Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 466.618
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Xiaomi Mi5
MASVA kaže...

nakon formata data particije, restart u TWRP

spoji mob na komp i dobiješ internu memoriju moba u exploreru

kopiraš ROM i flash

Nisi me skužio što te pitam.

Ovo nije jasno, kad si već u TWRP i napravio si wipe /data, zašto sad opet reboot u TWRP?

Zašto ne flash ROMa odmah nakon wipea?

16 godina
Xiaomi Mi5

ja tebe skužio, ti mene nisi

moraš restartati u TWRP jer je još uvijek aktivna enkripcija i ne možeš kopirati ROM na internu memoriju jer nije vidljiva

eventualno flash sa otg ali to još nisam probao tako da za to nisam siguran

MIUI HR TRANSLATOR

1 0 hvala 1
13 godina
Xiaomi Mi5

Thx, sad je jasnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Xiaomi Mi5

Tražim qc3 punjač pa me zanimaju vaša iskustva ako ste tako nešto uzimali (uzo bi prek Aliexpressa)?

Zahtjevi su:

- EU plug, bez šugavih adaptera 

- QC3.0

- min 2 USB output, po mogućnosti 3 USB output (ukupno portova)

- max $20

Ovo sam do sada iskopo, a da izgleda ok je:

Tronsmart W2TF (2 USB-a)

Tronsmart W3PTA (3 USB-a)

TUTUO Quick Charge 3.0 (3 USB-a)

Vaši prijedlozi su dobrodošli, ali molim da se držite liste zahtjeva. Hvala 

EDIT: zahtjev za brojem output USB portova se odnosi na ukupni broj portova, ne da svi moraju bit qc3 

BF3/BF4 nick : jabooka_KAOS (singing Derp Derp Derpidy)
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.9.2017 10:45 (jabooka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
jabooka kaže...

Primamljivo...imaš ovo čudo? Ipak je 50% skuplje neg sam si odredil budžet...al svakako primamljivo jer ima 2 qc3 porta  ...hm...

Nemam al sam naručivao od Ankera punjače za auto i kabele, stvarno su kvalitetni. Ja bih radije platio $10 više da znam da kupujem kvalitetan proizvod. Proguglaj malo, Anker je ZBILJA dobar.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.9.2017 11:09 (tnakir).
10 godina
Xiaomi Mi5

Evo opet ja malo romove probajem xD

sad sam na AospExtended 4.6

https://forum.xda-developers.com/mi-5/development/rom-aospextended-rom-v4-2-t3606085

u kombinaciji sa MIUI kamerom portanom sa Mi5X

https://forum.xda-developers.com/mi-5/themes/app-miui-camera-ported-xiaomi-mi-a1-t3670607

Sve skupa poprilicno dobro funkcionira, tako da preporuka. Btw kamera je po mom mišljenju još bolja od stock rom kamere.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Izasla nova verzija roma, pa ako je neko probao neka javi utiske.  V8.5.3.0.NAAMIED (MIUI8) 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Evo šta je novog u 8.5.3.0

Highlights

• New - Option for hiding the content of notifications on Lock screen (03-16)
  • New - Manage autostart for multiple system apps (07-01)
  • New - Switches for common settings in search results (04-06)
  • Optimization - Use search to select your time zone (04-06)

System

• New - A smarter and more efficient CPU allocation strategy (04-05)
  • Fix - UC, Alipay, and Taobao FC issues (02-28)

App Lock

• New - Option for hiding the content of notifications on Lock screen (03-16)

Contacts

• Optimization - Recorded calls are tagged in the call history (02-22)

Messaging

• New - Verification SMS are shown on the Lock screen only after the Lock screen password is entered (02-22)

Themes

• New - Slide to browse wallpapers (02-22)
  • Optimization - Network connection prompt for the situations when mobile data is used (02-22)

Gallery

• New - Renaming albums (02-27)

Settings

• New - Switches for common settings in search results (04-06)
  • Optimization - Use search to select your time zone (04-06)

Calendar

• New - Countdowns for exams, repayments, vacations, etc. (02-22)
  • New - Anniversary reminders for important events (02-22)

Clock / Calculator

• New - Calculating discounts (02-23)

Security

• New - Manage autostart for multiple system apps (07-01)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Baš vidio i krenuo tu pitati jel netko probao? Šta to pišu za GPS da nešta ne valja na prethodnoj verziji? Ja sam na 8.2.2.0 i nisam primjetio probleme s GPS-om.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Ja uzeo ovaj:

https://www.aliexpress.com/item/CRDC-USB-Charger-Quick-Charge-3-0-3-Port-USB-Wall-Charger-for-LG-G5-Samsung/32734468203.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.HFTugQ

Radi već 6 mjeseci bez greške. Kabel koji je došao s njim je isto kvalitetan. A sad vidim i da je na nekoj akciji, tako da definitivno preporuka.

11 godina
Shpiro31 kaže...

Ja uzeo ovaj:

https://www.aliexpress.com/item/CRDC-USB-Charger-Quick-Charge-3-0-3-Port-USB-Wall-Charger-for-LG-G5-Samsung/32734468203.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.HFTugQ

Radi već 6 mjeseci bez greške. Kabel koji je došao s njim je isto kvalitetan. A sad vidim i da je na nekoj akciji, tako da definitivno preporuka.

Naručen ovaj + paket tri kabla...javim dojmove kad stigne...hvala svima na pomoći i prijedlozima  

BF3/BF4 nick : jabooka_KAOS (singing Derp Derp Derpidy)
12 godina
Xiaomi Mi5

Zanima me koliko se dobije realnog prostora iz 64gb verzije? Meni recimo prikazuje na explorer aplikaciji 57 a na file commander 53. Na exploreru 8gb zauzima ''other'' s tim da sam izbriso local backup. Na diskusage aplikaciji mi prikazuje 53 pa me malo cudi da je sustav velik 10 gigi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

@thebatman

Jesi probao flashati LineageOS? Ja sam se dobrih sat vremena mucio i nikako nisam uspjevao svaka kombinacija google appsa i lineagea bi rezultirala time da bi mi setup wizard crashao. Taman sam iso isprobat taj aospextended i reko aj probat cu jos jednom los i nekak sam uspio preskocit pol setupa jer se nisam spojio na wifi i sad srecom radi. Cudi me da nitko ne pise o tome na xda threadu od los 14...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.9.2017 14:35 (fpozar).
10 godina
Ej jesam, radio mi ok, al sam ma maknio jer nije kompatibilan sa miui kamerom. Ovaj aokp extended mi je super.

Narucio bateriju od jednog domaceg webshopa, poslali mi bateriju iz 05.2016, reko ne dam 170kn za batku staru 1.5god. Sad sam narucio novu iz Uk, 04.2017.

13 godina
00dragan00 kaže...

Izasla nova verzija roma, pa ako je neko probao neka javi utiske.  V8.5.3.0.NAAMIED (MIUI8) 

Napravio upgrade jutros  iz stare 8.1.2.0 global stable na 8.5.3.0 pa evo par dojmova. Sad navečer već razmišljam o povratku natrag :-(

Dosad:

- Auto brightness čudno radi, promijenili su algoritam. Više onaj klizač ne zadaje maksimum do koliko smije ići,  nego on sam miče klizač kako se prilagođava. Sad je spor poprično, odem u mrak, spusti skoro na nulu, preslabo. Izađem na svjetlo, treba mu pola minute da se prilagodi, za to vrijeme ne vidim skoro ništa. Svaki put kod paljenja ekrana brightness je na minimumu i opet moram čekati da se pojača.

- kod jednog poziva nije mi se uključio ekran, morao ga upaliti preko power tipke da vidim tko me zove

- jedan poziv propustio (za test zvao sam sebe s drugog moba). Mob na stolu, ne zvoni, a na drugome mi javi da se korisnik ne može javiti. I onda uredno dođe poruka o propuštenom pozivu

- Ikone su ružne. Nema više transparentne pozadine nego je glatko bijela.

Za bateriju je još rano, ali izgleda ok. GPS nisam imao prilike isprobati.

Sve mi se čini da će biti ovih dana unlock pa iz fastboota natrag na 8.1.2.

14 godina
neaktivan

I ja sam stavio novu verziju. Ja nemam nekih problema. I kod mene cudno radi auto brightness, ali mi ne pravi probleme. Zasad cu se zadrzati na ovom romu dok ne izadje 9. Ali bolje radi telefon na 8.1.4.0.

EDIT: Ni toggles ne radi dobro. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 13:08 (00dragan00).
13 godina
00dragan00 kaže...

I ja sam stavio novu verziju. Ja nemam nekih problema. I kod mene cudno radi auto brightness, ali mi ne pravi probleme. Zasad cu se zadrzati na ovom romu dok ne izadje 9. Ali bolje radi telefon na 8.1.4.0.

Mislim da ću pričekati MIUI 9...

13 godina
00dragan00 kaže...

Misliš na toggles da ne radi dobro po pitanju autobrightness?

Do danas ne vdim neku razliku u odnosu na 8.1.2, baterija tu negdje, performanse isto.

Ovo za autobrightness, čini mi se da sam čitao negdje na MIUI forumu da je to novi feature i da nije bug, znači zamislili su da to tako radi.

Meni se više sviđalo kako je radilo na 8.1 - fiksirao bi bez auto na neku malu vrijednost koja mi bila ok za čitanje u mraku, a auto povukao slider negdje pred kraj. Mobi bi skalirao do tuda kako mu paše, a kad bi isključio auto preko togggle, pala je svejtlina uvijek na onu vrijednost koja je bila podešena. Meni bilo super za čitanje foruma u mraku pred spavanje. Ovo sad na auto mi u mrklom mraku ostane previše svijetlo.

9 godina
neaktivan

Ima neki global stable MIUI 8.5 update. Kad se namjesti Location na Russia ide OTA, upravo skidam pa ćemo vidit. Ne može bit lošiji od ovog zadnjeg nadam se.

10 godina
Ja se za sada drzim AOSP Extended roma. Sve radi kako treba, nista se ne rusi, nema bugova. Portana kamera daje fotke iste kvalitete kao i na stock romu, a slow motion video je dosta bolji.

Jucer mi stigla nova baterija (pokušaj #2), nadam se bar 3.5h SOTa od jutra do mraka.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nakon dan korištenja mogu reć da mi se jako sviđa, bio sam na  MIUI 8.2.2.0 Global Stable ROM do sada. Nema više core sleep koliko čitam, a i vidim da mi sve fluidnije radi. Baterija bolja. To su mi bitne stvari... ima sad da rubovi na ikonama su bijeli itd neke manje pizdarije ali ti mi ne smeta. GPS dobro radi, kameru nisam isprobavao.  Dobro će biti dok ne dođe 9ka.

Svakako preporučujem upgrade za one koji su na global stable.

10 godina
Aj ka, za prvo praznjenje nije lose. Najradije bi vratio mob na mm.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Mi5

Ima li tko iskustva sa MI5c verzijom ovoga telefona? Vidim da ima neki njihov custom SOC unutra, je li valja to što? Dosta je povoljnija verzija sa 3/64 od Snapdragona, a nisam nešto zahtjevan korisnik (ne igram se na telefonu) pa ga razmišljam upiknuti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 9:43 (Lisac1606).

0 0 hvala 0
12 godina

Protegni se do obične mi5 ice :)

Hearthstone: Maks0806#2960
14 godina
neaktivan
cshadow kaže...
00dragan00 kaže...

Misliš na toggles da ne radi dobro po pitanju autobrightness?

Do danas ne vdim neku razliku u odnosu na 8.1.2, baterija tu negdje, performanse isto.

Ovo za autobrightness, čini mi se da sam čitao negdje na MIUI forumu da je to novi feature i da nije bug, znači zamislili su da to tako radi.

Meni se više sviđalo kako je radilo na 8.1 - fiksirao bi bez auto na neku malu vrijednost koja mi bila ok za čitanje u mraku, a auto povukao slider negdje pred kraj. Mobi bi skalirao do tuda kako mu paše, a kad bi isključio auto preko togggle, pala je svejtlina uvijek na onu vrijednost koja je bila podešena. Meni bilo super za čitanje foruma u mraku pred spavanje. Ovo sad na auto mi u mrklom mraku ostane previše svijetlo.

Ne radi npr. da pritisnem na toogle na pocetnom ekranu da upalim nesto i ono se upali, ali na toogle nema promjene, tj. i dalje stoji kao da nije upaljeno. Ne mislim na autobrightness. Ono mi cudno radi na taj nacin sto kada "ocita" manje svjetla toliko smanji da na neko vrijeme i ne vidim nista na ekranu. Sve u svemu je ok, mislim da necu nista dirati do MIUI 9. 

13 godina
Xiaomi Mi5

GPS isto trokira na 8.5.3. Danas mi je prekinuo par puta, radi navigacija 15min, onda prekine i traži ponovno lock što ujedno i dosta dugo traje.

Na 8.1.2 nema takvih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Evo updejtao sam i ja na 8.5.3.0 i prvi dojmovi su okej. Znači dosta je fludniji, animacije su više "smooth". Stvari vezane za internet su isto poboljšane (npr. uđem u youtube i sadržaj mi se učita dosta brže). 60 fps-a u youtube se izvodi puno fluidnije, a i prebacivanje vremena na videima mi se možda čini mrvicu brže..

Ustvari me fingerprint natjerao da updejtam jer mi je čitao prst svakog 10og pokušaja, ali bit će da sam ja tu kriv jer sam na setupu prebrzo mahao prstima .

Stvar koja mi je odmah upala u oči na 8.5.3.0 je sat na home screenu koji mi je extra ružan jer brojke izgledaju nekako debelo pa ako netko ima ideju kako da ih stanjim neka kaže.

Na aplikaciji za vremensku prognozu mi se sviđa šta mogu vidjet listu temprature u svim gradovima koji me zanimaju, nemoram skrolat lijevo-desno. Aplikacija music mi se isto malo promjenila ali niš novog nema.

Podloga za ikone je sada bijela pa ovisi kakva je ikona...na nekim izgleda dosta jeftino i ružno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice