izbacio ga je program koji si mi ti dao tako da imam i njega sad....:D
Windows 8 i 8.1 - problemi
- poruka: 2.074
- |
- čitano: 601.841
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bok, zanima me kako maknuti ovaj volume control widget ili kako se već zove, iz razloga jer mi smeta a nesluži mi ničemu, molim brz odgovor hvala!
Bok, zanima me kako maknuti ovaj volume control widget ili kako se već zove, iz razloga jer mi smeta a nesluži mi ničemu, molim brz odgovor hvala!
Volume control widget? Kakav widget? SS ,please.

Ja imam na pc-u tako da nemam fn za pojačavanje, a pojavi mi se (ako sam dobro primjetio) kad počnem upisivat neki tekst, a kad je upaljen nemogu normalno koristi metro jer nemogu ih klasićno zatvorit (mišem) nego moram alt+x , isto tako nemogu smanjiti preko toga, jer smanjim mišem i opet se vrati na 100
Pozdrav,
upravo sam na desktopu instalirao 64bit pro verziju da isprobam i primjetio sam da je cpu ventilator "nemiran" tj , cesto se vrtnja povecava pa opet smanji (na win7 mi to nije bilo tako).
Iritantno je obzirom da bi radije tise racunalo nego 1-2 stupnja hladnije.
Ima li itko slican problem?
Sta da napravim u vezi ovoga?
Hvala
Pozdrav,
upravo sam na desktopu instalirao 64bit pro verziju da isprobam i primjetio sam da je cpu ventilator "nemiran" tj , cesto se vrtnja povecava pa opet smanji (na win7 mi to nije bilo tako).
Hvala
Da li su ti svi driveri instalirani (chipset...)?
Koje su ti postavke u Power Options (Balanced, High...)?
Kako su namjestene postavke za CPU (slika)?
Pozdrav,
Hvala
Da li su ti svi driveri instalirani (chipset...)?
Koje su ti postavke u Power Options (Balanced, High...)?
Kako su namjestene postavke za CPU (slika)?
U pitanju su bili driveri od chipseta. nakon instalacije novih i nekoliko updatea od strane windows update-a problem je nestao.

vidim da si se vratio na win 7,najbolje na 7 provjereno i sljaka
itko?
Za instalaciju koristi generic ključ sa MDL foruma, dok za aktivaciju moćeš koristiti svoj legalan ključ ;)
instaliro sam win 8.1 i aktiviro ga orginal.... na novi novcati Samsung EVO 120GB SSD....i bench test je odlican ali imam problema s bootom,jako sporo se dize win za ssd 26 sekundi najbrze vrijeme....kolega je imao isti problema s Intelom 520 250 GB i vratio se na win 7 i boot vrijeme mu je 8 sekundi a na win 8 bilo 30..... jel itko naletio i vidio da neko ima slicnih problema i kako ih je rijesio?
imam problem sa live tiles.
svi se appovi otvaraju i rade ali na metro ekranu neki pokazuju info a neki ne. Nekad prorade ako se uninstall pa opet install ali ne uvijek.
U store mi za sve instalirane appove nakon instalacije windowsa pise not available. Ako svaki app uninstall pa opet install onda pise installed. Jel to tak normalna zezancija kod 8ice ili samo kod mene ?
i koji internet security ili antivirus radi na win 8.1 ? norton izbacuje da nije kompatibilan, kaspersky nece jer je beta os, nod32 treba v7 betu
Da li mi može netko pojasnit zašto mi se računalo pali samo od sebe, to se događa od kad sam prešao na Windows 8 Pro. Nekad se upali, nekad ne, a to me živcira...
Virusa i takvih gluposti nemam!
Evo ista stvar i sa Windows 8.1, napravio clean install i opet mi se pali sam od sebe!
Jedino ako je matična problem...
Evo ista stvar i sa Windows 8.1, napravio clean install i opet mi se pali sam od sebe!
Isključivanje ''Allow this device to wake up computer'' u power managementu mrežne kartice obično rješava problem.
A krivca se obično može naći i u Event Vieweru - %windir%\system32\eventvwr.msc /s u Run i traži pod Windows Logs.Ok tnx na odgovoru, budem pogledal ovo ;)
Je, bilo je uključeno da mi mrežna pali komp! Hvala, to mi nije palo na pamet!

Imam problem kod brisanje jedne mape s diska. Ostala je mapa od "Google disk". A u međuvremenu sam snimio nove Windowse. I sad piše da je potrebna dozvola za brisanje. Ima li tko rješenje?

Ne
koristim win 8.1 pro x 64 danas sam krenuo defragmentirati disk c particiju normalno defragmentira a e particiju ne zeli defragmentirati kaze nesto ovakvog Log Name: Application
Source: Microsoft-Windows-Defrag
Date: 24.9.2013. 20:23:51
Event ID: 257
Task Category: None
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: Davor
Description:
The volume (E:) was not optimized because an error was encountered: The parameter is incorrect. (0x80070057)
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Defrag" />
<EventID Qualifiers="32768">257</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2013-09-24T18:23:51.000000000Z" />
<EventRecordID>1148</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>Davor</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>(E:)</Data>
<Data>The parameter is incorrect. (0x80070057)</Data>
<Binary>00000000A40500005105000000000000629468641336AAB85B55B1B5B038000000000000</Binary>
</EventData>
</Event>
to je iz event loga zapis disk je 100 posto ispravan i nema bad sektora testiro sam moze li tko dati koji savjet?zaboravil sam napomenuti da se pomocu vanjskih programa uredno vrsi defragmentacija
Pozdrav svima, ja se inace ne razumijem previse u kompjuter ali imam isti problem s tim suceljem,kliknem na bilo sto i nista ne reagira, dali mi netko zna kako da ja rjesim svoj problem, gdje je kod mene greska? puno hvala
Isključivanje ''Allow this device to wake up computer'' u power managementu mrežne kartice obično rješava problem.
A krivca se obično može naći i u Event Vieweru - %windir%\system32\eventvwr.msc /s u Run i traži pod Windows Logs.Ne ovo ne šljaka, evo screen kad se upalio u 6:26:42 danas
Probaj pogledati u System event logu pod Source = Power-Troubleshooter.
Riječ je o laptopu Acer aspire e1-531g. Potrebno je reinstalirati (legalne) Windowse 8 sa skrivene particije na disku. Tu nastaje problem. Uz laptop nema nikakvih uputa. Na internetu također ništa. Da li itko zna što pritisnuti kod startanja da se operativni sistem nanovo instalira. Hvala unaprijed na svakoj pomoći.
Pozdrav svima
jel ima tko da se kuži u ovaj Windows 8 ,koristim pro 64 bit i svako malo mi nestaju aplikacije iz start menu , kad kliknem na store pa nađem neku aplikaciju piše posjedujete je a u start menu ih nema, pola ih same nestaju??? Gdje se nalaze aplikacije da ih ponovo stavim u start menu?
Da li se na osmici mogu driveri za hardware (grafička itd..) automatski skinuti kao kod sedmice, jer za sada mi ne pronalazi ništa kad odem na update ?