Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 602.076
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
15 godina
Re: Windows 8 - Problemi
Envy kaže...

Evo i mene sa mojim problemom.. Imao sam Windows 8 Enterprise Evaluation, nakon 90 dana pononovo sam ga Rearm, ali i to je istekao. Budući da uskoro (doduše proći će i per mjeseci) dobijam orginalne akademske Windowse (znate na što mislim) je li moguće da ponovo instaliram ovaj Eneterprise Evaluation i da ponovo imam 90+90 dana, naravno sa istom e-mail adresom? Molim samo tko tačno zna rješenje nek mi odgovori.

Zahvaljujem svima ;))

Najbolje ti je instalirat VL verziju i aktivirat jer s ovom ćeš imat problema ima neka ograničenja za razliku od orginala a i nećeš ih moć aktivirat

14 godina
neaktivan
david7 kaže...

Jel probao netko instalirati osmicu na Dellov Inspiron sličan mome (konfa pod moj pc), čisto me zanima postoji li još prokleto smrzavanje zbog šugavog drivera za wireless...

Imam 8-cu na Inspironu n5720 (i7; 6GB RAM; 1TB; nVidia+Intel), sve radi od prve. Gore je Dual boot Ubuntu i Win 8.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
david7 kaže...

Jel probao netko instalirati osmicu na Dellov Inspiron sličan mome (konfa pod moj pc), čisto me zanima postoji li još prokleto smrzavanje zbog šugavog drivera za wireless...

Ja imam na (već pomalo kramici) dell n5010 i sve radi za 5 ... probaj sa drivergeniusom pronać novu verziju drivera ...

12 godina
Windows 8 - Problemi

Već nekoliko dana ne mogu skinuti instalaciju windowsa 8 sa stranice http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/upgrade-product-key-only

Imam originalni ključ koji sam dobio od prijatelja (na fakultetu donivaju besplatne licence) ali sada nemogu doći do originala. Napomiljem,nekoliko puta je već sve teklo glatko,zadnjih 3-4 dana neće

http://www.avast.com/get/2udv4zIj
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 9:58 (abyssis).

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 - Problemi

Pozdrav!
Danas sam instalirao win8 pro i nakon nekih sat vremena komp mi se restartao. Izbacio mi je nekakav error i da za više potražim info o dpc watchdog violation. Jel se netko susretao s tim? Nakon toga mi se restartao komp još nekih 2-3 puta, bez nekakvog pravila, svaki puta sam radio nešto drugo. Ima netko možda savjet odakle da krenem? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 - Problemi

Znači pojavio ti se tzv. "plavi ekran" koji više u Win 8 nije plavi recimo ili BSOD, imaš temu za to pa tamo pitaj, a možeš i malo pogledat u google.

Tema: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx

http://www.google.hr/#hl=hr&output=search&sclient=psy-ab&q=+dpc+watchdog+violation&oq=+dpc+watchdog+violation&gs_l=hp.3...1154.1154.0.1299.1.1.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0...1c..5.psy-ab.9N8sXmaHHZo&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.43287494,d.Yms&fp=870dadd282b27a10&biw=1360&bih=677

Rušenje ti u 90% slučaja uzrokuje neki driver i njegova nekompatibilnost sa OS, opće je poznato da Win 8 ima problema sa driverima i to velikih.

Svakako nadogradi drivere na najnovije, instaliraj sve windows nadogradnje i snimi najnoviji BIOS.

Ako se opet isto dogodi postoji tema pa tamo pitaj.

Valentin

0 0 hvala 1
16 godina
Windows 8 - Problemi

Čini mi se da je bilo do drivera za WLAN karticu. Od kada sam instalirao novi, nije mi se pojavio BSOD. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8 - Problemi

Imam problema sa screen saver-om.Kada stavim da mi se pale oni balončići,ispod njih se ne pojavljuje desktop, nego samo crn ekran. Mislio sam da će ovo riješiti ali kroz update očigledno nisu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zašto u Task Menager-u u WIN 8 nema taba Aplications kao na WIN 7 ili recimo na WIN XP, te na koji način onda prisilno ugasiti otvorenu aplikaciju koju nije moguće ugasiti na gumb close?

Da li kod Vas klikom na CTRL>ALT>DEL ponekad morate sačekati "par dugih trenutaka" da se otvori Task Menager, što je starijim MS OS-ima nikada nije bio slučaj? Zašto se to dešava, jer kada želite prisilno ugasiti programe koji su "zapeli", a naučili ste na XP i na WIN 7 da se Task Menager otvara momentalno, ovo vam strašno smeta.

Znam puno, ali ne i dovoljno...
12 godina
neaktivan

Tab "Applications" je smještena u "Process", a tab "Process" je smještena u "Details". Prisilno ugasiš aplikaciju isto tako kao i u starijim Microsoftovim OS-ovima; ideš u "Process" ili "Details" i stisneš na "End task".

Pritiskom na "CTRL+ALT+DEL" ne pojavi se Task manager, nego onaj meni kao i u windowsima 7. (log off, task manager,switch user...)

Task Manager možeš isto otvoriti kao i u Windowsima 7; pritiskom na tipke "CTRL+SHIFT+ESC"

16 godina
Windows 8 - Problemi

Apps su prvi koliko ja vidim (slika) a task manager pali sa taskbara desni klik na njega možda će ići brže.

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
16 godina
dachoxl kaže...

Zašto u Task Menager-u u WIN 8 nema taba Aplications kao na WIN 7 ili recimo na WIN XP, te na koji način onda prisilno ugasiti otvorenu aplikaciju koju nije moguće ugasiti na gumb close?

Da li kod Vas klikom na CTRL>ALT>DEL ponekad morate sačekati "par dugih trenutaka" da se otvori Task Menager, što je starijim MS OS-ima nikada nije bio slučaj? Zašto se to dešava, jer kada želite prisilno ugasiti programe koji su "zapeli", a naučili ste na XP i na WIN 7 da se Task Menager otvara momentalno, ovo vam strašno smeta.

Inače ,još od W2k ,najbrži način za paljenje Task Managera je CTRL Shift Esc!!

I nema nikakvih ''par dugih trenutaka" čekanja.

Na Osmici ,prvi tab - Processes i pod Apps su ti svi pokrenuti programi!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 15:06 (kizo2703).
16 godina
Windows 8 - Problemi

Meni je najbolja solucija kod toga desni klik na taskbar to mi uvijek radi a i najbrže... Ovo ctrl alt esc koji puta hoće koji puta neće..... :p

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 17:04 (Oldy).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Jel mi tko može reć zašto na windows storeu iman malo aplikacija i zašto nemogu nać niti jednu aplikaciju na searchu. Npr. utipkam wikipedia, i nista mi neizbaci. Kliknem games i izbaci mi ili par igrica(4,5) ili kaze We can't find any application for this category. U čemu je problem???

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

vec je odgovoreno u proslim postovima {#}, otvoris windows store i u prefrences promjenis jezik trazenja aplikacija

12 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

{#}bok ekipa..mozete mi pomoci...sinoc mi je nestala strelica na laptopu i nemrem sad nis..ne kuzim zas..{#}.Merci

{#}

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8 - Problemi

Ova osmica nije normalna,u čemu može biti problem da mi odjednom film u bilo kojem playeru šteka,znači ide normalno i zašteka nekad na sekundu,nekad zašteka slika,nekad samo zvuk ide,nije mi jasno.

EDIT:disk mi crkava vjerovatno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 11:44 (crack).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8 - Problemi

Naime imam dual grafiku na HP 4530s laptopu,intel hd3000 i AMD 7xxx seriju. Zbog ogromnih problema sa AMD driverima i windowsom 8 ugasio sam u biosu AMD i ostao samo na Intelovoj integrisanoj grafici.Skinuo zadnje drivere,snimio i evo nema nikakvih problema,osim jednog. Ekran mi,zavisno od podloge (svijetlija - tamnija) blago mijenja svjetlinu,za oko 1%,i ne naglo,nego kroz 2-3 sekunde,sa prelazom. Recimo kada iz metra,gdje sam stavio crnu temu predem u desktop  u kojem mi je otvoren recimo my computer(bijela podloga) dolazi do tog 1% posvijetljavanja,i obranuto,do potamljenja ako prelazim sa bijelog na tamnije. U postavkama intela hd 3000 sam sve stavio na visoke performanse a i power opcija je na visokim performansama. Znam da mi se ovo desavalo ako podesim postavke na power saver,ali to sada nije slučaj. Znate li ima li jos nekih opcija da se ovo rijesi

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

dakle, promjenia sam jezik u control panelu i sad sve radi

evo i link koji sve potanko objasnjava

http://www.ghacks.net/2012/06/19/how-to-change-the-windows-8-store-language/

1 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 - Problemi

Imam problem s Foobar2000 sad kad sam natrag na Win8 došao. Savršeno sve iskonfigurirano, samo selim program files foobar folder i onaj u app data....roaming nakon windows reinstalla. Do sad je tako funkcioniralo, međutim sad baca error poruku "Could not access profile folder". Ima li tko kakvih ideja?

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Možda su ti syebani permissioni ,pošto si selio folder - desni klik ,Take Ownership.

17 godina
Windows 8 - Problemi

Hvala, probao sam i nije išlo svejedno. Na kraju sam skinuo novi foobar i kao "long shot" uzeo njegov exe i zamjenio s mojim starim, radi, a nije ni ista verzija. Uglavnom "Take ownership" će mi dobro doći na desnom kliku {#}

EDIT: Kizo kad si već tu, koji je najbolji klasični start menu za osmicu (nije bitno ako se plaća, samo da radi kako treba i da se ne blesira kao što sam za neke čitao)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 10:59 (Lovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lovac kaže...

EDIT: Kizo kad si već tu, koji je najbolji klasični start menu za osmicu (nije bitno ako se plaća, samo da radi kako treba i da se ne blesira kao što sam za neke čitao)?

Start8 ,ako ti već treba meni. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 11:11 (kizo2703).
16 godina
Lovac kaže...

Hvala, probao sam i nije išlo svejedno. Na kraju sam skinuo novi foobar i kao "long shot" uzeo njegov exe i zamjenio s mojim starim, radi, a nije ni ista verzija. Uglavnom "Take ownership" će mi dobro doći na desnom kliku {#}

-takvi dodatci su nepotrebni, tj bez dodatka je samo put kroz par menjija propertiesa-permision.. -jer tu opciju korisnik stvarno rijetko treba (ima korisnijih, ovako se samo povećava popup meni koji tad gubi na praktičnosti, ako nema puno dodataka tad je OK ali obično se utrpaju korisniji-često potrebni..). Drugog razloga Za-Protiv nemam.

-radi classic bez ikakvih problema. Problemi ako postoje su zbog juzera, ne zog OSa i ovog utilsa. Tako da nije potrebno plaćati (pogotovo ozoglašeni blinds.) Druga stvar (koliko god stari juzeri kao i ja cendramo oko nestanka starta) da je zapravo sporedan. Taskbar, desktop.. su mjesta za shortcutse, u meniju se traži samo nešto što se rijetko pokreće, pa je kriterij kao za prvi dio.. (ali, eto, to je ipak univertazlinja-češća potreba nego ownanje..). Čak je (onom juzeru koji to treba) Stardock.Fences logičniji izbor.

... problem je samo juzeru objasniti ili pokazati kako se može nešto srediti-posložiti... nakon tog se zaboravlja na start. (mada je za start moj kriterij, 'nek se nađe..').

btw, svaki shortcut koji se ne da jednostavno kopirati, može se sendati na desktop, npr control panel, nakon tog je 'običan' shortcut kao ostali.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Windows 8 - Problemi

Dobro, opet ovisi o navici. Ja imam prazan desk (par ikonica evenutalno) i paše mi start i prvo slovo, dva da otvorim nešto. Naravno metro nudi isto, ali se otvori fullscreen što mi smeta (iako sam se od početka privikavao na to). Druga stvar koju bih maknuo su charmovi kad dođem mišem do ruba koji me jednostavno ubijaju.

EDIT: Isprobao sam par rješenja, na kraju mi StartIsBack najviše paše. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 11:58 (Lovac).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Dobro vece svima...nakon svega procitanog naucio sam dosta toga s Windows 8,ali jos dalje me iznenadjuje misterioznim greskama,iskreno nisam nikad vidio takvih gresaka da laptop nemre uopce funkcionirati normalno...stvarno ne znam sto da radim...jedno vrijeme je satima morao otklanjati kvarove,pa se restartao puno puta sam od sebe,nakon toga je prestao funkcionirati pa je na kraju mene natjerao da popravim putem CD/DVD-a ili USB medija,odradio hard reset,sve iznova pa je dobro radilo...i sad opet steka i nikako da radi normalno...ne znam fakat sta bi napravio...odradio sam sve najnovije Windows update...laptop moze podnositi Windows 8 ili se varam?Jer stvarno razmisljam,ako se ne popravi stanje da uzmem Windows 7-icu makar mi je Windows 8 zakon...ali uz ovoliko gresaka,covjeka natjera stvarno na bezizlaznu situaciju...radi se o zeninom laptopu Asusu F55C...sto da napravim?Da li mi moze netko pomoci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Family LowRiderz kaže...

Dobro vece svima...nakon svega procitanog naucio sam dosta toga s Windows 8,ali jos dalje me iznenadjuje misterioznim greskama,iskreno nisam nikad vidio takvih gresaka da laptop nemre uopce funkcionirati normalno...stvarno ne znam sto da radim...jedno vrijeme je satima morao otklanjati kvarove,pa se restartao puno puta sam od sebe,nakon toga je prestao funkcionirati pa je na kraju mene natjerao da popravim putem CD/DVD-a ili USB medija,odradio hard reset,sve iznova pa je dobro radilo...i sad opet steka i nikako da radi normalno...ne znam fakat sta bi napravio...odradio sam sve najnovije Windows update...laptop moze podnositi Windows 8 ili se varam?Jer stvarno razmisljam,ako se ne popravi stanje da uzmem Windows 7-icu makar mi je Windows 8 zakon...ali uz ovoliko gresaka,covjeka natjera stvarno na bezizlaznu situaciju...radi se o zeninom laptopu Asusu F55C...sto da napravim?Da li mi moze netko pomoci?

Kakva je situacija sa driverima jel si ih instalirao?

16 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Ne znam,nisam nista dirao osim updatea za windows 8,laptop je star samo 2-3 mjeseca...a i ne razumijem se bas u laptopove,moze link?Laptop je kupljen u Njemackoj nov,radi se o Asusu F55C...jel mora se jos nesto instalirati osim toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Family LowRiderz kaže...

Ne znam,nisam nista dirao osim updatea za windows 8,laptop je star samo 2-3 mjeseca...a i ne razumijem se bas u laptopove,moze link?Laptop je kupljen u Njemackoj nov,radi se o Asusu F55C...jel mora se jos nesto instalirati osim toga?

Jel su windowsi došli s njim? link

16 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Jest,u originalu je dosao Windows 8 u paketu koji smo kupili laptop,originalni DVD ne sjecam se dal smo imali,(kutija i par CD je bilo i zaboravili smo u Njemackoj kod moje punice)...a sto moram instalirati na linku koji si mi dao?Sve njih?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice