Windows 7 x64 i problem sa ikonicama

poruka: 2
|
čitano: 4.967
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows 7 x64 i čudan problem sa ikonicama

Na HP-ovom notebook-u danas sam instalirao Readon TV Player i BS Player i nakon malo duzeg rada notebook-a primjetio sam da su se ikonice na desktopu promjenile.Ni jedna ikonica nije bila ikonica orginalnog programa nego je recimo ikonica VLC playera bila kao malena u svakoj ikonici a onda je recimo ikonica bs playera dobila ikonicu word dokumenta,ikonica Readon TV Playera dobila ikonicu firefoxa i tako slicne gluposti.Ni jedna ikonica nije imala ikonicu orginalnu koju ima navedeni tj instalirani sotware.Resetovao sam računar,potrajalo je duže nego obično a onda nisam dobio ni jednu ikonicu sve je bilo crno,samo sam vidio natpise ispod njih.Nisam mogao ući ni na start meni.Tek nakon 10-tak minuta sve se vratilo u normalu.Ne znam da li je problem u ova 2 programa sto sam instalirao ali čisto sumnjam,a prije je sve funkcioniralo normalno.Kako da vratim sve u normalu tj kad se podigne sistem da sve ikonice odmah vidim kakve i jesu?Šta se moglo dogoditi?Ako je neko imao sličan problem neka pomogne.Hvala unapred.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 x64 i čudan problem sa ikonicama

Ukratko ,kopiraj ovo

CD /d %userprofile%\AppData\Local
DEL IconCache.db /a
EXIT

otvori Notepad ,paste-aj i Save as (ne zaboravi All Files) Rebuild Icon Cache.bat

Dupli klik na file i sve ikone bi se trebale vratiti u originalno stanje.

Eventualno ,ako nešto nije u redu ,napravi Logoff - Logon.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 20:36 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice