Windows 7 ili XP

poruka: 104
|
čitano: 19.167
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Windows 7 ili XP
DinPa_KoVel kaže...

znači ne moram nosit komp da ga spojim kablom za net?????????

to je dobro :)

Ma kakvi nemoras,sam kad ti se zavrsi instalacija sedmice i digne sve normano stavic cd od drivera sa wirles i instal

http://www.soundstream.com/
14 godina
neaktivan
soundstream kaže...
DinPa_KoVel kaže...

znači ne moram nosit komp da ga spojim kablom za net?????????

to je dobro :)

Ma kakvi nemoras,sam kad ti se zavrsi instalacija sedmice i digne sve normano stavic cd od drivera sa wirles i instal

ne treba jer ce se to samo sve instal i on ce se spoit na internet i prije samog kraja instalacije, ukoliko zeli

16 godina
neaktivan
Windows 7 ili XP

Evo, instaliro sam win7 ultimate i jako sam zadovoljan...potupno mi je drugačije nakon silnih godina provedenih na xp-u {#}

Morat ću si kupit novu grafičku, jer mi je ova integrirana od 256mb i kada stavim aero izgled i malo više prozora otvorim on mi nekako zamagli ekran...ne jako da ne mogu vidit, al malo zamagli ekran i to bude ružno pa sam stavio osnovni windows 7 izgled (kad kupim novu grafu stavit ću aero)

*_helper_* msn: dinkecc@windowslive.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 ili XP

I zanima me još kako da stavim gadgete??

Kada sam instaliro win nisam dobio ni jedan gadget...ne znam zašto...

I ja ošo na njihovu stranicu (windows) i skino si neke korisne gdgete, ali nisam pronašao onaj sat i kalendar (a mislim da bi mi to baš dobro pasalo uz sadašnji izgled)...kako da si stavim onaj sat i kalednar??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DinPa_KoVel kaže...

I zanima me još kako da stavim gadgete??

Kada sam instaliro win nisam dobio ni jedan gadget...ne znam zašto...

I ja ošo na njihovu stranicu (windows) i skino si neke korisne gdgete, ali nisam pronašao onaj sat i kalendar (a mislim da bi mi to baš dobro pasalo uz sadašnji izgled)...kako da si stavim onaj sat i kalednar??

Desni klik na desktop pa dole zadnja opcija,ja mislim da pise gadgets,ne znam tacno posto sam ja na Visti.

I'm rapper. Screamer. Singer. I'm the dopest.
16 godina
neaktivan
Windows 7 ili XP

Da, pronašao sam sad...hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 ili XP

I opet jedan problemčić...recimo kada otvara facebook, ogame ili čak bug online u prilogu pogledajte kako mi firefox to otvori {#}

Dok mi Bug forum radi normalno, od ruba do ruba je...

Kako da povećam malo te stranice, jednostavno mi je ružno tako gledat??

pogledaj tu malenu stranicu i koliki su mi rubovi... pogledaj tu malenu stranicu i koliki su mi rubovi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DinPa_KoVel kaže...

I opet jedan problemčić...recimo kada otvara facebook, ogame ili čak bug online u prilogu pogledajte kako mi firefox to otvori {#}

Dok mi Bug forum radi normalno, od ruba do ruba je...

Kako da povećam malo te stranice, jednostavno mi je ružno tako gledat??

drži control i scrollaj na mišu za gore.

get doooooown !!!!
14 godina
protjeran

Windows 7 ili XP

Zanima me dali da ostanem na XP ili da idem na Windows 7?

Hvala!

14 godina
neaktivan
Hitler007 kaže...

Windows 7 ili XP

Hvala!

A da napišeš konfiguraciju svog kompjutera?

I'm rapper. Screamer. Singer. I'm the dopest.
16 godina
neaktivan
Hitler007 kaže...

Windows 7 ili XP

Hvala!

Predji na windows 98...

Pa kad imas najbolji pc na svijetu sto se dvoumis.

He who dares, wins
14 godina
protjeran
Windows 7 ili XP

sta rec na ovo...konfa pod njegov pc je najbolji komp na svitu...ako je tako onda pretpostavljam da radi i bez operativnog sustava... :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hitler007 kaže...

Windows 7 ili XP

Hvala!

Ako je najjbolji na svijetu onda za te ne treba operativni. :)

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
14 godina
neaktivan
malina22 kaže...
Hitler007 kaže...

Windows 7 ili XP

Hvala!

Predji na windows 98...

Pa kad imas najbolji pc na svijetu sto se dvoumis.

Može i na 95,samo kad pređe đabe mu USB.

Dino
16 godina
neaktivan
Windows 7 ili XP

Stavio sam ja win 7...i dobra ja, uživam sad
Neg imam problem jer sam na xp-u imo eyetoy kameru (to je ona za playstation 2) i driver za nju pa mi je radila na xp-u a ja sad stavim taj driver pod c:\program files\eyetoy i ne radi (na toj adresi mi je bila i u xp-u pa je radilo) ali u xp-u mi se javi čarobnjak za novi hardware pa sam sam ručno stavio u kojem direktoriju mi je driver pa da xp iz tog direktorija vuće podatke...a u 7 nemam tog čarobnjaka
probo sam i u control panel pa dodaj novi hardware i ne pronalazi mi tu kameru....pomoć????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ima taj isti wizard ,nalazi se u System32 i isto se zove - hdwwiz.exe!

Klikni na Start ,ukucaj hdwwiz i odmah ćeš ga dobiti u tražilici!!

Klik na njega i radi kaj hoćeš!

Funkcije su potpuno iste kao i na XP-u!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 0:27 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Windows 7 ili XP

ako si gamer, i imaš jednojezgreni procesor i 2gige rama, ostani na xp-u, ako nisi gamer, ostani opet na xp... osim ako si totalni debil za kompjutere pa ti trebaju windowsi koji kolko tolko paze na sebe (ne najbolje) a to su win7,...

ako imaš višejezgreni procesor i 3 i više GB rama, stavi win7, a ako si totalno kul i kužiš se u pc-e (mladi guru), ostani na xp.. jer win7 sucks... xp rules, vjeruj mi, imam dual boot oba sustava.

Moj PC  
0 10 hvala 0
16 godina
neaktivan
satara kaže...

ako si gamer, i imaš jednojezgreni procesor i 2gige rama, ostani na xp-u, ako nisi gamer, ostani opet na xp... osim ako si totalni debil za kompjutere pa ti trebaju windowsi koji kolko tolko paze na sebe (ne najbolje) a to su win7,...

ako imaš višejezgreni procesor i 3 i više GB rama, stavi win7, a ako si totalno kul i kužiš se u pc-e (mladi guru), ostani na xp.. jer win7 sucks... xp rules, vjeruj mi, imam dual boot oba sustava.

Citao sam svakakve gluposti na ovom forumu ali gluplji post nisam procitao...Ti si kao neki pc guru...jao majko sacuvaj nas ovakvih gurua...Pokrij se usima i cuti...bolje ti je...

He who dares, wins
15 godina
neaktivan

naravno.. slušajte pametnjakovića koji priča gluposti, .. reći ću vam da se sami uvjerite da su xp daleko jači od 7,

instalirajte sve benchmarkove koji su 'prikladni' za vaš komp ;), naravno imate oba os-a na dual boot i testirajte sve živo (memoriju, hdd, cpu, 2d, 3d, ..) i uvjerite se sami koliko su xp bolji, čak troše manje baterije na laptopima također, jedino šta su win 7 ljepši (meni ne), ...a ako ćemo na to gledat onda je linux totalno gadan a opet najbolji os.

pričajte šta hoćete, samo nemojte kakit da nešto znate i na tuđa mišljenja ako to nemate sa čime potkrijepit, (kao onaj slučaj maloprije), sami napravite testove pa se uvjerite.

mudrome dosta

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
satara kaže...

naravno.. slušajte pametnjakovića koji priča gluposti, .. reći ću vam da se sami uvjerite da su xp daleko jači od 7,

instalirajte sve benchmarkove koji su 'prikladni' za vaš komp ;), naravno imate oba os-a na dual boot i testirajte sve živo (memoriju, hdd, cpu, 2d, 3d, ..) i uvjerite se sami koliko su xp bolji, čak troše manje baterije na laptopima također, jedino šta su win 7 ljepši (meni ne), ...a ako ćemo na to gledat onda je linux totalno gadan a opet najbolji os.

pričajte šta hoćete, samo nemojte kakit da nešto znate i na tuđa mišljenja ako to nemate sa čime potkrijepit, (kao onaj slučaj maloprije), sami napravite testove pa se uvjerite.

mudrome dosta

jedan windows 7 je daleko bolji od xp...sto vizualno i sta je jos optimiziraniji..prema tome nemoj se svadat i pisat gluposti jer je kolega u pravu...

15 godina
satara kaže...

mudrome dosta

Prvo netačno nepostoji najjbolji OS svaki imas svoje mane.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
14 godina
Windows 7 ili XP

Najbolji OS, ljudski mozak.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 ili XP

kao što rekoh, TESTIRAJTE GA SAMI, .. ili možda ne znate čitati pa opet pojedinci govore da su win7 bolji,,, hahahah, koja nepotkrepljena glupost.... i da kao xp se ne mogu optimizirati,, daj molim te,....

ako imaš 'dokaze' daj ih, oćeš da ti ja napišem moje rezultate iz raznoraznih benchmarka???

.... naravo da svaki os ima svoju manu.. ali generalno gledajući linux je najjači

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
satara kaže...
i uvjerite se sami koliko su xp bolji, čak troše manje baterije na laptopima također

ovo je totalna glupost...

edit zbog boldanja...

Ante Gotovina - HEROJ -- 15.04.2011. dan sramote........../// TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2011 22:33 (XXX-Man).
16 godina
neaktivan
Windows 7 ili XP

sredio sam kameru...hvala

mislim da ću ipak ostat na win 7-ici, meni je bolja od xp-a

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
satara kaže...

mudrome dosta

Dobro kazes prikladni za vas komp...imas proc star 8 godina, jos si na ddr jedinici i nasao si ovde soliti pamet kako je XP bolji od 7, jel to mozda vrtis benceve iz 1998 godine pa dobijas bolje rezultate...bolje se mani kompa, jer se razumijes u njih koliko i manda u krivi k{#}.

A sto se tice onih prijetnji i vrijedjanja na pp...za to si prijavljen modu, sreca tvoja pa samo to mogu uraditi.

He who dares, wins
15 godina
satara kaže...

mudrome dosta

Nije sve u prastarim testovima i sučelju. Po tvojoj logici svi bismo se trebali vratiti na ms-dos jer on troši najmanje resursa. Usto probaj ponekad nešto napraviti na računalu. Nešro više od igranja igara i rada u wordu pa će vidjei kako je win 7 kvaliteniji i bolji od xp. Ja ću ti ovdje sada navesti neke od malih promjena u sučelju i sl, koje se tebi čine kao nevažne no one jako ubrzavaju rad. Napominjem da su ovo samo sitne promjene, jer za objašnjavanje promjena "ispod haube"mi se jednostavno.

Meni je jedan od najvećih problema sa xp-om bilo njegovo pretraživanje podataka. On jednostavno je imao toliko loš pretraživač da si imao više šanse pronaći NLO nego neki file na xp-u. Sve se temeljilo na sporom pretraživanju imena dadoteka i to je bio xp-ov vrhunac.

Na visti i win 7 to se jako promijenilo. Uvedeni su metapodaci, neštošto toliko ubrzava rad kad imaš dosta daoteka. Npr. slici možeš dodati mnogo različitih vrsta podataka o njima i po tome pretraživati(npr. tip fotoaparata i sl). Zatim imaš mogućnost da ocjenjuješ fotografije po broju zvijezdica. Dalje možeš dodati sam svoje metapodatke. Npr, uslikao i mačku i onda kad prebaciš sliku na kompjuter, jednostavno u metapodatke staviš neke riječi(tagove) za tu sliku. Ovdje staviš riječ mačka. I onda kad ti treba slika mačke ti samo staviš u pretraživanje riječ mačka i on ti pronađe sve slike sa mačkom. Zar je xp   to ikad mogao? A da ne govorimo tek o indeksiranju fileova. Zatim ako upišeš nešto što tražiš win 7 ti traži to unutar određenih tipova filea kojemože prepoznati( npr. word document, pdf i sl). Tj. on ulazi u dadoteku npr. worda i unutar nje pretražuje riječi. Xp to nikad nije mogao.

Sučelje se dosta promijenilo od xp-a. Sada je isto puno korisnije. Ako imaš neku mapu i njuj npr. pdf dokumente, win 7 ti ikonu te mape generira tako da iz ikone viviš koji s tipovi podataka u unutra i koliko ima čega. To može dosta ubrzati rad. Dalje imamo prepregled fileva tako da ih ne moaš stalno otvarati ako nešto tražiš. Organizacija opcija je puno bolja nego na xp-u. Prije si imao ono file, edit i sl, a sada imaš nove organiziranije opcije.

Probaj nekome programu koji koristi windowsov upit(ne zanm kako da nazovem to no shvatiti ćete) za one prozore za save as ili open as i sl. TI u tome možeš potpuno upravljati dadoteka. Možeš ih praviti, brisati kao da sa u exploreru. Na xp-u to nisi mogao.

Ovo su samo neke  promjene u sučelju koje poboljšavaju rad. A promjene u sučelju su samo mali dio  onoga što win 7 čini boljim od xp-a. Nije bitno je li sučelje na win 7 ljepše ili ružnije, bitno je da je korisnije i invativnije. Ti jednostavno površno promatraš općenito win7. Reći da win 7 ima samo ljeppše sučelje je jednostavno neodgovorno i nepromišljeno od nekoga tko nešto zna o računalima. A pod sučeljem si vjerojatno na mislio na temu prozora i start menua. To je samo mali dio sučelja. Istina je i da ima besorisnih stvari u win 7 sučelju, no puno je više onih koje su korisnije.

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.
14 godina
neaktivan
Windows 7 ili XP

imam jednu dilemu;

radi se o hp 6720s

Celeron 2.2 GHz 1MB cache

120GB HDD, SATA 2, 5600rpm

Intel GMA

4GB RAM

e sad pitanje je koji OS bi mi pružao bolje performanse u programima (Adobe CS4 PS, DW),  bez Aero teme..

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nick_01 kaže...
DinPa_KoVel kaže...

Poštovani, zanima me dali da ostanem na windows xp ili da pređem na windows 7.

Moja konfiguracija (trenutna) je:

CPU: AMD 2,71 GHz

RAM: 2gb

HDD: 320gb

GPU: nVidia GeForce 256mb

LCD: LG Flatron 22'

1. Dali bi mi windows 7-ica usporila radi kompa?
  2. Dali bi mi windows 7-ica ubrzala rad kompa?
  3. Dali bi mi što naškodilo kompu ako bi totalno formatiro hdd i stavio 7-icu?
  4. Dali je pametno preć sa xp-a na 7-icu (sa ovakvom konfom)?

Unaprijed hvala, svima!

scenesports kaže...

Isto pitanje , evo moje konfiguracije:

AMD 1.90 GHz

giga rama

80 GB HDD

Nvidia Geforce 512 Mb

Philips 19 " LCD

Mozda je pametnije ostaviti XP...

kavro kaže...

Evo ako vam nije tesko i rec jel bi meni isla 7-ica:

Konfa

Proc 2.66 (kloknut na 3.0)

Ram 1gb

Ati radeon 9200

hdd 80gb

ako mislite igrati igre ostanite na xp

vi ostali, kako mozete nekome ko ima 1gb rama reči; stavi sedam bez ramišljanja, bit če sve dobro

.. sve če lagano štekati

@nick_01 ja na mojoj konfi (1GB RAM, AMD Athlon 64 3200+@ 2.02GHz , nVidia 7300GS 256MB i 2*80GB+1*320GB HDD) bez problema vrtim CoD6 i novije igre (Win 7 Home Premium SP1) bez štekanja (15-60FPS-a (CoD6 ide na 30-45FPS-a))

My web site ( <3 ): http://midzan21.com TorrentHR.Org User ==> TorrentHR.OrG Power User :D THR in <3
14 godina
protjeran
midzan21 kaže...

@nick_01 ja na mojoj konfi (1GB RAM, AMD Athlon 64 3200+@ 2.02GHz , nVidia 7300GS 256MB i 2*80GB+1*320GB HDD) bez problema vrtim CoD6 i novije igre (Win 7 Home Premium SP1) bez štekanja (15-60FPS-a (CoD6 ide na 30-45FPS-a))

kako je to moguce?ta nvdia dobro moze tetris pokrenit a ne cod 6 a proc da ne govorim 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 11:38 (F1-IVO).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice