ima li ovaj mobitel drugih modova na kameri osim onih tamo ponudjenih gdje pise "Modes"? recimo tipa Macro ili neke druge opcije. tamo ih ne vidim.
Kupio u petak u Neutrino Mobile Redmi 4 Prime..
Na prvu, mob je odličan, lijepo napravljen, baterija drži (sad kad pišem ima još 33%), ukopćao sma battery saver za DND vrijeme (23-07h)...
sad sam za notifikacije se poigrao i iskopčao battery management za komunikatore i TeslaUnread (imam NovaLaunherPrime) za notifikacije, pa ću vidjeti trajanje baterije nakon 2. punjenja...
LTE band 20 (800 MHz) mi ne fali, imam 4G gdje god mi treba...
jedino mi fali hrvatski meni, pa me zanima, hoće li doći u novom Global ROMu (ja ima 8.1.2.0) ili se mora ići na EU ROMov, te koji je najbolji od njih ?
Link ? Upute?
Meni baš fali 800MHz 4G podrška. 99% vremena kad koristim ovaj mob sam u području gdje je 4G baš na toj frekvenciji. I to "urbano" područje. HTC star nekoliko godina uredno radi na 4G na tim područjima. Mob je odličan ali mislim da ću ga prodati čim izađe neki s podrškom za Band 20. Trenutno ga posjedujem 4 dana.
meni se ažurirao neki dan na global 8.2.1.0 i dobio podršku i za hrvatski
Pozdrav,
da povukao je 8.2.1.0 i sda je HR meni tu...
ali mi je palo vrijeme baterije i MTP mi ne radi (Rootan je iTWRP gore)
pa sam ubacio 8.3 EU ROM, 7.3.16
i zadovoljan za sada, baterija traje.... i traje....
Pozdrav, curi je jučer stigao redmi 4 na koji se odlučila zbog baterije i za sad sve radi dobro osim baterije koja se troši malo sporije nego na mom redmi note 2 .... Zanima me sad kad bi htio staviti zadnji weekly xiaomi.eu rom (ili predzadnji kojeg je kolega pohvalio što se baterije tiče), moram li prolaziti kroz cijelu onu proceduru unlockanja bootloadera koja je opisana u temi sa romom?
Pozdrav,
da povukao je 8.2.1.0 i sda je HR meni tu...
ali mi je palo vrijeme baterije i MTP mi ne radi (Rootan je iTWRP gore)
pa sam ubacio 8.3 EU ROM, 7.3.16
i zadovoljan za sada, baterija traje.... i traje....
Mozes li mi reci na kojem verziji roma ti je bio mob kada si otkljucavao bootloader? Imam problem sa zapinjanjem na 50 posto dok pokusavam otkljucati bootloader (imam dozvolu).
Sve zivo sam probao i ne uspjevam a vidim da dosta ljudi ima taj problem, a konkretnog rjesenja nema.
e kvragu, nisam siguran, ali predzadnji službeni, sad je 8.1.2.0, mislim da je taj bio 8.1.0.2
Pozdrav,
pročitao sam dio rasprave i shvatio da se kod redmi 4 prime-a dosta rasprave vrti oko ROM-a.
Zanima me samo postoji li razlika naručim li uređaj sa honorbuy ili giztop.
Znači zanima me razlika u ROM-u s kojim dolazi, ali također i u ostalim stvarima, ukoliko razlike postoje. Na giztop-u je uređaj nešto jeftiniji, međutim moguće da s poštarinom i nije jer sam čuo da više nemaju besplatno poštarinu, za honorbuy ne znam. Stoji da se ni kod jednih ni kod drugih ne plaća carina(pdv)?
Ukoliko netko ima ove informacije i preporuku odakle naručiti bio bih mu jako zahvalan.
Danas mi je stigao update na 8.2.1.0
Dali se isplati napraviti update ili da ostavim na 8.1.2.0
Negdje sam citao da se baterija brze prazni i sporije puni
A za hr jezik me nije briga
Prije 2 dana mi je došao Xiaomi Redmi 4 naručen iz Neutrino mobile trgovine koji je na Global ROMu. Sve u svemu s mobitelom sam jako zadovoljan...
Zanima me ako si rootam mobitel hoću li dobivati update ROMa, to jest hoće li biti problema pri instalaciji?
Root mi treba da obrišem neke sistemske aplikacije, custom ROM neću stavljati jer nema potrebe...
Tek sad vidim da ni nema root za obični Redmi 4.
Jesu li poboljšali šta kvalitetu kamere na novim romovima i koji je trenutno najstabilniji za rad?
pa super su samo flashas ...
da li je netko uspio ažurirati ROM na verziju MIUI V8.2.4.0. meni preuzme ažuriranje, telefon se restarta i kaže da je došlo do greške i da ponovo preuzmem ROM
da li je netko uspio ažurirati ROM na verziju MIUI V8.2.4.0. meni preuzme ažuriranje, telefon se restarta i kaže da je došlo do greške i da ponovo preuzmem ROM
ja sam sebi napravio update ali sa 8.1 na 8.2.4
Pretpostavljam da si ti sada trenutno na verziji 8.2.1 te nemozes nikako uraditi update na 8.2.4.. Sheban je stock recovery na toj verziji koju imas... Zato ti ni ne zeli uraditi update..a niti ces moc uraditi factory reset moba. Imao sam isti problem ali sa downgrade-om. Jedina sansa ti je da uradis factory reset sa miflash-om china verzija..ako to je upali onda preostaje unoock bootloadera i po zelji flashas koji hoces rom.
Ovdje sam ja opisao svoj problem http://en.miui.com/thread-552089-1-1.html
Pa sam naknadno i sam rjesio isti, imas negdje u komentarima link kak rijesiti problem samo sto fale slike posto je img.share obrisao
Isti problem i kod mene .
Isti problem kod mene.
Gdje si skinuo TWRP?
Vidim da ga nema na službenoj stranici?
Gdje si skinuo TWRP?
edit: krivo - mislio sam da pitas za redmi 4x, pobrkao sam nesto
nemam uređaj, ali ovo bi trebalo bit oke
Gdje si skinuo TWRP?
http://en.miui.com/thread-604969-1-1.html
Ovdje je za redmi 4..
ja sam sebi napravio update ali sa 8.1 na 8.2.4
Pretpostavljam da si ti sada trenutno na verziji 8.2.1 te nemozes nikako uraditi update na 8.2.4.. Sheban je stock recovery na toj verziji koju imas... Zato ti ni ne zeli uraditi update..a niti ces moc uraditi factory reset moba. Imao sam isti problem ali sa downgrade-om. Jedina sansa ti je da uradis factory reset sa miflash-om china verzija..ako to je upali onda preostaje unoock bootloadera i po zelji flashas koji hoces rom.
Ovdje sam ja opisao svoj problem http://en.miui.com/thread-552089-1-1.html
Pa sam naknadno i sam rjesio isti, imas negdje u komentarima link kak rijesiti problem samo sto fale slike posto je img.share obrisao
Hvala na odgovoru, morat ću ga spojiti na komp i ažurirati
Gdje si skinuo TWRP?
krivo - mislio sam da pitas za redmi 4x, pobrkao sam nesto
nemam uređaj, ali ovo bi trebalo bit oke
Nakon vise od 3 mjeseca rada s ovim mobitelom mogu rec da sam nezadovoljan. Cak sam ga mislio vratit u Grossoshop odakle sam ga kupio ali gamad trazi 50 eura unaprijed za "troskove reklamacije". Mobitel ima slab zvucnik, notifikacije konstantno kasne (i da, sve moguce opcije sam ukljucio odnosno iskljucio za bolji rad), aplikacije se pocinju stekavati.. Mene zanima posto imam ovaj sasrani kineski rom, kako barem mogu na Global rom prebacit ili tako nesto, ali posto se meni to ne da raditi, ja bih to nekom platio vrlo rado ..
Prijatelj je isti kupio u Neutrina u nas i nema nikakvih problema. Opaska za ubuduce je ,kupite mobitel u nas makar bio skuplji 500 kuna, jest da ce vas drzava oderat al barem cete vjerujem dobit ispravan mobitel i mogucnost reklamacije ce biti stostruko brza.
Evo da javim da sam uspio riješiti zavrzlamu oko ažuriranja ROM-a
postupak je sljedeći:
- na računalo je potrebno instalirati kinesku verziju Mi Pc Suite, možete ga skinuti ovdje http://en.miui.com/thread-450342-1-1.html
- računalo je potrebno pokrenuti na način da se onemogući izvršavanje verifikacije drajvera (Disable Driver Signature Enforcement), kako se to radi možete vidjeti ovdje
- ugasiti mobitel i ponovo ga pokrenuti na način da se istovremeno drže pritisnute sve tri tipke power, volume + i volume-, tipke se drže pritisnute sve dok se na ekranu ne pojavi skica telefona i usb kabla koji je odspojen od telefona
- spojiti usb kabelom telefon i računalo
- pokrenuti Mi PC Suite,
nakon toga bi odmah trebao iskočiti izbornik sa kineskim slovima, ispod zelenih slova piše da je dostupna verzija 8.2.4.0. ispod toga su četiri tipke, prva znači ažuriranje preuzimanjem sa interneta, druga je ažuriranje roma sa lokalnog diska
ja sam kliknuo na prvu i otvorilo mi je novi izbornik u kojem se pokazuje napredak preuzimanja ROM-a u postocima, kad završi prebacuje na sljedeći ekran gdje izbaci postotak ažuriranja i ispod toga crvenim kineskim slovima grešku, vezano uz adb drajver i usb, ali istovremeno se na telefonu pojavi bijela crta i upozorenje da se telefon ažurira i da ga se ne smije restartati. Znači iako ne kompu pokazuje grešku ažuriranje ide i treba ga pustiti da završi, to traje oko 30 minuta, nakon čega se telefon digne. Meni su ostali svi podaci i postavke, samo je u postavkama vidljivo da je telefon ažuriran na verziju 8.2.4.0
Imam remi 4 prime kupio sam ga na oppomart u predprodaji čim je izašao, na njemu je bio neki kuhani rom ali je imao hrv jezik i tako sam ga koristio s njim do jučer. Jučer sam instalirao 8.2.4.0. samo sam skinuo rom snimio ga na telefon i pokrenio sa update aplikacijom i sve prošlo ok. Taj rom čak ima i hrv jezik što prije nisam znao. Tako da eto nekom je i uspilo na vrlo jednostavan način. Sa telefona se sve obrisalo prilikom instaliranja roma.