Windows instalacija

poruka: 11
|
čitano: 4.606
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Windows instalacija

Znam ponešto o računalima, ali ne dovoljno. 

Prijatelj ima jedan malen problem, a nisam u stanju naći rješenje.

Naime, frend ima instaliranu  Vistu Ultimate na komp. Prilikom instalacije on si je ostavio samo jednu particiju(disk od 320 GB). 

Sada bi dečko htio instalirat Win 7 Ultimate, no nema nikakvog vanjskog diska na koji bi mogao prekopirat podatke pa onda napravit čistu instalaciju. 

Na disku ima nekih 25GB prostora, pa sam mu mislio sugerirat da napravi novu particiju od tih 25GB, i da na nju instalira nove windowse.

No ne znam kako će se ponašat tada OS(vjerujem da će bit dual-boot sistem, iako ne znam kako to radi, postavke itd.). 

Pa ako ima neko sugestiju što napraviti. Da li u obzir dolazi upgrade sa Viste na win7? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Windows instalacija

Pozdrav,

mislim da ti to sa dual bootom nema smisla.

Prvo, premalo prostora (25GB) na hardu premda bi se ipak

Sedmica mogla instalirati.

Moja preporuka je da posudiš neki prijenosni hard disk ili pak

da pokušaš navaiti hard disk (išćupaj svoj privremeno ako je

dovoljno velik) te da privremeno prebacite sve frendove podatke

na njega.

Zatim lijepo jedan čisti clean install Sedmice pa vratite podatke nazad

sa prijenosnog ili pak običnog harda.

Meni se ovo čini jednostavnije.

Upgrade po meni nema smisla. .. Osim toga pitanje je da li je frendu

Vista legalna ?Osmijeh

15 godina
neaktivan

Možeš na istu particiju mislim da instalirati 7icu, pa onda odradiš sve što trebaš, mada bih ti preporučio da nakon kopiranja tih podataka sve fino formatiraš i ponovo friško instaliraš, ali taman onda možeš napraviti novu particiju i na nju napraviti backup bitnih podataka.

SilvioS, MSP Lead
15 godina
Windows instalacija

Definitivno je najbolje da se uradi čista instalacija. 

Najvažnije podatke ćemo spržiti na dvd, ako ne uspije nabaviti disk. 

Pa onda napraviti čistu instalaciju. 

Hvala na pomoći, Vista mislim da nije kupljena. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows instalacija

htio bi staviti veci hard disc na lap top 320gb ali neznam kako da kopiram windowse postojece koje sad imam (original wista home premium )

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
daddy2404 kaže...

htio bi staviti veci hard disc na lap top 320gb ali neznam kako da kopiram windowse postojece koje sad imam (original wista home premium )

edit

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 21:26 (robisierra92).
16 godina

Nema potrebe za ponovnom instalacijom cijelog OS-a danas ,kad svaki malo bolji backup softver (Acronis True Image ,Norton Ghost ,DriveImageXML ,itd ,itd ,itd) ima opciju kloniranja cijelog harda.

Zato uvijek prvo pitaj najboljeg prijatelja!!!

Čak se i u Visti i Sedmici ,s već ugrađenim backup softverom može (istina ,malo zaobilazno) klonirati cijeli HDD. KLIK

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 21:18 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

imaš pravo kizo, moj bedIzlanuo se

15 godina
protjeran
Instaliraj Win7 na taj hard. Nemoj nista formatirati, neces imati dual boot. Vista ce ti biti na C: pod windows.old. Mozes je obrisati.
16 godina
Windows instalacija

Evo i ja imam problem, kupio sam danas novi laptop koji je dosao bez OS-a i sada ubacim svoj cd s win7 u lap upalim ga i on mi izabicuje nes za lezik gluposti ja stiscem f8,f11 al ne ulazi u bios, onda uspio sam nekako uc u bios i stavit da je boot order 1. cd room ali opet nista ista stvar mi se pojavljuje prilikom ukljucivanja. Pls pomognite

As I walk through the valley of the shadow of death I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows instalacija problem

Trebao bih pomoc oko instalacije windows xp.Dakle imam laptop prestigio nobile 150, intel inside celeron M, pao mi je sustav i pokusao sam dignit novi windows xp ali kad krene instalacija i dojde do opcija kad mogu reparirat ili podignit novi windows pojavi mi se Setup did not find any hard disk drivers installed in your computer.Make sure any hard disk drivers are powered on and properly connected to your computer, and that any disk-related hardware configuration is correct.This may involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program.Setup cannot continue.

Ispricavam se na pravopisnim greskama i malo sam nov u tom svem.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice