Windows 8 i 8.1 - problemi
- poruka: 2.074
- |
- čitano: 601.841
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam sad windows 8 i kupio sam si novi hard. Problem se javlja kad stavim windows 8 cd i kad ga ocu bootat pri paljenju on meni noramlno pali windows. U cem bi mogao biti problem?
Ako je hard sa sadašnjom instalacijom postavljen kao prvi u redu za bootanje u BIOS-u ,naravno da će se prvo dići Windowsi.
Uđi u BIOS ,postavi optički pogon na prvo mjesto i restartaj PC.
Sada bi se trebao pojaviti
i jednim klikom ulaziš u instalaciju.ma napravio sam sve to. Nakon sto sam par puta resetirao pojavila se ta opcija :)
ma napravio sam sve to. Nakon sto sam par puta resetirao pojavila se ta opcija :)
Inače ,svi kompjuteri maju i boot meni
,koji se obično pali nekom od F tipki ,i gdje onda dobivaš sve spojene uređaje i biraš u koji ćeš ,bez ulaska u BIOS.Nije mi nitko odgovorio....da li može komponenta s nepotpisanim driverom biti vidljiva u metro aplikacijama? Jer ovo je stvarno idiotizam made in Microsoft!
Control Panel > Power Options > Change Advanced power settings
Eh sad imam drugi problem... Automatski se ulogira, ali izbaci: "The password is incorrect. Try again".
Kad ja upišem password, onda se odmah ulogiram.
Da li netko od vas ima problem sa diskom, i da li ste opazili da usage skoči na 100% kada krenete koristiti Utorrent iako on nemože koristiti niti 20% diska tokom downloada?
Rješenje napisano od Microsofta ne pomaže, pagging file uopće ne utječe na to.
- win 8.1 je novi OS i normalno je da su mogući problemi s nekim programima, kad izađu nadogradnje, sve će to biti riješeno.
Pokušavam narediti flash player u ie 11 win 8.1, ali nemogu. Omogučen je u add-ons-u, ali neradi. Ako se netko susreo s tim i zna riješenje molim da javi.
Unaprijed hvala!
e ljudi mene interesuje
Ako imaš kupljeni win8 tj. original licencu možeš napraviti dvd sa 8.1 slijedi ove upute.
ma jok nisam kupio nego sam skinuo sa interneta ali nece da mi komp podrzi prvo izbac zig win 8 onda neke brojeve i crn ekran bude i onda se restartuje i tako do ... STA DA MU URADIM mozda mala grafa 32mb je kod mene i 1gb ddr 1 mozda je ram slab -.-
Problem: ne mogu pokrenuti programe sa desktopa kao administrator (run as administrator). Iz explorera ta funkcija uredno radi. Da li se netko susreo sa ovim problemom i da li postoji rješenje? OS: Win 8.1 Pro 64bit
Problem: ne mogu pokrenuti programe sa desktopa kao administrator (run as administrator). Iz explorera ta funkcija uredno radi. Da li se netko susreo sa ovim problemom i da li postoji rješenje? OS: Win 8.1 Pro 64bit
Popravljeno. Krivac je bio JRiver Media Center koji je dodao nove stavke u context menu. Isključio opciju, uključio ponovo i sad je opet sve ok.
Još jedan problem rješen. Ako nekome ne radi Skype desktop verzija na win 8.1., potrebno je poduzeti slijedeće korake.
1. deinstalirati skype
2. isključiti opciju .NET Framework 3.5 u "Uključivanje i isključivanje značajki..."
3. restartati računalo
4. kad se računalo pokrene, pitat će da li želimo ponovo instalirati framework. Želimo.
5. instalirati skype
6. to je to, skype desktop opet radi uredno
e ljudi mene interesuje
Ako imaš kupljeni win8 tj. original licencu možeš napraviti dvd sa 8.1 slijedi ove upute.
ma jok nisam kupio nego sam skinuo sa interneta ali nece da mi komp podrzi prvo izbac zig win 8 onda neke brojeve i crn ekran bude i onda se restartuje i tako do ... STA DA MU URADIM mozda mala grafa 32mb je kod mene i 1gb ddr 1 mozda je ram slab -.-
Ne podržava ti CPU
probaj ovo
mozda mala grafa 32mb je kod mene i 1gb ddr 1 mozda je ram slab
- Prijatelju, preslab ti je taj PC za win 8, tu pogotovo mislim na grafičku karticu, 32MB memorije na grafici u današnje vrijeme je nezamislivo.
- Probaj si skupit neke male pare, pa si to nadogradit, čak i Celeron G1610 za 300 kn s svojom integriranim grafičkim čipom bi bio "avion" prema ovome sada što imaš.
- Tvoj laptop je vjerojatno imao Intel GMA950 grafički čip, čip koji ima do 224MB dijeljene memorije.
- Uglavnom, velika razlika u odnosu na računalo od kolege, čija grafička ima 32MB memorije.
- A sad ovo radio, može radit, može radit zadovoljavajuće, može radit odlično, postoje razlike, opet nekoga zadovoljava ovo da radi, a kako radi (brzo ili brzinom puža), manje bitno.
Instalirao sam prije par dana Windows 8 Pro 64, instalirao aktivator s neta i sve super, sad kad hocu skinut besplatnu nadogradnju Windows 8.1 nema mi je u Windows Store... Kako da ja sad to rijesim, mislim, kako da instaliram Windows 8.1, jel to zbog te aktivacije, jel mogu nekako vratit obican kljuc pa da mi pise " Windows Not Activate" i onda da skinem 8.1 bez da rusim Windowse pa opet instaliram...
- Tvoj laptop je vjerojatno imao Intel GMA950 grafički čip, čip koji ima do 224MB dijeljene memorije.
- Uglavnom, velika razlika u odnosu na računalo od kolege, čija grafička ima 32MB memorije.
- A sad ovo radio, može radit, može radit zadovoljavajuće, može radit odlično, postoje razlike, opet nekoga zadovoljava ovo da radi, a kako radi (brzo ili brzinom puža), manje bitno.
preciznije.. spec.za AERO, tj dx9.0c+SM2 je requirements (mada Osmica nema AEROa), uz ostale req. koje mora zadovoljiti CPU NX-SSE2-EM64T.. (nije važna količina VRAMa, nego standard... ali većina juzera to vidi kao 'jače=veče').
preciznije.. spec.za AERO, tj dx9.0c+SM2 je requirements (mada Osmica nema AEROa), uz ostale req. koje mora zadovoljiti CPU NX-SSE2-EM64T.. (nije važna količina VRAMa, nego standard... ali većina juzera to vidi kao 'jače=veče').
- Win 8 ima AERO.
- Ovdje količina VRAMa govori dovoljno i nema potrebe previše ulaziti u "standarde". Ne govorimo o kartica s 1GB VRAMa vs kartica s 2GB VRAMa, isti čip.
.. da ''ali'', Aero glass se može uključiti (ne pratim sitnice) inače jedan od fičera koji je izbačen u odnosu na sedmicu.. OK, moj bed.
-količina RAMa/VRAMa je najsporednija, važno je HW ispod haube, mogućnosti VGA. Ne govori se o 1-vs-2GB, ali je neka (juzerska) zamišljena granica 32-128MB jer je u tim generacijama xd9 to bio neki standard... inače nema veze, dovoljno je 8-16MB ovisno o rezoluciji sve više je zahtijev neke druge app (igre).
btw, kad se govori o intel-onboard VGA, tad je to od i945G chipseta (stariji su imali pogrešno deklarirano, npr 915, kasnije izbačeno iz supporta za AERO).
važno je HW ispod haube, mogućnosti VGA. Ne govori se o 1-vs-2GB, ali je neka (juzerska) zamišljena granica 32-128MB jer je u tim generacijama xd9 to bio neki standard... inače nema veze, dovoljno je 8-16MB ovisno o rezoluciji sve više je zahtijev neke druge app (igre).
- Istina, ja sam malo pretjerao i otišao na najnovije generacije kartica, isprika.
- Jedno je ono što je dovoljno, a sasvim nešto drugo ono što je ustvari potrebno.
- Nitko ne stavlja OS taj i taj, pa da bi onda gledao u desktop.
Pozdrav,
Windowse pokušavam instalirati na stariji laptop Asus PRO50N.
1) Napravio sam bootabilni USB stick, na njemu je prioritet u BIOSu.
2) Kada restartam komp. i kada se usb boota upali mi se windows 8 logo koji izgleda ovako: http://bit.ly/1dJ23xW
3) Nakon loga pojavi se ovo: http://bit.ly/HXX8Ps
4) Niti moment nakon ovoga screena pojavi se mali tekst koji traje pola sekunde i onda se laptop restarta a tekst izgleda ovako: http://bit.ly/17e3Fig
Sve sam googlao, pokušao sam sve načine da pokrenem instalaciju ali ništa, bilo kakva pomoć bi dobrodošla!
Hvala unaprijed!
Pozdrav,
Windowse pokušavam instalirati na stariji laptop Asus PRO50N.
- Stariji laptop, možda procesor nije kompatibilan s novim win.
http://windows.microsoft.com/hr-hr/windows-8/system-requirements
http://windows.microsoft.com/hr-hr/windows-8/what-is-pae-nx-sse2
- Možda instalacija nije ispravna, isprobaj na drugom računalu.