Ovako hocu stavljati nove windowse..sprzim ih normalno na dvd sa nerom znaci sprzim samo onaj iso file..i posto sam prije rusio windowse znam postupak ali ovo radim kod frenda pa je drugacije..problem nastaje kad restartam komp i probam uc u bio i pise mi ovako:Del to run Setup
F9 for BBS nesto nezz
F12 for Bios Post Flash
kliknem F12 i otvori mi samo ono s kojeg divace-a da ucitam ja kliknem DVD/CD i nezz kaj jos pise..
I dobro kliknem enter..i onda pocne ulazit u windowse..ja ih restartam ali se ne pojavi onaj dio PRESS ANY BUTTON TO CONTIUE..nego opet ispočetka..ja opet restartam i kad ulazi kliknem F12 i opet stavi DVD/Cd da cita..i prije ulazenja u windowse se uvijek pojavi neki crni ekran nezz..i ja tamo kliknem F12 i otvori mi se nesto gdje pise BIOS IS NOT FOUND ANY DEVICE..(ili tako nesto) i ispod PRESS ANY KEY TO RETRY..sto da radim moze pomoc
Windows PROBLEM
- poruka: 26
- |
- čitano: 6.110
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
cini se da taj cd koji si napravio nije bootabilan..pokusaj napraviti novi,ali stavi da snima na najmanjoj brzini..
EDIT:zaboravi napomenut,a mozda je ovo.. kad postavis pod first boot cd/dvd moras spremiti te postavke kad izlazis iz biosa kao bi ih sacuvao..
ja ne kuzim daj mi obasni kak da napravim da je bootabilan..gle malo sam mladi pa nisam vidio puno biosa i ne snalazim se bas a rusio sam windows samo na svom kompu
EDIT:ali ja ne udem u bios kakav sam ja prije vidio..sad cu resat opet pa cu procitat kaj pise kad udem u to kaj udem
Ovako hocu stavljati nove windowse..sprzim ih normalno na dvd sa nerom znaci sprzim samo onaj iso file..i posto sam prije rusio windowse znam postupak ali ovo radim kod frenda pa je drugacije..problem nastaje kad restartam komp i probam uc u bio i pise mi ovako:Del to run Setup
F9 for BBS nesto nezz
F12 for Bios Post Flash
kliknem F12 i otvori mi samo ono s kojeg divace-a da ucitam ja kliknem DVD/CD i nezz kaj jos pise..
I dobro kliknem enter..i onda pocne ulazit u windowse..ja ih restartam ali se ne pojavi onaj dio PRESS ANY BUTTON TO CONTIUE..nego opet ispočetka..ja opet restartam i kad ulazi kliknem F12 i opet stavi DVD/Cd da cita..i prije ulazenja u windowse se uvijek pojavi neki crni ekran nezz..i ja tamo kliknem F12 i otvori mi se nesto gdje pise BIOS IS NOT FOUND ANY DEVICE..(ili tako nesto) i ispod PRESS ANY KEY TO RETRY..sto da radim moze pomoc
Prvo da uđeš u bios(ovisno o matičnoj ploči kojim se dozvoljava s tipke F1 ili 2 ili tipeke Delete tad uđeš u Bios) i moraš da podesiš da se bota sa DVD-a i spremiš i s DVD počne učitati. Ako si sve dobro naparavio da ti bude botabilan DVD trebao bi radit.
znam ja to ali pise da je F12 bios ali ude i pise select device ja stisnem cd/dvd i ime koje je vec i ona mi se pojavi jos jedan crni ekran di pise HARDWER MONITOR i tamo nekakva temperatura i to i onda tamo stisnem F12 i otvori mi se i pise
Bio-flasher utility i tamo neke gluposit a ispod BIOS has not found device ili tako nesto
Vjerojatno CD/DVD nije bootabilan.
Meni Nero nije baš ostao u najboljem sječanju kod pravljenja ISO file-ova.
Dva CD-a sam potrošio a ništa nisam napravio.
Probaj sa ovim programom,pa reci rezultate.
I da,kad si u BIOS-u,1.st boot device staviš na optički pogon i spremiš postavke,nikako ne smiješ zaboraviti spremiti postavke jer onda tek niš nisi napravio.
znam ja to ali pise da je F12 bios ali ude i pise select device ja stisnem cd/dvd i ime koje je vec i ona mi se pojavi jos jedan crni ekran di pise HARDWER MONITOR i tamo nekakva temperatura i to i onda tamo stisnem F12 i otvori mi se i pise
Bio-flasher utility i tamo neke gluposit a ispod BIOS has not found device ili tako nesto
Koja ti je matična ploča?
EDIT: trebaš pritisnut Del to run setup to je taj da uđeš u Bios i pronađi Advanced i vidjet češ da ti piše Hdd i to trebaš promjenit da ti bude CD/DVD i spremiš sa tipkom f10 i stavi Dvd u čitač ako pokrene i pritisni enter tad ti počne instalirati.. Kod Nero nije baš dobar program ali je bolji besplatni Ashampoo Burning Studio 2010 i njega sam napravio vrlo dobar botabilni CD/DVD.
ovako ja nisam nikada sa nerom pravio bootabilne cd-ove tako da ni neznam..
ali evo ti jedan program sa kojim ces najlakse to odraditi..
odaberes carobnjaka za snimanje,stavis na najmanju brzinu,odaberes putanju do iso fajla,i ides na burn,pricekas da zavrsi,ubacis restartas,i onda pokusaj
evo udem u bios skuzio sam napokon i stavi first boot da je cd/dvd kao sto je i bio i stisnem F10 exit and save i komp se restarta i onda se opet ne pojavljuje press any key nego opet ude u windows.. :( jedino sam mozda zeznuo dvd
onda ti 100 % cd nije bootabilan pokusaj ga napraviti onako kako sam ti opisao u prethodnom postu..
onda se opet ne pojavljuje press any key nego opet ude u windows.. :( jedino sam mozda zeznuo dvd
Znači,u BIOS-u je sve ok.Rekao sam ti,nije ti Nero baš pozdan za raditi ISO file-ove.Probaj sa ISO Burnerom spržiti CD/DVD(što već)ali na najmanjoj brzini da budeš 100% siguran da će sve dobro raditi.
evo udem u bios skuzio sam napokon i stavi first boot da je cd/dvd kao sto je i bio i stisnem F10 exit and save i komp se restarta i onda se opet ne pojavljuje press any key nego opet ude u windows.. :( jedino sam mozda zeznuo dvd
Prvo izvadi DVD i restartaj i odmaf stavi DVD u čitač i trebalo pisati press any to ..... pritisni enter... Ako neće onda je taj DVD ipak nije botabilan.
mozda ga je przio na velikoj brzini,pa onda nije zbog velike brzine uspio sve kopirati na cd,ili je nesto zeznuo sa nerom,tj nije odabrao da bude cd bootabilan,i sl..
inace nero je dosta kompliciran,ima puno jednostavnijih i pouzdanijih. i bolji programa od njega..
HVALA vam ljudi puno skuzio sam kaj sam krivo napravio sam sam sprzio iso file a nisam išo na ono image burner..oprostite na smetnji i hvala na trudu
(bas sam kreten)
HVALA vam ljudi puno skuzio sam kaj sam krivo napravio sam sam sprzio iso file a nisam išo na ono image burner..oprostite na smetnji i hvala na trudu
(bas sam kreten)
Nisi kreten, ipak nekome se lako dogodi zbog neznanja ali mi smo tu da vam pomognemo. Drago mi je da si riješio problem.
(bas sam kreten)
Odlično. Još kad bi dečkima kliknuo HVALA za pomoć i trud, bilo bi super.
ja sam se zahvalio u postu i to dvaput..ak im nes to znaci ak ce dobit zvijezdice ona evo svima cu dat ali ne kuzim kaj im to znaci..ali zahvalan sam u potpunosti
Da ne otvaram novu temu... imam problem, nakon instalacije i rađenja backupa windows servera.. cijelog diska dogodilo se to da je nestalo sve s starta...ikone s desktopa... u čemu je problem?
Da ne otvaram novu temu... imam problem, nakon instalacije i rađenja backupa windows servera.. cijelog diska dogodilo se to da je nestalo sve s starta...ikone s desktopa... u čemu je problem?
desni klik radi? show desktop icons ili kako je na sedmici
dignut task manager i upisan explorer.exe :file - new task (run) ?
desni klik radi? show desktop icons ili kako je na sedmici
dignut task manager i upisan explorer.exe :file - new task (run) ?
Ma.. nije takav problem.. već problem je taj.. da nema programa na startu pod svi programi.. a svi uredno postoje instalirani .. vidim ih u dodoaj i ukloni... pod administrator tools isto nema ništ.... al sve ako tražim po c disku mogu otvorit.. al vamo nema ništ.. kako da to vratim?
Da ne otvaram novu temu, ovdje ću napisat.
Ukratko, imam windows 7, a prije toga sam imao XP. Formatirao sam HD, i pri paljenju računala svaki put me pita da biram između 2 sustava, onog prošlog i windows 7, može li se to igdje isključiti ili što već, jer svaki put moram cekat 30 sekundi ili odmah pritisnuti Enter!
Hvala !
Ukratko, imam windows 7, a prije toga sam imao XP. Formatirao sam HD, i pri paljenju računala svaki put me pita da biram između 2 sustava, onog prošlog i windows 7, može li se to igdje isključiti ili što već, jer svaki put moram cekat 30 sekundi ili odmah pritisnuti Enter!
Hvala !
Control Panel - System - Advanced System Settings - Advanced - Startup And Recovery - Settings. Ili skini neki BCD editor pa u njemu to uradi.
Inače mi je čudno da ti nudi taj izbor ako si hard formatirao, vjerojatno si samo particiju formatirao, trebao si ih sve pobrisati i ponovo napraviti.
Hvala !
Otiđi u Control Panel pa System And Security, pa System i onda Lijevo Advanced System Setings pa onda Advanced pa dole Startap And Recovery i onda na Setings ko na fotki. Tu izaberi Windows 7, i onda ispod makni kvacicu s ovog pa onda dole OK i opet u onom prozoru Apply i OK.
F12 for Bios Post Flash
Stisneš opciju za flešanje BIOS-a i onda se čudiš zašto ne boota?
Okani se ćoravog posla i prvo nauči engleski.
Hvala riješeno!