Dakle nemojte se zaletavati ;)

Stavio sam miui 7 stable preko updatera, sve u redu proslo ali ne radi mi tipkovnica, tj. uopce se ne pojavljuje kad treba nesto napisat, kako to rijesit? hitno mi je skroz
i da, nemam google store, kako do njega?
Ok, otisao sam u recovery, napravio wipe cache i user data i sad radi tipkovnica ali nemam google store. Kako do njega?
Odeš i kupiš ga...
Nemoje stavljat ovaj miui 7 stable jer je to china stable nije global eu, nema uopce gappse, ima vise kineskih aplikacija nego kad sam kupio mob, i neki nazivi su i dalje na kineskom, tipa kad povucem statusnu traku onda mi pod music su neka kineska slova, onda kad nekog ocu nazvat mi ponudi neke kineske brojeve... Govorim o miui 7 stable skinuto sa miui.en one official stranice verzija 7.0.6
http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=118691
Odavdje sam skinuo gappse i rade na miui 7 stable 7.0.6
Drugi mi niti jedni nisu radili.
Sry na duplom.postu na mobu sam
Hvala na odgovoru, slozit cu tutorial za ljude koji poput mene nemaju pojma sa linkovima itd.
Ja sam danas skinuo taj stable, na engleskom je i bilo je 3 ili 4 kineske aplikacije, google sam instalirao preko mi store, samo upisao google izbacio mi ikonu googla s kineskim nazivom, postiskao next i sve radi zasad, meni je bitno da uredno radi i da ne zdere bateriiju
Hvala na odgovoru, slozit cu tutorial za ljude koji poput mene nemaju pojma sa linkovima itd.
Ja sam danas skinuo taj stable, na engleskom je i bilo je 3 ili 4 kineske aplikacije, google sam instalirao preko mi store, samo upisao google izbacio mi ikonu googla s kineskim nazivom, postiskao next i sve radi zasad, meni je bitno da uredno radi i da ne zdere bateriiju
ima inače u temi objašnjeno valjda pet put koji je postupak flešanja i linkovi,samo treba malo prolistati.
Super ak si prek mi store uspio, ja sam isto trazio, al nisam nasao, tj a i bilo me strah te kineske instlirati..
I meni je na eng rom, al ima nekih sitnica na kineskom.
I ja sam jos skinuo system app remover i pobrisao pola tih kineskih app od mi store, mi voice, assistent,videos,music,games pa cemo vidit kak se radit
kako nema eu stable v7, a sta je ovo:
xiaomi.eu_multi_hermes_V7.0.6.0.LHMCNCI_v7-5.0.zip
skinuto sa:
Nemoje stavljat ovaj miui 7 stable jer je to china stable nije global eu, nema uopce gappse, ima vise kineskih aplikacija nego kad sam kupio mob, i neki nazivi su i dalje na kineskom, tipa kad povucem statusnu traku onda mi pod music su neka kineska slova, onda kad nekog ocu nazvat mi ponudi neke kineske brojeve... Govorim o miui 7 stable skinuto sa miui.en one official stranice verzija 7.0.6
Imam TWRP, skinuo sa en.miui.com MIUI7 stable 7.0.6.0., flashao. Čim sam ga stavio ponudilo update na 7.0.7.0. (23MB). Pokušao updateati preko TWRPa i uspio, znaci sa MIUI7 rade i OTA updateovi preko TWRPa, nema potrebe svaki put downloadat 730MB za razliku od MIUI6.
Gappse instaliram na način da instaliram ROM, pustim ROM da se boota, updater app -> reboot to recovery mode -> i u TWRPu install izaberem gapps nano package 64bita koje možete skinit sa http://opengapps.org/
Ja te kineske appove deinstaliram koje mogu, koje nemogu potrpam u jednu mapu da ne smetaju i miran sam.
jutros kad san bia na 5.10.22 dosa mi je update ya 5.10.29 i kad san updatea, ne zeli mi se spojit na wifi samo bude connecting i nista, probat cu na drugi se spojit Edit:radi do interneta je bilo
Probaj izbrisati Cache iz Recovery i onda opet pokrenuti Updater.
Također možeš i preko Mi PC Suite provjerizi za update ako ovo prvo ne uspije.
pozdrav drugari,danaas mi stigao telefon iz naslova i imam dva pitanja za vas,postoji li mogucnost postaviti neku prebacenu melodiju na telefon kao zvono i drugo , koje me i najvise nervira tice se onih iskacucih app koji se sami namecu za instalaciju,moze li se to nekako blokirati a da nemoram da se zezam sa rutovanjem telefona,hvala pozdrav
pozdrav drugari,danaas mi stigao telefon iz naslova i imam dva pitanja za vas,postoji li mogucnost postaviti neku prebacenu melodiju na telefon kao zvono i drugo , koje me i najvise nervira tice se onih iskacucih app koji se sami namecu za instalaciju,moze li se to nekako blokirati a da nemoram da se zezam sa rutovanjem telefona,hvala pozdrav
Uh kad bi bar postojao kakav rom bez tih bloatware aplikacija koji bi se mogao jednostavno instalirati bilo bi super... tko zna, mozda cak ima i neki forum sa savjetima o tome, trebalo bi pogledati...
http://sale.aliexpress.com/__pc/1111_redmi.htm?spm=2114.11010108.3.15.5FliMh se ovo isplati onda uzeti 11.11.? pitam zbog pdv-a i postarine jer ne znam koliko ce onda to na kraju sve zajedno ispasti
Jel bi me mogla koja dobra duša uputiti kako da instaliram play store? Radio sam TWRP -> superSU -> weekly build zadnju verziju.
Malo sam prekasno skužio da je 66.33.77 ili kajgot smećava bloatware adware abominacija.
nvm slabovidan sam, fala gospon' pingvin.
Dakle i ja sam se odlučio na kupnju ovog povoljnog stroja i moram priznati da sam do sada jako zadovoljan sa onim što nudi s obzirom na prihvatljivu cijenu.
Ono što me izluđuje i gdje sam se možda zajebao je da sam instalirao ovaj rom xiaomi.eu_multi_hermes_5.9.24_v7-5.0. odavde https://www.androidfilehost.com/?fid=24052804347822062 .U postavkama mi piše da je verzija sustava android 5.0.2 LRX22G a MIUUI verzija je MIUUI 7 by xiaomi eu 5.9.24 Beta.
Sve radi uredno ali nikako nemogu nadograditi ovu verziju na neku noviju(npr trenutno je najnovija developer 5.10.29) jer mi u ažuriranju sustava uvijek govori da nema novih ažuriranja a probao sam i ručnom metodom tako što sam skinuo developer room odavde http://en.miui.com/download-274.html ,prebacio ga na internu memoriju telefona te preimenovao u update.zip . Pri svakom pokušaju instalacije iz Mi recovery 2.0.1 moda mi javlja grešku install update.zip failed.Update zip signature verification failed.
Na mobu imam instalirane TWRP manager i flashify.Probao sam na sto načina nekako iskrompirati i napraviti update ali neide nikako.Pretpostavljam da bih u potpunosti se trebao vratiti na tvornički room ili nešto slično ali ne usudim se pokušati dok ne budem u potpunosti siguran što i kako.Ljudi pomagajte, strašno me ovo živcira i već lagano postajem lud u nepronalasku riješenja :(
Skini zadnji MIUI 7 Stable Fastboot ROM i flashaj ga preko Mi Flash.
Kada skineš, samo prati dalje od koraka 3 i to je to. Po mogućnosti u Mi Flash izaberi "Flash all" koji briše sve.
Ako baš želiš Developer ROM, imaš opciju i preko Mi PC Suite da flashas ROM.
6 h sota na .22
Ako se ne varam, na official Xiaomi Global ROMu nema hrvatskog jezika.
Za hrvatski jezik treba ROM sa xiaomi.eu. Ja sam godinama na China Developer ROM i hrvatski jezik mi je totalna nepoznanica, uvijek koristim engleski.
Napravio sam ali sada imam hrpu kineskih aplikacija.Englesko-kinesku tipkovnicu i nemam trg.play.
Kako da se vratim na staro :( ?
Skinuo sam xiaomi.eu_multi_hermes_5.10.22_v7-5.0.zip ROM.
U recovery modu mi se update prekine na 5% i standardno javlja install update.zip failed.
Kad pokušam u Mi PC suite putem fastboota javlja mi device isnt supported.
Nemogu vjerovat da mi se ovo događa.Pomažite :(
App to sd
Dali je moguće prebaciti podatke od aplikacije na sd karticu, naprimjer, podatci od navigacije su mi oko 1Gb dok sama aplikacija teži oko 40 Mb koja bi ostala na memoriji telefona a kad u Link2SD tražim da mi prebaci podatke na sd card tada mi se pojavi error.
Postoji li kakvo riješenje za taj slučaj?
Znači MIUI7 stable 7.0.7.0 osjetno slabije trajanje baterija i SOT u odnosu na MIUI6 v.6.0.11.00. Miui7 stable previse trosi bateriju u standbyu, znaci postotak pada doslovno bez diranja mobitela po par h.
Napravio sam ali sada imam hrpu kineskih aplikacija.Englesko-kinesku tipkovnicu i nemam trg.play.
Kako da se vratim na staro :( ?
Skinuo sam xiaomi.eu_multi_hermes_5.10.22_v7-5.0.zip ROM.
U recovery modu mi se update prekine na 5% i standardno javlja install update.zip failed.
Kad pokušam u Mi PC suite putem fastboota javlja mi device isnt supported.
Nemogu vjerovat da mi se ovo događa.Pomažite :(
Na V7.0.6.0.LHMCNCI (MIUI7)da nema Play Store ? Nemoguće...
Nevidim problem kod tih par aplikacija, obrišeš ih dok trepneš a tipkovnicu možeš koristiti koju želiš.
Jesi li izabrao flash all u Mi Flashu ?
- Mi PC Suite se ne koristi kada si u fastbootu, samo Mi Flash.
Nema.Samo kineski App store.Nisu aplikacije problem već bih stvarno htio rom koji podržava hrvatski jezik.Išao sam na flash all u Mi Flashu.
Jel ima šanse da se vratim na staro?
Ne isplati jer će vjerojatno na to ići još 25% PDV-a, a za 6 dolara više (160) ga se može nać sa besplatnom dostavom i bez PDV-a.