Petlao sam nešto po postavkama virtualne memorije u WIN 7 i zaboravio sam koje su bile defaultne postavke pa ako mi netko može napisati...
Također, kako bi bilo najbolje namjestiti te postavke, imam 4 GB ram (3.5 iskoristivih)?
Hvala.
Petlao sam nešto po postavkama virtualne memorije u WIN 7 i zaboravio sam koje su bile defaultne postavke pa ako mi netko može napisati...
Također, kako bi bilo najbolje namjestiti te postavke, imam 4 GB ram (3.5 iskoristivih)?
Hvala.
Hvala.
Najlakše ti je staviti natrag na System Managed postavke, pa nakon što restartaš računalo Windowsi će sami (manje više) odrediti količinu virtualne memorije.
A ako baš želiš imati fiksnu veličinu virtualne memorije, onda pogledaj što ti piše kao Recommended.
Ako je riječ o 32-bitnoj verziji, onda ti baš i ne postoji neki optimalan savjet na koliko namjestiti količinu virtualne memorije. Budući da 32 bitni operacijski sustav može adresirati maksimalno 4GB RAM-a i pod tim se misli pod ukupnu, dakle uključivo stvarnu i virtualnu memoriju. Ako te zanimaju detalji pogledaj što Microsoft ima za reći o granicama memorije i virtualne memorije.
Na 2 GB RAM-a bi ti recimo optimalno bilo 2GB VM na 32 bitnom sustavu.
Na 4 GB RAM-a ti 2GB ili 4GB VM nema prevelikog smisla jer se tako i tako ne mogu iskoristiti, budući ih OS nemože adresirati.
S druge strane ti je priča sa 64-bitnim verzijama, drukčija, tamo se memorija može adresirati reda-veličine par terabajta i tamo ima donekle smisla pričati o količini VM.
Mislim da ti je ako nemaš drugi disk kojim bi teoretski ubrzavao korištenje virtualne memorije, najoptimalnije ostaviti postavke da budu System Managed.
Eto, to je moj prijedlog, a ako netko ima bolji, i ja slušam pozorno.
Pozdrav.