Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 602.068
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
17 godina
Windows 8 - Problemi

Pozdrav kolege...

od kad sam instalirao win 8 same od sebe su mi se povecale temperature

na grafi i cpu WTF ! 

kod win 7 nisam imao tih problema 

prije idle gpu 42 sad 62  a cpu 34 sad 40 !

Pliz Help {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 19:45 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 - Problemi

Vjerojatno je neki problem do drivera, probaj snimit starije drivere ako imaš nojnovije sada ili novije ako imaš sada starije, malo probaj kombinirat, svakako instaliraj sve nadogradnje (update).

EDIT: Svakako nadogradi najnoviji BIOS ako već nisi.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 21:58 (Valentin17).

1 0 hvala 1
17 godina
Windows 8 - Problemi

hmm cudno same od sebe su se normalizirale temperature {#}

al bios cu svakako nadograditi {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8 - Problemi

Kompijuter je prestao funkcionirat (mogao sam jedino micat misa) pa sam napravio restart nakon cega mi se

na desktopu najednom pojavila ikona Homegroup koju nemogu izbrisat,nakon sto kliknem na nju udjem u postavke gdje nemogu napustit homegroup.

WTF..???

Edit:uspio maknut ikonu i napustit homegroup LINK ,al otkud se stvorila i zasto?

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 18:28 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 8 - Problemi
I meni se ta ikona svako malo pojavi.
Moze bit da je do updejta ili nesto slicno?
Ako netko zna tocno zbog cega se to desava bio bih mu zahvalan.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina

Događa se i na Sedmici. Jedan desni klik na Desktop i ''Refresh'' rješava problem.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Ljudi, molim pomoc hitnoo!

Jutros sam instalirao windows 8 i nece mi aktivirat, ne mogu napravit change product key {#} (btw original su). help.

evo slika

btw instalirao sam na laptop pod moj pc

Intel Core i5 3210m

6GB RAM

AMD Radeon 7670m

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.2.2013 11:04 (mxselotejp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 - Problemi

Zadnjih par dana imaju problema sa serverom tako da pokusaj kasnije ili preko telefona rijesi aktivaciju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
4mal kaže...

Zadnjih par dana imaju problema sa serverom tako da pokusaj kasnije ili preko telefona rijesi aktivaciju...

Da, i meni se to događa i sa Office-om 2013. Piše da pokušam kasnije.

13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Stavio sam i Office 2013. ma pricekat cu par dana pa cu onda vidit sta ce bit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Zdravo, ekipa; imam jedan neobičan problem. Do danas je sve radilo normalno, al kad sam danas zapalio kompjuter dočekao me crni ekran (Boot prošo normalno, log in također; išle su one točkice u krug). Primjetio sam da mi se kursor pokaže kad pomaknem miša, te ctrl-alt-delete radi. Pa i task manager. Onda sam preko cmd-a otvorio i firefox, koji također radi, pa i photoshop. Jedino ne mogu pokrenuti explorer i čini mi se da mi radi manje procesa nego inače.

P.S. nije mi se niti pokazao onaj metro.

edit: nema zvuka, al rade igre

edit2: Nemam pojma kaj sam napravio, al sad radi normalno. Digo sam u safe modu, opalio skrinšat task managera u njemu, da vidim kaj fali, restartao i sad radi normalno 0.o

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 19:28 (Markus Dignus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Markus Dignus kaže...

kad sam danas zapalio kompjuter dočekao me crni ekran

Što je tu čudno? {#}

14 godina
Windows 8 - Problemi

Jel probao netko instalirati osmicu na Dellov Inspiron sličan mome (konfa pod moj pc), čisto me zanima postoji li još prokleto smrzavanje zbog šugavog drivera za wireless...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8 - Problemi

Imam HP 4530s laptop sa dual grafikom i zadnjim instaliranim driverima.Međutim svakih otprilike 1 do 2 sata dobivam error AMD radeon graphic i uradi se recovery.Kada prebacim na HD grafiku zna mi se desiti treperenje windowsa. Također,IE10 mi crashira pa jedno svakih 10-15 minuta.Samo navodim probleme,ne tražim rješenja

EDIT: IE10 crashira pri gotovo svakom otvaranju novog taba(svi update-i snimljeni predhodno)

http://www.avast.com/get/2udv4zIj
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 9:54 (abyssis).

0 0 hvala 0
16 godina

--imaš ozbiljan problem s VGA, rješi ga (možda je čak kvar, možda samo loši driveri, BIOS.. jer je tehnologija relativno nova, novi OS, očekivane 'dječje bolesti'.)

-objašnjenje IE, jer se unazad par godina koristi 3D-hardware, akceleracija za prikaz sadržaja, flash i sl. Tako da su posljedice problematične VGA očekivane, jedanko da ti se cracha igra.

post iznad, wireless, nevažan je proizvođač (Dell), wlan driver može biti: intel, Realtek, Broadcom, Atheros, ... uz kombinaciju s BT, utilsima za paljenje-switchanje, postavkama BIOSa i powermanagmenta, pa sve do nekog malwarea koji se zaljepi...

- Provjeri točan model wlan adaptera, skini odgovarajući driver (ako ne s Della, bilo gdje drugdje), uvjek postoji mogućnost za neki HW-kvar. Eliminiraj HW-SW pitanje testiranjem s liveOSom ili instlacijom Win7-XP-Linux... pa možda i same Osmice. Samo HW uzrok se može reklamirati, ako je stvar drivera, (ovlašteni) servis može pomoći savjetom. Nazovi i objasni problem, oni prvi imaju takve infoe i rješenja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
ihush kaže...

--imaš ozbiljan problem s VGA, rješi ga (možda je čak kvar, možda samo loši driveri, BIOS.. jer je tehnologija relativno nova, novi OS, očekivane 'dječje bolesti'.)

-objašnjenje IE, jer se unazad par godina koristi 3D-hardware, akceleracija za prikaz sadržaja, flash i sl. Tako da su posljedice problematične VGA očekivane, jedanko da ti se cracha igra.

post iznad, wireless, nevažan je proizvođač (Dell), wlan driver može biti: intel, Realtek, Broadcom, Atheros, ... uz kombinaciju s BT, utilsima za paljenje-switchanje, postavkama BIOSa i powermanagmenta, pa sve do nekog malwarea koji se zaljepi...

- Provjeri točan model wlan adaptera, skini odgovarajući driver (ako ne s Della, bilo gdje drugdje), uvjek postoji mogućnost za neki HW-kvar. Eliminiraj HW-SW pitanje testiranjem s liveOSom ili instlacijom Win7-XP-Linux... pa možda i same Osmice. Samo HW uzrok se može reklamirati, ako je stvar drivera, (ovlašteni) servis može pomoći savjetom. Nazovi i objasni problem, oni prvi imaju takve infoe i rješenja.

Vjerovatno je do drivera.Na sedmici nikakvih problema nisam imao.

12 godina
neaktivan

Evo, bok opet. Imam jedan problem sa Start izbronikom.

Mogu li se dodati mape (npr. napravim mapu "office 2013") da ne bude taj cijeli "đumbus" po startnom izbroniku?

EDIT: Riješio sam. Napravite mapu na desktopu (ili negdje drugdje) i desni klik na nju i pritisnite "Pin to Start". Ako nekome ne želi koristim Stardock Start8 (sad ne znam ako taj program ima neke veze s tim).

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 10:22 (hamstercic).
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Imam jedno pitanje, nov sam u 8-ici, sve igrice mi na laptopu (naveden pod moj pc) stekaju, moram skroz snizit postavke da bi radile kolko tolko normalno, e da i promjetio sam da mi se laptop pocne jako zagrijavat vec nakon 5 min  igranja, dok na windows 7 nije bilo problema. ako ce ovako biti i dalje, vracam se na 7.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
abyssis kaže...

Imam HP 4530s laptop sa dual grafikom i zadnjim instaliranim driverima.Međutim svakih otprilike 1 do 2 sata dobivam error AMD radeon graphic i uradi se recovery.Kada prebacim na HD grafiku zna mi se desiti treperenje windowsa. Također,IE10 mi crashira pa jedno svakih 10-15 minuta.Samo navodim probleme,ne tražim rješenja

EDIT: IE10 crashira pri gotovo svakom otvaranju novog taba(svi update-i snimljeni predhodno)

Da repliciram sam sebi. Problem je vjerovatno do drivera (oficijelni sa HP-ove stranice tačno za moj model laptopa).Kada sam u Biosu uradio disable switchable graphic,odnosno potpuno ugasio Radeon grafiku i ostao samo na Intel HD3000  nikakvih evo problema.Ni IE10 ne pada više.

Još jedna potvrda da su driveri u pitanju je to što sam i na win7 ponekad imao isti problem dok nije izašla nova verzija ATI-ja.

16 godina
Windows 8 - Problemi

Evo i mene sa mojim problemom.. Imao sam Windows 8 Enterprise Evaluation, nakon 90 dana pononovo sam ga Rearm, ali i to je istekao. Budući da uskoro (doduše proći će i per mjeseci) dobijam orginalne akademske Windowse (znate na što mislim) je li moguće da ponovo instaliram ovaj Eneterprise Evaluation i da ponovo imam 90+90 dana, naravno sa istom e-mail adresom? Molim samo tko tačno zna rješenje nek mi odgovori.

Zahvaljujem svima ;))

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Envy kaže...

Evo i mene sa mojim problemom.. Imao sam Windows 8 Enterprise Evaluation, nakon 90 dana pononovo sam ga Rearm, ali i to je istekao. Budući da uskoro (doduše proći će i per mjeseci) dobijam orginalne akademske Windowse (znate na što mislim) je li moguće da ponovo instaliram ovaj Eneterprise Evaluation i da ponovo imam 90+90 dana, naravno sa istom e-mail adresom? Molim samo tko tačno zna rješenje nek mi odgovori.

Moraš napraviti reinstalaciju. Za svoj account ,fileove i sva podešavanja sistema ,napravi Windows Easy Transfer na vanjski disk (ili bilo koju drugu particiju sa dovoljno mjesta.

Naravno ,programe ćeš ponovno instalirati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 1:18 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

Moraš napraviti reinstalaciju. Za svoj account ,fileove i sv podešavanja sistema ,napravi Windows Easy Transfer na vanjski disk (ili bilo koju drugu particiju sa dovoljno mjesta. Naravno ,programe ćeš ponovno instalirati.

Ma sve je u Download folderu, neće biti problem prebaciti na jedan od ostala dva diska. Sad imam još jedan problem, uštekao sam u HDMI ulaz u grafičkoj (HD4670) LCD televizor preko HDMI kabla, naravno odmah ga Windows prepoznao, slike ima ali problem je što nemam zvuka. U Sound opcijama gdje piše Digital Audio (HDMI) trebam taj HDMI da naštimam kao Default ali mi jednostavno piše u tom Digital Audio: Not plugged in.

Mislim da sam to sve imao čak i u Release (ili čak Consumer) Preview verziji, ali nikako se ne sjećam da li sam imao neke AMD-ove drivere. Sad imam samo ove Windowsove (i zadovoljan sam sa njima) ali mrzi me da instaliram ova CCC sranja od AMD-a :(((

Ako imaš kakavih iskustava javi.. častim ćevapima kada dodješ u BiH ;))))

16 godina
Envy kaže...
.... ali problem je što nemam zvuka. U Sound opcijama gdje piše Digital Audio (HDMI) trebam taj HDMI da naštimam kao Default ali mi jednostavno piše u tom Digital Audio: Not plugged in.

Mislim da sam to sve imao čak i u Release (ili čak Consumer) Preview verziji, ali nikako se ne sjećam da li sam imao neke AMD-ove drivere. Sad imam samo ove Windowsove (i zadovoljan sam sa njima) ali mrzi me da instaliram ova CCC sranja od AMD-a :(((

Ako hoćeš zvuk preko HDMI-ja ,morat ćeš instalirati Catalyst ,yebi ga.

Druga opcija je spajanje zvuka (preko analognog/digitalnog izlaza) na kućno kino  ili pojačalo (ako postoji).

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 11:36 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Stručnjaci pomagajte :)

Instalirao update, restartovao računar i nakon toga na log in ekranu zamrznu tastatura i miš. Pretpostavljam da su se driveri pobrkali nekako. Mogu li nekako ovo riješiti ili zaobići login screen?

0 0 hvala 0
17 godina
Jesi probao u Safe Mode?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
14 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Jesam, ista stvar.

0 0 hvala 0
17 godina
Repair ili tako nesto?
Stavis dvd od windowsa pa ides na repair.
14 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Možda sam trebao odmah napisati {#}:

- Repair nije urodio plodom.

- System restore ne pronalazi restore pointe.

- Windows refresh mi traži da "oslobodim dodatni prostor na disku, pa probam ponovo" {#} Kako ću obrisat, kad ne mogu ući u windows.

Uglavnom, jedina opcija je clean format što ne želim. Zato pitam ima li način da se zaobiđe login screen ili riješim na drugi način {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Jel možeš ući u Command Prompt?

Iz njega sa pnputil -e (za enumeriranje) i pnputil -f -d oem*.inf (gdje je * neka brojka, vidjet ćeš koja iz -e) možeš deinstalirati drajvere.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Mogu u CP

Probat ću to, pa javim.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail: