Evo imam neki problem sa windows xp...kada upalim kompjuter prije nego sto ucita windowse prikaze mi se ovo:Windows not start because the following files is missing or corrupt
<windows root>\sistem32\hal.dll
plese reinstall a copy of the above file...sta bi to trebalo znacit ja neznam to mi se dogodilo evo sad vec drugi put...prvi put mi je to frend rijesio ali nazalost nisam pozorno pratio...ako znate sta trebam ucinit recite...dali trebam reinstallat windowse ili mogu to nekim drugim putem rijesit?...hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ubaci cd xp i na repair.
Onda repair. (Ili jednostavno odeš kod frenda, susjeda, i skineš fajl)
da ali on uopce nemoze ucitat windowse!kad se otvori ta poruka ja stisnem neku tipku i komp se resetira!
Pošto je hal.dll prilično bitan, ništa ni od safe moda.
Ako imaš neki live linux (Fedora, Mint, Ubuntu) posluži se sa njima. Digni live CD i kopiraj hal.dll sa sticka u system32. Ako nemaš, napravi repair windowsa (CD od XPa u pogon, sačekaj da se digne i odaberi repair).
Inače, ako te hal.dll zeza, onda imaš problema sa nekim driverom. Kad popraviš to, instaliraj friške drivere za sve.
ubaci cd i neka se restarta...ako je primarni boot cd...izac ce poruka press any key i pritisni...neka ti sve ucita i slijedi sadrzaj.
ili ako moze bez svega toga ,probaj f8 kad palis i udji u safe modu,pa ubaci cd i izaberi repair.
Uredu hvala vam...sad cu pokusat pa vam javim rezultate :)