Ono što je Maras držao o Visti definitivno nije prezentacija Viste kakva se trebala održati. Naravno, Vista nije ni trebala biti prezentirana na tom sistemu već s tehničkim primjerima, ali to bi uzelo daleko više vremena. Obavilo se kako se moglo u zadanim ograničenjima.
Što se samog izgleda tiče, i Aero i Basic izgledaju duplo ljepše od XP-a i mrtvačkog Classica.
Nije mi jasno kako promjene u kernelu možeš naći u vidu vanjskih programa za XP. Volio bih nekoliko linkova na takve vanjske programe koji unaprijeđuju threading sistem, tjeraju OS da vektorski iscrtava desktop ili poboljšavaju memory managment.
Također ne vidim ni što je u Aeru odrađeno loše, a pogotovo ne u .NET-u. Što usporava i kakav to rad također još moram čuti.
Ja Vistu koristim od Bete 2. Ne samo da mi je spomenuti uptime ogroman, već mi Vista za razliku od XP-a radi mekano i brzo kad je tek startam, ali i nakon 15 dana bez gašenja sa 3 otvorena Visual Studia, desetak instanci Notepada, nekoliko browsera sa po pedesetak tabova, msn-om, icq-om, aktivnim Skypeom, dignutim SQL serverom u dvije instance, TopStyleom, World of Warcraftom i COD4-om sve u isto vrijeme. Izvedeš li to na XP-u imaš besplatne ćevape.