pozdrav, kupio sam novu kantu, neda mi se nabrajat komponente ali jaka je, platio sam je 6k u ADM-u, imam doma XP original, i windows 7 koji nije original, neki crackani, pa neznam koji da instaliram, sedmicu ili originalni xp, i zanima me dali xp podržava DX11, hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
7.
xp ne podrzava 10 a kamoli 11.
Original XP, definitivno.
Sedmicu..
pozdrav, kupio sam novu kantu, neda mi se nabrajat komponente ali jaka je, platio sam je 6k u ADM-u, imam doma XP original, i windows 7 koji nije original, neki crackani, pa neznam koji da instaliram, sedmicu ili originalni xp, i zanima me dali xp podržava DX11, hvala.
-prvo je pitanje što možeš instalirati ili što ti treba.
-možeš instalirati svaki OS za koji imaš drivere, za XP ih možda nemaš, direcX je 9.0c... -za novije te MS tjeran na sedmicu.
-sedmica nije 'original'? Pa što, važan je key-licenca-aktivacija.
.. To nas dovodi i do 'originalnog' XPa, koji vjerojatno nije ono što misliš pod originalan, tj. 99% sigurno je OEM verzija ili VLK, za OEM je vezana uz računalo, dok VLK nemožeš imativaljanu licencu za doma. Samo retail verzija bi bila valjana licenca.
-tako da je logičniji izbor sedmica. Radi sve,nemaš problema kod instalacije i svakako je preporučljivo kupit. (Cijena računala ili igre je takva da nemože biti skup OS.)
pa neznam koji da instaliram, sedmicu ili originalni xp,
Sedmicu.. 
sedmicu