Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 602.347
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
15 godina
Re: Windows 8 - Problemi

Hrpa gluposti .. stvar ti je u hadwareu ili driverima ...  provjeri koju verziju biosa imaš jer određena verzija za taj laptop ispravlja ovo:"Fix system halt at Postcode 72 sometimes" što je mogući uzrok tvog problema sa smrzavanjem!

Kakav mcafee i gluposti

16 godina
neaktivan
Family LowRiderz kaže...
kizo2703 kaže...
Family LowRiderz kaže...

Nemam instalacijski disk,u tome je problem...a drugo,kabel za hard disk,kako to mislis promijeniti i kako?moze li slika ili video da vidim kako i gdje...

Laptop? Ništa ,zaboravi za kabel. Ako je laptop pod garancijom ,pa čak i u Njemačkoj ,nosi ga u servis.

A sigurno je pod garancijom ,ako je kupljen s instaliranom Osmicom.

Nju (možda) možeš ostvariti i kod nas ,samo ti treba ovjereni garantni list ili račun. Prosurfaj.

Pas mater...garancijski list mi je ostao u originalnoj kutiji tamo u njemackoj skupa s instalacijskim diskom...koje sam srece...jos ne vjerujem...3 mjeseca star laptop,mozda vise...11-12 mjesecu prosle godine je kupljen...

Postoje kurirski servisi i pošta, valjda ti neko može poslat?

Ako imaš ključ, ISO za za disk za Windows 8 možeš dobit ovdje.

Early adopter
16 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Istina,upravo tako...laptop nemre prepoznati hard drive i nemre pokrenuti stalno tjera na black screen s ovom porukom "check cable connection pxe-mof exiting intel pxe rom","Reboot and select proper boot device"...sve ista prica...isao sam u bios i stavio optimazed configurations i nista sve po starom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Teerex kaže...
Family LowRiderz kaže...
kizo2703 kaže...
Family LowRiderz kaže...

Nemam instalacijski disk,u tome je problem...a drugo,kabel za hard disk,kako to mislis promijeniti i kako?moze li slika ili video da vidim kako i gdje...

Laptop? Ništa ,zaboravi za kabel. Ako je laptop pod garancijom ,pa čak i u Njemačkoj ,nosi ga u servis.

A sigurno je pod garancijom ,ako je kupljen s instaliranom Osmicom.

Nju (možda) možeš ostvariti i kod nas ,samo ti treba ovjereni garantni list ili račun. Prosurfaj.

Pas mater...garancijski list mi je ostao u originalnoj kutiji tamo u njemackoj skupa s instalacijskim diskom...koje sam srece...jos ne vjerujem...3 mjeseca star laptop,mozda vise...11-12 mjesecu prosle godine je kupljen...

Postoje kurirski servisi i pošta, valjda ti neko može poslat?

Ako imaš ključ, ISO za za disk za Windows 8 možeš dobit ovdje.

Bez ikakvih problema...ali bi doslo do ovdje 10 dana do dva tjedna jer su uzasno spori u nasem HP-u...nemam nista ovdje za laptop jer uopce nisam imao pojma da ce se to desiti bas ovdje dok sam mislio ici po stvari koje sam zaboravio tek u ljeto...koji peh...

16 godina
neaktivan
Memphis kaže...

Hrpa gluposti .. stvar ti je u hadwareu ili driverima ...  provjeri koju verziju biosa imaš jer određena verzija za taj laptop ispravlja ovo:"Fix system halt at Postcode 72 sometimes" što je mogući uzrok tvog problema sa smrzavanjem!

Kakav mcafee i gluposti

a gdje vidim u biosu fix system halt at postcode 72 sometimes?

15 godina
Family LowRiderz kaže...
Memphis kaže...

Kakav mcafee i gluposti

a gdje vidim u biosu fix system halt at postcode 72 sometimes?

vidiš u biosu kad uđeš na prvoj strani ti piše verzija biosa!

16 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

pise bios vendor - american megatrends

version - 403

gop version - 2.0.34.1016

ec version - 204e120001

version - 2.15.1226.

ali ovo sto si naveo nigdje ne vidim...fix system halt at postcode 72 sometimes?

Samo jednu stvar sam uocio...boot option #1 - windows boot manager (drive not present)...to ne bi bilo u redu...ne?

Da stavim start easy flash?Pise ENTER to run the utility to select and update BIOS...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.3.2013 1:45 (Family LowRiderz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Family LowRiderz kaže...

version - 403

ec version - 204e120001

version - 2.15.1226.

ali ovo sto si naveo nigdje ne vidim...fix system halt at postcode 72 sometimes?

Samo jednu stvar sam uocio...boot option #1 - windows boot manager (drive not present)...to ne bi bilo u redu...ne?

Da stavim start easy flash?Pise ENTER to run the utility to select and update BIOS...

OK, verzija ti je 403 ... ovo što sam ja napisao "fix system halt" ti opis biosa koju grešku ispravlja to nevidiš u biosu to piše na službenim asus stranicama ... bilo bi poželjno da ažuriraš bios na zadnju verziju 409 jer osim što ispravlja navedeni error ima još poboljšanja. Kod update biosa moraš biti jako oprezan i dobro proučit upute jer u protivnom možeš uništit laptop. Dakle latptop mora imat bateriju uštekanu i mora biti spojen na punjač. Kad skineš program (koji već u windowsima sigurno imaš instaliran to je program od asusa zove se asus bios update ili windows bios flash utility) skineš bios file (moraš pazit da je točno za tvoj model)  znači verzija 409 izdana 07/02/2013. mora biti za tvoj model. Pokreneš program u njemu učitaš bios file i pustiš ga da odradi update. Dok se to radi ne smiješ ga prekidat niti gasit, ištekavat iz struje i slično nemoj ništa radit pustit ga da odradi do kraja dok se sam ne resetira (počet će ti ventilator jako brujat ne moraš se brinut)... nakon restarta bios ti je update-an. Nakon toga možeš kasnije pogledat u biosu da li ti se verzija ažurirala.

15 godina
Family LowRiderz kaže...

version - 403

ec version - 204e120001

version - 2.15.1226.

Ažurirat možeš i na taj način samo mu moraš učitat bios file (409)

16 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Nisam vise nista napravio nego sam poslao na servis..priznali da nesto nije u redu s laptopom...pa su ga zadrzali,nadam se da ce biti popravljen inace u protivnom mozda dodje novi hard disk :( rekli su da je mozda otisao...(500kn!!!) i 3-4 mjeseci stari laptop...jos ne vjerujem ili se radi o varci?Memphis,mislis da bi to sto si mi opisao spasilo laptop?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Family LowRiderz kaže...

Nisam vise nista napravio nego sam poslao na servis..priznali da nesto nije u redu s laptopom...pa su ga zadrzali,nadam se da ce biti popravljen inace u protivnom mozda dodje novi hard disk :( rekli su da je mozda otisao...(500kn!!!) i 3-4 mjeseci stari laptop...jos ne vjerujem ili se radi o varci?Memphis,mislis da bi to sto si mi opisao spasilo laptop?

po ovim zadnjim simptomima što si pisao ne vjerujem ali bi sigurno poboljšalo neke stvari što se tiče smrzavanja i rada računala.

16 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Serviser je rekao da je sve napravio,ali kao rekao je da se ne dize sustav kako treba...stvarno ne znam sta bi to moglo biti...jel se radi o nestrucnom serviseru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Family LowRiderz kaže...

Serviser je rekao da je sve napravio,ali kao rekao je da se ne dize sustav kako treba...stvarno ne znam sta bi to moglo biti...jel se radi o nestrucnom serviseru?

Pa kakav je to serviser? To znaš i sam da se sustav ne diže kako treba! Ne znam kaj bi ti reko ...

16 godina
neaktivan
Memphis kaže...
Family LowRiderz kaže...

Pa kakav je to serviser? To znaš i sam da se sustav ne diže kako treba! Ne znam kaj bi ti reko ...

Ne znam...tu je nesto sumnjivo....stvarno sam bio izvan sebe kad sam cuo cijenu...

17 godina
Koliko €€€???
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
16 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

680kn sa novim hard diskom (slabijim od prvog,prvi je imao 750gb,novi ima 500gb,nije mi problem jer imam externi hard disk od 1.5 TB),instalacijom win 8 i ugradnjom...a na pocetku je rekao da bi sve kostalo 150kn max prije nego su otkrili "nepravilnost" rada hard diska...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.3.2013 13:27 (Family LowRiderz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Disk ce ti bit oko 450kn,ostalo su valjda ruke i vrijeme.
Sta su rekli da je diskom?
Jesu ti ga vratili?
To si bio u Asus servisu ili...?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
15 godina
Windows 8 - Problemi

Ljudi, upravo mi se desio VRLO čudan problem.. Naime, pokrenuo sam DayZ (original) i smrzao se na početku.. Pokušao sam endati proces, no nije išlo.. Na kraju sam resetirao komp.. Međutim, nije se desio restart, nego se upalio plavi ekran (ne BSOD) i pisalo je nekako ovako:

:(

Windows failed to restart due to error. Windows is collecting some information about problem, and then it will restart itself (i onda ispod je pisalo ako sam želim guglati, da to potražim ovakav error: power_driver_error (tako nekako)).. Zanima me što je to?? E da, windowsi su org.

Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
luxxxfromhell kaže...

Windows failed to restart due to error. Windows is collecting some information about problem, and then it will restart itself (i onda ispod je pisalo ako sam želim guglati, da to potražim ovakav error: power_driver_error (tako nekako)).. Zanima me što je to?? E da, windowsi su org.

Da ,to je novi BSOD.

Pogledaj sa BlueScreenView ''tko je kriv''.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 13:15 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže...
luxxxfromhell kaže...

Da ,to je novi BSOD.

Pogledaj sa BlueScreenView ''tko je kriv''.

Napokon oku "ugodniji BSOD".. :) Hvala na programu lupit ću ti hvala :D

EDIT: Jel ja nešto krivo radim??

?! ?!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 13:27 (luxxxfromhell).
16 godina
luxxxfromhell kaže...
..

-recimo datum.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...
luxxxfromhell kaže...
..

-recimo datum.

Mislim, to je nemoguće jer meni je windows od točno 31.1.2013...

17 godina
Windows 8 - Problemi

Pogledaj si datum u tom LOG-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
djigibao kaže...

Pogledaj si datum u tom LOG-u

Neznam.. Neki bug vjerojatno jer sam ja kažem, do 31.1.2013 bio na 7-ci..

16 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Nema tu problema sa datumima, to su datumi kad su te datoteke stvorene, to je na Windowsima tako otkad se sjećam. Ovo su dobri datumi za 8icu.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 - Problemi

Večer. Da li ima netko iskustva sa sljedećim problemom (javlja se samo na Win 8)?

Kad ostavim PC i monitor se ugasi (turn off monitor opcija) često puta se desi da se na trzaj miša "upali" monitor, ali je crna slika i jedino mogu napraviti restart... Na Win 7 tih problema nema, a na 8 mi se i u prvom druženju s tim OS-om to događalo, pa samo od sebe prestalo. GPU driveri definitivno nisu jer se to dešava isključivo u opisanoj situaciji (dakle ako ostavim da ne gasi monitor nema problema, al to je nepraktično) i na Win8, dok je s istim driverima sve ok na prethodniku.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

ne znam šta ti reć ja ih imam ali mi se to ne dešava, možda da pitaš nekog informatičara? ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 13:03 (venic).

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 - Problemi

da li na windows 8 kad je u komp upaljen i u stanju mirovanja, tj. ništa se na njemu ne radi, se stalno čuje da windows nešto sam vrti, mislim čujem disk krči, nonstop nešto radi, a zapravo ja ništa ne radim na kompu.

da li je to neki proces u pozadini koji se da isključiti ili auto defragmentacija diska.

stvar je čim se malo pomakne mišem ti neki procesi u pozadini prestanu s radom. postalo mi je iritantno jel kad god ostavim da komp radi čujem to krčanje diska.

znam da windows u pozadini izvodi razne procese, ali ovo traje nonstop.

skenirao sam sve diskove sa antivirusom i sve ok.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 4:54 (sage).

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 - Problemi

To ti je vjerovatno automatski defrag diska, možeš ga slobodno ugasiti, defragment radiš ručno.

http://www.sevenforums.com/tutorials/3292-disk-defragmenter-schedule-turn-off.html

Možeš i provjerit i windows defender, možda on skenira računalo u idle modu.

EDIT: Možeš si i podesit Indexing options.

http://www.computerperformance.co.uk/win8/windows8-indexing-options.htm

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 20:15 (Valentin17).

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 - Problemi

automatski defrag diska sam isključio i opet ista stvar, mislim da nije do toga. probat ću vidit da defender nije, mada sumnjam.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 20:52 (sage).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice