrt" i sama jezgra je ista, al različiti proizvodjaci kombiniraju sa različitim drugim komponentama (brzi i sporiji RAM recimo) pa performanse nisu identične.

Takodjer proizvodni proces može biti napredniji/finiji ali to ne utječe direktno na performanse.

13 godina
neaktivan
ansha kaže...
tomislavivic kaže...

Ja ga imam cca. mjesec dana i baterija je super. Isto sam se bojao da će bit loša al baš me pozitivno iznenadilo.

Evo dok ovo pišem na bateriji sam nešto više od 16h uz 2h20min sot-a i na 65% sam. Bolje nego na LG G2 kojeg sam imao..

Meni je SOT na eu dev ROMu dok je spojen na WiFi izmedu 5 i 6 sati. Dok mi je na mobilnoj mrezi izmedu 3 i 4 sata

11 godina
neaktivan

evo i ja sam ipak kupio i drugi RN 2 preko Giztopa za 149,99US ali sam platio 1068kn jer nisam pronašao "other conversion options" ili nemam tu opciju preko Paypal na mojoj Web kartici.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice