Windows 7 i Ubuntu

poruka: 9
|
čitano: 4.354
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Windows 7 i Ubuntu

pozz ekipa

Želija bi probat neko vrime radin na Ubuntuu i mislija san ga instalirat na jedan manji disk, da mi windowsi 7 ostanu primarni na onom glavnom,trenutnom.

koja je procedura?

fala lipa!

lol
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 i Ubuntu

Nema neke posebne procedure samo ubaci cd te bootaj sa cd-a, odaberi jezik i instaliraj................

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Windows 7 i Ubuntu
Ivan 992 kaže...

Nema neke posebne procedure samo ubaci cd te bootaj sa cd-a, odaberi jezik i instaliraj................

neće zezat boot windowsa?

lol
15 godina
neaktivan
Windows 7 i Ubuntu

Ne, ubuntu ce sam integrirati grub bootloader u windows i imas dual boot..................

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 i Ubuntu

Ubuntu mozes instalirati i iz windowsa.

pa kasnije kad (i ako) ga ne budes htio koristiti vise, izbrises ga kao i bilo koji drugi program.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

Ubuntu mozes instalirati i iz windowsa.

pa kasnije kad (i ako) ga ne budes htio koristiti vise, izbrises ga kao i bilo koji drugi program.

Zove se WUBI, samo skineš, pokreneš i instalira ti Ubuntu. Kasnije samo u Control Panel i de-instaliraš.

15 godina
Windows 7 i Ubuntu

evo krenija san i ja instalirat ubuntu da ga malo isprobam.

pokrenija san ovu instalaciju iz windowsa WUBI. Koliko da stavim tamo di me traži veličina instalacije.

ugl mislio sam ga instalirat na stari hard od 40 GB

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Windows 7 i Ubuntu

bolje pokušati sa Mint distribucijom,ima kompletniju instalaciju drivera i svega ostalog,a i stabilniji je od Ubuntua

0 0 hvala 1
15 godina
linuxjuzer kaže...

bolje pokušati sa Mint distribucijom,ima kompletniju instalaciju drivera i svega ostalog,a i stabilniji je od Ubuntua

Svejedno je koju od ditribucija pokuša instalirati, Ubuntu ili Mint, neće pogriješiti.

@autor:

Osobno bih ti savjetovao da instaliraš u dual boot-u. Za isti ti je bolje koristiti Grub nego windows boot loader, mada možeš proći i s Windows boot loaderom.

Kod instalacije odaberi da ti se Grub instalira na prvi disk, kod tebe je to vjerojatno disk na kojem su instalirani Windowsi. Na drugom HDD-u bi bilo dobro da maš tri particije jedna za OS, druga za swap i treća home. Ovo ti je dobra fora ako budeš morao nanovo instalirati Linux, čest slučaj dok čovjek eksperimentira, barma će ti pdaci ostati u zasebnoj particiji.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice