Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 493.239
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Mi5

Vjerojatno taj fičr imaju samo u Betama. Razmišljao sam i ja da flešam Stable al kad sam vidio da nema dobar dio tih fičra koji su tjednima dolazili uz Betu odustao sam 

10 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Pod global beta mislite na global developer? 

Ako ta opcija postoji  na developer verziji prelazim na nju sa stable verzije! 

Dali je netko presao sa stable na developer?  Pretpostavljam da se flasha s miflash programom? 

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

Nisam ga imao u beti pa sam prebacio na global stable, ni tu ga nema. Sad mi batka drzi 20% dulje i rade mi xiaomi piston pro slušalice, dok na beti nisu uopće (mic i tipke) 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2016 15:41 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Meni na beti najnormalnije radi otvaranje info sa dva prsta. Tko ce ti ga znat.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
@maks0806

Koliko ti sad izdrzi baterije, koliko dana i koliko SOTa?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Pozdrav svima! :)

Pratim diskusiju na ovu temu otkako sam se zainteresovala za kupovinu Xiaomi Mi5. Telefon sam uzela, nakon 3 godine druženja sa iPhone-om i njegovim iOS-om, koristim ga već 2 nedelje. Opšti utisci su pozitivni - rekla bih Value For Money. Uzela sam i Xiaomi flip case u žutoj boji preko Honorbuy-a.

8 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
SkLady0ra kaže...

Pozdrav svima! :)

Pratim diskusiju na ovu temu otkako sam se zainteresovala za kupovinu Xiaomi Mi5. Telefon sam uzela, nakon 3 godine druženja sa iPhone-om i njegovim iOS-om, koristim ga već 2 nedelje. Opšti utisci su pozitivni - rekla bih Value For Money. Uzela sam i Xiaomi flip case u žutoj boji preko Honorbuy-a.

Pozdrav.

Mala preporuka kod tog flip casea, inače je vrlo kvalitetan, dobro štiti uređaj pri padovima, već sam isprobao 

Ali pripazi malo da ne grebeš noktima ili ključevima jer se baš vide svi rezovi, ja imam crni i baš se vidi, možda će tvoja boja bolje sakrit 

10 godina
neaktivan

Flashao sinoc global beta 6.11.10, vrlo jednostavno ustvari... Samo se napravi folder downloaded_rom na mobu i tamo kopira rom, onda preko update aplikacije flash!

Sad mi radi čitanje više poruka iz lockscreena, može se i odgovoriti bez otključavanja moba!

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2016 9:03 (nikood).

2 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

For fucks sake, gdje sam ja zajebo :'(

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

jel zna tko što se dogodilo sa cijenama od prodavača TOP ONE sa Aliexpressa? baš mi se danas razbio mob i uzeo bi neki novi (najvjerotnije mi5) ali su cijene narasle za 100$ po svakom mobitelu?!? 

1 0 hvala 0
13 godina
Rodach kaže...

jel zna tko što se dogodilo sa cijenama od prodavača TOP ONE sa Aliexpressa? baš mi se danas razbio mob i uzeo bi neki novi (najvjerotnije mi5) ali su cijene narasle za 100$ po svakom mobitelu?!? 

U zadnja 2 dana su digli sve cijene i to brutalno, tako da sam ja uzeo Redmi 4 prime za punicu preko honorbuy-a. Ovakve cijene su apsolutno neprihvatljive. Igralo je ulogu i sto honorbuy omogucuje kupovinu preko paypala.

Ja osobno koristim razbijeni Nexus 5 (privatni) i iPhone 7 (sluzbeni) te se nadam zamijeniti Nexusa sa Mi 6 u ozujku ako bude ispunio ocekivanja (najvazniji mi je omjer ekrana i ukupne velicine mobitela; nadam se necemu poput Mi MIX, samo oko 5" ili 5,5").

10 godina
neaktivan

@Rodach

Pa onda kupi na grosshop, eto na akciji je jos 3/64 verzija

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2016 16:41 (nikood).
13 godina
Rodach kaže...

Tema Kineski mobiteli. Sve piše.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Pisao je o tome i @floki26 cini mi se. Izgleda da je bio apsolutno u pravu, raspadaju se izgleda stvarno. A eto to raspadanje sam osjetio na svojoj kozi, nazalost

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Bok, kupio sam ovog kineza jučer kod nas u Instar Informatika. Sve u svemu mobitel fino radi ali imam jedan problemčić koji nisam očekivao od "flagship" uređaja, makar bio kinez...naime, tipke za pojačavanje i paljenje "zveckaju", labave su i odaju skroz lošu kvalitetu izrade. Jel ima netko sličan problem? Ostatak mobitela mi se čini fakat fino izrađen i ovo me stvarno živcira. Npr, malo protreseš mobitel i čuješ kako te tipkice lupetaju. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tipke su takve, nije nikakva greska. I mene je to smetalo, htio sam ga i prodati zbog toga, ali sad imam iPaky maskicu koja ima svoje tipke (isto su labavije) ali ne zvecka vise nista
11 godina
neaktivan

Hmm...valjda je to neki kompromis, sve ostalo na mobitelu je inače bomba. Mislio sam ići tražit da ga zamjene ali kakve sam sreće, vjerovatno bi bila ista stvar na zamjenskom. 

Inače imate kakve preporuke? Jel ga treba rootati, stavit TWRP ili nema potrebe? Ako bi bilo poželjno može neki link za tutorial. Trenutni ROM mi je Global 8.1.2.0 MAAMIDI, jel to OK ili ima nešto bolje?

8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Prije nekoliko dana sam imao problem koji eto ni sam ne znam kako sam otklonio, pokusao sam sve nabrojano na netu.

Spojene su mi bile slusalice i picila muzika preko deezera. E sad kad sam iskljucio deezer i slusalice ostao mi je u headphone modu. Znaci gore mi je bila ukljucena ikona od slusalica i nisam se mogao javit niti zazvati nekoga jer je eto mobitel shvacao da pricam preko slusalica.

Pokusao sam sve, ukljucio, iskljucio, propuhao prikljucak za slusalice i cini mi se da je upalilo to da sam resetirao mob, ponovno upalio deezer, upalio pjesmu, iskljucio deezer i nakon toga slusalice i tada se nakon nekih minutu iskljucila ikona i sad sve radi ko sat.

Pa eto, je li tko ovdje imao slicnih iskustava ilitiga problema

0 0 hvala 0
16 godina
pajaro19 kaže...

Prije nekoliko dana sam imao problem koji eto ni sam ne znam kako sam otklonio, pokusao sam sve nabrojano na netu.

Spojene su mi bile slusalice i picila muzika preko deezera. E sad kad sam iskljucio deezer i slusalice ostao mi je u headphone modu. Znaci gore mi je bila ukljucena ikona od slusalica i nisam se mogao javit niti zazvati nekoga jer je eto mobitel shvacao da pricam preko slusalica.

Pokusao sam sve, ukljucio, iskljucio, propuhao prikljucak za slusalice i cini mi se da je upalilo to da sam resetirao mob, ponovno upalio deezer, upalio pjesmu, iskljucio deezer i nakon toga slusalice i tada se nakon nekih minutu iskljucila ikona i sad sve radi ko sat.

Pa eto, je li tko ovdje imao slicnih iskustava ilitiga problema

Imao sam takva iskustva na više mobitela drugih proizvođača, nije tu samo Xiaomi kriv ;)

Po svemu sudeći neki Android bug...

origin: mrxa
8 godina
neaktivan

Je, trazeci rjesenje sam vidio da se to dogada na raznim androidima. Nego eto, ja nisam umao do sada problema na prijasnjim androidima. Uglavnom, otklonilo se i nije se za sada pojavilo vise

13 godina
Xiaomi Mi5

Ja sam taj imao na iphoneima više nego na androidu doduše... Zadnji android na kojem se to desilo je bio galaxy s3

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Imao više vrsta iPhone-a i androida i nikad čuo za takav problem xD

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Može neka preporuka za ROM? Trenutno sam na zadnjem Global ROM-u. Mislio sam preći na weekly rom sa xiaomi.eu, zbog lokalizacije, itd.

Ima kakav tutorial za unlock bootloader(predao sam zahtjev na xiaomi stranici), pa onda twrp i root? Zaista ima brdo foruma i threadova, nisam uspio ni drivere osposobiti(MTP ne radi) na Win 10.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Lokalizaciju imaš i na global beta 6.11.10, a ne moraš otključavati bootloader, samo skineš zip i flash preko update aplikacije
11 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Ma lud sam više, neću ništa otključavati, neka bude na Global stable pa update kad dođe, dođe, čisto ok radi. Cijeli dan se jebem sa tutorialima i glava mi puca, a nisam ni uspio da mi kompjuter vidi telefon...ne mogu ni muziku prebaciti na njega.

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Mi5

kad spojiš mob na komp, po defaultu je usb punjenje

spustiš notification panel i odaberi file transfer

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jesam buraz, jedino mi PTP za fotke radi...MTP, nema šanse. Probao sve USB utore na laptopu.

10 godina
neaktivan

Kod mene na win 10 radi bez greške, ne trebaju dodatni driveri... Plug and play

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2016 21:12 (nikood).
9 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Razmišljam o kupovini mi5 kod nas, neutrino mi je najbliži i cijena je ok kod njih. Međutim, ne bih uzeo za sebe nego za poklon pa me muči što nema hrv jezik, a koliko sam shvatio drugi (npr sa Xiaomi.eu) rom se ne može tako jednostavno flashat kao na starijim modelima. Imam redmi note 2 i i sa xiaomi eu stavljam već nešto više od godinu dana stable romove kad izađu novi.

Ako može kratko i jasno info: kakvo je trenutno stanje s tim otključavanjem i da li još uvijek treba tražiti od xiaomi-a kod za otključat mob ili ima neko jednostavno rješenje? Ako je veća komplikacija onda odustajem jer mob treba imat hrvatski pa da ne poklonim polupotrebljiv uređaj.

I ako je netko slučajno imao priliku usporedit (budući da su u tom cjenovnom rangu) kvalitetu kamere na mi5 sa kamerom na samsungu A5 2016, oba imaju kameru sa OIS a taj samsung je alternativa za poklon.

Prvi izbor mi je definitivno mi5 samo me muči taj hrvatski jezik što ne dolazi standardno s njim. da uzimam sebi uzeo bih bez razmišljanja. mi5s mi već malo izlazi iz budžeta a čini mi se da nije značajnije unaprijeđen ili griješim možda?

Sve najbolje želim u Novoj godini!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ja bih za sebe Mi5, a za poklon ipak A5.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice