Windows 7 problem s mrežom

poruka: 7
|
čitano: 3.714
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows 7 problem s mrežom

znači kad odem pod "network and sharing centar" pa onda na "Change advanced sharing setings" te kada tamo želi promjeniti opcije "turn of network discovery" i staviti na "turn on.....". onda stisnem save changes no kad  a opet otvorim "Change advanced sharing setings" opet su mi opcije stavljene na staro tj na "turn off.....". ne želi mi prihvatiti promjene niti za jednu stavku ponuđenu tj. niti printer and file shering niti ništa.

i kada želim složiti novu workgrupu pokaže mi se greška da na ovom računalu nemogu složiti grupu....računalo je umreženo te kada odem pod network devices vidim to drugo računalo....i oba računala imaju windows 7....

nadam se da čete mi uspijet pomoći

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Windows 7 problem s mrežom

Win 7 moze sloziti grupu SAMO sa Win 7 , niti sa Vistom niti sa Xp sa nikojom verzijom windoza osim 7. Ali , ako ti je mreza recimo wireles, bez problema samo iskljuci na racunalima da je pasword protected, jer ionako za wireles imas WEP key, i mreza ti je kriptirana, svaku mapu koju hoces da se vidi u mrezi i sherati , odi rucno desni klick i share i tu se poigraj , ali se nobaziri na to sto ti gore u alatnoj traci kada stisnes na  opcije tipa read only, read/write, pise da se neda sherati , samo napravi to rucno desni klick i sheraj , postavi postavke read only ako ti netko i upadne u mrezu da nemre nekaj napraviti.

Tako da iskljuci pasword protected za sheranje fileova i printera, resetiraj ako ti nece iz prve ici sva umrezena racunala, nekada je to dosta da se "vide" i to je to. Jedino sto sam skuzio da na 7 mici ima ograničenje koliko linkova prema drugim folderima ima, ili ja nisam znao postaviti , jer vidi sherane neke foldere ali ih nece iotvarati jer veli da je ogranicen broj sheranih foldera.

Nadam se da sam malo pomogao.

17 godina
neaktivan
Crotiger kaže...

Win 7 moze sloziti grupu SAMO sa Win 7

Na sta si mislio ovim? Da ne moze sloziti home group ili ...?

15 godina
neaktivan

Da

17 godina
neaktivan

Pretpostavio sam jer win 7 najnormalnije pristupa mrezama u kojima su racunari pod drugim operativnim sistemima pa da covjeka ne dovedes u zabludu.

16 godina
neaktivan

veči mi je onaj gore problem da mi neželi  prihvatiti postavke ....

16 godina
neaktivan

i to sam rješio instalirao sam nove windowse :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice