ovako moj bratic je kupio komp prije 2 godine i kada je kupovao komp,kupio je windowse xp.TO je sivi cd pise ovako:
Prestigio
microsoft windows xp home edition SP2,i ispod pise key.Jel to orginal ???
ovako moj bratic je kupio komp prije 2 godine i kada je kupovao komp,kupio je windowse xp.TO je sivi cd pise ovako:
Prestigio
koliko ga je platio?
700 ili 800 kn
neznam,bratic mi je dao i posto on nema internet rekao mi je uzmi si,kaze kada se instaliraju windowsi treba se registrirat
ne trebas imat takvu kutijicu, ja sam ga dobio u vrecici,
ON TOPIC:
pogledaj taj CD i ak bude narancaste svijetle boje i ak se bude svjetlucao i imao onak kao 3D slike to ti je original. Takav je moj. i ja sam ga platio oko 800 kn...
Prestigio
Obzirom na ovo 'Prestigio', pretpostavljam da se radi o OEM verziji Windowsa, dakle verziji koja se prodaje uz računalo i čija je licenca vezana samo uz to računalo.
Prestigio
Naravno da je original koji se isporučuje i vrijedi samo za navedeno računalo, ali se ipak može iskoristiti i na nekom drugom.
...vrijedi samo za navedeno računalo, ali se ipak može iskoristiti i na nekom drugom.
Ako vrijedi SAMO za jedno računalo, kako se onda može koristiti i na drugom?
Jedino kao instalacijski disk, ali u tom slučaju, s tim ključem ne mogu se aktivirati Windowsi.
Ja sam dobio windows u kutijici platio sam ga 800 kn i original je 10000000000000000000%
-svi windowsi su 'original', nema plagijata. Razlika je u plaćenoj licenci, serijskom broju i s time povezanoj aktivaciji. Bilo tko ti može dati 'original' ali bez tvog (novog, ne iskorištenog) serijskog broja za aktivaciju neće proći...