Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 466.633
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Xiaomi Mi5
LOS
Miui8
Miui9
Global/stable
eu

Sve proba, ista stvar. Hardver valjda. Baterija od 2.2016, valjda opao kapacitet.
9 godina
Xiaomi Mi5

Zanimljivo. Port miui kamere sa novog xiaomi mi5x android one verzije.

https://forum.xda-developers.com/mi-5/themes/app-miui-camera-ported-xiaomi-mi-a1-t3670607

2 0 hvala 0
7 godina
fpozar kaže...

Zanimljivo. Port miui kamere sa novog xiaomi mi5x android one verzije.

https://forum.xda-developers.com/mi-5/themes/app-miui-camera-ported-xiaomi-mi-a1-t3670607

Meni su sve te 'portane' kamere i druge verzije sumnjive, ne znam, osobno mislim da ne moze nijedna biti bolja od stock kamere , mozda grijesim ( volio bih jer smatram da Mi5 zaslužuje maaalo bolju kameru) :) 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 9:53 (RenyDB).
13 godina
RenyDB kaže...

Meni su sve te 'portane' kamere i druge verzije sumnjive, ne znam, osobno mislim da ne moze nijedna biti bolja od stock kamere , mozda grijesim ( volio bih jer smatram da Mi5 zaslužuje maaalo bolju kameru) :) 

Meni je fascinantno da je ta razlika između kvalitete slika software-ske prirode, uređaji različitih proizvođača imaju istu kameru a slike na jednom bolje na drugom lošije, i da to oni nisu u stanju riješiti. Sve drugo kopiraju od drugih, samo ne ovo što bi svi najviše htjeli. :D

13 godina
display name ivo kaže...
Switch kaže...
display name ivo kaže...
Switch kaže...

Nema veze koliko može taj router, ne znači da radi na toj brzini.

Odi u network conections na kompu i pogledaj si status tvoje mreže koja je brzina. Taj podatak ti pokazuje mobitel.

Ne kužim o čemu ti pričaš. To su kruške i jabuke. Na kompu mi za status veze piše 100Mbps, ali to je brzina lokalne mreže preko LAN kabla. Internet brzina, LAN brzina i Wi-Fi brzina su tri odvojene stvari. Ja pričam o Wi-Fi brzini. Uređaj spojen na router preko Wi-Fi-ja - oba uređaja imaju maksimalnu brzinu koju prodržavaju na određenoj frekvenciji (mene konkretno 2.4GHz zanima), a prikazana brzina je ona uređaja koji ima manju brzinu. S obzirom da znam da je brzina routera 300Mbps, a za Mi5 ne mogu pronaći podatak, mogu samo zaključiti da je njegova maksimalna brzina 72Mbps.

Upravo mi je netko provjerio, Samsung S8 se na VIP-ov router spaja brzinom od 130Mbps. Ne znam kolika je brzina routera ali očigledano je Wi-Fi u Samsungu minimalno 130Mbps.

Ništa ja ne mješam, znam dobro šta je koja brzina. Ja sam pretpostavio da ti je komp spojen na net preko wifija. Probaj se spojiti preko wifija ako možeš (ili ako imaš laptop) pa onda provjeri status.

Opet ponavljam, u statusu mreže mobitela je brzina koju je mob dobio od routera a ne brzina koju mobitel podržava.

Ovo boldano nema veze s vezom. Ne određuje mobitel brzinu veze nego router (samo router može biti eventualno usko grlo). Da se na taj Vipov router spoji još koji mobitel brzina tom samsungu više ne bi bila 130 Mbps nego manje.

Evo sad sam bio u kafiću pa sam baš testirao. Spojio se na njihovu mrežu i imao sam 48 Mbps. Spoji se i kolega sa S7 i imao je 27 Mbps. Onda sam se ja odspojio i ponovo spoji i imao sam i ja 27 Mbps.

Planiram testirati kad nabavim Wi-Fi mrežnu karticu koja podržava 300Mbps. Ali uvjeren sam da nisi u pravu. Slažem se s tvrdnjom da u statusu vidim brzinu koju je mob dobio od routera i držim da ona ovisi od dosta faktora (brzina koju router podržava umanjena za smetnje, preklapanja drugih Wi-Fi mreža na istom kanalu, smetnje od drugih uređaja koji koriste tu frekvenciju, udaljenost od routera) i neće nužno biti maksimalna koju router podržava ali u što idealnijim uvjetima: bez smetnji koje sam naveo i kad stojiš s uređajem kojim se spajaš pokraj routera i to je jedini uređaj koji se spaja brzina bi morala biti približna maksimalnoj koju router može dati, a ne 3-4 puta manja. Potpuno se ne slažem da brzinu ne određuje mobitel nego router. Uređaji su obrnuto kompatibilni i prilagođavaju se onom koji ima slabiju brzinu. To što si ti zaključio testiranjem je rezultat smetnji koje sam naveo gore.

Evo napokon sam testirao sa Wifi karticom, TL-WN823N koja bi trebala biti 300Mbps, pokazuje mi 144Mbps. E sad, dio koji nisam skužio a negdje sam pročitao da je to nešta tipa dual chanel kod RAM memorije pa tih 144Mbps po anteni (s obzirom da ima dvije) dođe na tih 300Mbps koliko se navodi za router i wifi karticu. Jesam dobro shvatio?

14 godina
display name ivo kaže...

Evo napokon sam testirao sa Wifi karticom, TL-WN823N koja bi trebala biti 300Mbps, pokazuje mi 144Mbps. E sad, dio koji nisam skužio a negdje sam pročitao da je to nešta tipa dual chanel kod RAM memorije pa tih 144Mbps po anteni (s obzirom da ima dvije) dođe na tih 300Mbps koliko se navodi za router i wifi karticu. Jesam dobro shvatio?

Ne, brzina ti je 144 Mbps. Jesi u routeru postavio 40Mhz bandwith?

Eo par linkova na tu temu.

Link 1  Link 2

BF Nick: Xtreme_Switch
13 godina
Switch kaže...
display name ivo kaže...

Ne, brzina ti je 144 Mbps. Jesi u routeru postavio 40Mhz bandwith?

Eo par linkova na tu temu.

Link 1  Link 2

Kužim. Na žalost Router nema tu mogućnost (Mi Router 3). Malo blesavo, kako inače postići tu brzinu od 300Mbs koju navode da router podržava ako nema te opcije a o njoj ovisi.

9 godina

@RenyDB

Ne moze naravno, zato i je super sto se radi na ovoj stock kameri. Ne znam kako to sve tocno ide, ne kuzim se u slikanje i nisam je jos skinuo (cekam masku i kaljeno staklo), ali sam stavio tu nek se najde. Koliko vidim po komentarima ljudi su prezadovoljni i osim par bugova slika je navodno bolja nego na aosp kameri. Sad, necemo znati dok netko ne isproba tko se kuzi u to bolje od random forumasa iz Indije :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 22:44 (fpozar).
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Želio bih kupiti mi5 za poklon, pa imam dva pitanja:

1) Uzeo bih mi5 u neutrinu, ali vidim da na njihovom webu piše da ima eng menu. Koliko mi je poznato ako je global version rom trebao bi imati hrvatski jezik instaliran. Mobitel nije za mene pa mi je hrvatski menu bitan tj. ako ga nema odustajem od kupnje.

Ako netko može reći s kojim romom oni isporučuju xiaomi telefone. Ako je gore global verzija roma koja updateom na noviju verziju dobiva hrvatski jezik, onda je to ok.

2) I ako je netko vidio kako uživo izgleda ljubičasti mi5, zanima me je li stvarno ljubičasta boja ili vuče na rozu. Na youtubeu po videima teško mogu dokučiti, treba uživo vidjeti a prema info na webu nemaju ga na lageru, tako da ni odlazak u dućan ne pomaže

Smatram da je cijenom i performansama i dalje aktualan, čini mi se bolji izbor nego huawei P9 lite/p10 lite koji je u tom cjenovnom rangu.

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.9.2017 5:48 (clint55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Global verzija roma nema hrvatski jezik. Na fake romovima koje ubacuju prodavci budu nasi jezici. Mislim da xiaomi.eu ima nase jezike. Kineski romovi imaju samo engleski i kineski jezik. 

14 godina
00dragan00 kaže...

Global verzija roma nema hrvatski jezik. Na fake romovima koje ubacuju prodavci budu nasi jezici. Mislim da xiaomi.eu ima nase jezike. Kineski romovi imaju samo engleski i kineski jezik. 

Zadnji Global rom (8.2.2.0) ima hrvatski jezik.

BF Nick: Xtreme_Switch
12 godina
neaktivan
Istina, 8.2.2.0 ima hrvatski jezik
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Hvala na odgovorima. Uzet ću kod njih tj. rezervirati jer nemaju na lageru boju koju želim. Odmah ću updejtati na zadnji rom i to je valjda to.

Ista fora je kod updatea pretpostavljma kao i kod mene na Redmi Note 2, skinem global rom zadnji sa xiaomi weba, stavim ga na mob i one točkice tapnem da mi se otvori opcija updejtanja? Ili možda sam ponudi OTA update.

Doduse, ja imam Xiaomi.eu rom gore, pa nemam OTA, ali koliko se sjećam pročitanog tu na forumu tri točkice su uvijek opcija :-)

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.9.2017 11:14 (clint55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Taj zadnji rom nikom ne bih preporucio. Telefon je katastrofa na njemu, 2 slabije jezgre rade, zabada strasno. Za jezik sam gledao kod sebe na telefonu na 8.1.4.0, na 8.2.2.0 nisam ni gledao posto uvijek koristim engleski. Telefon svakako preporucujem posto ce ubrzo i MIUI 9 global. 

I ako kupujes po ovoj cijenu na sajtu, oko 2400 kuna, to je stvarno previse. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.9.2017 11:26 (00dragan00).
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Ne kupujem za sebe tako da opcija naručivanja iz kine ne igra zbog jamstva. Slanje u EU tj. Italiju u slučaju reklamacije nije prestrašna opcija, ali Talijani više na svom shopu nemaju mi5.

Mislim da je ovo bolji telefon nego samsung/huawei u tom cjenovnom rangu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
thebatman kaže...
LOS
Miui8
Miui9
Global/stable
eu

Sve proba, ista stvar. Hardver valjda. Baterija od 2.2016, valjda opao kapacitet.

probaj oreo :D (ali stvarno)

15 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Ima li netko ove nove fancy magnetske USB-C kablove za punjač? valja li to šta?

Gdje se može pouzdano kupiti usb type c kabel duljine bar metar i pol, ne želim neki od ovih s ebaya pa da na kraju ne radi kad doma dođe

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ja koristim blitzwolf duzine mislim 1.8m i odlicno radi, kao i onaj sto sam dobio uz telefon. Ima ih i usb-c, ali ja koristim sa adapterom posto punim i druge uredjaje.
12 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...

Ima li netko ove nove fancy magnetske USB-C kablove za punjač? valja li to šta?

Gdje se može pouzdano kupiti usb type c kabel duljine bar metar i pol, ne želim neki od ovih s ebaya pa da na kraju ne radi kad doma dođe

Ne radi kada doma dođe? Baš sam planirao naručit nekoliko quickcharge usb c punjača od ugreena...valja li to šta?

15 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Kad sam naručivao usb3.0 dobio sam usb 2.0 i onda se pokvario nakon nekog vremena (kabel?!), drugi je stalno prekidao konekciju itd.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Imam ugreen punjac i kabal. Odlicno rade.
7 godina
Xiaomi Mi5

Narucio s eBaya uGreen kabal type c i punjac ( QC 3.0 ) , radi odlicno i kvalitetan je jako, od kabla do samog punjaca.. nema labavo nista, mislim da sam platio oko 12-13 dolara :)

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
Xiaomi Mi5

Ja preferiram Anker, kabeli su im stvarno vrh. Nekidan sam naručija QC3 i za auto.

Rvat katolik!

1 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Budući da je dio ekipe i na Adria MIUI forumu isto ponavljam i ovdje:

Imam već više od pola godine Mi5 i odlučio sam se ovih dana staviti TWRP i isprobati EU romove na kojima sam bio prije sa 1S, ali nisam siguran u nekim stvarima iako sam sve pročitao valjda 100 puta .
Dakle, uređaj je otključan s 8.1.2.0 Global Stable romom i 6.0.1 Androidom. Moram li ići po proceduri sa eu stranice na zadnji 6.0 rom i TWRP iz prošle godine ili mogu skinuti zadnji TWRP za gemini (molim link) koji će izravno prebaciti eu.rom na novu verziju Androida i MIUI 9 ne gubeći otključani mob?
Hoće li biti lakše (bolje) ukoliko prvo stavim službeni Global 8.2.2, (7.0) pa onda zadnji TWRP ?
Dalje, ako stavim TWRP i obrišem sve podatke (Factory reset) kako ću "povući" novi rom ako mi je sve obrisano, a MI5 nema mem. karticu? Preko USB-a ili postoji neka međufaza u TWRP-u.
Pročitao sam hrpu postova, ali se uvijek nešto preskoći, jer je to samo po sebi razumljivo...
Unaprijed zahvalan i isprika na gnjavaži. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.9.2017 15:46 (Pincek).

0 0 hvala 0
16 godina

flešaj TWRP

boot u TWRP

format data- briše se apsolutno sve na mobu, napravi backup na komp prije

restart u TWRP

kopiraj .eu ROM na mob putem kompa

flešaj i uživaj

MIUI HR TRANSLATOR
13 godina
neaktivan
MASVA kaže...

flešaj TWRP

boot u TWRP

format data- briše se apsolutno sve na mobu, napravi backup na komp prije

restart u TWRP

kopiraj .eu ROM na mob putem kompa

flešaj i uživaj

Hvala Masva. Znači može zadnji TWRP i kopiram eu.rom na mob dok je u TWRP-u ili će me "pustiti" na stari rom da bih kopriao, pa onda restart u TWRP?

16 godina
Xiaomi Mi5

nakon formata data particije, restart u TWRP

spoji mob na komp i dobiješ internu memoriju moba u exploreru

kopiraš ROM i flash

MIUI HR TRANSLATOR

1 0 hvala 1
9 godina
Xiaomi Mi5

@Pincek

Ako ti slucajno nece htjeti lijepo prebaciti kako je to MASVA rekao (samo drag and drop), nemoj panicariti nego odi na google i nadji kako se koristi adb push naredba. Jednom kad imas twrp mob je prakticki nemoguce softverski pokvariti. Isto bi ti moglo bit korisno jednostavno kupit usb otg kabel, meni je to fora jer imam onaj koji je s jedne strane za komp, a s druge za mob pa prek njega flasham. 

Sretno :)

1 0 hvala 1
13 godina
Xiaomi Mi5

Zašto treba restart nakon formata /data?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Mi5

nemaš OS da bootaš u njega, bootlop riskiraš

slično je frend wipe system TWRP-u pa reboot, bootloop teški, samo EDL način pomogao sa deep flash kabelom

a formatiranjem data particije brišeš enkripciju inače ti interna memorija nije vidljiva u TWRP-u

MIUI HR TRANSLATOR

1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice