Xiaomi redmi 4

poruka: 303
|
čitano: 90.255
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Xiaomi redmi 4
daky kaže...
daky kaže...

da li je netko uspio ažurirati ROM na verziju  MIUI V8.2.4.0. meni preuzme ažuriranje, telefon se restarta i kaže da je došlo do greške i da ponovo preuzmem ROM

Evo da javim da sam uspio riješiti zavrzlamu oko ažuriranja ROM-a

postupak je sljedeći:

1. na računalo je potrebno instalirati kinesku verziju Mi Pc Suite, možete ga skinuti ovdje http://en.miui.com/thread-450342-1-1.html
  2. računalo je potrebno pokrenuti  na način da se onemogući izvršavanje verifikacije drajvera (Disable Driver Signature Enforcement),  kako se to radi možete vidjeti ovdje 
  3. ugasiti mobitel i ponovo ga pokrenuti na način da se istovremeno drže pritisnute sve tri tipke power, volume + i volume-, tipke se drže pritisnute sve dok se na ekranu ne pojavi skica telefona i usb kabla koji je odspojen od telefona
  4. spojiti usb kabelom telefon i računalo
  5. pokrenuti Mi PC Suite,

nakon toga bi odmah trebao iskočiti izbornik sa kineskim slovima, ispod zelenih slova piše da je dostupna verzija 8.2.4.0.  ispod toga su četiri tipke, prva znači ažuriranje preuzimanjem sa interneta, druga je ažuriranje roma sa lokalnog diska

ja sam kliknuo na prvu i otvorilo mi je novi izbornik u kojem se pokazuje napredak preuzimanja ROM-a u postocima, kad završi prebacuje na sljedeći ekran gdje izbaci postotak ažuriranja i ispod toga crvenim kineskim slovima grešku, vezano uz adb drajver i usb, ali istovremeno se na telefonu pojavi bijela crta i upozorenje da se telefon ažurira i da ga se ne smije restartati. Znači iako ne kompu pokazuje grešku ažuriranje ide i treba ga pustiti da završi, to traje oko 30 minuta, nakon čega se telefon digne. Meni su ostali svi podaci i postavke, samo je u postavkama vidljivo da je telefon ažuriran na verziju 8.2.4.0

Dali se to može na 32-bit to uraditi?Kod mene je 32-bit Windows 7..

16 godina
Xiaomi redmi 4

Imam redmi 4 prime, global 8.2.4.0 rom, i imal sam problem s push notifikacijama, često kasne ili ih uopće ne dobijem sve dok ne otključam mobitel ili pokrenem aplikaciju (whatsapp, messenger...)
Jučer sam isprobal ovo i čini mi se da je pomoglo.

0 0 hvala 0
15 godina
kepmip kaže...

Imam redmi 4 prime, global 8.2.4.0 rom, i imal sam problem s push notifikacijama, često kasne ili ih uopće ne dobijem sve dok ne otključam mobitel ili pokrenem aplikaciju (whatsapp, messenger...)
Jučer sam isprobal ovo i čini mi se da je pomoglo.

to je samo privid da ce ti ovo pomoc.. mozda kratkotrajno. jos ako si u kini kupio mob, pisi propalo. moj je taman na servisu da mi sve stave nanovo, drugi rom i sve, necu se vise zivcirat s ovim mobitelom.

Samo rokaj!
16 godina
neaktivan

Dali se to može na 32-bit to uraditi?Kod mene je 32-bit Windows 7..

Ja sam to radio na win 10, 32 bitnim i  prošlo je bez problema

16 godina

Bome je privid, danas me opet jebe. Kupil sam ga u neutrinu.

15 godina

gle, samo to sve napravi i rade obavijesti (meni su glavne za pozive, SMS, Viber, WhatsApp, Outlook i GMail ) i sve radi..

a čak ja imam Tesla Launcher i onaj njegov dodatak za notifikacije, dodatnu komplikaciju, i opet radi..

doduše ja vrtim MIUI 8.3 - 7.5.25 s Xiaomi.eu

https://xiaomi.eu/community/threads/7-5-25.40192/

Ju je je? Je ju je!
16 godina
Stric_Jura kaže...

gle, samo to sve napravi i rade obavijesti (meni su glavne za pozive, SMS, Viber, WhatsApp, Outlook i GMail ) i sve radi..

a čak ja imam Tesla Launcher i onaj njegov dodatak za notifikacije, dodatnu komplikaciju, i opet radi..

jesam, jučer je bilo ok, danas mi stalno kasne, sve dok ne stavim prst na fingerprint reader ili čak dok ne pokrenem aplikaciju (whatsapp sam danas samo koristil)

10 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

U mojoj široj obitelji i društvu ima 10 xiaomi mobitela raznih vrsta (MI5, MI4, Redmi note 2, redimi 3 i 4) i softvera. Kad se pažljivo pročitaju postavke iz onog gore posta kako postaviti notifikacije i to se tako postavi više problema nema, ne samo sa notifikacijama nego i sa drugim aplikacijama tipa razni trackeri i navigacije koje stalno prate i treba im GPS.

Tako da inastalirajte original software sa MIUI starnica to podesite pažljivo svaki korak i sve će raditi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 10:44 (sasa.sb11).

0 0 hvala 0
15 godina
kepmip kaže...
Stric_Jura kaže...

jesam, jučer je bilo ok, danas mi stalno kasne, sve dok ne stavim prst na fingerprint reader ili čak dok ne pokrenem aplikaciju (whatsapp sam danas samo koristil)

Gle, apsolutno sve napravi, sve korake, i battery management, i app lock - sve..

ja skidam xiaomi.eu ROMove, pucam preko postojećeg i sve radi bez ponovnog podešavanja...

Ju je je? Je ju je!
10 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

To je isto ok, mada ja preferiram original MIUI software oni se sami nadograđuju i da kad se jednom podesi sve dalje ide kako treba.

0 0 hvala 0
16 godina
Stric_Jura kaže...
kepmip kaže...
Stric_Jura kaže...

Gle, apsolutno sve napravi, sve korake, i battery management, i app lock - sve..

ja skidam xiaomi.eu ROMove, pucam preko postojećeg i sve radi bez ponovnog podešavanja...

Jučer sam sve napravil, očito sam sjebo zadnji korak. Sad sam sve ponovo prolazil i na kraju skužim da mi je memory optimization na middle. Sad mislim da je sve kak treba, čekam poruke :P
Hvala svima na trudu

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 11:38 (kepmip).
10 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

Treba shvatiti zašto poruke ne dolaze, poruka nema jer je aplikacija ugašena. Znači treba staviti auto start da je aplikacija stalno upaljena, treba isključiti batrey menagment (ja ga isključim potpuno) i u task baru zaključam potrebne aplikacije i tada mi sve radi. Čak tu optimizaciju memorije i ne diram i opet mi sve radi ok.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

Uspio SAM ažurirati ROM na verziju  MIUI V8.2.4.0. na ovaj način http://en.miui.com/thread-590906-1-1.html   ,još sam morao napraviti update drivera  na ovaj način   

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

Riješeno - obrisao sam pitanje.

Heeey gringo I kill people for money, but you are my frieeend, I'll kill you for nothing!
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.6.2017 17:28 (Coobrraa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

ovako danas mi se pokazo problem prilikom punjenja mobitela,kada ga spojim na struju skroz spaja i odspaja uređaj.probao sam nekoliko različitih usb kablova,spajo na laptop i dalje isti problem.resetiro sam mob nekoliko puta i opet isto.neznam jel neki problem u softwareu ili na priključku u mobitelu?mob je kupljen u neutrinu.ako može nekakva pomoč

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

Imam kako sam već pisao redmi 4 prime i pokušao sam na jenom koncertu snimiti kamerom onako jedan kratki video koji bi kasnije stavio na fejs. Kad sam ga kasnije gledao razočarao sam se zvukom koji je bio na tom videu. Zvuk je bio piskutav do neprepoznatljivosti, nisam stajao kraj zvučnika ili tako nešto, to sam isto napravio sa drugim telefonom i bilo je ok. Takav problem sam imao sa kuhanim ROM-om koji je bio na telefonu i kasnije sam stavio global beta isti problem je ostao. Probao sam i kod kuće nešto snimiti kamerom recimo pojačani televizor, stvar je malo bolja ali isto su uočljivi neki piskutavi tonovi na snimci, valjda na koncertu gdje je puno glasnije to više dolazi do izražaja.

Sad me zanima jel još neko sa ovim telefonom ima takav problem ili je to do mog primjerka.

0 0 hvala 0
16 godina
sasa.sb11 kaže...

Imam kako sam već pisao redmi 4 prime i pokušao sam na jenom koncertu snimiti kamerom onako jedan kratki video koji bi kasnije stavio na fejs. Kad sam ga kasnije gledao razočarao sam se zvukom koji je bio na tom videu. Zvuk je bio piskutav do neprepoznatljivosti, nisam stajao kraj zvučnika ili tako nešto, to sam isto napravio sa drugim telefonom i bilo je ok. Takav problem sam imao sa kuhanim ROM-om koji je bio na telefonu i kasnije sam stavio global beta isti problem je ostao. Probao sam i kod kuće nešto snimiti kamerom recimo pojačani televizor, stvar je malo bolja ali isto su uočljivi neki piskutavi tonovi na snimci, valjda na koncertu gdje je puno glasnije to više dolazi do izražaja.

Sad me zanima jel još neko sa ovim telefonom ima takav problem ili je to do mog primjerka.

Same problem here, ja na svojem to nisam primjetil, al cura ima taj problem.

11 godina
sasa.sb11 kaže...

Redmi 3s prime, ista stvar. Snimanje zvuka je ocjano. Na službenom miui imaš hrpu žalbe baš oko tog problema. Navodno je softverska greška ali nikako da poprave.

10 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

Aha to je onda to, nije samo kod mene. Valjda će popraviti. Sad kad sam to skužio prilično mi je srozalo sliku tog mobitela a sa svime drugim na njemu sam zadovoljan.

0 0 hvala 0
9 godina
Xiaomi redmi 4

Kakvo je stanje s AOSP-om na redmi 4 prime (SD625)? Da li postoji stabilni android 7.1.2?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
It'sMe932 kaže...

Kakvo je stanje s AOSP-om na redmi 4 prime (SD625)? Da li postoji stabilni android 7.1.2?

Evo ja vec tjedan dana na RR 7.1.2 mogu reci da je odlican. Baterija vrh. Ima jedino manu sa kamerom..moras koristiti footej kameru ako zelis snimanje https://forum.xda-developers.com/redmi-4-prime/development/rom-ressurection-remix-v5-8-3-t3623666

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.7.2017 22:38 (Robilad).
15 godina
sasa.sb11 kaže...

Probaj sa drugom camera aplikacijom primjerice Camera MX

15 godina
Xiaomi redmi 4

Gledam uzeti redmi 4x iz neutrina. Posto sam prosle godine narucio redmi 3 (neki) iz wow shopa te mi pola google aplikacija nije radilo, zanima me koliko je ljudi imalo prolema sa redmi 4/4a/4x kupljenog bilo gdje u HR.

Koji uredaj da gledam uzeti (samo eng, eng+hrv, neki treci), bitno mi je samo da ima eng jezik i naravno ako je to uopce moguce htio bi da mi xiaomi radi normalno odma iz kutije bez otkljucavanja bootloadera, rootanja, flashanja etc...

0 Imao sam problema
2 Nisam imao problema
MadeInCroatia
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

ja kupio jucer redmi 4x lte u ceskoj (pragu) mob za 1200 kn.. moram priznat mob je vrh.. baterija odlicna! sve radi tip top. imam i huawei p8lite. p8 djeluje ko djecja plasticna igrackica uz ovoga! prezadovoljan!

mob ima uredno ceski-engl hrv itd.. stavio tele2 karticu i ceski t mobile u njega radi sve ko bombon..  10/10

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.7.2017 18:45 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
=xfact= kaže...

ja kupio jucer redmi 4x lte u ceskoj (pragu) mob za 1200 kn.. moram priznat mob je vrh.. baterija odlicna! sve radi tip top. imam i huawei p8lite. p8 djeluje ko djecja plasticna igrackica uz ovoga! prezadovoljan!

mob ima uredno ceski-engl hrv itd.. stavio tele2 karticu i ceski t mobile u njega radi sve ko bombon..  10/10

Verzija 3/32 GB ? Ako ti se da mozes li rec/postat antutu benchmark score?

MadeInCroatia
13 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

da 3gb. score je 42090 

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
Xiaomi redmi 4

na koji nacin mogu na Redmi 4A ubaciti global stable rom, trenutno na njemu kineski. ili ako je komplikovano da nosim u servis?

0 0 hvala 0
9 godina
Xiaomi redmi 4

Gdje kupiti ovo čudo od mobitela (redmi 4 prime)? Svugdje je rasprodan.

0 0 hvala 0
11 godina
MladenUg kaže...

na koji nacin mogu na Redmi 4A ubaciti global stable rom, trenutno na njemu kineski. ili ako je komplikovano da nosim u servis?

Izvolis tutorial, ako ti se cini komplicirano nosi u servis ili zagnjavi nekog ko zna.

http://en.miui.com/thread-408889-1-1.html

13 godina
odjavljen
It'sMe932 kaže...

Gdje kupiti ovo čudo od mobitela (redmi 4 prime)? Svugdje je rasprodan.

https://www.honorbuy.com/1000-xiaomi-redmi-4-32gb-smartphone-gray.html

tu sam ja uzeo samo sto je bio 169 dolara sad je 200

evo sad gledam za 200 dolara mozes uzeti redmi note 4 international 4/64 GB. (gotovo je isti kao prime i po izgledu i po hardweru, samo eto ima vise rama i memorije i ekran je 5,5 incha)

https://www.honorbuy.com/1103-xiaomi-redmi-note-4-international-version-64gb-black.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 12:18 (Robilad).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice