Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.524.702
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
13 godina
Windows 8 i 8.1

Pozdrav i sretna vam Nova godina.

Na oba kompa pod "Moj PC" sam stavio Win 8.1 (na Intel konfi se AMD driveri za grafulju potukli sa Win 7 pa zato...).

E sad, ti Winsi ne prepoznaju PS/2 periferiju i PATA uređaje...

Na kompu označenom "PC pričuva" u Device manageru prikaže Maxtor HDD (on je PATA) ali mogu koristiti samo WD (on je SATA). Za Maxtora veli "Location 0" i  pod "Volume" stavi samo crtice (tek kad kliknem "Populate", pokaže da disk ima 58,6 GB...).

Također ne prikazuje DVD pržilicu (i ona je PATA) iako za IDE controlers 0 i 1 kaže da rade "properlly"... Stavio sam DVD nekakav u pržu ali ništa.

Ako netko zna kako to uštimati bio bih zahvalan.

P.S. Frend je to sve pospajao, ušarafio...

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1
Spiridon kaže...

Na kompu označenom "PC pričuva" u Device manageru prikaže Maxtor HDD (on je PATA) ali mogu koristiti samo WD (on je SATA). Za Maxtora veli "Location 0" i  pod "Volume" stavi samo crtice (tek kad kliknem "Populate", pokaže da disk ima 58,6 GB...).

Također ne prikazuje DVD pržilicu (i ona je PATA) iako za IDE controlers 0 i 1 kaže da rade "properlly"... Stavio sam DVD nekakav u pržu ali ništa.

Ako netko zna kako to uštimati bio bih zahvalan.

P.S. Frend je to sve pospajao, ušarafio...

Provjeri još jednom SVE kablove, i najvažnije - provjeri kako su (i jesu li uopće) pinani diskovi i dvd - na jednom kabelu jedan mora biti master, drugi slave.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina
kizo2703 kaže...

Provjeri još jednom SVE kablove, i najvažnije - provjeri kako su (i jesu li uopće) pinani diskovi i dvd - na jednom kabelu jedan mora biti master, drugi slave.

Možda mu nedostaje i neki driver, ja bih i to provjerio.

Life is about passions. Thank you for sharing mine.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 15:35 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Zasto kod nekih igara sa stora kad ih pokrenem ide ono ucitavanje,press bla,bla,bla,kad ucita krenem da igram igru i on me nakon sekundu dvije izbaci,jednostavno nestane igra vrati me na metro ili desktop...Imali jos neko problem sa tim?

Sadmir K

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

jedno pitanje, iman win 8.1 (one najbolje :D) i u control panel di piše add features dođe da nemogu ih dodati na tu verziju win jel to mora biti tako ili?

16 godina
neaktivan
smotaniveliki kaže...

jedno pitanje, iman win 8.1 (one najbolje :D) i u control panel di piše add features dođe da nemogu ih dodati na tu verziju win jel to mora biti tako ili?

Pa, vjerojatno zato jer imaš Volume licence verziju (na koju se ne može dodati Media Center) s torrenta aktiviranu KMS-om?

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
10 godina
neaktivan

neznam al vjerojatno da (tj neznam za verziju ali kazem da su oni najbolji da kao sto si napisa), šta sve gubim takvom verzijom?

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 23:14 (smotaniveliki).
14 godina
Windows 8 i 8.1

bok

dal moze negdje link za skinut windows 8.1 untouched, ne da mi se citat cijelu temu od pocetka

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tony1999 kaže...

bok

dal moze negdje link za skinut windows 8.1 untouched, ne da mi se citat cijelu temu od pocetka

KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
neaktivan

kad sam prvi puta kliknuo na jednu email adresu otvorilo mi se i ponudilo s čime bi to zelio otvoriti (kao na androidu) i ja stavim chrome jer nisam bio siguran sta im znači ono pošta, trebalo je ono, al ok otvori mi chrome ja zatvorim pa idem ponovo ali više se ne dešava ništa kad kliknem na tu email adresu, ima za kliknut ali neće da ponudi? zašto?

i jel ima aplikacija da mi javi kad mi je dosao mail na gmail-u?

12 godina
smotaniveliki kaže...

kad sam prvi puta kliknuo na jednu email adresu otvorilo mi se i ponudilo s čime bi to zelio otvoriti (kao na androidu) i ja stavim chrome jer nisam bio siguran sta im znači ono pošta, trebalo je ono, al ok otvori mi chrome ja zatvorim pa idem ponovo ali više se ne dešava ništa kad kliknem na

tu email adresu, ima za kliknut ali neće da ponudi? zašto?

i jel ima aplikacija da mi javi kad mi je dosao mail na gmail-u?

Jel ti pricas o mobitelu il PC-u ?!!?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
neaktivan

pc

10 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pozdrav !

Gdje mogu nabavit key za W 8.1 ?

Zahvaljujem !

0 0 hvala 0
15 godina

Evo već neko vrijeme sam I ja na 8.1. Neznam što sam čekao sa sedmicom toliko dugo. Sistem jednostavno radi brzo i boota se rekordno brzo. Kod mene je bio problem u driverima tj. u nepostojanju istih i podrške za moju matičnu(čipset). Srećom AMD održava sve svoje drivere up to date sa svim OS-evima pa je tako i moj stroj proradio sa 8.1. Također StartIsBack rula!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ TS3: xcell.teamspeak.me IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
10 godina
Windows 8 i 8.1

Jel bi preporučili windows 8.1 na intel/nvidia konfu? Trenutno sam i dalje vjeran sedmici 64bitnoj Ultimate verziji. Konfa je relativno nova i mid/high end.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Magibagi kaže...

Jel bi preporučili windows 8.1 na intel/nvidia konfu? Trenutno sam i dalje vjeran sedmici 64bitnoj Ultimate verziji. Konfa je relativno nova i mid/high end.

Neznam sta ti znaci relativno nova i mid/high popuni moj pc.

Ali posto uredno radi s win7 ne vidim razlog zasto nebi radilo s win8.1

10 godina
nicky.sl kaže...
Magibagi kaže...

Neznam sta ti znaci relativno nova i mid/high popuni moj pc.

Ali posto uredno radi s win7 ne vidim razlog zasto nebi radilo s win8.1

Intel i5 4460

Gigabyte gtx970 gaming g1

Crucial 8gb ram

ASRock H97-PERFORMANCE

Intel 520 SSD, 120gb

Western digital RED 1TB

Zanima me jel ista kompatibilnost i sa 7 i 8.1 il mi je bolje stavljat noviji windows.

12 godina
Windows 8 i 8.1

Bez brige to ce 8.1 gonit vise neg savrseno.

Win8.1 nije nista zahtjevniji od win7 stavise cini mi se da je 8.1 fluidniji i brzi na istom hardveru ka i 7

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 23:47 (nicky.sl).
Moj PC  
6 0 hvala 1
16 godina
Windows 8 i 8.1

Pogledaj ovo računalo:

Acer Veriton

Meni vrti win 8.1 x86 sa svim updateovima. 7x24 rade tri meteorološka programa, Bonic program za sezmičku aktivnost i softver za panoramsku kameru. Nikad problema s njim!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
BlackMoon kaže...

Pogledaj ovo računalo:

Acer Veriton

Meni vrti win 8.1 x86..

-svi MSovi su x86. Kao i OSX, Linux.. jer to je platforma, nekad pod nazivom PC-IBM compatible. Može biti 32-64bit OS ovisno o HWu, ali i to danas zadovoljavaju većinom sva računala, osim kad npr intel ne želi.. pa ograniči na 32bita npr poneki atomćić. Vjerojatno si mislio na 32bitni.

-sva računala koja zadovoljavaju requirements mogu normalno vrtiti bilo koji OS (koji se pojavio u posljednjih 10-15 godina), tako i win8.1

minimum req je 512MB RAMa, SSE2/NX/EMT64... s RAMom može i manje ali realno je minimum 1-2GB zbog potreba aplikacija za većinu. Aero je dio spec. mada se ne koristi kao u sedmici za GUI (korisit se za sve, browsanje, pa i forme MSOa i drugih modernijih appsa).

OS nije problem, ne traži on neku snagu (za sebe). Korisnik koristi aplikacije, one određuju stvrene requirementse + pitanje supporta za neki specifičan HW ili app, ponekad se mora na neki OS-verziju zbog tog. Osmica je odličan OS (to je sporedno..).

.. ali zašto to ponavljamo (po koji 82452 put)?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen

Zato jer su ljudi uvjereni da neki OS (hint: Vista) "troši" (glupog li pojma) više resursa nego neki drugi i ako instalira "krivi" da će mu PC sporije raditi... Današnji PC radi jednako (ili u marginama statističke greške) sa Vistom/7/8/8.1/Win10... Razlika je u driverima (jel proizvođač nešto napravio ili nije) i u sposobnim programerima (tko je što zaneredio)...

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 8:38 (Sum_of_all_fears).
15 godina
Windows 8 i 8.1

pitanje koja je razlika izmedu windows 8.1  i windows 8.1 pro.

koja je iskreno bolja,i ako sam citao da je ova pro vise za ured.

ali me in ace zanima koja je bolja recimo za sve....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1
Steam: charmander2005
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Evo kratkih uputa kako na oem računalo instalirati čiste orginalne microsoftove windows 8.1  :

http://radar365.info/oem-windows-clean-install/

0 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

Evo kratkih uputa kako na oem računalo instalirati čiste orginalne microsoftove windows 8.1  :

http://radar365.info/oem-windows-clean-install/

- ne vidim smisao osim 'hr' jezika koji možda nekome olakša korake.

sve postoji (linkovi u temi) + koriste rufus umjesto win toolsa. .. a najnerazumnije mi je to radit na ispravnom OEMu, tj prvi korak je izrada recoverya, koji je već ionako tu, + svi driveri (naravno i smeće ali za početnike ipak bolji outofbox nego clean).

Nasuprot, postoji rizik da juzer ubije postojeće particije i tad više nema recovery s HDDa dok je pitanje što je s napravljenim na USBu.. dali je napravljen i sl.

Tako da ovo može koristiti meni, ali za početnika samo nepotreban rizik, petljanje umjesto da igra ili radi za to vrijeme..

11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Nije neki veliki rizik, jer prvi korak navodi kako jednostavno kreirati backup sadašnje recovery particije.

Oem instalacije su mi uvjek bile problematične. Prvo uvjek je tu neki trial glomazni security paket tipa norton i slično, i nije ga samo tako jednostavno ukloniti.

Dalje je tu gomila proizvođačevih programa , sjeti se samo HP gomile koja dođe predinstalirana,

i onda se to svako malo spaja na net i nudi koječega, najčešće u vidu kupnje njihovih proizvoda, ili pak kojekakvih cloud backupa, itd itd...

Drajveri, sa windowsima 8.1 , kao što smo svi dosad stoput zaključili, više nisu problem niti bauk jer je manje više svedeno na automatizam windows nadogradnji...

Na samsungu sam unutar predinstalacije dobio babilon toolbar kojeg svi antivirusi vide kao prijetnju povezanu sa kockarskim sajtovima.

Na toshibama hrpa softvera za muziku, video, dvd burning....i to po par verzija kojekavih plejera..

Općenito, nevidim u današnjim uvjetima nijedan kvalitetan razlog da se ta oem instalacija ne zamijeni čistom microsoft instalacijom.....

Donedavno se microsoft ograđivao od oem instalacija i za sve probleme i kritike je korisnike upućivao na proizvođača laptopa, tako da je ovo kvalitetan iskorak koji omogućuje onome tko želi da ima legalnu a čistu windows 8.1 instalaciju....

1 0 hvala 0
16 godina

-slažem se da je hrpa bloatwarea utrpana, ali i driveri. Outofbox je važniji, kupac ga je btw platio (možda ga i želi, koristi.. npr zip ili neki dvd rec...). Količina postavki je za Pericu&Šteficu problem dok jednostavnost pronalaska drivera.. (pun ih forum, meni nije problem ali govorimo o Perici&Štefici..).

Po tom kriterijiu prednost OEM + čišćenje smeća prvi dan.

pa i LOLasta preporuka u tutu, da ISO snime više puta.. dakle Perica&Štefica imaju vremena skidati install, raditi recoveryje, clean install ... umjesto da koriste ispravno računalo koje radi bez problema?.. Nije mi baš logika. Ako problem postoji, tad je već kasno, ako je OEM sigurno je još pod garancijom (i njihov disclaimer na kraju). Rekao bi nikako za takve juzere.

... npr meni više smeta UEFI/GPT.

11 godina
protjeran
ihush kaže...

dakle Perica&Štefica imaju vremena skidati install, raditi recoveryje, clean install ...

A čuj, pa forumi poput ovog, ili web stranice koje se bave tehnikalijama i novostima unutar branše, i nisu namijenjena šteficama i pericama kojima je vrh domene fejsbuk i soliter , te kuckanje tabela u excelu ili čemu već.....    

A ta gomila softvera koja dođe predinstalirana, vjeruj ti meni da još nisam naišao na korisnika koji bi to volio ili koristio , jer svi oni već imaju svoje favorite tipa vlc, 7zip,,,bla bla bla... i odmah prvo traže da im se to sve makne jer pol njih non stop čuči u memoriji ili pak svako malo skoči pop up ekran sa kojekakvim glupim obavijestima......  

Uklanjanje tih programčića nije nimalo jednostavno i bezopasno , tako da je clean instalacija ipak i bolja i brža i sigurnija.  Pazi ovo: dobim softvare updater na jednoj seriji laptpa, koji je orginalne microsoftove softvere i drajvere nasilno zamjenjivao proizvođačevim, koji su naravno uvjek bili glomazniji , puni kojekakvih pratećih aplikacija ( bluetooth drajver i bluetooth radio aplikacija,,,mislim,,ono,,,) i onda je sa time bio povezan nekakvi proces koji je aktivno izbacivao obavjesti...  Netrebam ni reći da je pokušaj gašenja ili uklanjanja tog softver updatera donio gomilu bsod-ova,,,

Iso file se samo jednom skida i kreira usb live stik, tako da to nije svakodnevna radnja.    

Jesi ti razmislio o onom sučeljavanju u tv emisiji,,,hehhehehehehe  

( dobar si sugovornik, umjetnički nastrojen, ne ganjaš ljude tipkovnicama , pa bi bilo zanimljivo) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 16:26 (bunkermax).
16 godina
bunkermax kaže...
..

Jesi ti razmislio o onom sučeljavanju u tv emisiji,,,hehhehehehehe  

( dobar si sugovornik, umjetnički nastrojen, ne ganjaš ljude tipkovnicama , pa bi bilo zanimljivo) 

'smiren'

smeće je smeće.. i clean OS nakon što ga dohvati prosječan Perica je u jednakom stanju, danas-sutra, uzalud, osim za sebe ili juzera koji zna pravila. (a mali kako ga ćaća fali, baš 'rastura'..). 

11 godina
protjeran
ihush kaže...
smeće je smeće.. i clean OS nakon što ga dohvati prosječan Perica je u jednakom stanju, danas-sutra, uzalud, osim za sebe ili juzera koji zna pravila.

E vidiš, ali meni je onda daleko lakše u toj konstelaciji , kreirati svakodnevni korisnički račun  sa minimumom ovlasti i time im smanjiti na minimum mogućnost da nekaj skrše.

A u oem konstelaciji, gomila tih dodatnih prgramčića zahtijeva administratorski račun i ovlasti pa je to siguran uvod u nevolje šteficama i pericama koji su polaznici klik-next-next škole...

( btw ..nema više onog kaj ti prijetio tipkovnicom u pozadinu   )

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice