Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 788.614
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Obično sami korisnici zakompliciraju, stvar je kratka i jasna odakle se skida rom ovisno želiš li s hrvatskim jezikom ili ne.

Žao mi je što osobno nisam otvorio ovu temu da usmjerim korisnike jer po meni na početnoj stranici mora biti sve vezano uz sam uređaj, flashanje i slično...

Obični korisnici ne testiraju rom, za to postoji Beta, Device, odnosno svi special team memberi koji su zaduženi za to.

Čisto sumnjam da češ ikada izgubiti nekakav feauture ili dobiti novi bug na weekly jer čim se uoči bug, a ne ispravi se na vrijeme - automatski se update delaya za taj određeni device iako to krajnji korisnici niti neznaju.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Pa čovječe, china weekly 5.10.29 je pušten pa pa zatim povučen jer su ljudi imali problema s google aplikacijama i spajanjem na internet. Da isprave to izdali su 5.11.1.

1.11. nije bio petak pa ni u kini.

Ljudi su 2-3 tjedna u 10. mjesecu molili da im se vrati mogućnost biranja intenziteta vibracije. Kužiš, imali su fičr, a onda je u weekly romu uklonjen. Rezultat, razočaranje i frustracija.

Nije pravilo da će svaki rom imati bug ili nešto oduzeti, samo kažem da postoji takva mogućnost. A ako neiskusni user stisne update baš taj petak, onda će krenuti frustracije i plakanje, jer neće odmah znati šta raditi a mobitel mu treba

0 0 hvala 0
13 godina
Cromaki kaže...

Obično sami korisnici zakompliciraju, stvar je kratka i jasna odakle se skida rom ovisno želiš li s hrvatskim jezikom ili ne.

Žao mi je što osobno nisam otvorio ovu temu da usmjerim korisnike jer po meni na početnoj stranici mora biti sve vezano uz sam uređaj, flashanje i slično...

Obični korisnici ne testiraju rom, za to postoji Beta, Device, odnosno svi special team memberi koji su zaduženi za to.

Čisto sumnjam da češ ikada izgubiti nekakav feauture ili dobiti novi bug na weekly jer čim se uoči bug, a ne ispravi se na vrijeme - automatski se update delaya za taj određeni device iako to krajnji korisnici niti neznaju.

Predlažem da se na stranici 1. ove teme napravi ovo što si gore, naveo. Malo o mobitelu,preporuke odakle naruciti, o romovima i nacinima instaliranja(uz linkove) i eventualnim problemima i kako se najlakse rjesavaju(tipa ako ne radi push, nemogucnost downloada s apple storea bez wifi). Ono sto se autor ne sjeti ostali mogu predlozit i dodati naknadno i to je to.

nine
9 godina
neaktivan
Može malo pojašnjenje?
17 godina
neaktivan
Ako nekoga jako svrbe prsti i hoće 5.11.5 neka se strpi jer ima problema sa WiFi

Ja sam još uvijek na 5.10.22 i dok ne izađe nešto što svi preporučaju, držim se ovoga
Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ja sam na 5.10.29 i ne mogu nikako updateati na 5.11.1.

Javi mi da ima update, ja idem na update, i isti tren mi napiše da ga rebootam. I oke, "reboot now", i ode mi na twrp, wipeam cache/dalvik i hoću updateat (iz downloaded_rom), ali mi faila svaki put jer "E.Error executing updater binary in zip..."

Kaj krivo radim? :(

Uspio sam, izgleda da mi nije bilo dobro downloadano, nemam pojma.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2015 23:16 (dacho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dacho kaže...
mmmnnn kaže...
instalirao sinoc 5.11.5 preko twrp-a.
Prvi dojmovi su da je kretanje kroz izbornike mrvicu brze. Zasad sve radi stabilno i nisam primjetio neke bugove.

Kako 5? Jel nije 5.11.1 zadnji?

S ovog linka: http://xiaomi.eu/community/threads/5-11-5.28947/

A što se tiče spajanja na internet kod mene sve radi normalno, i wify i mobilni internet.

Može li netko predložit neke dobre slušalice za mob?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2015 23:57 (mmmnnn).
9 godina
neaktivan
kiselikupus kaže...

Ja sam uzeo od Top One-a preko DHL-a, nema nikakvih poreza carine ništa. Uzeo sam TD verziju i radi sve normalno. Pisalo se da samo 1 sim slot podrzava 3g/4g a drugi 2g ali ja koristim samo 1 karticu tako da ne znam jel tako. A kolko vidim, sad ima i jeftinije na Giztopu isto bez poreza.

Može li netko objasniti TDD i FDD... i stoti put... Radi li TDD na hrvatske mreže? Radi li na hrvatske mreže bez da ista napraviš kad ga dobiješ? I kako to da radi na naše mreže ako tvrde da ne radi? Čuo sam da radi od dosta ljudi neki kažu jedan slot podržava 3g i ,4g... Trebam naručiti uskoro a razlika 25$ pa da još jednom riješimo

13 godina
neaktivan
Slušalice: Xiaomi Piston 3 - savršene :)
17 godina
neaktivan
Ja čekam 11.11 pa da vidim jel bude pistonki na popustu. A mogao BiH uzeti i Mi Band 1s... Samo me zanima da li vrijedi kaj HR senzor (pošto mi je pulsna oksimetrija svakodnevica, znam da rezultati mogu jako varirati pa čekam da vidim)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

di se mogu te pistonke nabavit najjeftinije i da su original. gledam na ebay ima od 4 do 44$, a nekako sumnjam da su ove od 4 original iako pise da jesu jel :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Za original Piston 3 moraš izdvojiti oko 25$. Ove do 5$ nemoj niti gledati.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

ja sam ih naručio zajedno s RN2 na aliexpressu kod chigona

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
12 godina
Xiaomi Redmi Note 2 sMiUi Rom

Po meni daleko najbolji Rom za naš RN2, ali i sve druge Xiaomi mobitele... 

sMiUI is a Custom-ROM for Xiaomi-Devices that started in late 2014. It is based on the weekly Developer ROM and the stable ROM as well, released by Xiaomi. Further we participate from the xioami.eu Team, which does a great job in adding European languages to the chinese ROM!
sMiUI packs lots of great features, fixes and performance-tunings on top!

FEATURES

Multilanguage  --  CenterClock
init.d Support -- CRT-OFF
zipaligned -- Battery Tweaks
Performance Tweaks -- RAM Tweaks
Cleaner UI -- SuperSu Root
Removed Chinese Apps -- Faster GPS
3-Way Reboot Menu -- Volume Boost
Modded UI Animations -- AdBlocker
Unicode MMS -- SystemApp Selection
CPU/Thermal Tweaks --  And many more ...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2015 14:12 (Darko150).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pozdrav,
koji je na kraju zaslon u mobu, tianma[pegasus] ili sharpov?

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

dobar

13 godina
5.11.5 imam probleme s wifi. Ne spaja se odnosno spoji na par sec i izgubi konekciju. Bas sam se shebao :)

0 1 hvala 0
16 godina
U mene sve ok, 5.11.5

0 0 hvala 0
13 godina
mmmnnn kaže...
U mene sve ok, 5.11.5

Ti si sretnik. :D

Gubi mi signal cim oslabi i gasi mi se wifi nakon sto mi se ekran ugasi za par minuta. Ukljucen mi je keep wifi on during sleep i automatic connect kada je blizu određene wifi mreze. ne znam zasto.

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Još uvijek na 5.10.22. Nadam se da će ovako i dalje.

http://i.imgur.com/fW4zmFS.jpg

3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Evo i moj primjer 5.10.22 rom sa xiaomi.eu. Samo sam imao 2 minute poziva, ostalo većinom wifi, ali imam i nešto 3G(stotinjak mb prometa). Wifi nisam gasio, auto brightness, lokacija uključena uz opciju ušteda baterije, sinkronizacija uključena - 1 account.
Igranje više od sat vremena, wot blitz i dead trigger 2, grafika max. Ostatak korištenja viber, whatsapp, cm browser, nešto youtube i aliexpress.

http://imgur.com/a/7Rcl7

Vjerojatno neću radit update još neko vrijeme jer još nisam imao manje od 4 sata sot-a na ovom weekly romu.

I već je nekoliko ljudi potvrdilo da je 5.10.22 dobro izdanje weeklyja za bateriju, a ja osobno nisam uočio bugove, čak i auto brightness radi zadovoljavajuće. Malo sporije reagira, ali nije jako agresivan, kako je znalo biti.

Nisam probao stable v7 pa ne mogu usporediti, ali ovo je meni zasad zadovoljavajuće.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Meni je na 3g osjetno slabija baterija nego na wifi, sa 3g dobijem 4h SOT, a s wifijem 4.5-5h.

Dok imam brightness na full i 4g upaljeni onda SOT imam manje od 3h

5.10.22 imam trenutno

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 23:40 (luka_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Meni osobno full brightness jako smeta i osim ako nije sunčan dan ili ako trebam radi gaminga, ne pojačavam više od 50%. Tako sam se naviknuo i smeta mi jače osvjetljenje.

4G upoće ne koristim. Mislim fora je imati takvu brzinu, ali pojede mi tarifu za 2 dana, tako da ga više ne palim.

Uostalom, koliko ja znam svaki mobitel brzo troši bateriju na 4g, ili kad razvališ svjetlinu do kraja.

Svatko koristi ono što njemu treba, i kako on to želi, ali mene i moj način korištenja mobitela ovo stanje s tim romom je zadovoljavajuće i nekako sumnjam da će biti uskoro neko veće poboljšanje za rn2.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da li netko ima problema sa viberom u smislu da mu ne zeli potegnut kontakte iz imenika?? Kako da mi viber kao whatsapp kod prvog pokretanja potegne kontakte?? Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
Lfbo kaže...
Da li netko ima problema sa viberom u smislu da mu ne zeli potegnut kontakte iz imenika?? Kako da mi viber kao whatsapp kod prvog pokretanja potegne kontakte?? Hvala

Ja nemam tih problema, udjem u viber/contacts i samo "povucem" put doli kao kod maila kad trazim sync i on updatea. bar meni.

17 godina
neaktivan
Da li si dao sve potrebne permissione? U Security aplikaciji odi na permissions i onda pogledaj da li Whatsapp i Viber imaju pristup imeniku
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Jel probao netko staviti Xposed Framework (http://en.miui.com/thread-182209-1-1.html) na dev verziju miui 7? Thread ima 14 stranica komentara, od toga je 95% "Thanks"...

Confucius says: Its good for girl to meet boy in park, but better for boy to park meat in girl.

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

ja imam xposed na 5.11.10 i dela ko violina na mom mi4 

mislim da ti nema druge da probaš sam a kaj budeš drugo odgovorio liku nego hvala ili da radi (da vidiš download )

što nas čeka ovaj petak u vezi root-a

MI4W
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 19:07 (MASVA).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
E to je to Gerontius.. Nije u security bilo dopusteno citanje imenika. Hvala
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice