Windows Vista

poruka: 66
|
čitano: 11.537
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Windows Vista

i kada ga formatiram samo stisnem instalaciju viste i to je to?

15 godina
hornswoggle kaže...

da

16 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Pa šta se ne može pozivom u MS aktivacija "premjestiti" na drugi PC? Potrebno je imati product key i product ID. Jedan frend je "prenesao" OEM key Viste Home Basic sa laptopa (na kojem je sad Win7 Pro) na drugi PC. Mislim da ih je smuljao pričom o promjeni matične...

Čuj ,sve se može ,samo ovisi o tome koliko si ti uvjerljiv i tko je s druge strane linije!

Ja sam ovdje samo reagiral na nebuloze jednog ''hakera'' ,koji očito prodaje maglu!!  Mršti se

Sum_of_all_fears kaže...

To smo mi već riješili Namigiva

Dobro ,sad ima još jednu verziju ,i za koju mogu jamčit da sigurno nije taknuta!  Smijeh

Hvala obojici. Ma da si vidio njegovu temu o iPhone i što je na kraju ispalo, sve bi ti bilo jasno...

Ja nemam potpis!?
16 godina
odjavljen
hornswoggle kaže...

I prije nego to sve kreneš radi, pročitaj na netu koji tutorijal.

Ja nemam potpis!?
15 godina

tutorial mu nece bit potreban ako je vec radio instalaciju windowsa...a i kad instalira windowse samo treba citat uputstva i opis sta s time moze napraviti prije nego sta krene na sljedeci korak

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 18:34 (Nocio).
15 godina
neaktivan
a mogu napravit particiju ako može kako se pravi particija to nikad nisam radio jer mi nije nikad bilo potrebno
16 godina
odjavljen
hornswoggle kaže...

na cijelom c disku imam 70 gigabyta

nisam baš upoznat s instaliranjem windowsa ovo mi je prvi put

@Nocio

Evo zašto sam mu rekao da čita tutoriale...

Ja nemam potpis!?
15 godina
hornswoggle kaže...
a mogu napravit particiju ako može kako se pravi particija to nikad nisam radio jer mi nije nikad bilo potrebno

hmm mozes to napravit iz windowsa...odes u computer management pa onda disk management i nades particiju na kojoj imas viska mjesta desni klik i onda odaberes opciju shrink volume di ti nudi da smanjis particiju tj da si napravis jos jednu dodatnu...oko 30gb za vistu ak imas tolko mjesta slobodnog

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 22:37 (Nocio).
15 godina
kingmedo kaže...
hornswoggle kaže...

na cijelom c disku imam 70 gigabyta

nisam baš upoznat s instaliranjem windowsa ovo mi je prvi put

@Nocio

Evo zašto sam mu rekao da čita tutoriale...

hvala na ovome...al ponavljam ono iznad...ako ima malo volje za citanje i malo znanja engleskog jezika dovoljno mu je da cita upute pri instalaciji tj ono sta ide radit i instalirat...ako zajebe nikome nista samo ponovi instalaciju ispocetka , al je zajebano ako pobrise krivu particiju il slicno , al uvjek ima nacina da vrati podatke s izgubljenog diska...tako da dovoljno mu je da cita ono sta mu ponudi na instalaciji...a ako bas nije siguran tj ako nezna engleski neka si potrazi tutoriale za instaliranje viste na hrvatskom i neka radi po tome

16 godina
odjavljen
Windows Vista

To da, ali ako nije upoznat, bolje da se prvo upoznaSmijeh

U svakom slučaju je bolje da prouči malo da ne mora ponavljati instalaciju.

Ja nemam potpis!?
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
da ali kad uđem u to prikaže mi samo diskove gdje se stavlja cd a ne ostale kao sšto meni treba
17 godina
neaktivan
hornswoggle kaže...
da ali kad uđem u to prikaže mi samo diskove gdje se stavlja cd a ne ostale kao sšto meni treba

aaa.... što to tebi treba?

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)
15 godina
neaktivan
treba mi disk c da napravim particiju da mogu instalirat win vistu
17 godina
neaktivan
Windows Vista

pa daj potraži malo po sobi. nije mogao daleko pobjeći ;)

Hoće li ti pomoći linkovi da zornije dobiješ uvid u jednostavnost instalacije?

http://www.5starsupport.com/tutorial/vista-clean-install.htm

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
svi mi govore da treba napravit particiju pa onda a ja ju nemogu napravit jer mi se ne pojavljuju diskovi
16 godina
odjavljen

E to je drugi problem. Vjerojatno imaš SATA diskove (diskovi su spojeni sa uskim kabelom, ne sa onim širokim plosnatim)?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

evo slike

17 godina
neaktivan
Windows Vista

Naravno da ti govore da napraviš particiju, ali ti očito ili ne shvaćaš postupak ili ne čitaš što ti drugi pišu.

Jedan od prvih odgovora na tvoje pitanje bio je da sve pobrišeš i napraviš čistu instalaciju (Sum_of_all_fears)

Ukoliko si sve tebi važne fajlove spremio na neki vanjski medij ovo je odličan početak da imaš potpuno čist disk i instalaciju

oslobođenu sve možebitne gamadi koju si namjerno ili ne strpao na neku od particija.

Sam postupak je jednostavan do boli i jedino se od tebe traži da ubaciš instalacijski medij u uređaj te da u BIOS-u podesiš dvd uređaj kao first boot device.

Dalje sve piše tijekom instalacije i jedino trebaš malo pročitati što se ispisuje na monitori i u skladu sa svojim potrebama odlučiti što narediti instalaciji da obavi za tebe.

Ako podatke nisi spremio na vanjski medij nego ih čuvaš na D particiji opet je gornji postupak isti, ali u ovom slučaju nećeš formatirati cijeli disk nego samo onu particiju na koju želiš instalirati Vistu.

U tvom slučaju to je pretpostavljam C particija pa gledaj što se na monitoru ispisuje i pazi što odabireš da sigurno formatiraš samo željenu particiju

Ukoliko želiš imati dual boot sa windows xp onda se posluži nekim alatom poput Easeus PM i njime napravi dodatnu particiju na koju ćeš instalirati Vistu.

Svi postupci su vrlo jednostavni, ali se od korisnika traži da posveti malo pažnje i vremena kako bi razumio što se nudi tijekom instalacije i da si da malo truda pročitati manual

za alate koje želi koristiti.

Bez uvrede, ali nikada nećeš naučiti nešto budeš li za svaki klik otvarao novi post ili temu i tražio pomoć.

Nisi ni prvi, a ni posljednji koji se u tome ne snalazi i kroz godine se na internetu nakupilo na tisuće tutoriala kako nešto napraviti ili podesiti.

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hornswoggle kaže...

evo slike   

A Bože kojeg li đumbusa... još jedino fali desetak fajlova New text document 1, 2,3...

I još pokoji rar sa vista crackom iako su i boje vrlo intenzivne pa bi ih trebalo malo smanjiti...

To što ti se ne vide diskovi vrlo vjerojatno je posljedica svakakvog smeća koji si s vremenom gore nabacao pa vjerojatno i neki rootkit.

Možda baš i dok si crackao nod :)

16 godina
odjavljen
hornswoggle kaže...

evo slike

Ko što ti kolega reče - krasno. Prekopiraj sve što ti treba na DVDove ili na stick i ruši sve to. Podesi u BIOSU da se diže sa CDa i kad te instalacija pita di ide, obriši particije i napravi jednu od 40GB za sistem i ostatak za podatke i programe.

BTW, Vista (crackirana) + NOD (crackirani) = belaj.

Već vidim temu (ako uspije instalacija) - "Pomoć, Vista ne valja, sve trza, neće da se boota, BSOD..."

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
iiiiii šta da uradim da izbrišem nešto iliiii
16 godina
neaktivan
Windows Vista

A i koji ce ti NOD i to creckovan, kad imas dobre alternative i to u Free izdanjima(zastita samo takva-ozbiljno).

Snimi sve vrijedne podatke, muziku i ostalo na neki medij i format(naravno putem Windows-ovog botabilnog CD/DVD-a), mada bi bilo dobro prije toga preskenirati nekim "dobrim" AV to sve. 

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 17:49 (BLOGERX4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam spy stopper pro i spyware blaster možeš li mi nabrojat koji taj

16 godina
neaktivan
Windows Vista

Ja licno koristim Avast AV(ima Free izdanje) i Malwarebytes' Anti-Malware za (naravno za spyware i malware). Dobra je i Avira. Ostalih se ne drzim.

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
hornswoggle kaže...

evo slike   

brate mili kako sto kazase koji đumbus...ak nevidis particije probaj u servisima osposobit servis pod imenom virtual disk...a ak nisi cacko po servisima stvari koje ti trebaju prebaci na externi hard il poprzi na dvd-ove i rusi windowse...cudim se kak ti se jos drze uc crackirani nod uz to jos verzija 2.7 ... u tom slucaju najbolje ti je radit clean instalaciju , bez upgrade-a

15 godina
hornswoggle kaže...

imam spy stopper pro i spyware blaster možeš li mi nabrojat koji taj

ta dva ti netrebaju...od free antivirusa odaberi ili aviru ili avasta ili microsoft security essentials...uz to ti treba malwarebytes anti-malware , ccleaner za pocistit fajlove koje imas viska i kaj si radio taj dan...i tu i tamo si defragmentiras disk jednom u dva tjedna,i neki firewall ko comodo

16 godina
odjavljen
hornswoggle kaže...

Za početak, obriši NOD pod hitno. Instaliraj Aviru free, skeniraj komp s njom, uz taj crack viste, crackanog NOD-a i uvjeren sam još svašta, ima virusa. Obriši što nađe. Zatim instaliraj malwarebytes (free verzija), updataj ga, full scan i što nađe, naravno, obriši. Zatim dobro bi ti došao program poput Glary Utilities (free verzija), napravi 1-click maintenance, "popravi" probleme što nađe. Ako hoćeš, probaj i Ccleaner(program iste vrste kao i GU). Uključi windowsow firewall ( ne želim preporuciti ništa komplicirano, nisam stekao dojam da je "vješt" korisnik takvih programa, ako baš treba, tu je uvijek Comodo ili Pc Tools Firewall plus)

To sve isto si stavi na Vistu kad ju instaliraš. Prije instalacije pogledaj par tutorijala na internetu o instalaciji windowsa, sve o particijama i odma bude lakše i tebi i nama, to sam možeš naći. Jedan savjet: Što manje crackova, pogotovo kod antivirusne zaštite, bolje besplatan antivirus, nego crackan komercijalan antivirus.

Ja nemam potpis!?
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 20:14 (kingmedo).
15 godina
kingmedo kaže...
hornswoggle kaže...

Za početak, obriši NOD pod hitno. Instaliraj Aviru free, skeniraj komp s njom, uz taj crack viste, crackanog NOD-a i uvjeren sam još svašta, ima virusa. Obriši što nađe. Zatim instaliraj malwarebytes (free verzija), updataj ga, full scan i što nađe, naravno, obriši. Zatim dobro bi ti došao program poput Glary Utilities (free verzija), napravi 1-click maintenance, "popravi" probleme što nađe. Ako hoćeš, probaj i Ccleaner(program iste vrste kao i GU). Uključi windowsow firewall ( ne želim preporuciti ništa komplicirano, nisam stekao dojam da je "vješt" korisnik takvih programa, ako baš treba, tu je uvijek Comodo ili Pc Tools Firewall plus)

To sve isto si stavi na Vistu kad ju instaliraš. Prije instalacije pogledaj par tutorijala na internetu o instalaciji windowsa, sve o particijama i odma bude lakše i tebi i nama, to sam možeš naći. Jedan savjet: Što manje crackova, pogotovo kod antivirusne zaštite, bolje besplatan antivirus, nego crackan komercijalan antivirus.

istina...ali ako vec ide radit instalaciju neka napravi clean instalaciju da si pobrise sve gamadi i onda nek stavi aviru il avasta...znacit ce mu puno vise neg taj krekirani nod

16 godina
odjavljen
Nocio kaže...
kingmedo kaže...
hornswoggle kaže...

istina...ali ako vec ide radit instalaciju neka napravi clean instalaciju da si pobrise sve gamadi i onda nek stavi aviru il avasta...znacit ce mu puno vise neg taj krekirani nod

Pa to sam i napisao, zar ne?

Ja nemam potpis!?
15 godina

da , jesi ... ali ak vec ide rusit windowse zasto skenirat naknadno(jer ce formatirat tu particiju di su mu windowsi) ako ce radit clean instalaciju windowsa...eventualno da proskenira jedino particiju na kojoj mu nisu windowsi da pogleda dal ima gamadi il slicno

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice